Nokia 808 PureView

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Re: Nokia 808 PureView

Post od telep »

RandjaPO napisao:Ocigledno nisi dobro upucen u prodaju ovog telefona i kolika je potraznja u svetu.Prvo su krenule nezvanicne informacije a kasnije je i sama Nokia potvrdila da su uposlili sve raspolozive kapacitete za proizvodnju ovog modela,jer su kao sto su i sami rekli iznenadjeni potraznjom,ali da se Carl Zeiss muci da odrzi korak sa proizvodnjom optike.Telefon je u svetu veoma trazen a to sto kod nas mozda ne ide prodaja kako treba to je vec do zivotnog standarda.
U koliko je primeraka otišao? SGS3 je do sada prodat u preko 20 miliona primeraka, jel ovaj prešao pola miliona prodatih?
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Ako si dobro procitao moj post onda si video i da sam rekao da u proizvodnji ovog modela ucestvuju dve velike kompanije od kojih jedna jedva uspeva da odrzi korak za potraznjom s' obzirom na kompleksnost optike.Sta SIII ima u sebi jedinstveno i da je zbog toga otezana proizvodnja,kao sto je u slucaju Nokije kamera?A inace i Jugo je prodat u bezbroj primeraka sto ga nikako ne stavlja ispred Mercedesa,BMW-a i ostalih.I na You Tube-u Ekrem Jevric ima vise pregleda od nekih svetskih izvodjaca pa ga to i dalje ne svrstava na taj nivo.Hocu samo da kazem da ti je merilo za kvalitet necega jako glupo.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

RandjaPO, Ali, GS3 i Nokia 808 su telefoni u istoj cenovnoj klasi i u tom smislu mozemo da merimo ko je prodao vise primeraka. Jugic i Mecka nisu cak ni u istoj klasi motornih vozila. :D
Nokia Lumia 1520

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

Adams, naravno da su neke app odradjene da ne kazem glupo, ali sta je tu je... Nijedan sistem ( OS ) nije savrsen, ali Symbian volim zbog jednostavnosti.
telep, evo pogledaj razlike izmedju SIII i SII ?! Da li je tu ostvaren "nekakav bitniji napredak" ? Pa nikakve razlike nema, osim u velicini ekrana i radnom taktu procesora :D E da, nisam rekao... dobra prezentacija! Na RTS ne mogu da ne prebacim da ne pominju S III ili neki od Android modela... Ako ces da kazes da je kod 808-ice napredak "samo kamera i baterija", ja cu da se slozim s tobom, ali kakav je to napredak ?! Takav da ne vjerujem da ce neki od "vodecih" proizvodjaca mobilnih uredjaja sa tim u kostac nece da se uhvati pa narednih... godinu dana! :D Zivi bili pa vidjeli!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

telep
Expert
Expert

Post od telep »

@RandjaPO

Na ovo ne znam šta da kažem. Onda bi nokia morala da prekine saradnju sa CZ jer oni nisu u stanju da ispune potrebe jedne velike kompanije. Ali ipak mislim da je to sve laž i da jednostavno nema neke potrebe za velikom proizvodnjom jer nema ni neke potražnje.

Inače pre je Nokia jugo a SGS BMW.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

telep, pa slazem se, ali moram ti reci da se ja u svom Yugo-u vozim 500 km a da ne tocim gorivo,a ti moras za sobom da vuces benzinsku stanicu :)
Sto se tice toga da li je to laz ili ne, zaista sam to u mnogim novinama citao, ali ako si imalo upoznat sa Carl Zeiss firmom
( a vidim da nisi ), onda mogu samo da ti kazem da vecina vodecih proizvodjaca fotoaparata koristi Carl Zeiss optiku. Ah da, da ne zaboravim da ti uporedim nesto! Kada pravis optiku za 808-icu to je isto kao da pravis BMW-a u super dobroj laboratoriji, a kad pravis optiku za S III to ti je kao da pravis BMW-a sa cekicem i 2 sarafcigera :D

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

telep, na zalost mnogih potraznja za ovim modelom itekako postoji.A sto se tice ove tvoje zadnje recenice recicu ti da mozes samo da se tesis time da je Nokia Jugo a SGS BMW,jer ja koliko znam kvalitet izrade je bolji kod BMW-a.Da li ti po ovom kriterijumu deluje da je SIII BMW u odnosu na 808 koji je Jugo?
I samo da se razumemo,ja nikako ne tvrdim da je 808 BMW u odnosu na SIII jer sam potpuno svestan ne toliko njegovih koliko nedostataka koje ima Symbian,ali sa druge strane ni ti ne mozes da tvrdis da je SIII BMW u odnosu na 808,a cinjenica je da nije.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

zavodnick, Ja sam vrlo dobro upoznat sa firmom CZ, ali ako nisu sposobni da odrade masovnu proizvodnju onda treba da Nokia nađe novog snabdevača simple as that.

RandjaPO, Ja nisam ni prvi krenuo da poredim kola sa telefonima ti si to prvi uradio.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Nakon što sam lično počeo koristiti Android telefon više i nisam siguran u prednosti baterije na Nokia telefonima. Tu ne mislim na bilo koji Android već konkretno na SGS3 na kojem baterija uz sve moguće upaljene sinhronizacije, slikanjem, surfanjem, razgovorima, sms, voip i instaliranjem i brisanjem aplikacija izdrži 2 dana bez problema. Iskreno na N8 mi je taj rezultat bio približno isti ali zaista je nezahvalno porediti iskustvo korištenja i povezanosti na internet i svega sa bilo kojim Symbian telefonom. Iskreni sam ljubitelj Symbian OS-a ali istina se mora priznati. Što se 808 tiče nisam imao ličnog iskustva ali uz nekih 15% jaču bateriju na 50% jači hardver, osjetno veći ekran i uz skoro isti OS nema teorije da može ostvariti puno bolju autonomiju nego N8. Doduše ja isforsiram i S3 i forsirao sam N8 tako da sam ih svako veče punio :D jer jednostavno ne volim čekati naredni dan uz pola baterije. Uz to je S3 mnogo štedljiviji kad je u pitanju korištenje aplikacija koje koriste internet, jer npr. koristio sam i na Symbianu program Whatsapp i na Androidu i na Nokiji jednostavno "curi" baterija korištenjem programa... :dry: Ali eto imaju Symbian i Nokia svoje prednosti kao što je jednostavnost i kamera i da 808 nije toliko skup i da je neka realna cijena od 300-350 evra sigurno je da bi ga posjedovao kao sekundarni telefon. :)

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

SGS3 Ne izgura ni dan makar meni isto tako i IP4 jedva dan izgura dok N8 3 dana bez problema, dal je zbog ekrana ili hardvera samog ne znam N8 jeste krsina naspram obe masine ali prijatelju oko baterije se nesto ne poklapamo ;-)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Dostaje, nebi bilo lose da vidis sta ti sve radi u pozadini. Meni je jedan program znao preko 40% baterije izvuci preko noci... Ali to je vec za drugu temu rasprava. :) I meni je drzao na N8 po 3-4 dana baterija... Ali da se povezem 4-5 puta dnevno na internet po par minuta i to je sve, odnosno da uopste nema konekcije na internet. :)

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Dostaje napisao:SGS3 Ne izgura ni dan makar meni isto tako i IP4 jedva dan izgura dok N8 3 dana bez problema, dal je zbog ekrana ili hardvera samog ne znam N8 jeste krsina naspram obe masine ali prijatelju oko baterije se nesto ne poklapamo ;-)
Mogao bi da ga izvadis iz fioke, 3 dana.... Slobodno vi donesite meni te telefone, da vidimo tih 3 dana, ima da ga sprzim ko od sale.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Samo me interesuje koliko bi puta dnevno punio neki Android ako bi N8 ''sprzio ko od sale''?

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

RandjaPO, zavisi koji android jer je N8 model isto kao neki drugi konkretan model. Mozemo pod androidom podrazumijevati se i Motorola Razr Maxx sa baterijom od 3300 mAh. :)

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Nekada punim i po dva puta na dan, naravno ja nikada ne puštam da mi telefon padne ispod 50%. Drugo kada se frljate danima postavite vi meni koliko je vama ekran bio upaljen i koliko procenata je osvetljenje, inace ovako me ne zanima.

Ttalk
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

janka_88, nisam bio konkretan ali u 85% slucajeva bi N8 ipak duze izdrzao,a u ovih 15% ubrajam modele sa dosta vecim kapacitetom baterije a vodeci po tom pitanju je,kao sto si naveo,Razr Maxx.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

telep, janka_88, evo sad cu da vam procitam sa Nokia Battery-a koliko mi je koristenje baterije... Mislim da mi je uzasno glupa da pricam o tome da sam imao priliku da koristim 808-icu jer je drug moj ima, ali vidim da ste nepopravljivi... No, krenimo redom. Ekran i osvjetljenje 100%, zatim ekran se iskljucuje na 15 sec.
Evo sta sam danas koristio...
Opera mini - 10%
Call (2G) - 8%
Home Screen - 2%
Messaging - 2%
Skype - 2%
Background - 17% ( jer su mi u backgroundu stajali upaljeni Opera i Skype )
--------------------------------------------------------------------------------------
Total - 41%
Posto ga juce nisam nesto puno koristio, evo sad i interesantno stanje... CHARGED 2 day(s) 11h ago
Sad mi je baterija na 3%, a i neki dan sam slicno radio na telefonu pa mi je i prethodni dan baterija bila potrosena oko 40-ak %!
janka_88, drug mi ( kao sto sam rekao ) ima 808-icu i baterija mu drzi oko 1.5 do 2, zavisno koliko slika ide na internet i sve ostalo... Uskoro cu da nabavim program ScreenSnap pa umjesto da vam ovako piskaram, postavicu Screen sa svog telefona, a naravno i sa 808-ice da vam pokazem koliko zaista drzi baterija! No, jos necu nista da pricam, jer sam cuo da na Belle Refreshu baterija moze jos vise da izgura, a sto se tice Androida, kupite sebi solarni punjac i stavite telefon na krov automobila pa punite, svejedno ima suncanih dana :)
P.S. Zaboravio sam da kazem da sam tek sad ukljucio Power Saving rezim :D

telep
Expert
Expert

Post od telep »

zavodnick, Ne zanima me to, nego ovako, da vidim koliko je zaista taj telefon bio upaljen

Slika
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

telep napisao:Drugo kada se frljate danima postavite vi meni koliko je vama ekran bio upaljen i koliko procenata je osvetljenje, inace ovako me ne zanima.

Ttalk
+1 :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Nokia 808 PureViewSlika

Samsung I9300 Galaxy S III Slika

Po ovim grafikonima se vidi da su tu negde skoro isto i prodati.

Odgovori