Да ли се Nokia диже из мртвих?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
NSX
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 15. Avg 2013. 12:18
:: Nokia N8

Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?

Post od NSX »

pa ako su sačuvali pureview (onaj pravi da posebnim procesorom kao na 808) mislim da bi itekako imali šta da traže ako bi mogli to da uglave na android...čak bi i sa sailfishom napravili bum

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

http://www.benchmark.rs/vesti/nokia_ceo ... dine-57980

Vise bih voleo da se kompletno upuste u pravljenje telefona.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Mislim da su kupili Alcatel Lucent ako sam dobro procitao informaciju.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Ovo je po meni Fantom Nokija. Ona prava Nokija je pripala Microsoftu, odnosno gledali smo dosad Nokia Lumije i prihvatili naziv Lumija, zanemarujuci Microsoft kao proizvodjaca. Na taj nacin je Microsoft perfidno preuzeo brend Nokije, i kada je sad pomenu da se vraca iz mrtvih verujem da se vecina ljudi pita otkud sad Nokija, zar nije mrtva, prodata ili sta vec...
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Vojkane, Apolo, u pravu ste obojica.
Jedino, Lucent nema veze sa proizvodnjom telefona, a nova Nokija, ako je i bude, svakako neće biti isto što i ona stara, jer je stara sad negde u nekom MS-ovom magacinu zaboravljenih vrednosti. ;)
Da li ovo ima veze sa informacijom da je MS otpustio Elopa? A Miodrage mi juče reče da se on vraća u Nokiju i da će pokrenuti proizvodnju telefona. :O
Apolo, i ja delim tvoj stav po pitanju MS-a i "ubistva" Nokije, a obojica koristimo i baš volimo WP telefone Pomalo licemerno od nas - ili ne? ;) :D :D

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Toliko jaka firma a sta je dozivela. Imali su sve, a sada nemaju skoro pa nista na polju mobilnih uredjaja. Pitanje je koliko ide njima, a koliko M uzima za sebe.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Evindzer, Druze ja i dalje volim Nokiju, medjutim moram biti realan to vise nije ona Nokija od nekad. Iskreno da ti kazem, ne bih zurio uopste sa prelaskom na Microsoftov logo, dokle god ima NOKIA Lumija na trzistu :)
Festina lente.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Apolo, Ali je pravo pitanje sta je Nokia i taj njen logo na aparatima, da li je eto neki deo plana i dogovora ili je stvarno ona.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Kao sto pise, dace pravo drugima da koriste njen logo. Prava Nokija je presla u ruke MS, ovo su samo repovi nekadasnjeg giganta, ako mene pitas.
Festina lente.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

I to me najvise i smorilo kada sam citao za M i N. Ali dobro, ne moze se sada nista.

9R94
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jan 2013. 18:08
:: Lumia 520
:: 6233

Post od 9R94 »

Mozda se i povrate, al posle mnogo godina radeci sa profitom na nekoj pozitivnoj nuli ali kapitalizam je takav da se to nikome ne isplati osim nekog personal revenge...

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

A lepa vremena su bila kada su pravili i pravili i bili jedni jedini i kada se o njima pricamo sa svaki postovanjem.

simbijanac
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 17. Jan 2015. 20:12
:: Sony XA2 Ultra
:: Sony XZ2 / Nokia E7

Post od simbijanac »

Apolo i moj sledeci telefon ce biti Lumia odnosno Windows.Posto i ja volim Nokiu,kupicu neku sa njenim logom.Ni meni se ne prelazi na Lumie Majkrosoft.Bar dok ovih Nokia Lumia ima na trzistu jos :) slazem se sa tobom :)

Mr. Jingles
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 17. Nov 2013. 18:07
:: Lumia 730

Post od Mr. Jingles »

Iz ličnog iskustva, prava Nokia Lumia se završila sa serijom XX20... Pričao sam već o razlici u pakovanju 620 i 730. Ima tu još toga za reći, poenta priče je jasna. :/

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

Jednom bilo, vise ne se ponavlja i ne vraca. Oni bese rade i neke cipove za telekomunikacije?

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Nokia radi kompletnu mrežnu opremu za telekomunikacije. Kabinete, antene, šta li već. I sad kupuju Alcatel Lucent, kako bi ojačali dodatno svoju poziciju, jer Ericsson i Huawei opasno igraju. Tako nekako. U svakom slučaju, već sam pominjao ranije da im je to profitabilan deo biznisa, i da kompanija itekako i dalje postoji. Ovo sad što su najavili sa povratkom u svet mobilnih, po meni je sasvim ok. I o tome sam pisao ranije: kad Apple dizajnira svoje proizvode, pa daje drugima da ih proizvedu, to je iz nekog razloga ljudima ok. A kad Nokia najavi da planira da uradi isto, ljudi se odmah pobune da je u pitanju rebrendirani Kinez. Dvostruki standardi, očigledno.

Ja lično mislim da Nokia ima kapacitet da izdizajnira baš dobre uređaje, i mislim da ima šanse da to ispadne kako treba. Poznato je na forumu da nisam preveliki ljubitelj Androida, ali mi se recimo Nokijin Z launcher baš dopada, i mislim da bi za njih Android uređaj bio dobar put. U svakom slučaju, meni je jako interesantno da vidim šta će da urade.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

I meni je Z launčer dobar. Možda od svega toga i bude nešto pozitivno..

Cybertick
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 29. Jun 2015. 13:35
:: Lumia 640XL

Post od Cybertick »

Ne znam za vas ali po meni je Microsoft u svetu biznisa bio i ostao pojam za Nokiu.
Ni u najbolja vremena kada su je zvali kompanija-država nije mogla da se poredi sa MS-om.
Najbolji dokaz je to da je MS preživeo a Nokija nije.
Treba da budemo zadovoljni što su se spojila ta dva brenda i što danas imamo šansu da vidimo nešto drugo osim androida i iOS-a :).

Ista fabrika ih proizvodi, isti inženjeri projektuju, iste babe pakuju u kutije .... samo njega nema ... Symbian-a ... slava mu :)

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Nisu bas za porediti. Pitanje je kako bi Microsoft prosao da radi samo mobilnu telefoniju. Ovako posto im je glavna zarada od windowsa, officea i pomalo xboxa mogu sebi da priuste lose poslovanje mobilnog odjeljka i tableta.

Apolo
Expert
Expert

Post od Apolo »

Cybertick, MS je imao svoj biznis koji nije toliko bio vezan za mobilnu telefoniju dok je Nokia bila brend i pojam u mobilnoj telefoniji. Pukli su finansijski zbog svoje sujete i odbacivanja da prate trend bilo sa Androidom ili nekim drugim OS... Ja licno nisam imao pojma da MS ima OS za telefone dok nisu kupili Nokiju jer su se de facto "ogrebali" o reputaciju Nokije i tako usli na trziste kao ozbiljni igrac. U suprotnom pitanje je kako bi danas i bili tu gde jesu. A meni licno je i dalje drazi logo Nokije na telefonu nego MS, no to sam samo ja :)
Festina lente.

Odgovori