Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Ne briše ništa. Efekat je vađenja baterije.
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Poslato sa najboljeg telefona današnjice
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
- :: Xiaomi Mi A2 Lite
Briše neke privremene gluposti, neće ti ništa faliti sa telefona ako uradiš soft reset. Jedino recimo ako si pre dva minuta dodao nešto u kalendar, onda se taj event ne zapamti, ali inače sve ostaje kao što je bilo. Samo se rešiš nekih gluposti.
Sent from mTalk on Windows 10 phone
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Baraba, probaj sa ovom kamerom da slikaš i kaži da li ti je bolje.
Camera360 Sight
Baš neko sa l735/730 reče da je koristi kao podrazumevanu kameru, i da mu se čini da je kvalitet veoma sličan onome sa Lumia kamere na wp8.1.
Isto važi i za ostale predlog.
Camera360 Sight
Baš neko sa l735/730 reče da je koristi kao podrazumevanu kameru, i da mu se čini da je kvalitet veoma sličan onome sa Lumia kamere na wp8.1.
Isto važi i za ostale predlog.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Još jedan predlog za Barabu. Možda to ono secka onako zbog memorijske kartice. Probaj da snimaš na memoriju telefona, pa vidi ima li razlike. Ja nemam problem ni sa karticom, ali možda je to kod tebe.
Možda je i glupo što ovo ovako pišem, no nije bitno...
Možda je i glupo što ovo ovako pišem, no nije bitno...
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Ako je ubačena kartica iz nekog androida, a nije pre toga formatirana dolazi do problema. Ja sam imao taj problem.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Onda je to kod Barabe sigurno problem.
- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
To je sigurno kod mene problem, osim što ne koristim mem. kartice. Koliko puta sam samo napisao ovde da mem. kartice prave problem.
Win10 ne radi ni blizu na jeftinijim uređajima kako se ovde predstavlja. Možda radi bolje na skupljoj mašini, ali na jeftinijim on je dosta spor i loš, krenuvši od Edge.
Win10 ne radi ni blizu na jeftinijim uređajima kako se ovde predstavlja. Možda radi bolje na skupljoj mašini, ali na jeftinijim on je dosta spor i loš, krenuvši od Edge.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Šta znam, meni niko ne može reći da w10m ne radi dobro na jeftinijim telefonima, imam trenutno dva različita w10m telefona u kući, i oba rade savršeno. Uskoro ću i tati prebaciti telefon sa wp8.1 na w10m - čim skype za wp8.1 prestane da radi.
Što se memorijskih kartica tiče, ta koja pravi problem, to se reši formatiranjem.
A možda možeš baš sa memorijskom karticom probati, možda će ti sa solidnom memorijskom karticom i kamera bolje raditi.
Što se memorijskih kartica tiče, ta koja pravi problem, to se reši formatiranjem.
A možda možeš baš sa memorijskom karticom probati, možda će ti sa solidnom memorijskom karticom i kamera bolje raditi.
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
Ma ja sam rekao da sam imao tih problema zbog memorijske, ne kažem da ih ti imaš zbog toga. Moj ti je savet da to lepo prodaš ili pokloniš nekom neprijatelju da se pati.
Sećam se kada je krenuo update na win10 ja instalirao i mogao sam samo da skrolujem kroz početni ekran i da spustim notifikacije, ništa više.
Gari ne može bolje da radi sa memorijskom, može samo podjednako ili gore.
Sećam se kada je krenuo update na win10 ja instalirao i mogao sam samo da skrolujem kroz početni ekran i da spustim notifikacije, ništa više.

Gari ne može bolje da radi sa memorijskom, može samo podjednako ili gore.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ne znam, u svakom slučaju, i Toša i ja imamo 730 i 735, i konkretno ova dva telefona znamo da rade. Šta je u pitanju kod Barabe, ne znam, ali verujem da bi ga doveo u red kad bih ga uzeo u ruke, i to sa manje napora nego što je potrebno da se recimo rutuje telefon. 
Jeste, Filipe, ali to što kažeš je više bezvezan postupak nadogradnje na taj sistem nego što je mana samog sistema. Kad već Microsoft nije napravio sve kako treba, onda je trebao ljudima da ponudi takvu nadogradnju koja radi istovremeno kao i WDRT, pa kad se završi postupak, da se dobije potpuno funkcionalan telefon - kad da si kupio Lumiju 730 sa w10m recimo, a ne da mi jedni drugima govorimo šta još mora da se uradi, kao taj hard reset odmah posle nadogradnje.
Moguće i da toj konkretno Lumiji 735 nešto fali, pa da zato zeza, ko zna koliko je amortizovana. Tako da, ako imaš neprijatelja, možeš i poslušati Filipa.
Ali ako ga Čvorugi pokloniš, računam da bi njegove patnje bile jednake tvojim patnjama na kub. 

Jeste, Filipe, ali to što kažeš je više bezvezan postupak nadogradnje na taj sistem nego što je mana samog sistema. Kad već Microsoft nije napravio sve kako treba, onda je trebao ljudima da ponudi takvu nadogradnju koja radi istovremeno kao i WDRT, pa kad se završi postupak, da se dobije potpuno funkcionalan telefon - kad da si kupio Lumiju 730 sa w10m recimo, a ne da mi jedni drugima govorimo šta još mora da se uradi, kao taj hard reset odmah posle nadogradnje.
Moguće i da toj konkretno Lumiji 735 nešto fali, pa da zato zeza, ko zna koliko je amortizovana. Tako da, ako imaš neprijatelja, možeš i poslušati Filipa.

- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Na benču sam kačio kratak video klip napravljen sa mojom l735 gde se ne primećuju problemi koje je Ivan naveo, što se tiče samog rada ja sam zadovoljan na istom forumu je Rotkod okačio klip kako mu radi njegova 550 i rekao bih da sasvim korektno radi ništa bolje od 735 tako da ja ne vidim tu sad neku dramu ...
Soylent green is people
Soylent green is people
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
I ja sam ovde kačio nekoliko videa preko OneDriva, samo što sam sad već obrisao snimke sa njega da mi ne zauzima na OneDrivu bezveze 100, 200, ili 300MB, koliko već.
- Baraba
TosaNS, na benču si postavi snimak kamere, a ne snimak telefona kako snima kamerom.
Vi ljudi sa izvrtanjem stvari u ovom Win delu preterujete, pa tačno čovek zamrzi zbog vas sve što ima veze sa win/wp.
Vi ljudi sa izvrtanjem stvari u ovom Win delu preterujete, pa tačno čovek zamrzi zbog vas sve što ima veze sa win/wp.
Poslednja izmena od Baraba u Pon, 09. Jan 2017. 23:01, izmenjeno 1 put ukupno.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Postavi ga i ovde.TosaNS napisao:Na benču sam kačio kratak video klip napravljen sa mojom l735

Ja nisam kraljeb, niti imam ikakve veze sa kraljebima, čisto da se zna.Baraba napisao:Vi ljudi sa izvrtanjem stvari u ovom Win delu ste kraljebi (...)

Što se smaraš s tim telefonom, čoveče, prodaj ga za sitne pare i reši se muka.
- Baraba
Evindzer, ispravio, hvala što si skreno pažnju šta nisi
Nikad se ne zna, možda ispizdim i ode na oglase, a do tada da napišem istinu, da ne prođe neko isto kao ja "sve radi", ljudi su me prevarili svojim komentarima ovde i na benču. Ne želim da još nekog dovedu u zabludu!

Nikad se ne zna, možda ispizdim i ode na oglase, a do tada da napišem istinu, da ne prođe neko isto kao ja "sve radi", ljudi su me prevarili svojim komentarima ovde i na benču. Ne želim da još nekog dovedu u zabludu!
- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Očigledno je i kod Toše sve glatko radilo kao i kod mene na videu.
Što se tiče ko šta koga navede da zamrzi, pogledaj samo na šta onaj Bench tamo liči sa onim dežurnim smaračima koji ispiraju mozak ljudima kako nešto ne radi, a nisu držali telefon u ruci godinama. Kako sam ovde, vremenom sam se izlečio od onog tamo cinizma i koječega.
I nije u redu da nam govoriš da smo lažovi, Baraba, ni direktno, ni indirektno, a i zar zaista misliš da bismo mi namerno govorili ljudima ovde na forumu nešto kako nije? Šta bismo imali od toga, ništa. Kao što sam rekao, vrlo moguće da je taj telefon koji si kupio polovan već malo izamortizovan, pa ima slabije performanse od mog ili Tošinog dok snimaš kamerom. Kako bi inače bilo moguće da ti imaš taj problem, a mi nemamo. Nešto ga možda muči, a šta - pojma nemam.
I da dodam, ti pljuvatori sa Benča, jedan deo njih je prosto tvrdoglav. Govorimo mu svi redom kako da reši neki problem, i tek posle minimum nedelju dana njegove kuknjave od kaže "aha, [to što smo mu odmah govorili da proba] mi je pomoglo".
Jbg, nemamo svi isti karakter.
Nadam se da ovo iskustvo sa Lumijom 730 neće ipak mnogo uticati na tvoje mišljenje o Windowsu, ali razumem ako ćeš jedno vreme ipak izbegavati da ga kupiš.
E, da, i budi taktičan, šta ako tvoj potencijalni kupac dođe ovde da se informiše, dok ne utopiš taj telefon pravi se da ti telefon radi savršeno, i piši malo hvalospeve.
Šalu na stranu, to da ga menjaš - to kažem pod uslovom da ti dovoljno stvari ne radi, i da telefon ne ispunjava tvoje potrebe. Ako svakako hoćeš relativno često nešto da snimaš telefonom, a snimak ispadne loš zbog toga o čemu govori, onda jbg. To je tako kod kupovina polovnih telefona - mačka u džaku. Ma mačka u džaku je i kad kupuješ nov, ali onda barem odmah skontaš šta ne valja, pa znaš koga da vijaš, i znaš da je taj dužan da ti zameni telefon ili vrati pare, nije ti prodao telefon "u viđenom stanju".
Što se tiče ko šta koga navede da zamrzi, pogledaj samo na šta onaj Bench tamo liči sa onim dežurnim smaračima koji ispiraju mozak ljudima kako nešto ne radi, a nisu držali telefon u ruci godinama. Kako sam ovde, vremenom sam se izlečio od onog tamo cinizma i koječega.
I nije u redu da nam govoriš da smo lažovi, Baraba, ni direktno, ni indirektno, a i zar zaista misliš da bismo mi namerno govorili ljudima ovde na forumu nešto kako nije? Šta bismo imali od toga, ništa. Kao što sam rekao, vrlo moguće da je taj telefon koji si kupio polovan već malo izamortizovan, pa ima slabije performanse od mog ili Tošinog dok snimaš kamerom. Kako bi inače bilo moguće da ti imaš taj problem, a mi nemamo. Nešto ga možda muči, a šta - pojma nemam.
I da dodam, ti pljuvatori sa Benča, jedan deo njih je prosto tvrdoglav. Govorimo mu svi redom kako da reši neki problem, i tek posle minimum nedelju dana njegove kuknjave od kaže "aha, [to što smo mu odmah govorili da proba] mi je pomoglo".

Nadam se da ovo iskustvo sa Lumijom 730 neće ipak mnogo uticati na tvoje mišljenje o Windowsu, ali razumem ako ćeš jedno vreme ipak izbegavati da ga kupiš.
E, da, i budi taktičan, šta ako tvoj potencijalni kupac dođe ovde da se informiše, dok ne utopiš taj telefon pravi se da ti telefon radi savršeno, i piši malo hvalospeve.

Šalu na stranu, to da ga menjaš - to kažem pod uslovom da ti dovoljno stvari ne radi, i da telefon ne ispunjava tvoje potrebe. Ako svakako hoćeš relativno često nešto da snimaš telefonom, a snimak ispadne loš zbog toga o čemu govori, onda jbg. To je tako kod kupovina polovnih telefona - mačka u džaku. Ma mačka u džaku je i kad kupuješ nov, ali onda barem odmah skontaš šta ne valja, pa znaš koga da vijaš, i znaš da je taj dužan da ti zameni telefon ili vrati pare, nije ti prodao telefon "u viđenom stanju".
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Baraba, nije trebalo da ispravljaš, onako je bilo odlično.
J*biga, moraš da uzmeš u obzir da različiti ljudi imaju različite prohteve, kao i da objektivne činjenice poimaju subjektivno - takvi smo svi, i to ne samo po pitanju telefona. Zato nekome od nas jedan isti model bude odličan, a nekome očajan. Plus, treba imati na umu i to da mnogi od nas nemaju finansijsku mogućnost (ili neće) da često menjaju telefone, pa tako sa jednim modelom ostanu jako dugo, i onda njihovo mišljenje šta je odlično, a šta nije, i ne može biti objektivno, jer nisu subjektivno (~lično) iskusili najnovije generacije uređaja. Zato je uvek dobro ispoštovati tuđe mišljenje, a odluke donositi na osnovu svog mišljenja, makar ono i ne bilo najkompletnije, jer ćemo na taj način biti (najviše) zadovoljni svojom odlukom. Primeri: imam par prijatelja koji koriste G2 oko dve godine, i oni i dalje smatraju da je to jedan od najboljih telefona današnjice; jedna rođaka koja bukvalno nema blage veze o telefonima uzela Teslu 6.1 i sva je srećna što je kupila raketu od telefona za "samo" 20 000 dinara.
Tako i ti sledeći put poslušaj sebe, a ne druge - khm khm, Čvorugu
- i nećeš biti nezadovoljan.
A sad idi u temu o HTC 10 i napiši nam svoje preliminarne utiske, moliću.

J*biga, moraš da uzmeš u obzir da različiti ljudi imaju različite prohteve, kao i da objektivne činjenice poimaju subjektivno - takvi smo svi, i to ne samo po pitanju telefona. Zato nekome od nas jedan isti model bude odličan, a nekome očajan. Plus, treba imati na umu i to da mnogi od nas nemaju finansijsku mogućnost (ili neće) da često menjaju telefone, pa tako sa jednim modelom ostanu jako dugo, i onda njihovo mišljenje šta je odlično, a šta nije, i ne može biti objektivno, jer nisu subjektivno (~lično) iskusili najnovije generacije uređaja. Zato je uvek dobro ispoštovati tuđe mišljenje, a odluke donositi na osnovu svog mišljenja, makar ono i ne bilo najkompletnije, jer ćemo na taj način biti (najviše) zadovoljni svojom odlukom. Primeri: imam par prijatelja koji koriste G2 oko dve godine, i oni i dalje smatraju da je to jedan od najboljih telefona današnjice; jedna rođaka koja bukvalno nema blage veze o telefonima uzela Teslu 6.1 i sva je srećna što je kupila raketu od telefona za "samo" 20 000 dinara.
Tako i ti sledeći put poslušaj sebe, a ne druge - khm khm, Čvorugu

A sad idi u temu o HTC 10 i napiši nam svoje preliminarne utiske, moliću.

- гари
- V.I.P. MobilniSvet.com
Pa da, imamo različite zahteve, a dodatno nisu nam svima telefoni u istom stanju, pa tako eto ima i to sa kamerom - kod nekoga se taj problem dešava, kod nekoga ne.
A i da dodam, ume kupovina polovnog telefona da bude nezgodna stvar. Neki ljudi prodaju uređaje sa namerom da te prevare - znaju da uređaj ima neku prikrivenu manu. A ima i onih šalabajzera koji dovlače telefone iz Nemačke recimo, i realno ni nemaju pojma u kakvom je stanju svaki od tih telefona, ali će nekome da ga utopi. I tom liku neka je bog u pomoći da mu zapadne ispravan telefon. Ja ovu Lumiju 730 da nisam kupio od druga, ne bih je ni kupio. A da je nisam kupio, verovatno bi se upecao na Apolovu Lumiju 950.
Ali to samo jer znam čoveka (koliko ga već mogu poznavati sa foruma), znam mu otprilike kakve ima navike sa telefonom, da li se žalio na taj telefon, koliko ga je čuvao... 
A i da dodam, ume kupovina polovnog telefona da bude nezgodna stvar. Neki ljudi prodaju uređaje sa namerom da te prevare - znaju da uređaj ima neku prikrivenu manu. A ima i onih šalabajzera koji dovlače telefone iz Nemačke recimo, i realno ni nemaju pojma u kakvom je stanju svaki od tih telefona, ali će nekome da ga utopi. I tom liku neka je bog u pomoći da mu zapadne ispravan telefon. Ja ovu Lumiju 730 da nisam kupio od druga, ne bih je ni kupio. A da je nisam kupio, verovatno bi se upecao na Apolovu Lumiju 950.

- TosaNS
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 19. Sep 2016. 16:36
- :: Xiaomi Mi 9 lite
- :: Huawei p10 lite
Evo javno pitam Ivana da li je pri sebi gde tvrdi da sam postavio lažan snimak, kamerom sa Lumia telefona odmah da kažem da nemam nameru da se bilo kome pravdam niti bilo šta dokazujem.
evo snimak
https://www.youtube.com/watch?v=21W7xSk ... e=youtu.be
evo snimak
https://www.youtube.com/watch?v=21W7xSk ... e=youtu.be
Ukoliko ti se neki proizvod (ne)sviđa, podeli svoje mišljenje, ali ne pokušavaj da ubediš ostatak planete da živi u zabludi.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
Ne kaže on da si postavio lažan snimak, već je tražio da snimiš telefon za vreme snimanja snimka. Znači, dva telefona u ruke, pa jednim snimaš grad, a drugim telefon koji snima grad.