Nokia glasine u 2011.

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

snenad, Ја нисам купио ни један Нокиа телефон још од 3210, једноставно, никада нису могли да ми пруже за новац који имам онолико колико су то други произвођачи. Пар пута сам размишљао да купим неки Нокиа модел али увек када све саберем и одузмем неки други произвођач има бољу понуду. Мени се Симбијан свиђа али Нокиа прави очајне телефоне, узмимо рецимо Е7, телефон кошта 500€ а има процесор који је слабији од оног који је СЕ ставио у Виваз. Шта онда оправдава толику цену? Колико човек треба да буде луд за Симбијаном да би бацио паре на Е7?

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

LittlePrince, u cenu nekog proizvoda uracunava se i razvoj, izrada, brand, podrska i istrazivanje koliko je trziste spremno da to sve plati. ja se slazem da su nokiine cene jake ali trenutno preovladava cena od 500-600€ za top modele. sto se tice cpu za s^3 je dosta. igrao sam se sa c6-01 i sve radi kako treba. i jos nesto slabiji cpu = duze trajanje baterije

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

Ja se potpuno slazem sa kolezom Miodrage,al moram reci da je u sektoru dump telefona nokia i dalje neprikosnovena,inace nokia je godinama pruzala nesto sto druzi nisu,a to je sigurnu kupovinu,na duze staze!
sad od kad su presli na broadcom il ne znam,al znam da je platforma na kojoj se zasnivaju samsung telefoni,oni dozivljavaju mnogo skarta,telefoni umiru sami od sebe,npr.E52,c5,c7,6700...i jos ne daj boze modela!

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

Evo koliko je nokia pukla za godinu dana
Slika

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

To je i za ocekivati, jos su i dobro prosli. Dve godinke su dremkali i to sad kosta.
Evo i ovde je nesto pisano o tome. B92

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

snenad, По теби испаде да само Нокиа улаже у развој, израда им је очајна, 5800 је био колико се сећам 400€ када је изашла а као кинеска играчка је са у време изласка застарелим екраном који има очајне боје. Не знам о ком истраживању причаш али колико ја пратим Нокиа најмање истражује и највише покушава да заради на већ постојећем. Ја се још од Н73 смејем људима који имају Симбијан телефоне, увек их хватам на фору колико им треба да уђу у галерију а платили телефон 300+€.
Топ модел мора да буде базиран на најновијој технологији, да је квалитетне израде, да има најбољи дизајн... Алуминијум не кошта много, то показују модели који коштају испод 200€ а израђени су од њега. Шта онда кошта на Е7 па је тај модел 500€, ОС, процесор, РАМ, екран, шта тај телефон има боље од рецимо Галакси С модела па је толико скупљи?

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

LittlePrince, koliko znam da citam napisao sam da su nokiine cene jake. i to je onaj deo brand u formiranju cene jednostavno sebe mnogo cene.
meni nije jasno ako ne volis nokiu\symbian zasto si na temama o njima na forumu.
ja nisam neko ko velica stvari ja samo iznosim svoje misljenje. ja volim symbian jer mi u potpunosti odgovara logika samog sistema, recimo da je to najveci razlog zasto ne volim ios bilo na kompu bilo na telefonu, jednostavno mi ne odgovara. o androidu u tom pogledu nemam misljenje kao ni o wp7 jer nisam dovoljno vremena proveo igrajuci se s njima.
dakle nokia nije najbolji proizvodjac mobilnih telefona na svetu vec onaj koji mi najvise odgovara.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

snenad, 5800 prodavaniji od 5110 i 3310? Tesko mi je da poverujem u to. 10 verzija firmvera govori samo o tome koliko su novih rupa otkrili i krpili. I onda jos da poverujem da je telefon sa resistive ekranom u eri kada su naveliko poceli kapacitivni da izlaze jedan od najprodavanijih.
Pa nazalost, pocecu da verujem i u to, jer nazalost znam koliko ima ludaka napolju (van specijalnih ustanova) sa krilaticom Nokia je Nokia! SUMANUTO!!!
Isto vazi i za Apple fan boyeve (u koje me 90% foruma ubraja).
Jedino cenim ono sto si rekao da je tebi Nokia proizvodjac koji ti najvise odgovara. A izvini, tek ovog momenta ugledah tvoj potpis i shvatih zasto tako vatreno branis Nokijin "iPhone killer".
Usput, imao sam prilike da se poigram sa doticnim modelom... jako mi se nije svideo, a pogotovu sto sam u drugoj ruci drzao My Precious (tada jos samo 3G)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od LittlePrince »

snenad, Ако погледаш мој пост на врху стране видећеш да ово што си написао "meni nije jasno ako ne volis nokiu\symbian zasto si na temama o njima na forumu" не стоји. Оно што сам ја хтео да кажем јесте да је Нокиа ишла из промашаја у промашај нудећи просечне и испод просека телефоне по огромним ценама.
5800 прецењен, Х6 прецењен, Н97 прецењен, сада Е7 такође, Самсунг преузима лидерску позицију јер уме да добро позиционинра своје телефоне и увек има Топ модел (најјачи процесор, најбољи екран, најновији ОС, све оно што неки модел чини "ТОП моделом").
Коментар особе која користи 5800 када је узео јефтини ЛГ ГТ540 био је "ала је брз ", после тога је ишло да је леп. Да не причам о "фул" фокусу на топ моделу :lol:

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

miodrage, LittlePrince, zbog nedostatka objektivnosti u postovima kod sve troice ja sam odlucio da vise ne idem u off. dakle u ovoj temi na dalje pisem samo o novostima kod nokie.
izvinjavam se zbog dosadasnjeg off-a svim clanovima koji su citali temu.
pozdrav

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

LittlePrince, da li je n97 bio precenjen ili ne, ne moze niko da tvrdi ali da je bio jedan od najpopularnijih modela to stoji sa svim svojim manama i vrlinama. A to da samsung zauzima lidersku poziciju nece da pije vodu jer nikad ne izbace ni blizu full telefon. Pa pogledaj samo galaxy S. Od najgore moguce plastike i bez bilo kakvog blica. Dzabe unutra ubica kad je spolja kao igracka.
A sto se tice ulaska u galeriju i ostale stvari ocigledno se nisi dovoljno igrao sa 9.3 verzijom symbiana, a pogotovu najnovijom.
I da jos nesto nije mi jasno zasto pojedini clanovi stalno posecuju ovu i slicne teme gde se radi o Nokia telefonima. Ok Nokia je propala, super za vas budite srecni, a nas koji jos nismo otkrili "radost zivota" pustite jos malo da tugujemo uz nase ljubimce.
I da za kraj NOKIA JE NOKIA

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

skar, radosna vest ali mene vise od samog chipa raduje najava 12 WP telefona i WP8. ova vest nas dosta priblizava futuristickom konceptu za 2012 koji smo ranije videli

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

jerkann, komentar ti je na mestu kao ja da sam ga pisao. Ma trebamo razmenjivati svi ovde svoja misljenja ali brate neki ga stvarno preterase.
Slicna tema ovoj je zakljucana i neka je a ako se ovako nastavi i ova ce, jer ovde se treba pisati o novostima a ne o tome kako je nokija blablabla kao navijeni.
I da za kraj NOKIJA JE NOKIJA Slika

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Iako dugo vremena ne koristim Nokia telefone,moram priznati da jedino sa Symbian Nokiama NIKAD nisam imao problem,nikad otisao u servis,uvek imao svaku aplikaciju koja mi je bila potrebna i da nije bilo previse cekanja na izlazak N8 verovatno bi i sada koristio Nokiu.Sve price o ceni nisu tacne jer je kvalitet na ceni a uvek se moze kupiti dosta povoljnije nego sto je u nasim prodavnicama.Vrlo se brzo zaboravlja ali je na pr.Nokia 5800 bio pravi pogodak u vreme izlaska jer je mnogo nudio za malo novca.Takodje,popularnost modela 6630,n70 nece niko dostici.(koristi ga ogroman broj korisnika i sada).

I da za kraj NOKIJA JE NOKIJA

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

deksicom, Nikola Vapa/CA, skar, jerkann, kad ste vi poceli mogu i ja da kazem NOKIA JE NOKIA :d
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Da u potpuno drugačijem duhu mogu i ja da kažem da je Nokia Nokia (i ništa više). To što ću sad ja reći da sam jedan hardverski problem sa Nokiom imao, i da je maximalno korektno i brzo u garanciji rešen, a da sa HTCom nisam, niti nešto govori o HTCu niti o Nokiji. Jednostavno sve je stvar ukusa i potreba. Voleo bih samo da na ovoj strani pročitam i ponešto informativno jer mi se drugačije ne da da sam jurim novosti o njima, a ne samo pokušaj da još nekoga navedete da postane fanboy i izgovori mantru.
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

gargamel4, bas tako... I ja sam imao problem sa starom N95-1 ( napisao sam -1 zato sto sad imam N95-2 ) i bio sam u Australiji za to vrijeme. Kad sam ga odnio u NOKIA centar, prvo su pretrazili da li je telefon kupljen u NOKIA centru i onda dobijas 2 godine garancije ( ja sam ga kupio u NOKIA centru u Hrvatskoj i tad je bilo 2 godine garancije, a sad ne znam kako je ). Kad su to provjerili, rekli su da dodjem za 2 dana i to je to. Sutradan me ljudi zovu, rekose da je napravljen i nista nisam platio... Radio je kao zvono... E daj neka mi neko kaze, gdje sad kod nas ima HTC centar ?!

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

slicno iskustvo sam imao i ja. crko lcd na mojoj 5800. odneo u telenor. zvali me za 5 dana telefon popravljen. u garanciji pise promenjen lcd i produzenz garancija za 3 dana koliko je bio u servisu. prezadovoljan sam odnosom prema kupcima. i to se secam da je bilo oko nekih praznika

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

snenad, ja nisam nikad kupovao telefon preko operatera, ali sto se tice mog iskustva tu sam prezadovoljan samim odnosom...

Odgovori