Nokia i glasine o novim uređajima

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Re: Nokia i glasine o novim uređajima

Post od Green »

Kakve veze sad ima Microsoft? Nokia se oslobodila tog zla, ima vec neko vreme. A kompanije ako se udruze to je da bi obe strane imale neke beneficije. Kakvo bre unistavanje... :roll:

srđan obradović
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 13. Maj 2014. 15:35
:: microsoft lumia 532

Post od srđan obradović »

Green napisao:Kakve veze sad ima Microsoft? Nokia se oslobodila tog zla, ima vec neko vreme. A kompanije ako se udruze to je da bi obe strane imale neke beneficije. Kakvo bre unistavanje... :roll:
Kupis nesto da bi ga unistio, interesantna taktika. Vec odavno se kupuju brendovi, a ne korporacije, fabrike, oprema... Ime NOKIA vredi sigurno duplo vise nego sve njene fabrike, radnici i strucnjaci zajedno. Isto je i za bilo koji renomirani brend. Industrijska svojina je za nas balkance spansko selo, a nismo svesni koliko gubimo i koliko u stvari para dajemo kad kupujemo proizvode upravo na brend, patent, dizajn...

Sent from mTalk l532ds wp10
lumia-lumia-lumiaaaaa-lumia-lumia-lumiaaaaa

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Da se kako mogu blokirati linkovi sa mondo-a. Nevjerovatan trash od stranice:)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Microsoft kupovinom (dela) Nokije nije istu unistio, firma i dalje postoji, i dalje je na hiljade ljudi ostalo zaposleno. Unazadio i restrukturirao po svojoj tamo nekoj jalovoj logici jeste, ali niko ne kupuje tako poznatu i veliku firmu da bi od nje napravio soping centar. Mozda ako ta firma bas skroz bankrotira, pa nema drugog izlaza, ali to je vec nesto drugo.

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

Svi znamo da je Nokia bila telefon broj 1 dugi niz godina. Onda su pukli, jer nisu hteli da guraju pricu sa androidom i pojavio se microsoft koji ih je izvadio iz mrtvih. Najnoviji model Nokia telefona mi se bas svidja i to je ono sto se trazi... Iskreno, niko nije verovao da moze tako jedna velika kompanija sa toliko strucnih lica da dodje na samo dno, pa da mora neko drugi da ulaze i pravi opet ime... Pokusaj sa windows telefonima je dobra zamisao, ali svi znamo da od nas na forumu ovde 10% njih ima telefon sa win sistemom... Nemojte me pogresno shvatiti, ali voleo bih da Nokia dozivi ono kao sto je nekada imala, a to je broj 1. Nisam znao da je Mondo los za vesti... :smutny:

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 27. Jan 2015. 23:46
:: android

Post od niko1a »

Ivan Cirkovic napisao:..pojavio se microsoft koji ih je izvadio iz mrtvih.. pa da mora neko drugi da ulaze i pravi opet ime...
aj nemoj se brukati vise molim te, iz posta u post siris toliko promasenih informacija da je vec zalosno

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 13. Sep 2016. 17:04
:: Xiaomi Mi A2 Lite

Post od гари »

Ali Ivane, zašto bi Microsoft trošio svoje resurse na uništavanje Nokije... Jeste da su ih kupili i rasturili mobilno odeljenje bez da naprave neke dobre telefone sem Lumije 950, ali ovde nije o tome reč, jer im Nokia nije bila konkurent.

Sent from mTalk on Windows phone

Ivan Cirkovic
Banned
Pridružio se: Sre, 19. Jul 2006. 08:49
:: LG G5 SE
Kontakt:

Post od Ivan Cirkovic »

@niko1a uzmi malo i informisi se kako je bankrotirala Nokia fabrika i sta se posle desavalo...
@гари ne trose oni na unistavanje resurse, vec ulazu kada dodje kraj i uzimaju stvar u svoje ruke. Tako da su oni vecinski vlasnik. Ne unistavanje, nisi me dobro shvatio. Svaka jaka firma je na udaru konkurencije, a microsoft je video priliku kada je Nokia dotakla dno. Nokia ocigledno mora da sklapa savez sa nekim da bi opstala, a evo to ce uraditi sa kineskom firmom Xiaomi. Ako je tacno to sto Mondo pise...

Evo primera da jos jedna firma propada koja je bila svima nama poznata po dobrim telefonima...
http://mondo.rs/a1024602/Mob-IT/Vesti/V ... -gasi.html

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od niko1a »

pa bas zato sto nemas pojma o cemu pricas ti i kazem da batalis, al dobro mozda je greska u tome sto se svi ne informisemo na mondu pa smo ostali neprosveceni.. :blinky: al ne bitno sve to kao po obicaju pises sta i gde stignes, jer i ova sva polemika nije ovde naslovna tema

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Šta ste, bre, pljunuli po Majkrosoftu, živeo Majkrosoft - do svoje smrti! :D :D
Nema današnja telefonska Nokija ništa više sa Majkrosoftom, ni većinu, ni vlasništvo, ni kojekakve džidžabidže. To je opštepoznato, da ne prežvakavamo bajate stvari.
Ovo novo drugarstvo sa Kinežanima je klasična međukompanijska saradnja - i ni tu nema više šta da se kaže.
Brankiša, za ono što si pitao: mislim da se još sude i da će to potrajati, nisu Eplovci glupi Majkrosoft, pa da bacaju milijarde u Nokijin bunar i još smatraju da su povukli dobar poslovni potez. :D
A sad nastavite sa prepiskom, ovakve debate su zabava za celu porodicu. :D :D
brankisha napisao:Nego Apolo i Evi ne zbunjujte ljude. Da li si Epl i LG ili Epl i Samsung?
Svi sa svima, druže moj, grupnjak širokih razmera, a kad dođe vreme za naplatu ceha, zavuče se ruka u džep korisnika. :D
Epl i Samsung sarađuju jako dug niz godina, kao što znaš, a čitao sam da Epl pregovara sa LG-om o 15-tak milijardi finansiranja u fabriku OLED ekrana, tako da će možda saradnja sa Samsungom biti manja u budućnosti.

brankisha
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 04. Sep 2014. 07:33
:: Xiaomi Mi5
:: Lumia 925

Post od brankisha »

Znaci bice po Hasinom sistemu iz grupnjaka "stanite ljudi da se organizujemo, ja vec cetvrti put ***"

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Ivan Cirkovic napisao:Svi znamo da je Nokia bila telefon broj 1 dugi niz godina. Onda su pukli, jer nisu hteli da guraju pricu sa androidom i pojavio se microsoft koji ih je izvadio iz mrtvih.
Ha, ha, ha,.... pa ovo ni miodrage ne bi smislio.
I onda je došao M$ (mrmot) i zamotao čokoladu.... :lol: :lol:
Poslednja izmena od 1808 u Sub, 15. Jul 2017. 15:42, izmenjeno 1 put ukupno.

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Nokia je bila matori dinousaurus koji nije uspevao da se prilagodi novom vremenu u kome svaka šuša može da dobije besplatno operativni sistem za svoj telefon preko kičme kupaca, jer ga kupci naknadno plaćaju tako što im se plasiraju reklame. Oni to jednostavno nisu mogli da pobede, a nisu hteli da prave iste telefone kao svaka šuša.

Sent from mTalk on Windows 10 PC

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

гари,... a ti baš rešio da udariš konkurenciju Ćirkoviću,.... baš ste načitani. :lol:

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Au, brate! Šta ovde neki pišu.

Nego, jel neko konačno uzeo u željne ručice uživo neko od ovih low to mid range Nokia sokoćala? Dajte malo da se vratimo na temu, a da nije preko članaka sa Mondo portala, gde očigledno neko ima problema s narkoticima a i ne zna da prevede članke sa engleskog uz to.

Sent from my iPhone using Tapatalk

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

A kao nije tako, 1808... Android je uspeo samo zato što je bio za proizvođače besplatan, i tako je Google dao šansu škart proizvođačima (koji nikako nisu uspevali da naprave funkcionalan softver) da istisnu kvalitetnije. A zašto Nokia nije prešla na Android - po meni očigledno jer su hteli da se razlikuju, a možda su i prosto kontali da je to krš od OS-a. Ali krš koji su ljudi nažalost kupovali zbog agresivne reklame, i naknadno shvatali da je to krš. U to doba dok je Nokia bivala istiskivana su ipak njeni telefoni bili bolji - softver slabiji, ali primereniji hardveru.

Ali ja ovde ne pričam o najskupljim telefonima, nego o onim telefonima koji su bili pristupačni običnim smrtnicima. Ja ne kažem da je Android krš sada, ali kažem zašto je istisnuo ostale iako su svi kukali na njega par meseci nakon kupovine.

I još jednom - ja ne govorim o telefonima koji koštaju ko auto, tako da, nemojte sa protivargumentima "postojao je i dobar Android telefon".

Ja sam ovo napisao sad samo jer sam se osećao prozvanim, i trudiću se više da ne komentarišem na ove teme "zašto Nokia nije prešla na Android", "zašto je Nokia propala", i slično.

E, a za ove Nokije, dobro si pomenuo. Baš bi mogao da vidim ovih dana u gradu da li ima neki da se uzme u ruku, a da nije maketa. Hteo sam to, pa sam zaboravio. :)

Sent from mTalk on Windows 10 PC

niko1a
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od niko1a »

Joker123
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 27. Jul 2016. 22:46
:: //
:: //

Post od Joker123 »

Ne razumijem zašto se konstantno forsira priča oko Nokie od prije 6-7 godina,zašto nije prešla na Android,pa zašto je prešla na WP itd.To je sve prošlost,Nokia se vratila i čekamo nove modele sa Androidom :lol: inače,Nokia 3 mi se iz nekog razloga uopšte ne sviđa,izgleda kao kopija Sony M klase,neodoljivo me podsjeća na te telefone.Nokia 6 mi se s' druge strane sviđa,ali me malo odbija Snapdragon 430.Čekamo Nokiu 8 da vidimo kakva će biti.. :)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Garu, jel' tebi dobro, koje kvalitetnije je Android istisnuo? Win je prisutan na tržištu duže od Androida i oduvek je bio nedovršen polufunkcionalan izgovor za OS. Šta je MS uspeo da uradi sa svojim mobilnim OS-om, vremenom ga je samo degradirao do dumb funkcionalnosti. Android nije uspeo zbog reklama i zato što je bio besplatan, uspeo je na trzištu jer je bio kvalitetan OS koji je Google konstantno usavršavao.

A sto se tiče tvoje konstatacije da je Nokia želela da bude drugačija, vidim kako je to super ispalo za Nokiu. Win je bio kancer koji je košta Nokiu zivota, da je Nokia prigrlila Android sada Win ne bi bio ni u promilim dostupan na trzištu. Ono malo Win telefona sto se prodalo prodalo se zbog Nokia brenda, MS je znao da ima đubre od OS i jedni način da proda to smeće jeste bili da ga veže za jak brend, ali čak i gigant kao što je bila Nokia nije mogla da proda nesto što je u samom startu bilo loše.

Sent from my Galaxy S7 edge using Tapatalk
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

гари
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od гари »

Ja se izvinjavam, trebao sam da napišem. Nisam ovde govorio u Windowsu i Microsoftu, aka Muva bez glave, već konkretno o Nokiji i o njihovim operativnim sistema.

U to da li je Windows đubre neću sad da ulazim, ja smatram da nije, barem ako govorimo o wp8.1 sa kojim su Nokijine Lumije izlazile. :)

Da se Android nije reklamirao posredno ili neposredno niko ne može da spori, svaka domaćica je u jednom trenutku znala za Android telefon koji može da kupi kod svog operatera.

I vidim kako je bio od samog starta kvalitetan, svi ljudi govore da su im ti prvi Androidi bili krševi, ali valjda mi na forumu bolje znamo kako su ih služili ti telefoni. :P Pa u krajnjem slučaju - da su kupovali Lumije 520 ne bi bilo toliko kuknjave. Dobije čovek čir dok ne uradi prostu operaciju na svom telefonu.

I ja ne kažem da je super bilo to što su hteli da budu drugačiji, slažem se, bolje bi bilo i njima i nama da su prešli na Android, oni bi samo dodatno unapredili taj sistem. Ali ni to ne bi bilo idealno jer je u to doba Android očajno radio na telefonima koji nisu skupi. Hvala Nokiji što nam je pružila mogućnost da kupujemo Lumije, ali šteta što ljudi nisu kontali da su te Lumije u nižim segmentima bolja kupovina. Bilo bi to drugačije da Microsoft nije kao muva bez glave i/ili da je Nokia možda imala više kapitala, i da još malo izdrži. Uverili bi tržište u svoj kvalitet. (Kad si već sam pomenuo Windows, ja nisam.)

Dakle, moja poenta je da, kad su pojavio Android, šklj proizvođači su trpali Android i u svoje slabašne telefone, dok je Nokia svojim telefonima davala slabiji softver, ali na kome su ti jeftiniji telefoni radili ko singerica. I to je za mene bolje od jeftinog krš Androida.

Sent from mTalk on Windows phone

Odgovori