Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

leonine veoma zanimljivo to sa kutijom i slično.u telenoru su drugaru zamenili tako w950.dao je stari dobio novi a delovi i poklopac baterije od starog moba.fak d operaters.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 22:51

Post od leonine »

Oni bi meni trebali zamenu da odrade odmah. Kao ja njima donesem ovaj i odmah mi daju drugi. Cekam odgovore na postavljena pitanja. Ako ih ne dobijem mejlom, pitacu ih u petak kad odnesem telefon. Samo zelim da obezbedim sebe. Vrlo je moguce da ce mi dati kutiju, samo mi nece dati opremu. A oprema mi ni ne treba imam svoju, novu novcijatu s obzirom koliko sam koristila mob. :roll:
Nokia 6600 slide; Nokia E72

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

leonine, bas ono sto sam ti ja rekao na pp... to ti je rekao kolega VeNoM, ali rekao sam ti sta da uradis i na sto da obratis paznju :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Hvala! Uradicu sve kako si rekao a poslacu ti i na pp sta jos planiram da trazim. :D Mada ne verujem da ce to biti moguce ali me nista ne kosta da probam.

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 05. Feb 2010. 22:32

Post od Felix55 »

Eh evo i da ja obavestim, trebao bih sutra/ prekosutra kupiti E72 sa garancijom iz Hendija pa mi je ovo leonine-ino iskustvo od pomoci za ne daj Boze.

I zamolio bih te leonine-a ako možeš da mi napišeš kako je išao put u toku uspostavljanja garancije:

Operator->Нandy->Mobis->Pin ?
(I ko je bre sada ovde ovlasceni uvoznik?)

Ovaj telefon koji ću ja uzeti nije zaključan ni na jednu mrežu, pa me živo zanima kako ide procedura?

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Post ce malo zbog prirode pitanja otici off topic, ali opet sve ovo je vezano za Nokiu E72. Molim moderatore da ne premestaju post. Hvala

Pa ovako... To ti je zacaran krug. Veoma zacaran.
Imas mts koji je ovlastio Hendi da za manju cenu uz odgovarajuci paket prodaje telefone. Meni su u Hendiju rekli da oni prodaju svoje telefone. Onda pretpostavljam da mts tu razliku do cene telefona (naravno veleprodajnu) namiri Hendiju. Ali, mts sa telefonom nema nista. Oni tebi prodaju uslugu, tj. mogucnost da koristis njihovu mrezu za bilo koji vid komunikacije (pozivi, sms, mms, net...).
Ako se sa telefonom desi nesto, najbolje je otici u Hendi da se napise reklamacija, ali im ne ostavljati telefon nego ga odneti direktno u Mobis. Pre nosenja na servis, telefon slikati iz svih mogucih uglova, slikati bateriju, plocu ispod baterije i u Mobisu traziti da na radnom nalogu koji izdaju uz koji posle podizes telefon sa servisa, napisu da na telefonu pri prijemu nisu primecena nikakva ostecenja na samoj maski telefona, ploci ispod baterije i da je tastatura ispravna, i da obavezno upisu ako je predato i nesto dodatno tipa mem. kartica. Nakon ostavljanja telefona, kontaktirati Mobis redovno mail-om jer ih je na fiksni nemoguce dobiti, od 09h-18h su konstantno zauzeti.
Pri preuzimanju telefona obavezno sve isproveravati da li je ispravno i pregledati masku da ne postoje neka ostecenja u vidu ogrebotina, razmaka izmedju rama i osnove telefona... To je sto se tice servisa.
A sto se tice konkretno tvog pitanja, kao sto rekoh mts nema nista sa telefonom, oni ti prodaju uslugu. Hendi takodje nema nista sa telefonom jer Hendi ne daje garanciju. Lupi Hendi pecat na garanciju, ali prvi je pecat stavio PIN Computers kao dobavljac tako da ti garanciju daju oni. E sad, ni PIN computers ni Hendi ne mogu nista da rade po pitanju zamene telefona dok Mobis kao ovlasceni servis od strane Nokie ne da nalog za zamenu uredjaja.
U sustini ti ne mozes uopste da nadjes ko je odgovoran za telefon. Ispada da moras da ides u Finsku da zamenis uredjaj. Ja sam imala prepisku sa Mobisom i oni su bili voljni da mi popravljaju telefon do besvesti, ali ja imam pravo na zamenu uredjaja i tu nema price. Posto je Mobis bio gluv za moje molbe i pored pretnje tuzbom (jer su oni u sustini nedohvatljivi u toj celoj prici), obratila sam se PIN Computersu i tamo se nasao covek koji mi je izasao u susret da proba da resi moj problem na visoj instanci u Mobisu. Rekla sam mu da ukoliko ne resimo problem, bice tuzeni svi ucesnici koji cine ovaj krug pa ce sud odluciti cija je odgovornost i da cu podneti prijave trzisnoj, finansijskoj i poreskoj. Takodje sam mu rekla da ce se mozda kola slomiti na nekom ko i nije odgovoran jer sve zavisi ko se u toj prici kako oprao i zastitio. I eto, resio mi je problem. Mada, sad meni Mobis nudi telefon bez prodajnog pakovanja pa sam ih ja pitala da li ja dobijam kutiju bez ostale opreme za telefon, na kojoj se nalazi nalepnica sa serijskim brojem telefona ili ne dobijam nista sem telefona? I kako to oni daju nov uredjaj kada vidim da na Nokijinom sajtu nisu navedeni ni kao diler niti kao distributer, vec se samo navode kao ovlasceni servis. Zasto ne napisu nalog da ja nov uredjaj uzmem u Hendiju gde sam i kupila telefon? I jos uvek mi nista nisu odgovorili.
Moj ti je savet da u Hendiju pitas sta ako se telefon slucajno pokvari u roku od 6 meseci od kupovine, koja je procedura. Jer ti u roku od tih 6 meseci imas pravo da bez dokazivanja i nosenja na servis trazis zamenu uredjaja. Ukoliko je nemoguce da uredjaj servisiraju ili ti daju novi, trazis raskid ugovora u ovom slucaju sa mts-om. Odes u njihovu poslovnicu, podneses reklamaciju da ti redovno izmirujes obaveze a da si za to dobio neispravan telefon i posto ne mozes da resis problem trazis ponistenje tog ugovora. Ako si vec od pre mts postpaid korisnik onda trazis ponistenje aneksa. Kazem aneksa jer je to dodatak tvom osnovnom ugovoru. Pretpostavljam da ides logikom da ostajes korisnik ali oces da se oslobodis obaveze za takav telefon. Ako spominju penale, lepo im pomeni tuzbu. Mozes eventualno da im kazes da pristajes da se ugovor ponisti a da ti sklopis novi vezan za neki telefon u poslovnici ili ponovo u Hendiju. Na to ce sigurno pristati. I da, ukoliko se desi najgore bilo bi pozeljno da se kartica iskljuci pri predaji telefona u servis i da se ne ukljucuje dok mob ne bude vracen sa servisa. Jer ako se desi najgore, onda treba da ti refundiraju i troskove koje si imao dok je telefon bio na servisu, mislim na pretplatu. Drugo, ti nisi duzan da imas drugi uredjaj. Kupio si telefon uz produzenje ugovora i ne zanima te.

Eto, to su ti sve varijante. Nacice se sigurno neko ko ce nesto od ovoga hteti da opovrgne ali to je ono sto sam ja prosla i sto sam saznala. Suma sumarum, nadaj se da ce sve biti ok. Tako je najbolje.

Srecno! :wink:

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

leonine, na PP sam ti poslao sta ja mislim o svemu tome i kako mozes da provjeris sve sto si me pitala ;)
Felix55, sto se mene tice, ovaj telefon je stvarno odlican, samo ne znam koliko ti se isplati kupovati ga preko nekog operatera :) Na ovom forumu imas odjeljak Operateri i tu ces da vidis, sta ljudi od svojih iskustava iznose, pa onda mozes i tamo da postavis pitanje ;)

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Felix55 »

E pa leonine mnooogo ti hvala na kvalitetnom objasnjenju. To je kod nas generalni problem, nisam ja on je, nije nego onaj treci tj. samo se prebacuje krivica. tako da si uradila najbolje zapretis tuzbom svima pa ce svi da se urazume.

Uglavnom, veoma mi je drago što ćeš dobiti uređaj napokon kakav bi trebao da bude.
I da palo mi je na pamet( generalno mi ovde nemamo dovoljno informacija, pa nagađamo ali eto) pošto ne znamo kako tačno ide procedura zamene telefona ukoliko je on reklamiran i zahtevan novi uređaj. Dakle, možda oni te koje zamenjuju ne daju u retail pakovanju nego onako bulk i samo kutija(pretpostavljam da bi morala da dođe zbog IMEI-a). Meni je logičnije da su ti tražili svu opremu i onda dali ganc NOV aparat sa pripadajućom opremom, ali to je Balkan: Što prosto, kad može komplikovano.

zavodnick - Ma necu kupovati preko operatera, nego kod jednog momka koji kaze da ima garanciju u Hendiju, eh sada ne znam da li je on kupio preko operatora posto je sim free, ali kaze da je garancija iz Hendija i validna jos 2 godine. Isao sam u Hendi i rekli su mi da je validna garancija uz pisanu garanciju i fiskalni racun. I da nije bitno na koga se garancija vodi, glupo bi bilo da je drugačije( ako npr. nekom kupujete poklon), ukoliko posedujete ova 2 papira.

Samo me živo zanima kako mu na fiskalnom stoji da je placen 14000 dinara?

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Felix55, verovatno je telefon kupio uz neki paket uz koji je telefon potrebno platiti samo toliko tj. 14.000 dinara... :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

Kao sto ti kaze Ninolina, kupljen je uz neki paket, najverovatnije mts-ov. Posto preko VIP-a nije bila E72 u ponudi, a Hendi vise ne radi sa Telenorom koliko ja znam. Ako nije tajna, koliko para on tebi trazi za taj telefon? Realno ne bi trebao vise od tih 14.000, mada je i to mnogo jer samom kupovinom mu pada cena. Jer on je kao povlasticu sto produzuje ugovor sa mts-om (pretpostavljam) dobio telefon za 14.000,00. Ugovor i racuni koje ce on placati nemaju veze sa konacnom cenom tog telefona. Nekad sam se i ja prebirala, ali pogresno je to. Jer on moze mesecno praviti racun 10.000,00, onda telefon kosta kao Vertu :D

Iskreno, ja mislim da bi trebao da zaobices tu kupovinu. Sta ako se ne daj Boze nesto desi? Jedina varijanta realna da se dobije zamena i ponistenje aneksa je raskid sa mts-om. Ti to ne mozes uraditi. Sta onda? Ne zelim da mracim, samo mislim da trebas biti pazljiv jer kod nas niko ne postuje zakon tako da je sve samo gubljenje nerava. Nista drugo.

Ja ti zelim da sve bude dobro, a i bice sigurno. Ja sam ti sad postala paranoicna s obzirom sta sve prodjoh sa mojim telefonom, tako da vise nikom nista od dilera, servisera i ostalih ne verujem.

A sto se tice zamene telefona. Da se desilo da je meni Mobis napisao nalog za zamenu, ja bih otisla u Hendi i oni bi mi dali ako zahtevam telefon iz magacina na kom ima i nalepnica (da sad ne ulazim ko je kada odlepljuje, gde je stajala garancija). Ja donesem sve staro i to je to. To su mi u Hendiju rekli kada sam pitala. Al' znas kad ti Mobis da zamenu, nikad.

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Felix55 »

Hehehe, to sam i pretpostavljao. 8)
Nije tajna dečko traži 170e, znam i meni je delovalo na prvi pogled kao previše. Međutim malo sam se raspitivao po oglasima i servisima i uglavnom za nekih 140/150e. prodaju zaključane telefone ili ono ima kutiju i sve, a kada ti dođeš da vidiš opremu ono neka ŠLB kutija i slušalice sa pijace, pa nema USB-a. Čak sam naša jedan po povoljnoj ceni, ali kaže nema karticu i sive je boje ...
Ma najvise sam se odlučio za njega jer momak daje sve uz telefon tj.( od punjača do držača za navigaciju i naravno originalnu kutiju sa IMEI-jem pa opet i to je neki vid sigurnosti). Eh i još plus daje svoju garanciju, tako da mi se čini sasvim solidno.

Jeste skteptičnost je prisutna, a posebno zadnjih mesec dana čitajući leonine-ino iskustvo i u meni se probudila, pa je i meni počelo da se vrti nov telefon u glavi, ali opet ne izdvajaju mi se tolike pare za nov(a ugovor me ne zanima ni u kom smislu te reči).

E da, da napomenem telefon je bukvalno kao nov i ima još uvek folijicu na ekranu star neka 3 meseca.
I ako, ne daj Bože, ne bude bilo kako treba ima da smaram Hendi, pa onda Mobis. Mogu da me upućuju na 100 lokacija ja im se sa grbače ne bih skidao.
(Tu je i sestra pravnik za svaki slučaj, a i svašta još nešto). Uglavnom samo polako, ako već dođe do toga.
Iako će taj dečko zaraditi nekih 3000 dinara na meni, jer je dobio tu povlasticu od operatera, barem ja nisam obavezan na ugovor, pa me zanima samo uređaj. :)

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

E pa dobro, ako je tebi sve to ok onda dobro :) . Pazi, nov telefon ti nije nikakva osiguracija da ce raditi dobro. Ja sam uzela nov pa vidi sta mi se desava.
Jedino da se ne dao Bog ne cimas nesto, ali nadam se da ce sve biti u redu a i opremljen si sestrom i informacijama ako, daleko bilo, zatreba. :wink:
Inace, telefon je zaista odlican, svaka preporuka.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Felix55, ako mislis da je neka sigurnost imati na ekranu tu foliju, onda se varas :) Ja sam 6 mjeseci na svom telefonu imao tu foliju :) Doduse, mom telefonu ce sad 3. godina i ne vjeruj mi ne znam sta da mu kupim za rodjendan :) Salim se... Ja ne bih uzimao telefon preko nekog paketa, kao sto je taj momak uzeo... Ti uzmi od njega telefon jer ako ima original kutiju i sve to, a telefon je odlican. :D

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Felix55 »

Eh društvo evo da vas obavestim da je telefon stigao.
Dakle sve je hvala Bogu kako je dečko rekao. Telefon je bukvalno kao nov, nema nigde ogrebotinicu. Od opreme došlo sve i to je onaj Navigation paket i još su naravno novi. I sve radi, kolliko sam stigao da proverim. Ono što je mene jako zanimalo, jeste kvalitet zvuka na slušalicama( jer sam planirao da slušam muziku koristeći telefon) i prosto sam se oduševio, očekivao sam da će biti nezadovoljavajući obzirom da je E serija.

E da ergonomija telefona mi se jako svidela, jer može da se koristi i samo jednom rukom. Ekran jasan i veoma čitljiv. Sve u svemu jako sam zadovoljan. Pre svega odlučio sam se za ovaj telefon, jer me jako podseća na tipične BalckBerry uređaje i što je malo starijeg "kova" pa ne pati od kapitalističke bolesti telefona novije generacije( pregrevanje, rikavanje ekrana i rok trajanja od 2 godine i onda plaćaj lekove kod servisera).

Želim da se zahvalim i ekipi odavde koji su pomogli u odluci: leonine-i, zavodnick-u, VeNoM-u, skar-u i i ostalima, još jednom hvala.

:)

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Felix55, drago nam je da ti se svidja telefon i nadamo se da ce dugo da te sluzi. Pogledaj WiFi, BT i GPS kako rade i to je to. Nego, zvuk je na tom telefonu daleko, daleko kvalitetniji od nekih N serija, tako da ako jos imas dobre slusalice, onda je to pravi MP3 player, s tom iznimkom sto kod "ovog" mp3 playera baterija traje 5-6 dana :) SRETNO!

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Felix55 koja verzija je u pitanju? bela, bakar ili crna?možda zlatna???
drago mi je da ti se mob svidja.posle nekog vremena videćeš šta znači qwerty.
jedino što će možda da zeza na mobu je fabrički fm kada traži stanice na manual jer se jadnik posle listanja nekloliko krugova zamori pa ne može više da lista :P :P ali to i nije toliko bitno.
muzički plejer koristi fabrički jer je veoma dobar a browser isto.
od dodatnih programa možda nije loše full screen msg, best birthday (da ti datume iz imenika direkto rokne u kalendar sa podsednikom), opera mobile(ako hoćeš kao napredni browser), best full screen caller (fenseraj kada te neko zove da ga imaš preko celog ekrana),accuweather (prognoza), best taskman, best batterysaver, skype, nimbuzz, youtube i gmail.i više ti ništa od programa ne treba :P
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Felix55, nisi nimalo pogresio kupovinom E72 to je bas dobar telefon koji pored poslovnih osobina ima bogatu mltimediju N-serije.
VeNoM, a smart seting, Handy Shell , Handy Guard, Lonely Cat Games PhotoBook, Best Menu, Tracker, Best Call Notes, ProfiMail, itd.itd. bez svega ovoga symbian nije kompletan.
Felix55, ako ti sta zatreba javise.

Felix55
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Felix55 »

Hvala na lepim željama društvo! :)

VeNoM - Boja telefona je crna(ili Zodium black kako su oni deklarisali).

Nego proverite vas dvojica(Venom i deksicom) PM, oko malo sugestija za aplikacija.

:)
Poslednja izmena od Felix55 u Ned, 30. Okt 2011. 11:17, izmenjeno 1 put ukupno.

leonine
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od leonine »

E pa Felix55, drago mi je da si zadovoljan telefonom i u zdravlje da ga koristis.
Ja jos nisam dobila zamenu. Dobicu od srede neki dan posto ja ne mogu pre srede da odem do njih. Bila sam u Mobis-u u petak. Tamo sam zatekla decka koji mi je i prosli put dao neke dobre smernice kako i sta da radim. Popricala sam sa njim o svom slucaju i trazila da mi objasni zasto mi Hendi ne menja telefon. I on mi kaze sledece. On je radio u Hendiju i Hendi ima foru da svoje kupce ne obavesti o tome da ukoliko se telefon pokvari unutra onih 6 meseci koje sam vec spominjala, kod njih dodjete, napise se reklamacija i tu birate hocete zamenu uredjaja ili cete da ga saljete na servis. E sad, meni to u Hendiju niko nije rekao jos su me lagano uputili direktno na servis. E sad, ako meni servis napise da je telefon za zamenu i posalje me u Hendi, meni ce Hendi dati novi aparat sa sve kutijom i ostalom opremom, ali ce kompletnu cenu aparata naplatiti od servisa. A pitala sam ga i zasto ja ne mogu da dobijem kutiju i on mi kaze zato jer mi nismo prodaja. Telefoni se pakuju u kutije sa opremom. Dobices sigurno nov uredjaj, novu garanciju na dve godine i nemoj da brines. E sad, otkrila sam i nesto novo. Ako Mobis ljudima unistava telefone, zasto su meni zamenili maticnu plocu? Sto i meni nisu unistili nesto? Zasto ovo kazem. Na mom radnom nalogu koji sam dobila u Promobiju nigde ne pise da je telefon izgreban, cak je i devojka na prijemu to potvrdila recenicim da je telefon ekstra ocuvan, displej pogotovo jer nije imao foliju. A kada su slali moj telefon u Mobis, Mobisu su napisali da na telefonu postoje ogrebotine :? . Pokazao mi decko bas. Ja poludela. Doslo mi je da odem tamo i da nekome glavu polupam! Ja sam cak decku pokazala slike jer sam ponela aparat, i on kaze, pa stvarno nista se ne vidi a i da su postojale ogrebotine ona je to bila duzna i kod tebe da napise da je telefon sa ostecenjima. Mislim da je svaki komentar suvisan dalje...
Naravucenije, ako kupite telefon u Hendiju i pokvari se odmah ga nosite u Hendi! Ne u servis. I u Hendiju trazite da vas zakonski ispostuju, a ne da vam podvaljuju da telefon slobodno nosite u servis i tako vam onemoguce da trazite zamenu aparata.
Ja u sredu nosim moj u Mobis, dobicu zamenu pa kako bude. U neku ruku uspela sam da isteram pravdu. Dalje vise ne mogu da se nerviram. Pojeo mi je ovaj telefon 3 meseca zivota. Za u****ih 14.000,00.
Nadam se i nekako verujem da ce sada sve biti ok.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

leonine ako bi zalepila pozadi onaj stiker hello kitty da li se to podrazumeva kao oštećenje moba ?

Odgovori