Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
nick6
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 12. Okt 2006. 21:20
:: Cubot Note S
:: Lumia 640

Post od nick6 »

Juce sam uzeo fon, izrada je odlicna 8) , nema curenja svetla izmedju ekrana i tastature. Mada, generalno backlight je prejak za moj ukus, ako neko zna kako da iskljucim pozadinsko osvetljenje, bio bih vam zahvalan. Navi wheel sam iskljucio jer je besmislen, ne moze da se skroluje brzo zbog ivica D-pada. Inace, D-pad u "standardnom" modu radi dobro kao i na E71. Rad sa Wordom, SMS porukama i recnicima, kao i skrolovanje kroz menije je dovoljno brzo, mada mi se cini da je E72 nesto sporiji od E71. Naravno, brzi je od moje stare E65. Plejer je odlican :D , mnogo bolji zvuk preko slusalica od E71, N95 i N82. Kameru nisam stigao da probam, javicu kad nesto uslikam
Motorola Moto G

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 24. Dec 2005. 03:21
:: Iphone
Kontakt:

Post od Andrijano »

Nick6 cestitam i da te dobro sluzi :D

I ja sam juce uzeo e72,i evo skoro jedan dan sam sa njim i mogu reci da je sasvim ok,D-pad sam takodje iskljucio,i slazem se u svemu sa Nick6,ja bih jos dodao,i ja sam primetio da je e72 neso sporiji u odnosu na e71,ali to su sitnice,cisto se primeti,ali daleko da je to sporo,surfovanje je mnogo bolje,brze radi i to je sad bas ok,cela grafika je bolja,iako je ekran identican,mogu reci da je font nekako mnogo bolji,sve u svemu grafika je dosta bolja,nervira me sto neke ikonice ne mogu da se sklone u druge foldere,a neke ne mogu da se izvade iz nekih foldera,ali i to su sitnice.D-pad,kad je iskljuces touch je ok,ali bih ipak dao malu prednost na e71.Zvuk u slusalici je odlican,ali bas,bolji je definitivno nego na e71.Po meni najveca mana je zadnji poklopac,koji ima duplo manje materijala nego na e71 i ima ove sitne pruge,od kojih se nakako jezim,mislim kao turpijica za nokte,to je na e71 crnom bilo mnogo bolje uradjeno,na e71 belom je onako,ali ovde je po meni uzas,ne verujem da cu da se naviknem na ovo :D i trebali su ipak da stave ovaj poklopac u tamnijoj boji,zato sto je veliki kontrast svetao metal i crna zift plastika . Sto se tice boje,ja sam birao izmedju crnog i sivog,bronzani nije imao i izabrao sam crni,nekako nemoze da se pogresi,ali mislim i da je sivi bio sasvim ok. I da samo da se zahvalim i Mirku na pomoci oko kupovine,koja je u jednom trenutku bila sasvim neizvesna,ali Mirko je pomogao da se prevazidju neki problemcici :lol: :lol:
iphone 12 pro space grey & Telenor Total Data

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

Momci,cestitam vam na kupovini,i nadam se da cete ovde prezentovati jos brdo tako zanimljivih sitnica,da bi dobili sto realniju sliku svi mi koji se potajno nadaju E72 :wink:

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Hvala,hvala :) ,bar je kod mene tako i to mi se ne svidja,sto ispod kucice na tastaturi se vidi deo sijalice,koji u mraku bas svetli i prolazi izmedju tastera kucice i tastera za javljanje,ali mozda je to samo kod mene,inace sama tastatura sem d-pada,ne moze da se poredi sa e71,tj mnogo je bolji i nekako udobniji,i ima novo zakljucavanje prvo dugme za meni iznad kucice.tj ulaz,a posle taster iznad maila i kontakata,tj izlaz. i velika zamerka kad stavim standby mode basic,a tako mi obicno stoji,nestane mi veliki sat na ekranu,vec samo mali digitalni u dnu stoji,sto je bzv,jel sam navikao na ovaj veliki,a kad se stavi active onda se i on pojavi. :)
zvucnik je pored kamere,pa kad recimo stoji na krevetu,ne cuje se bas najglasnije,jer nije kao kod e71 pored dugmeta za paljenje i gasenje.

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

Andrijano, jesi li primetio da je deo tastature oko D-pada nesto "meksi" nego na E71, tj. ima dublji hod i nije sasvim fiksiran za pozadinu kao kod E71 ? Pretpostavljam da je to zbog optickog Navi tastera... Konkretno meni ne smeta, samo se nadam da se s vremenom nece razlabaviti ili nedaj boze "odvojiti" od prednjeg panela
Motorola Moto G

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

To sam odmah primetio,ali to je zbog touch-a,nece valjda da se odvoji:),i napisao sam da mi je na e71 nekako bio bolji d pad,dobra stvar je sto je kao staklo pa nece moci da se izgrebe,kao sto je bilo slucaj na e71.
evo nasao sam,ono za svetlo ispod kucice,ali nije samo kod mene izgleda da je to i kod drugih http://www.gsmarena.com/nokia_e72-review-422p3.php uvecajte sliku u mraku,samo je ovde slikano iz ugla,pa se ne vidi najolje.
Nego ja ne mogu da namestim mejl nikako,stalno mi izbaca,unable to log in try again,yahoo mail i izbaci mi sifru da ukucam,ali uvek isto! i nekad dok stoji kad ga otkljucam vidim da trezi sam mrezu wifi, select conection..a ne znam gde to da iskljucim.
nick6,a koje je boje tvoj e72?

cenobite
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 26. Maj 2008. 05:45

Post od cenobite »

yahoo mejl ni ne može da se koristi preko moba-osim ako ne platiš članarnu [koja te pride oslobađa reklama sa yahoo oficijalnog sajta]...
ako ti treba yahoo mejl skini njihovu aplikaciju za mob... je` retardirana ali se može primati/slati mejl preko nje!
ja sam od yahoo-a odustao od tad [preko moba] tako da ga koristim samo na desk mšini [aplikacija je tuga božija]!

Marko_NS
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 08. Maj 2009. 18:06

Post od Marko_NS »

Moze da se namesti.
meni radi savrseno na magicu. ali isto je to, jer koristimo built in mail.
***udjes u svoj account na kompu i promenis na yahoo asia. [samo ona podrzava POP]
Options, pa Account, pa “Add or edit an account”
izaberes “Account Information” sa leve strane
i onda promenis u Yahoo Asia.
logout
***i onda enableujes POP.
Options > Mail Options. onda POP & Forwarding osa leve strane. kliknes na Web & POP access opciju.. Save.
probaj sad, radi provereno ;)
iPhone 4.

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

da, da mail sljaka kao sto je Marko NS objasnio..

Andrijano moj E72 je sivi 8) ... Koje svetlo ispod kucice?
sto se tice displeja nisam siguran da se nece grebati, ne usudjujem se da skinem foliju (jos uvek :) )
Motorola Moto G

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Evo bas pisem sa moba,surfovati po netu sa njim je neuporedivo brze?nego sa e71:)! Probacu mejl veceras,samo da ga Mirko i ja hakneo veceras:). Najveci problem koji me nervira je sto dok je zakljucan kad ga otkljucam on trazi skobodan wifi i to ne zna kako da iskljucim i zadnja mmaska od koje se jezim,toliko da da sam znao,mozda bih ga iybegao da ga kupim i ne zna kako su napravili ovakav propust,to je kod e71,sive fantazija u odnosu na ovo! Nick6 pa ispod kucice i tastera za pozivanje imam mali razmak duzine 2mm kao na onoj slici na gsmareni,kroz koji prolazi svetlo i to bas solidno jako i to po malo smara,ali vec sam se i navikao. :D

Pinocio
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 12. Feb 2005. 23:27

Post od Pinocio »

Andrijano,a da li mozda odgovara poklopac sa E71 na E72? :unsure:

nick6
Mobil fan
Mobil fan

Post od nick6 »

Andrijano, ja nemam taj problem s curenjem svetla. BTW, ne znam zasto te nervira zadnja maska, meni je skroz OK, nema nikakvog krckanja i sl. kao na E65.
A ovo za Wifi jeste smorno, ne znam ni ja kako da to sklonim...
Nego, jel zna neko kako da iskljucim pozadinsko osvetljenje na tastaturi ?
Motorola Moto G

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

nick6, Andrijano, Au cestitke momci i neka vas dobro sluzi.

Andrijano, Ipak nisi mogao odoleti i uzeo si ga.Svaka cast.Jesi prodao E71 ili ona ostaje?
Sad kada sve sumiras,vredi li zaista E72 toliko novca i da li uopste o njoj razmisljati ako vec D pad je bolji kada je iskljucen + sto izrada nije na nivou E71?Ti si sad najkompetentiji da sudis o ova dva modela. :)
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Andrijano
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Andrijano »

Wicker Man,hvala:),nisam mogao da odolim,iako sam e71 uzeo i bio star tacno mesec dana i super me sluzio,ipak nisam odoleo. E71 sam prodao ortaku,prvo sam hteo da napravim zamenu dam telefon i doplatim,al kad su mi rekli koliko cene e71 a to je 150e,okrenuo sam ortaka i prodao njemu za malo vecu cenu,jer i njemu je bilo glupo da je uzme za 150e,a iskreno i meni da je dam za tu bagatelnu cenu,a da je stavljam po oglasima stvarno nisam imao zivaca:).

Pinoccio da moze,stavio bih odmah,ali dosta je manja na e72 zadnja maska:)

Sto se tice e72,mislim licno da nisam napravio gresku i da je e72 korak napred u nokiji,jer sam bukvalno izvadio karticu iz e71 i stavio u e72. Bolja strana e71 je samo kuciste,jbg.vise je metalno,ali i ovde je sasvim ok,zadnji poklopac jeste za njega upotrebljeno duplo manje materijala nego na e71,ali i on je cvrst bez ikakvih skripanja,jedino sto sam napisao da me i dalje iritira jer se jezim od njega,ali sinoc smo narucili ovo http://www.zagg.com/invisibleshield/nok ... hields.php tako da cu staviti na zadnji poklopac samo i mislim da ce stvar biti resena :D
E sad bolje strane,prvo ekran,grafika je mnogo bolja i to se bas vidi,ne samo ja,iako su ekrani kako pise isti,same tipke i tasteri su savrsenstvo i posle vec nekog vremena ,zakljicio sam da je to bolje dosta nego na e71,a tastatura je fantazija,prosto mi je sve ok dok pisem poruku i mogu reci da je dosta bolje nego na e71,jedino sto mi je malo mala razmaknica,ali navicicu se vremenom.Mana je i ono svetlo kao na onom fonu u gsmareni o cemu sam vec pisao,ali nije strasno i nick6 kaze da kod njega toga i nema ,tako da kad kupujes obrati paznju na to,ja licno nisam znao,ali i nije neki problem.Brzina u pocetku mi se cinila da je sporija na e71,ali sasvim je ok,mislim nije bas trenutno,ali moze se i tako reci,surfovanje po netu iako nije mob za to,je izvardna i bolja mnogo nego na e71,otvara sve trenutno i nema kocenja.Navi taster bolji je na e71,ali sam se vec navikao na ovaj,samo iskljucio sam ts jer mislim da je uzaludan,sem za net.
Zvuk u slusalici je odlican i posto sam imao dve e71 i kod obe sam imao manji problem da zvuk nekad je ostar na vecim frekfencijama,ovde je zvuk kristalno jasan i mogu reci da je razgovor sa ovim telefonom uzivanje. baterija je ista,ali meni evo vec treci dan je skoro puna,a solidno ga akam:),i puni se preko usb-a kad je nakacen na komp,sto je isto sasvim ok. Eto nadam se da sam pomogao pri odlucivanju :D

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 09. Feb 2009. 21:52

Post od Banehallow »

Kupio sam juce telefon,i stvarno sam prezadovoljan.Ima par stvarno banalnih bagova u vezi softvera jer sam uzeo na srpskom,ali verovatno ce to moci da se ispravi.Napisacu nesto opsirnije za par dana.....
Telenor Nokia E72

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Prekuce sam imao prilike da na brzinu pogledam E72 uporedo sa E71 i iskreno zbunjen sam.E72 mi se cini nesto siri i tezi (ili ja umisljam) i onaj pad kod E71 je definitivno udobniji nego kod E72.Nokia E71 mi deluje za nijansu utegnutije i elegatnije, ali to je opet subjektivan stav.
Ne znam, jos uvek mu je previskoa cena i mislim da definitvno nije optimana opcija preci sa E71 i dodavati novac za E72, jer su stvarno razlike male.E jedino ako neko dobije povoljnu priliku i doplata ne iznosi mnogo,onda se zamena i moze smatrati opravdanom.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

llulle
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 01. Sep 2006. 19:32

Post od llulle »

pre 2 dana sam uzeo e72 i zadovoljan sam,nisam imao nikad fon sa qwerty tastaturom ali strasno brzo sam se navikao na kucanje koje je naravno mnogo brze,nervira me sto je usb jako kratak,ko prst je dugacak :shock: ali sve ostalo je bruka,ne znam kakvo kuciste ima e71 kad je e72 besprekorno odradjen,sve je jako cvrsto

imao sam n85 do pre nedelju dana i razlika je ogromna,n85 je solidne izrade ali ovo je 10 klasa iznad,bas me zanima kako ce se baterija pokazati mada mi je i sad jasno sta mogu da ocekujem kad je sa pocetnim punjenjem izdrzala vec dan i po i jos cekam da se isprazni da mogu da uradim full charge..tek sutra,sve u svemu ,za one koji se dvoume ili su nesigurni-preporuka
nokia c7

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

Prvo,srecna Nova Godina svm forumasima,i neka nas u ovoj godinu obraduju neki novi telefoni. :)

Proslo je malo vise od nedelju dana od kako posedujem E72 pa kao sto sam obecao,evo mog izvestaja:

-Baterija:Bolesna,najduza autonomija jos od Nokie 8310. :)

-Izrada: Ja sam moj model uzeo u telenoru i moram da se pozalim iako E serija vazi za dobro odradjene telefone ipak ima par mana.Curenje svetlosti je prilicno ali iritira samo kada ste u mraku,bar mene.Poded curenja izmedju displeja i tastature kod mene se nalazi kao neka lampica izmedju dugmeta za meni i tastera za poziv. :shock: Mislim da je jedan od razloga to sto su tasteri za pozivanje,prekid,gornji levi i desni taster napravljeni od jednog dela metala i onda zakonima fizike kada stisnem jedan onaj na drugom kraju se podize,ali to se ne moze osetiti vec samo pomnim posmatranjem. :) Na D-pad sam se lako navikao,a kad imam mnogo da skrolam jednostavno koristim cvrsti deo i to je to.

-Tastatura 10/10 ,nema sta da se kaze ovo mi je prvi qwerty telefon ali za dan sam se navikao.

E sad sto se tice softwarea,telefon je brz,vidi se da je brzi od E71,ali ima par bagova koje mislim zato sto je na srpskom pa je doradjivan u Telenoru.

Naime najvise imam problema sa precicama.Na ekranu mogu da postavim 6 precica.Medjitim kada hocu da postavim precicu za aplikacije on mi postavi precicu za WEB,iako kad stanem na nju stoji slika za WEB precicu a pise ,,aplikacije''.I onda,koju god da stavim app na tomesto izbacuje mi web sve dok ne postavim stvarno web. :wacko:

Drugi bag je kada mi neko posalje poruku desi se nekad da je upise da je stigla sat vremena kasnije.Iako stugne istog momenta.REcimo poruka mi je stugla u 15:22,a u inboxu pise 16:22. :?

Telefon ima sasvim dovoljno metala u sebi na ostalim mestima je odlicno odradjen i jedina stvar zbog koga se misli da E71 ima mnogo vise metala je sto kod E72 nema onog savijanja na poklopcu za bateriju ka bocnim stranama telefona...

Kamera je pristojna,blic moze da sluzi kao lampa,slike su upotrebljive.
E-mail i WLAN rade lepo,nemam nikakvih zamerki...

Toliko od mene,ako ima nekih odredjenih pitanja pitajte,a i ako neko zna sta da se radi povodom onih bagova neka napise....
Telenor Nokia E72

banman
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 24. Dec 2009. 18:47

Post od banman »

Banehallow, ne znam da li sam dobro razumeo, zato molim te nemoj zameriti- "bag" oko poruja je prisutan bez obzira što ti u "vremenskoj zoni" stoji gmt+1? što se tiče fazona blic kao lampa- to radi i na e71, tj ubaciš aplikaciju i to je to, tako da smatram da nije vredno hvale ;)

Banehallow
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Banehallow »

Pazi oko poruka,ne desava se to svaki put,znaci mozda samo jednu od 20 poruka premota na sledeci sat ali nekad ume da zbuni coveka.. :chytry:
Sto se tice pampe e ovde ne treba aplikacija ec je ubaceno. :P
Salim se,ja nisam imao E71 pa ne mogu da ga uporedim sa njim,jer cackao sam ga 2-3 puta mozda samo.
Telenor Nokia E72

Odgovori