Prvo,srecna Nova Godina svm forumasima,i neka nas u ovoj godinu obraduju neki novi telefoni.
Proslo je malo vise od nedelju dana od kako posedujem E72 pa kao sto sam obecao,evo mog izvestaja:
-Baterija:Bolesna,najduza autonomija jos od Nokie 8310.
-Izrada: Ja sam moj model uzeo u telenoru i moram da se pozalim iako E serija vazi za dobro odradjene telefone ipak ima par mana.Curenje svetlosti je prilicno ali iritira samo kada ste u mraku,bar mene.Poded curenja izmedju displeja i tastature kod mene se nalazi kao neka lampica izmedju dugmeta za meni i tastera za poziv.

Mislim da je jedan od razloga to sto su tasteri za pozivanje,prekid,gornji levi i desni taster napravljeni od jednog dela metala i onda zakonima fizike kada stisnem jedan onaj na drugom kraju se podize,ali to se ne moze osetiti vec samo pomnim posmatranjem.

Na D-pad sam se lako navikao,a kad imam mnogo da skrolam jednostavno koristim cvrsti deo i to je to.
-Tastatura 10/10 ,nema sta da se kaze ovo mi je prvi qwerty telefon ali za dan sam se navikao.
E sad sto se tice softwarea,telefon je brz,vidi se da je brzi od E71,ali ima par bagova koje mislim zato sto je na srpskom pa je doradjivan u Telenoru.
Naime najvise imam problema sa precicama.Na ekranu mogu da postavim 6 precica.Medjitim kada hocu da postavim precicu za aplikacije on mi postavi precicu za WEB,iako kad stanem na nju stoji slika za WEB precicu a pise ,,aplikacije''.I onda,koju god da stavim app na tomesto izbacuje mi web sve dok ne postavim stvarno web.
Drugi bag je kada mi neko posalje poruku desi se nekad da je upise da je stigla sat vremena kasnije.Iako stugne istog momenta.REcimo poruka mi je stugla u 15:22,a u inboxu pise 16:22.
Telefon ima sasvim dovoljno metala u sebi na ostalim mestima je odlicno odradjen i jedina stvar zbog koga se misli da E71 ima mnogo vise metala je sto kod E72 nema onog savijanja na poklopcu za bateriju ka bocnim stranama telefona...
Kamera je pristojna,blic moze da sluzi kao lampa,slike su upotrebljive.
E-mail i WLAN rade lepo,nemam nikakvih zamerki...
Toliko od mene,ako ima nekih odredjenih pitanja pitajte,a i ako neko zna sta da se radi povodom onih bagova neka napise....