Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 08. Feb 2010. 17:14

Post od bokistilojtd »

e izvalio sam da kada restrtujem adsl sve bude normalno izgleda da moram neka podesavanja u samom adsl-u da promenim,telekomov adsl sa integrisanim wlan-om ako neko zna neka napise sta i kako treba uraditi

Progreziv
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 27. Avg 2009. 03:02

Post od Progreziv »

posto mi se ponovo vratio problem sa paljenjem telefona...i evo trenutno radim po ko zna koji put format i re-install....a procitao sam negde na ovoj temi,par strana unazad, da ovaj problem moze da pravi instalirani Garmin... da li zna neko koliko je ovo proverena informacija...??? i da li je neko konacno resio problem, kada se ugasi telefon pa sa ponovnim paljenjem...sad trenutno nece da mi se upali ni is 100-tog puta...znaci samo beli ekran sa NOKIA logo-om...i onda malo trepne ekran, pa zatim kraj...ugasi se...pfff.....ako sad ne resim ovaj problem posto radim format i Mass memory..ozbiljno cu poceti da razmislajm o prodaji, i nakad vise nokia...idemo na HTC...jbt...kako izbacuju sve noviji firmware, ja sve nezadovoljniji sa n97... onaj prvi firmware je imao neke male nebitne bugove, onda v20 po neki put se ugasi, a sad sa v21...uf uf...mukeeee...bas sam vam se izjadao.. :op

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Progreziv, ma kakav garmin,to je notorna glupost iste probleme mi pravi i BEZ njega dakle ne cimaj se,a i sta ce mi tel sa ovolikim ekranom bez navigacije,samo da ga izgazis!!! :x :x :x

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

danas sam skuvao firmware za n97 i uspeo sam da hack ucinim prisutnim i posle hard reseta. posao nije bio nesto preterano tezak, ali je trajao 3-4h citanja uputstva, paznje itd :wink: sve u svemu odlicno

edit:

joj ljudi ubicju se, ceo dan danas ne mogu da ubacim ama ni jedan efekat za teme..... znam da sam i ranije imao problema sa time, pa sam na kraju uspeo, medjutim, bio je problem u C2Z patchu koji sad imam, ali ne uspevam da pokrenem efekte.... :shock:

edit:

postoji li neki patch ili bilo sta, sto ubrzava ove efekte za teme?????

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Mirko BGD, ukoliko si skinuo sa neta kompletan folder sa efektima onda uradi sledeće... Folder koji si skinuo a zove se Effects (koji bi trebalo da sadrži i fajl manifest.mf koji ubrzava efekte) treba da ubaciš u folder C:/ Resources/ Effects... Zatim idi u Z:/ Resources/ Skins/ 101f84b9/ 101f84b9.sel prekopiraj fajl 101f84b9.sel u C:/ Resources/ Skins/ 101f84b9/ 101f84b9.sel... Kada si sve ovo uradio, idi u Theme i isključi efekte ukoliko već nisu isključeni... Zatim idi u ROM Patcher i aktiviraj C2Z patch... Vrati se u Themes i aktiviraj efekte... Sada bi sve trebalo da radi... Trebalo bi da znaš da ti neće raditi svi efekti koje nađeš na netu, ali većina ipak hoće... Ako sam dobro primetila ima te na još jednom forumu i tamo sam videla da te interesuju efekti RAIN... E pa oni kod mene baš i nisu radili... Ali Slidespin i Spinslide kao i mnogi drugi, jesu radili...

Za C2Z patch najbolje je da uz pomoć C2Z makera v 1.01 u samom telefonu generišeš C2Z patch i zatim ga prebaciš u folder E:/ Patches...

Ukoliko ti je ovo sa efektima komplikovano može da instaliraš Animanu Plus v2.00 sa Animenu Plus-Fix... Ali tada ti treba i Python i Ultra PowerModule Pack.. Međutim kada sve to instaliraš možeš kroz Animenu aplikaciju da lako menjaš efekte..

U svakom slučaju, isprobaj prvi način koji sam ti objasnila i javi jesi li uspeo... :)

Nadam se da sam bila dovoljno jasna, ako imaš podpitanja javi se da i to rešimo... :)

p.s. ja sam probleme sa efektima i C2Z bugovima rešila tako što sam "skuvala" firmware sa hackom i mojim omiljenim Particle efektima i time flashovala 97icu... i to bih savetovala svma koji se opredele za određene efekte koji im se najviše sviđaju, jer sve radi mnogo bolje kada je implementirano u firmware i pokreće se sa Z: ... :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

Ninolina, ajde psostavi neke efekte ako mozes na pp :lol: :lol: naravno neke bolje necu one kao pahulje itd u meniju :-D

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Ninolina, Puno hvala na iscrpnom objasnjenju... probacu pa cu da napisem utiske
hvala jos jednom :wink:

bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bokistilojtd »

moji problemi su svi reseni ubacivanjem V 2.1 e samo jos JEDNO PiTANJE sto se tice ekrana telefona dakle ne stalno obicno kada mrdam tel ili drzim olovku tik iznad ekrana najvise kada je crna pozadina kao da se pojave neke liniice koje se zatresu cim se tel umiri nestanu i da li vam se to desava?

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

sta mu je sada???? Update-ovao sam ga i stalno mi IZBACUJE SISTEMSKA GRESKA sta mu je vise razbicu ga
da dodam da mi non stop govori i MEMORIJA JE PUNA kada kucam *#0000# i uradim mu FULL RESET i radio je dok ga nisam ugasio sada je bulja opet ko oce ovo da kupi neka se mane ove krsine aaaaa ludim sa nnjime! ima li neko ko moze pomoci oko ovoga? I jos jedno pitanjce,koliko mogu da dobijem za ovako krasan telefon ocuvan , kao nov, 20h razgovora!

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Dostaje, ako dobijes 300e budi srecjan :( veruj mi, ne isplati se da prodajes, em gubis mnogo novca, em ne znas sta da uzmes posle :(
isto sam dobijao sistemske greske :lol: prvo kad sam pokusao da setujem wlan konekcije, a drugo kad sam pokusao nekoga da pozovem, ali glasovnim biranjem. oba puta je pao full format i za sad sljaka sve dobro, ali u telefonu sem jednog efekta za temu i HACKa nemam apsolutno nista :) planiram da dokuvam firmware pa cu da vidim kako ce se stvari odvijati :)

bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bokistilojtd »

bokistilojtd napisao: e samo jos JEDNO PiTANJE sto se tice ekrana telefona dakle ne stalno obicno kada mrdam tel ili drzim olovku tik iznad ekrana najvise kada je crna pozadina kao da se pojave neke liniice koje se zatresu cim se tel umiri nestanu i da li vam se to desava?
moze li mi neko odgovoriti da znam da li je normalno ako nije da bacam vise ovaj tel,smucio mi se dakle molim odgovor na gore postavljeno pitanje hvala unapred

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

bokistilojtd, ja te ne razumem nista... Ja nikada nista slicno nisam provalio... Tel ima gomile rupa u sw to je neminovno,pa moguce da i ti imas jednu od gseskica,moj savet ne update uj sw jer ja imam problema sa njim... Al nakon totalnog reseta sa nss tel sljaka ok... Za pozive proveravam sutra... Iskreno updateovao sam ga jer mi se restartovao na sred razgovora 4x danas...

bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bokistilojtd »

ma telefon je uzasan smorio me totalno dam tolike pare ni zasta sto se tice softvera sve sam probleme resio sa v 21....,ali sad ovo kad je crna pozadina i npr neki sivi detalj ne stalno ali po nekad kad priblizim prst ili olovku ka ekranu kao da se zadebljaju linije koje trepere i cem odmaknem prst prestanu i tako ali ne stalno

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

bokistilojtd, nemam ja taj problem,mozda za overu funkcije? Kada kliknes 2x? Vidi da nije tema? Stavi fabricku...

bokistilojtd
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od bokistilojtd »

pa fabricka i jeste tema jedna od one tri ponudjene ma i nije to neki problem ali smara kao da linije prelaze sa desna na levo onako treperi moram da proverim da mi to nije zato sto su mi ukljuceni efekti na temi a nema ih da se nebaguje zbog toga

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

bokistilojtd, ne znam... Ja bi da ga prodam... Raspitivao sam se preprodavci nude 220,230 u zavisnosti od stanja...:-( na oglas moze da se nadje za 270... A ja sam vise nego duplo dao...

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Ниси луд да продаш телфон за 220 евра у тренутку када је кренуло модовање.
У питању су дани до изласка стабилног фирмвера који ће решити већину проблема.
Слобода или смрт

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan

Post od Dostaje »

bestboy, ludim brate,ali ludim,kada vidim tel , sada mi se i dopada dizjan,ali poludim sto je prazan,nemam nista sem onih njegovim apps-a kojih ima mali milion... ali ocito da ima neki problem gadan problem,ne znam sta mu je vise,videcu kako ce se ponasati sada ovo sa novim sw za sada je ok javljam veceras dal je nastavio proces restarta i izbacivanja memorija puna sistemska greska itd inace ove dve poslednje mane nije imao sa starim SW-om nikada mi nije izbacivao memorija puna?!?! bas su mi nejasne neke stvari!

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Auu koliko problema zadaje n97~ca to je katastrofa,a ozbiljno sam razmisljao da ga kupim do duse n97 mini ali verovatno i mini ima slicne bugove..steta tolike pare za tel kojem non stop nesto fali...ne znam nadam se da ce n900 biti dosta stabilniji u radu od n97 koji je na zalost promasaj
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

oxigen, ne bih se bas slozio sa tim. Znam barem 5-oro ljudi koji su prezadovoljni telefonom. Sanovim fw ispravljeni su mnogi bugovi tako da je telefon sad extra. Symbian se "otvorio" jos jedan plus za kupovinu ovih modela. jedan mana po meni je cena jer je za te pare moze da se uzme fantastican netbook, a komp je ipak komp.

Odgovori