Nokia C3
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Hvala!fannY napisao:Probaj ovde http://www.getjar.com/mobile/5866/implu ... -nokia-c3/
Molim reci da li treba usb kabl kako bih ovo smestio u fon ili moram da preko fona izadjem na net i tako ga skinem?
Inace koristim blutuetooth za povezivanje fona i pc-a, medjutim, cesto mi trazi da se konektujem preko usb kabla (koji nemam). Molim neka neko napise kako resava problem konekcije - moze li sve da ide preko blutootha?
Pozdrav!
DejoBGD napisao:Moze li neko da objavi gde mogu da daunlodujem SKYPE za ovaj fon? Na zvanicnom sajtu nokie stoji da ga ovaj fon ne podrzava, dok mnogi ovde navode da koriste skype, ali samo SMS, bez glasa
Izgleda da nema skype za ovaj model mada probao sam na vec nekim navedenim sajtovima i nema ga na listi uopste da podrzava navedene programe !
Zelim ma iznesem svoje misljenje u vezi opsije povezivanja sa wi fiem znaci u opciji povezivanje imate wlan u kome morate da navedete vasu pristupnu tacku kod mene je tenda po ruteruispod imate memorisane wlanove i kod mene je isto samo jedna sa kojom se povezujem.
Dalje ispod bluetooth imate paketne podatke i tu staviti po potrebia ispod nje isto staviti aktivnu pristupnu tacku kod mene je moja Tenda a ispod imate pristupnu tacku paket#nih podataka gde pise tj bilo kod mene VIP mobile to izbrisite .
To je to i meni se ukljucuje E ali ne skida kredit mafda nisam probao da nesto skinem besplatno ali obavesticu vas dalje . Pozdrav

Zasto da pisem kada je to neko vec napisao!
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
kroko035, nazalost nema rijesenja za taj problem ni sa zadnjom verzijom softvera. Instalirana je kod mog brata na njegovoj C3 i ne pomaze. Doduse E se pali samo kad skine neku aplikaciju ili igru sa Nokia Store i prilikom instalacije dok teme, i ostalo ne povezuje se. Surfanje takodje ide bez povezivanja na E vec iskljucivo na wifi.
Pa evo danas ja odem do korisnickog servisa VIPa i naravno oni nemaju pojma o tome i upute me na razgovor sa nekim od operatera u Kor. servisu koji isto tako neznaju o tome nista ili ne zele da znaju , kolko sam video kod svih je uglavnom isto, nije bitno koja mreza isto se ponasa . Posetio sam jos neke forume i iz istih sam saznao da i naj novija verzija softvarea ne menja i popravlja taj kvar.
Mozda neka novija verzija ce to resiti u buducnosti . Zadovoljan sam telefonom u nacelu ima sve ono sto mi je potrebno i vise od toga e jedino ovo kada se otkloni bice ful .
Ps zapazio sam jednu stvar u vipu uopste nisu naveli da ovaj telefon imas wi fi . mozda znaju za problem ???
Mozda neka novija verzija ce to resiti u buducnosti . Zadovoljan sam telefonom u nacelu ima sve ono sto mi je potrebno i vise od toga e jedino ovo kada se otkloni bice ful .

Ps zapazio sam jednu stvar u vipu uopste nisu naveli da ovaj telefon imas wi fi . mozda znaju za problem ???
Uvazene kolege, kako da resim sledeci problem, to mi se desava vec sa 2 nokije C3. Naime kada udjem na internet, web browser, on pokrene operu stariju verziju, rekao bih 4 i nudi mi update, ja normalno updateujem i u games folderu mi se pojavi ona nova opera, verzija 5. Dakle dve opere. E sad je problem sto svaki put kada udjem u onu fabricku operu, u meniju internet/web browser on mi svaki put ponovo nudi da je updatujem i od opcija mi nudi ''hide'' i naravno ''update'' i svaki put iznova skida kilobajte i napise kako sam ''uspesno'' instalirao novu operu.
Pitanje je kako da nateram ovu default operu (u menu/internet) da me ne smara uvek kako postoji nova verzija, vec da se normalno pokrece bez takvog upozorenja koje se vrti u krug. Kontam da je neki bug do nokije posto mi se to javlja na vec dva telefona C3, pa rekoh da li je neko imao i resio taj problem.
Pitanje je kako da nateram ovu default operu (u menu/internet) da me ne smara uvek kako postoji nova verzija, vec da se normalno pokrece bez takvog upozorenja koje se vrti u krug. Kontam da je neki bug do nokije posto mi se to javlja na vec dva telefona C3, pa rekoh da li je neko imao i resio taj problem.
Problem je u tome sto je devojka navikla da cepa preko te stare, laksa je navigacija sa tom starom verzijom, jer je ova nova negde zavucena, mora covek kroz 3 podmenija da prodje da je pokrene. Probao sam da je nekako izbacim na root meni, tu novu operu, ali je to na ovoj nokiji izgleda nemoguce, da u glavnom meniju telefona napravim shortcut do te nove opere. (ne mislim na navigation tastere i tome slicno, nego samu ikonicu da pomerim na glavni meni telefona). Probacu da obrisem tu staru, pa me zanima da li ce kada udjem na menu/internet/web browser da mi odatle direktno pokrene novu operu. Previse su zakomplikovali koriscenje te opere, youtuba, ovi store-a, sve cepa preko mobilnog interneta, kontam ja da postoji finta da se ''nateraju'' da idu preko wi-fi, ali malo je komplikovano za prosecnog korisnika.
- janka_88
- Expert
presvega, cudi me jer kad god sam ja pokusavao da se povezem preko bilo cega uvijek me pita da li zelim da koristim wlan ili pristupnu tacku mobilnog operatera tako da uvijek daje izbor ako konekcija preko wlan vec nije aktivna. Mada i ako je aktivna opet pita preko cega da se povezem. Meni je problem samo kad skinem aplikaciju ili igru preko nokia store sto se povezuje na gprs prilikom instalacije, ostalo sve ok radi...
Ok, hvala na odgovorima, procackacu sam kad mi je taj mob pri ruci, ne znam koji mu je djavo, default opera nece ni da makne na wi-fi, dakle cepa iskljucivo i jedino preko mobilnog interneta. Cak i kad je mob povezan na wi-fi. Ranije me jeste pitao za pristupnu tacku, sada nece ni to, vec po defaultu cepa preko Telekom (MTS) interneta. Igrice koje su zahtevale aktivnu internet vezu su u pocetku radile, sad nece, samo izbacuje ''retry'', could not connect. Probacu, videcu...
Ma jesam, nesto je siromasna opcijama ta opera, u principu vidim da se puno ljudi zali na stranim forumima i cekaju taj bug-fix....Problem je cas ukljuci ono ''ask first'' pa pita za vrstu konekcije, a cas automatski cepa na mobilni internet, youtube samostalnu aplikaciju sljaka iskljucivo preko mobilnog interneta, jedino preko te novije opere pokrece preko wi-fi direktno iz web pregledaca...Da vas ne zamaram vise, ali previse komplikovano za telefon te klase, ali sta je tu je, probacu kad mi telefon bude pri ruci da opet proverim. Jednostavno on non stop izbacuje informaciju da postoji novija verzija opere, pa ja moram da kliknem na ''hide'' pa ponovo da pokrecem web browser da bi nekako krenuo da ''normalno'' surfujem.
- janka_88
- Expert
kroko035, sve zavisi kakav je ruter i kakav je zid kao i debljina u pitanju... Isti slucaj imam ja i sa laptopom i sa N8 a to je da zid razdvaja sobu gdje je ruter i npr. dnevni boravak na razdaljini od 3-4metra. Glavni problem je osim ne bas dobrog rutera koji sam dobio od internet provajdera (neki huaweii 4-portni sa wlan) i betonski zid od debljine nekih 25-30cm koji odma skrati poprilicno i tako ne bas odlican signal.
Ruter je dobar i sa Ps wairles karticom na drugom kompu imam max prijem na a udaljen je nekih 12 do 15 metara i signal prolazi pod nekim uglom na jednom ili 2 zid ne mogu bas sve da uzmem u obzir ali nema nekog betona ili metalnih ploca , obicni blokovi ! A tu konekciju (na kojoj sam imao 2 crte )sam probao maltene neposredno pored rutera sa druge strane zida . 

Pozdrav svima, imam jedan problem, naime imam c3-00 i iz telenora je, koristio sam u njemu telenor karticu i sve je bilo dobro, medjutim sam menjao karticu i i dalje je sve radilo, onda sam hteo da mi ugase taj broj i da uzmem novi, takodje u telenoru i kada sam stavio karticu pisalo je zastitna sifra.. I ne mogu da provalim koja je, probao i 12345 i neke svoje, i nista nece, ne razumem u cemu je problem.. Otisao sam do telenora i oni su stavili isto svoju karticu i isto to radi, ali kada stavim karticu tu koju su mi iskljucili i koja vise ne radi telefon se upali, ali kada zelim aktivnu karticu onda trazi tu zastitnu sifru.. Da li neko zna mozda sta bih trebao da uradim?