Nokia 6120

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
serijski-ubica
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 13. Nov 2007. 07:21
Kontakt:

Post od serijski-ubica »

Evo od danas sam postao vlasnik ove nokie i za sad kolko sam uspeo da se igram sa njim sam prezadovoljan. Ovo mi je prvi telefon sa symbianom pa imam jedno pitanje za vas. Mnogo me nervira zato sto je u galery recimo sve slike su smestene u folderu images iako imam na kratici recimo podeljene foldere slike, pozadine itd itd moze li to nekako da se promeni da se vise folderi normalno?

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 13. Maj 2005. 11:24

Post od antegra »

ne može. symbian smatra da je pametniji od nas i ne da ti nikakvu mogućnost podešvanja galerije. Mene konkretno to toliko i ne uzbuđuje, ali me užasno nervira što galrija svuda seje PalTbn_ foldere, brišem ih stalno kad ih vidim, a galerija ih uvek pravi.

vojkan22
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 20. Okt 2007. 18:08

Post od vojkan22 »

serijski-ubica, moze. Idi u gallery/images/options/organise/new folder

antegra, sto brises? To je thumbnail kes, za brzi prikaz.

temudzin
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 25. Okt 2007. 19:28

Post od temudzin »

ivankv, postoji aplikacija radjena za 9.1 s 60 v3 pomocu koje mozes uneti datume rodjenja ljudi koje imas u imeniku, i da ti telefon automatski prosledi cestitku sms tog dana. ne znam tacno kako se zove,ali ako naletim ponovo na nju obavesticu te. u medjuvremenu pokusaj da potrazis na netu.

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od antegra »

vojkan22 napisao:antegra, sto brises? To je thumbnail kes, za brzi prikaz.
zato što u PalTbn_ čuva thumove izbrisanih slika sa telefona. da periodično ne pobrišem PalTbn_ nakupilo bi se đubreta u njima. a drugo, 6120 ima brz procesor, i jako brzo rekreira thumove.

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 23. Okt 2005. 09:11
:: Xiaomi Mi 9

Post od milann »

antegra, brisi slike direktno iz galerije i automatski se brisu i njihovi thumbnail fajlovi. .

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od antegra »

ma nema šanse da ih brišem iz galerije, treba da jurim jednu sliku u galeriji od 400 slika, ne pada mi napamet. mnogo mi je lakše da je izbrišem iz file browser-a kada znam gde se tačno nalazi.

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

Ako ti je tako lakse onda se nemoj nervirati i ocekivati da jedan program brise djubriste drugog programa. Ni ti sigurno ne bi cistio djubre za komsijom. Drugo, naravno da ces juriti jednu od 400 slika u galeriji kad ih nisi razvrstao po folderima.

pozdrav

mareg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 17. Nov 2007. 22:25

Post od mareg »

hey drugari, imam jedan problem, hitno mi treba nov telefon a sto se vise raspitujem i citam utiske i komentare to me odvraca od kupovine... naime, troumim se izmedju nokie 6120, se k800i i se k550i!!! jednom fali ovo, drugom ono... :smutny: i sad ne znam sta da radim!!! molim vas pomagajte da sonosem pravu odluku!!!

milann
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od milann »

mareg, ako ti nije potreban symbian uzmi k800i bez razmilsljanja. :wink: Ali ovo pitanje si trebao postaviti ovde viewforum.php?f=17

pozdrav

Milijas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Nov 2007. 05:57

Post od Milijas »

Da li bi neko mogao da izmeri duzinu i sirinu ekrana ovog telefona?Pozdrav :) Mislim da je ovo super telefon za te pare.hteo sam da ga kupim preko MTS-a ali ga vise nemaju

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

Milijas ekran je velicine 2 inca, meni je to malo, pa ti gledaj kako onda izgleda 12 ikonica na 2 inca, mislim da ima dosta boljih telefona za te pare.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

Milijas
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 18. Nov 2007. 05:57

Post od Milijas »

znaci velicina ekrana je kao na d500?jel se to 2 inca meri po dijagonali?posto je stvarno malo za nokiju...

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

Milijas pa naravno da se meri po dijagonali, po cemu drugom?
jeste veoma malo za jedan symbian telefon.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od antegra »

false

što manji ekran, pixeli su sitniji i "krzavost" fontova, ikonica, grafike ... ne postoji!!!

symbian telefoni sa većim ekranom jednostavno imaju nazubljeniji prikaz slike, lošiji od 6120.

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

antegra znaci hoces da kazes da N70 ima bolji ekran od N73, jer je on manji.
ne bih se slozio sa time.

antegra
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od antegra »

što manji ekran, a rezolucija ista = pixel krzavost se manje primećuje.
fontovi bolje izgledaju, ikonice nisu kao da si ih testerom rezao ...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Kljun stvarno ne razumem cemu ova prepirka oko ekrana... Koliko sam ja shvatio antegra je rekao da ukoliko je na pr. rez ekrana 240*320 da ce prikaz biti lepsi i pravilniji na ekranu dijagonale 2 inca nego na ekranu od 2,4 inca. A n70 ima manji ekran od n73 ali i manju rez 176*208 pa je samim tim i kvalitet prikaza losiji. A da je kojim sl ekran na n70 rez 240*320 prikaz bi bio bolji nego na n73.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Tačno, kao što se meni iako je sitniji mnogo više sviđa prikaz slike na e50 nego na N73, iako je nekad zgodnije imati malo veću i pregledniju sliku, ali subjektivni doživljaj kvaliteta na ekranu ide u korist manje dijagonale, a da ne spominjem da to povlači za sobom i manj ukupne dimenzije aparata kome je to bitno. Mada ekranu od N80 retko koji može da prismrdi, ali to je već za klasu veća rezolucija.

Na temu 6120, koga sam držao u ruci jedno 5 minuta što mi je bilo sasvim dovoljno, mogu da primetim da ima poprilično horizontalnog hoda u tastaturi i da žvaće i krcka. Možda je mene e50 po ovom pitanju razmazio, ali obzirom da mi ne treba 3G, ovo bi mi bio prelazak s konja na magarca po pitanju kvaliteta izrade.

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od kljun »

antegra shvatio sam sta si hteo da kazes, i ja se slazem sa tim, al sam ja nesto drugcije protumacio,Fox ok nema vise prepirke, a nije je ni bilo. :wink:

Odgovori