Nokia X6

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

skar napisao:Da li je moguce nabaciti widgete na x6 kao i na n97??? koriste istu ver.OS
Moguće je, samo što moraš puno da eksperimentišeš oko ubacivanja homescreen-ova, a govorim o delu gde je potrebno da zameniš određene fajlove, pa se može desiti da homescreen neće raditi. Obavezno radi backup prvobitnih fajlova, u suprotnom je jedini lek hard reset ( meni/zelena slušalica/*#7370# ).
Nokia Lumia 630

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

kontqm,mora da se odradi hack telefona,da bi se nabacili widgeti,il moze samo da se skine aplikacija...pojasni malko?? Glupavo je to da nisu malo doterali nekako mi posle htc-a prazan homescreen :smutny:

popac
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 14. Sep 2010. 19:29

Post od popac »

drugari, interesuje me da li ovaj telefon ima multitouch i da li funkcionise na foru iphone-a kod zumiranja slike ( jel se razvlaci prstima slika ) i da li model 32gb kosta jeftinije jer je uglavnom sporiji zbog velike memorije ? hvala unapred, inace sam jako zagrejan za ovaj model.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

model ne poseduje multitouch,zumiranje mozes izvrsiti samo kad 2x tapnes...ne znam da li je jeftinija radi brzine,trebala bi da je skuplja zbog bolje opreme koja dolazi uz nju+ onaj muzicki servis!!!

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Jan 2006. 21:59

Post od zoranns »

sta je bolje da uzmem iphone 3g polovan ili x6 nov??imao sam iphone 2g i smorio sam se koliko je spor i slab mu je wifi!nokie sam imao dosta modela i lako se snalazim sa njima!u cemu je razlika izmedju x6 i 5800?

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

zoranns, spram da 2G i 3G imaju identičan hardver i 3G će ti isto biti spor, tako da uzmi X6.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

zoranns, Moj savet je takođe x6.Razlika između x6 i 5800 je u tome što x6 ima 5Mpx kameru naspram 5800 koji ima 3.2Mpx, zatim x6 ima ugrađenu internu memoriju od 16 ili 32Gb, još jedna jako vazna razlika je što x6 ima capacitive touch screen dok 5800 ima resistive touch screen.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

jocozr93
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 09. Apr 2009. 02:22

Post od jocozr93 »

Ja sam ovaj telefon kupio pre 3 dana (16GB). Da li baterija treba da se formira? :?
Mislim da treba (a na osnovu nekih razloga sam to i zakljucio). Punio sam je vec dva puta, prvi put 11.5h, drugi put 15h, i evo sad cu puniti 15h.
Ali juce i danas mi se baterija nenormalno brzo prazni, da li je to normalno? Koliko vama baterija traje?
Danas sam poslao oko 70 poruka, razgovarao 2:30h, poslusao 5 pesmi i vrlo malo cackao po njemu, gotovo zanemarljivo. Znaci za 12h koriscenja baterija se potpuno ispraznila?! :shock: :blinky:
Hvala vam unapred.

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Baterija ne treba da se formira. To se trebalo radit kod starih vrta baterija.
Pa uz takvo koriscenje ni ne moze baterija vise izdrzati, pogotovo kada se ima toliko razgovora.

jocozr93
Novajlija
Novajlija

Post od jocozr93 »

IDzO, hvala na odgovoru.
Ali juce nisam imao toliko razgovora, skoro uopste :unsure:
Mogu malo i da pojasnim. On dosta dugo drzi sedmu crticu (maximum), takodje i sestu, ali onda odjednom ide dole. Recimo danas mi se desilo da ga nisam koristio, i sa 4 crtice spalo je na 3 :? dok se juce desilo da je sa 4 crtice pao na svega dve. :o
U cemu moze biti problem? Mozda bateriju trosi aplikacija u pozadini? Mada ne vidim da je nesto ukljuceno. Na mobilni nisam nista instalirao, verzija sotfvera je 21.

Kada se setim N95 8GB, uz takvo isto koriscenje baterija je trajala dan i po, ne retko i dva dana.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

jocozr93 napisao: Da li baterija treba da se formira? :?
Baterija se ne formira vec jedno 6-7 godina.
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

I n79 tako trosi bateriju,najduze stoji na sedmoj crti ali kad pocne da se smanjuje zacas spadne i vec na trecoj ako sam kuci stavljam na punjenje,ali to nije nista strasno.U potrosnji baterije nemoj porediti predhodni i sadasnji telefon jer tu nije nista isto.
Nije ti potrebno takvo formiranje,najnormalnije punjenje je dovoljno da je nakon pet sest ciklusa stabilizuje i produzi rad telefona za nekih 20% do 30%.
Da me ovaj n79 nesluzi dobro kupio bih i ja ovog lepotana,po meni trenutno naj lepsa i funcionalnija nokia.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

jocozr93 koji sw imaš?onaj stari je sisao bateriju.ovaj novi nema tih problema.imao sam i j ja tih problema.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

jocozr93
Novajlija
Novajlija

Post od jocozr93 »

:lol: :lol: za to nisam znao jer su mi neki likovi govorili da su formirali bateriju. Hvala na savetima u svakom slucaju, sad znam :oops:

deksicom, hvala na odgovoru i na savetu. Koliko sam zakljucio, mozda ta sedma crtica sadrzi oko 30% energije, sesta 20%, i ove ostale crtice po 10% ili kako to vec ide, da sad ne zalazim u to. U svakom slucaju imamo isti slucaj 8) nadam se da ce tako biti i u nastavku. Do sad sam ga punio 3 puta.
Delefon je definitivno lep, i zadovoljan sam njime. Za sad mu nisam pronasao mane, osim, eto, baterije. Ukoliko se nesto dogodi, javljam vam. ;)

VeNoM, V 21.0.004! datum: 05.06.2010. to je dakle novija, ako ne i najnovija verzija softvera. Sta ti mislis u cemu bi mogao biti problem?
Mozda bi trebao reci da mi daju drugu bateriju, dok jos traju reklamacije.
:D ali nzm, ne bih da se izblamiram.

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

jocozr93 meni bat sa nekim kao normalnim korišćenjem sa 2h razgovora i 50sms-a traje oko 2 dana.nekada i 3.kada u to uključim i gprs trajanje se smanjuje.znači gprs jede bateriju na ovom mobu.dalje isključio sam autorotate i one senzore za stišavanje zvuka.i na kraju sam isntalirao batterysaver i stavio na maxbattery.i isključio sam gps.i to je tajna zašto mi toliko dugo traje baterija.ako imaš instaliran garmin postoji jedan fajl koji crpi bateriju sa telefona.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

jocozr93
Novajlija
Novajlija

Post od jocozr93 »

^^,
ja ne koristim gprs, a ovih dana nisam koristio ni WLAN.
Meni su svi ti senzori ukljuceni, iskljucicu bar jedan, pa javim rezultat ;)
Gde si iskljucio GPS? Ja ga slabo koristim, tacnije to pozicioniranje i navigaciju. Nisam znao da GPS radi u pozadini? Nemam instaliran GARMIN.
Zamolio bih te, ako mozes da mi posaljes link tog programa na PP i da mi objasnis na kom principu on radi, ako si raspolozen 8)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ranije verzije garmina su imale taj nedostatak rada u pozadini,sa novim verzijama tog problema nema.jocozr93, Ne sekiraj se navigacija ako je ugasena sigurno ti netrosi bateriju.Za vecu potrosnju kokretno tog modela su razlozi hardvera tj.ekran,procesor sigurno i zahtevniji softver S60v5 u odnosu na S60v3 .

jocozr93
Novajlija
Novajlija

Post od jocozr93 »

deksicom, pa znaci to trajanje baterije od jedan dan je u stvari normalno? :smutny: Zapravo uz 60-70 poruka dnevno, 2h razgovora, i 5-10 pesmi 12h, sto nije ni ceo dan.
Da ne trazim novu bateriju dok jos mogu da reklamiram? ;)

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

jocozr93 skini gore pomenuti program stavbi onu opciju koju sam ja stavio pa javi rezuultate.mislim da bi trebalo da bude dobro

zoranns
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Jan 2006. 21:59

Post od zoranns »

jel moze mala pomoc.danas sam kupio x6 i odem u grad i nakacim se na wlan i sve radi kako treba,dodjem kuci i nece da se nakaci na kucni wlan!stalno izbaci pogrsno ime servera!sta da radim_trenutno mi je verzija softvera 20.0.005 da li da je updatujem na novu ili ne?jel se nova moze hackovati?pozdrav

Odgovori