Nokia Retro Modeli Ponovo u proizvodnji?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

po meni najlepša stara nokia je 8850 (inače moja prva nokia) :)
16 godina na forumu MOBILNISVET

misadalibor
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 10. Jun 2009. 21:03

Post od misadalibor »

Cao,kupio sam 8210 u vrh stanju ali me jedino mraci sto imam umesto operator logo-a neki glupi crtez!
Da li neko zna kako se tacno vraca na staro,sve sam pokusao i restor f. settings i dalje mi stoji glupa slika!!!

POMAGAJ!!!!!!!!!!!!!!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Jedino moze preko FBUS ili MBUS kabla na koji se fon nakaci na komp, i onda preko Nokia Logo Manager-a izmeni operator logo. Eventualno preko jos onih SMS-ova sto su nekada bili, ako to fercera. E da, ovaj Logo moze da se posalje i preko SMS-a sa drugog nekog fona, ali ide sa Logo Manager-a.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

misadalibor
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 10. Jun 2009. 21:03

Post od misadalibor »

Hvala!!!!!!!!!Ma,probao sam prego nokia logo M ali sa Infrared-a ali nece da moze... Jel znas mozda gde ima da se kupe ti kablovi,cena i ti fazoni??? ????:disgust:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

misadalibor, pojma nemam iskreno receno. Trebalo bi da moze preko IrDA, ali zasto nece ne znam.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Pošto je ovo pitanje u vezi retro Nokie 8310 :) , hteo sam da pitam jedno pitanje. Bio sam pre tri dana u jednoj radnji što se reklamira ovde, i imali su da mi prodaju tastaturu za Nokiu 8310 crveno belu, koja mi treba. Ovako izgleda tastatura a dole je kako bi trebalo da izgleda na telefonu:

Slika

Iznenadih se kad mi rekoše da imaju bas takvu tastaturu. Izgledala je savršeno. Kao ova sa slike, ali identično. Ova sa slike je inače original. Ali kad je stavih na fon, donji deo tastature je izgleda malo deblji i ne može maskica lepo da se zatvori. Može na silu, ali onda donje tipke tastature, pritiskaju konstantno dirke na fonu i na ekranu izgleda kao da stalno tipkam nešto u nedogled. Pošto mi je burazer bio skoro poslao original maskicu za 8310 iz Londona, i ja to rekoh prodavačici, ona reče da njihova tastatura nije original nego je A klasa. To je ok. Razumem. Ali se pitam, zašto A klasa nije radjena identično da može da se uklopi sa originalom?

Da li zna neko, i ako je neko imao sličan problem, može li nešto da se uradi sa tom tastaturom da bi "pasovala" na original?

Tastatura se inače super uklapa gornjom površinom gde su tipke i prorezi ali kad stavim poklopac, vidi se da je tastatura vrlo malo deblja i ne paše. Inače tastatura koju imam od prethodno original maskice, se poklapa savršeno ( nju i koristim sad ) ali je teget boje i ne slaže se bojom nove maskice, pa htedoh da zamenim.

Slika

Leonel
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 27. Feb 2008. 03:17

Post od Leonel »

cao.
prvo mislim da je boja peederska, ali ok :P

predlazem ti da je kupis, pa onda, na tom delu koji je deblji, iscupas tipke sa gume, potpuno odstranis citavu polovinu gume, i onda stavis tu polovinu koja je ostala, a pasuje. ove tipke koje si iscupao, pedantno poslazi gdje treba da stoje, i to je to.kad kazem guma mislim na ovo providno sto ti drzi tipke na okupu.
Primarno:Nokia N97 black, full + 8GB
8910, 8850, 8210, 8310 i 7710

vlada1970
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 20. Nov 2006. 14:06
:: Blackberry Q5
:: Nokia 8310

Post od vlada1970 »

Cao Leonel.

Ok, tebi izgleda pederska boja ali meni ne. Šta da radim kad volim roze :P

Inače, ovo što predlažeš mi izgleda mnogo komplikovano i nesigurno. Ako odstranim čitavu polovinu gume sa donje strane gde je deblja tastatura, nije mi jasno kako će onda dugmići da dohvate unutrašnji deo telefona? Jer u tom slučaju će mi ostati samo dugmići donji a oni ne mogu da pritisnu unutrašnji deo telefona da bih dobio na ekranu taj simbol koji sam pritisnuo. Guma je tu sastavni deo tastature i zajedno sa gumom se pritiskaju dugmići.
Samsung P850 , Nokia 8310 (my precious)® - pomozimo zivotinjama oko nas

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

prije svega, svaka cast sto si skapirao moje uputstvo, sigutno si isitava po 3 puta, jer imam pomalo debilan nacin opisivanja :oops:

elem, ako je donji dio tastature MALO deblji, onda bi to mozda uspio da izvedes, da odstranis gumu, i da izgubis tih par milimetara, ali razumijem tvoj strah da tastatura postane plitka.. :wacko: Ne znam sta da ti kazem, ako nista ne uspije, javi se pa cemo da probamo, sta da se radi.

pozdrav

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Juce je kod mene bila slucajem 7210.Ih kako me je podsetila na ono vreme.U svakom slucaju najlepsi fon za mene u istoriji mob. telefona :)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Leonel
Mobil fan
Mobil fan

Post od Leonel »

Evo mojih ljubimava :D Moja kolekcija 8xxx telefona. I jos ih trazim 8) Inace drzim ih u kutiji kubanskih cigara :lol:
izvolte:
Slika
edit: jos jedna
Slika

60sec
Banned
Pridružio se: Pon, 06. Jul 2009. 00:55

Post od 60sec »

Evo i od mene malu update :-)

Slika

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Sinoc sam u busu kod jedne devojke video 7600. Bas je eroticno delovao u njenim rukama. Skroz u fazonu.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

60sec
Banned

Post od 60sec »

Lobachewsky, moja ortakinja ga ima :-) mada joj nije nesto ocuvan ali ni tel nije nesto :-)

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Lobachewsky napisao:Bas je eroticno delovao u njenim rukama. Skroz u fazonu.
Jesi siguran da je telefon samo delovao eroticno ili pak ona pride sa njim?Mozda ga je na neki poseban nacin drzala? :) ;)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

60sec
Banned

Post od 60sec »

Wicker Man, hahaha koji si kralj :-D sada te zamiljam ko lika sa ove tvoje slike hahahah :-DDDDD Ps ko zna kako ga je drzala :-D

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

60sec, Ma kakvi bre Freddy je lepsi,ali ja imam bolji sesir. :D :wink:
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

60sec
Banned

Post od 60sec »

Wicker Man, haha, pa dobro :-P , ima li iko neke nove staruduije? :-D tj ima li neko 8210 ali neki kao nov sa svim original kao i 7210 da ga proda :-DDDD

60sec
Banned

Post od 60sec »

Nemanja88, bas tako evo i mog retro :-) Slika ;-)

60sec
Banned

Post od 60sec »

Nokia 7650 Test By Igor

Slika

Eto proslo je dosta vremena od kada je NOKIA 7650 izasla,i ja sam odlucio da uradim jedan test iste!
Dakle teleffon je povecih dimenzija,ali u dzepu se ne oseca ne znam na koju foru ali se ne oseca,uradjaj poseduje 2 incni <b>TFT</b> ekran rezolucije 176x208 koji prikazuje 4096 boja za 2001 godinu to je bio MAKSIMUM i cisto savrsenstvo,ekran na dnevnom svetlu daje sjajnu sliku i senzor odlicno odradjuje posao! taj senzor mozete ugasiti ako vas nervira gasenje tastaturnog osvetljenja itd,dakle opcija koja danas ne postoji! ;-)
Idemo dalje kada smo kod senzora naglasicu da telefon ima zenzor za <b>Uho</b> i sjajno odradjuje posao,npr razgovarate na spikerfonu ili slusate melodije dovoljno je samo telefon da stavite na uho da bi se reprodukcija nastavila na zvucniku za uvo,resenje koje me je odusevilo zaista!
Konekcije: telefon poseduje Bluetooth v1.1,IR,GPRS koji je spor za danasnje standarde,ali 2001 je daleko bila ;-)

Slika

Igre: SnakeEX,MIX Pix,i instalacija Bounce-a!

Slika

Kalkulator: Ovo sam morao da naglasim jer digitron iz symbiana 6.0 nije napredovao do dana danasnjeg dakle ISTI je ;-)

Slika

Multi tasking: Multi tasking je sjajan bas kao i na danasnjim uredjajima,dakle sjajan uradjaj.

Slika

Brzina rada: e to je ono sto me je fasciniralo telefon je BRZ kao nenormalan,N--gage igru pokrene za 2 sec cak nije ni toliko,a bounce jos brze,telefon je izuzetno brz,skidam mu kapu zaista!
Polifonija: telefo ima 4 tonsku polifoniju,pa i nije u danasnjim standardima ali AMR zvuk se cuje sjajno sa malim izoblicenjima,ali nista strasno!
Diktafon: odisevio sam se kada sam video da uredjaj poseduje diktafon jeste da snima do 1 minute ali lepo je videti da ga ima ;-)
Kamcorder: To se naknadno skida sa nokia sajta i instalira,snima u rezoluciji 128x96 sto je jako malo ali i sjajno kada razmislite da to je 2001 godina ;-D

Slika

Kamera: Slike su VGA dakle sloidne,i o njima se ne moze puno govoriti sem da su solidne slike slikane kamerom 7650 zauzimaju od 15kb do 60kb!
Markiranje (TEXT,FAJL): zanimljivo je to da digmence na kojem pise ABC je u stvari Olovcica tj select dugme ;-)
dakle mozete selektovati fajlove kao na noviji telfonima ;-)

Slika , Slika

Celokupan utisak:telefon je sjajan,zaista brz,komforan,ekran sjajan,tastatura odlicna i ima jako dobar odziv,sev u svemu cista 10 ka za ovaj telefon,nije dzabe bio lider tada kada je izasao! Jedina zamerka koju bi uputio jeste SRKANJE baterije ,koju sljusti za 1 dan malo jace upotrebe ;-) ali dobro sve u svemu teleofn je inzvaredan ne kajem se sto sam ga kupio!

Odgovori