Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
ljudi ja mislim da je Anna probna verzija nadolazece Belle,cim sam kupio telefon,imao sam Symbian 3,update sam ga na Annu posle 3 dana,pokajao sam se,mogu vam reci,nije to to,mislim da je malo sporiji i kao da je softwerski nedovrsen,sta znam,ako Bella ne bude bila to to,prodajem ga ,krivo mi je sto ne mogu da ga downgrade na Symbian 3,mislim cuo sam da moze,ali da ce posle biti 100% neki bag na softweru,a preko phoenixa ne znam da eksperimentisem,i ne bi zeleo da mi telefon posle bude mrtav,ako zeznem nesto
piroman,ako ti se bas ne svidja Anna,mozes pomocu Phoenixa i odredjenog fw da odradis downgrade,ima ljudi i ovde na forumu koji su to odradili bez vecih problema.
Za sam postupak downgrade su ti potrebna 2-3 minuta (ako imas sve potrebne file-ove).
Ne razumem,zbog cega bi posle bio neki "bug na sw"?
Zasto ti "Anna" deluje "nedovrseno",sta ti se toliko ne svidja?
I Belle je dosta razlicita od Anna update-a,moze se reci da je to najveca promena u Symbian O.S. u poslednje 3 - 4 godine.
Za sam postupak downgrade su ti potrebna 2-3 minuta (ako imas sve potrebne file-ove).
Ne razumem,zbog cega bi posle bio neki "bug na sw"?
Zasto ti "Anna" deluje "nedovrseno",sta ti se toliko ne svidja?

I Belle je dosta razlicita od Anna update-a,moze se reci da je to najveca promena u Symbian O.S. u poslednje 3 - 4 godine.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
kad sam bio u servisu da mi ubace srpski u annu,pitao sam da mi vrate symbian 3 ,oni su mi rekli da to nije izvodjivo,kao da moze ali ce sigurno posle da bude neki bag,nedostatak na sw,sta znam,nisam iskusan u tome,dosta sam telefona promenio,ali nokie sam preferirao,nikad nisam nisam obracao paznju na temu vezanu za sw,a kod Anne mi se ne svidja mracan interfejs i one teme ,fabricke,Bella na primer sto sam video drugaciji i lepsi ima interfejs,kao windows 7,u odnosu na Windows Hp,poredim Bellu i Annu...Bella ne znam kad ce izaci,a downgrade bi vise licno voleo da mi odradi neko ko je iskusan u tome,ipak ne zelim na svoju ruku,samo sto ne mogu tu osobu da nadjem?sta bi mi ti savetao ?da li da cekam Bellu ?na ovom forumu sam se bas iskreno dosta informisao 

- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
piroman, iskreno ti u servisu su ti poprilicno nasrali toga sto se tice tog baga, ili su nestrucni pa ne zele da se petljaju sa tim i navodno "ne preporucuju". Ja sam radio downgrade sa belle bar 10 puta i ni jednom nije telefon ostao "mrtav", jedino sto je najbolje uraditi format telefona sa *#7370# nakon svakog downgrade-a. Za Belle ces morati da sacekas jos minimum 2 mjeseca jer nema sanse da prije toga izadje a ti vidi da li mozes sacekati do tad a da ne radis downgrade.
hvala na savetima,ali iskreno dao bih nekom drugom da mi uradi downgrade,ipak vidim da vi to radite i znate sta i kako,sta znam,videcu da sacekam Bellu,mislim da ce ona biti pravi update,mnogo bolji od Anne,kao sto sam video na nekim prezentacijama ne netu,ako i to bude bilo klimavo,napustam nokiu!mislim da li vi znate gde bi mogao da uradim taj downgrade i da li postoji mesto gde bi mi to neko uradio u slucaju da ne dodje Bella jos duze vreme?
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
snenad, meni se za 8 mjeseci koristenja telefona jos ni jednom nije aktiviralo obavjestenja da mi fali memorije i da zatvorim nesto kao npr. na N82 sto mi se nekad znalo desavati. Znao sam otvoriti po 7-8 web stranica koje su zahtijenije i malo se uspori samo prebacivanje izmedju njih ali i dalje ide brzo po stranici nakon sto je potpuno ucita. Sto se tice baterije meni sa non-stop koristenjem interneta drzi 1-1,5 dan a bez interneta, tj. uz povremeno povezivanje na net drzi 2-3 dana baterija. U medjuvremenu imam i poziva nekih 15-20min, 15-ak sms poruka, koristenje GPS-a nekih 15-ak min dnevno i 10-ak slika na dan. Uz to ti ne govorim da koristim skype odnosno fring nekih 1h na dan (bilo to wlan ili mob net). Prilikom startovanja telefona sa pokrenutim whatsapp programom koji vuce 4-5 MB RAM i fabrickim mail klijentom imam na raspolaganju oko 100-110MB RAM memorije.
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
baterija mi je držala sa normalnim korišćenjem oko 3dana.znači pozivi poruke malo gprsa tj u prevodu
sms ukupno 80 dnevno
call oko 25min
gprs oko 6mba
sa time bat oko 2.5 do 3 dana.
sms ukupno 80 dnevno
call oko 25min
gprs oko 6mba
sa time bat oko 2.5 do 3 dana.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- skar
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
- :: nobody know
- Kontakt:
Lisice moja draga,nemas pojma koliko znaci ona back strelica,sto je dodata

pa sad,u odnosu na ove OS..mislim da browser i mail klient i dalje kaskaju poprilicno,ima tu dosta peripetija,koje ovi iz nokie izgleda godinama ne uvidjaju,posebno bespotrebno komplikovanje,oko mail adrese..i one gluposti oko push mail...
widgeti su mi malo retardirani,ukusi su razliciti..meni se ne svidjaju..
ostalo je korektno,mislim beta je verzija,nadam se da ce biti pobosljana,pre svega po pitanju stabilnosti(zna da se zaglupi)
istakao bi transparentni tapet,vidljiv u glavnom meniju,odlican status bar..kao i screensaver(maknuto sa wp7)...e sad mogo bi pisati do sutra,jer volim da filozofiram..
al mislim da je ovo vredna promena..na bolje..

pa sad,u odnosu na ove OS..mislim da browser i mail klient i dalje kaskaju poprilicno,ima tu dosta peripetija,koje ovi iz nokie izgleda godinama ne uvidjaju,posebno bespotrebno komplikovanje,oko mail adrese..i one gluposti oko push mail...
widgeti su mi malo retardirani,ukusi su razliciti..meni se ne svidjaju..
ostalo je korektno,mislim beta je verzija,nadam se da ce biti pobosljana,pre svega po pitanju stabilnosti(zna da se zaglupi)
istakao bi transparentni tapet,vidljiv u glavnom meniju,odlican status bar..kao i screensaver(maknuto sa wp7)...e sad mogo bi pisati do sutra,jer volim da filozofiram..
al mislim da je ovo vredna promena..na bolje..
Ljudi pomagajte molim vas,zasto uvek kad ubacim sluske u telefon i pocnem da slusam muziku,u svakih 5-10sec mi se pojavljuje snimanje glasa komande... i ide sada govori i kaze slicno nije pronadjeno,al mozete molim vas da mi kazete kako tu mogucnost da ugasim pocelo je mnogo da me iritira jer ne mogu uopste da slusam muziku...Hvala unapred!!!
I da imam jos nesto zasto da bi slusao muziku na slusalicama moram skroz levo ili desno da idem balans jer kada je na centru mnogo se lose cuje zvuk na slusalicama i kada ukljucim stereo i bas...
I jos nesto kada koristim radio toliko se slabo cuje na slusalicama, a max je pojacano ,a kada prebacim na zvucnik sve je ok sta tu nije uredu...
Molim vas odgovorite mi!!!
I da imam jos nesto zasto da bi slusao muziku na slusalicama moram skroz levo ili desno da idem balans jer kada je na centru mnogo se lose cuje zvuk na slusalicama i kada ukljucim stereo i bas...
I jos nesto kada koristim radio toliko se slabo cuje na slusalicama, a max je pojacano ,a kada prebacim na zvucnik sve je ok sta tu nije uredu...
Molim vas odgovorite mi!!!
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
acamaticprobaj sa običnim slušačlicama ili tome slično znači neke druge.a ima još jedna stvar.
ja sam imao tih problema dok nisam malo bolje pogledao.navikao sam na x6 po pitanju stavljanja džeka ali kod n8 ima još mali prostor da se gurne.probaj još malo da ubodeš.kada sam to uradio nikakvih problema sa zvukom nisam imao.
ja sam imao tih problema dok nisam malo bolje pogledao.navikao sam na x6 po pitanju stavljanja džeka ali kod n8 ima još mali prostor da se gurne.probaj još malo da ubodeš.kada sam to uradio nikakvih problema sa zvukom nisam imao.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Ok,a za ovo snimanje glasa kako tu opciju da iskljucim posto me mnogo iritira,potpuno je nemoguce slusati muziku,jer na svakih 5sec ide snimanje glasa,pronalazenje glasa i kaze da glas nije pronadjen i tako u krug do bestvesti,sve dok slusalice ne izbacim,i cim opet ubacim to se isto desava prekine pesmu i to radi..Molim te kazi mi kako to da sredim...
- Miškoni
- Administrator
- Pridružio se: Pet, 30. Jul 2004. 07:08
- :: Samsung S7
- :: Huawei Y6
acamatic, ako se ne gurne džek slušalica skroz do kraja, onda može da se dešava upravo to što si opisao - poremećen zvuk i aktiviranje dugmenceta (odnosno kontakata unutar konektora na telefonu) za javljanje i pozivanje glasom. Kad sve legne kako treba, nećeš imati nikakvih problema.
● PRAVILA FORUMA ●