Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

ubacio sam u N73 ogg player mada je strava i ovaj fabrički , dobra fora je što ima potenciometar na slušalicama :D imam i N 6630 , zamislite foru da je zvuk sa 6630 preko power mp3 plejera bolji nego na N73 :o :(
Programa nigde ni od korova :smutny: , al ajde valjda će ih biti :|
ali kad vidite kakva je rezolucija i veličina ekrana :) wow
a tek fotografije :D
...baterija :D

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ljudi,zaboravite na cekanje na Phoenix 2006...237 i slicne verzije i rizik da sa njim ubijete telefon,samo skinite NSS i imacete najnoviju verziju 3... ocas posla jer je postavljen update za N73 na NSU!! :wink:
Pozdrav 8)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

uzeo sam na "PROBU" (drugar drži prodavnicu mobilnih telefona) nokiu N73 sa TIM mreže , softver V.2.0628.0.0.3 od 27-07-2006 RM-133 pa sam hteo da uradim update softvera na nokijinom sajtu (konačno se juče pojavila i za N73)
pa pitam sledeće: pošto je lomnica_city dao podrobno objašnjenje kako se pregazi brendirani softver ako se upiše PRODUCT CODE pitam dali neko zna koji je product code za N70 (BALKANS-SRPSKI)
Poslednja izmena od zoreli u Sre, 08. Nov 2006. 19:15, izmenjeno 1 put ukupno.

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Bedak.. Ovo izgleda jos ne radi... U stvari radi, ali nokia navodno jos nije izbacila novi fw. Ja imam onaj stari, 2. nesto i kaze da jos nema novih fw-a...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ma ima,kako nema!?Ja sam bas naleteo na tred o softveru ciji sam link dao za download,ali odjednom pocese ljudi da menjaju pricu i kazu da je nepotrebno cekati tu verziju Phoenix-a posto radi update preko NSU-a i video sam screenshot-ove ljudi koji su odradili update!!!!!
Kad nadjem kod,postavicu ga u tutorial na strani 8 treda Official Nokia Software Updater-a!

Zoreli,ako si sa tim nadimkom i na Burek forumu onda dozvoli da te citiram za kod za N73 Balkans kod:"0529781"pa uzivajte ljudi,odoh da skupim lovu za N73 pa se cujemo sa utiscima!! :D
Pozdrav 8)

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od popste »

Ne znam, moze biti da im taj servis trenutno ne radi... Evo i screenshot... Ko ne veruje
Slika

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Nokia N73 product code: #0529781: RM-133 CUST.TRX BALKANS (Deep Plum) :D

evo ja pokušavam da promenim product code sledećom metodom(by lomnica_city) :D :Otvorite NSS i kliknite na „Scan for new device” u gornjem desnom uglu prozora.
Zatim kliknite na ikonicu „Phone info“ i sacekajte da NSS ocita podatke o vasem telefonu.
Sada kliknite na “Scan” ikonicu.
Sada mozete promeniti Product code vaseg telefona u odgovarajuci za vas telefon na desnoj strani prozora NSS-a tako sto ce te upisati odgovarajuci kod za VAS MODEL telefona (ovde ne sme biti greske jer mozete ostetiti softver svog telefona ako upisete pogresan kod koji odgovara nekom drugom modelu telefona,bilo slucajno ili namerno,zato pazite) za zemlju ili oblast koju zelite,zatim stiklirajte opciju „Enable“ i onda kliknite na ikonicu „Write“ u donjem desnom uglu prozora.
Ceo postupak traje svega par sekundi i moze se videti u prozorcicu sa leve strane NSS-a (pisace „Writing data… done!“) a telefon je sve vreme u normalnom modu i kad se proces zavrsi,mozete da zatvorite NSS i iskljucite telefon sa data kabla i kompjutera.
ali kad dođem do PHONE INFO ništa se ne događa...samo blinka dole READY , ja mu dam scan , on mi ispiše sa leve strane :phone version i phone imei a sa desne u production data edit nemože se ništa upisati ni čekirati (izbledelo i ne daje nikakve opcije)
jel zna neko u čemu je problem ???

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Idi ovde viewtopic.php?p=72714#72714 pa skini opet NSS (ali iz tutoriala na Srpskom),jer izgleda da si skinuo onaj stari koji su mi namestili kad su promenili link ali sam ja to juce sredio i sad su linkovi u redu i pokazuju na pravu verziju NSS-a pa probaj sada!
Pozdrav 8)

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

ljudi zbogom servisi i phoenih!!! :D evo odradio sami operaciju promena product coda i update softvera na N73 sa TIM mreže potpuno je uspela!!! dobio sam čist softver V3.0638.0.0.1 od 30-10-2006 RM-133 thanks to lomnica_city 8)
16 godina na forumu MOBILNISVET

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

;) ;) .... zoreli..... ;) reci mi kako si zadovoljan sa ovom najnovijom verzijom softvera v3. 0638.0.0.1 od 30.10.2006 ,da li ima nekih bagova :shock: i da li dalje postoji onaj bag sa Time Zone ,odnosno sa vremenom pristiglih poruka,prikazuje netacno vreme u Message detalis.......... :) pozzzz......... :)
Forever !!!

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Za sada rad OK :) nema problema sa time-zone otkad je sat pomeren , vreme pristiglih poruka je OK , ali neeeeeeeeeeeeeeeeema aplikacija !!! :smutny:
fale mi:
Fexplorer
Smart Settings
Powermp3
:cry:

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

:) ...zoreli....., Ja sam konkretno mislio kad stigne poruka i kad odes u Message detalis da li i tu prikazuje tacno vreme, jel ti Time Zone podesen na Beograd GMT +1:00 i koja ti je mreza 063 ili 064 ..............,izvini sto te malo smaram sa ovim pitanjima :oops: ......... pozzz..... :)
Forever !!!

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Okt 2006. 23:13
Kontakt:

Post od albumag »

Ja izgleda imam prvu verziju V 2.0628.0.0.3 i nemam nikakav bag,time zone radi normalno,jedino kada pishem tj kutzam malo brzhe sms ili text zaboravi slovo :D :?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

kocaprpo :

mreža mi je 063
podesio sam time zone beograd +1:00
pokazuje tačno vreme u porukama

ljudi ovaj telefon pravi fotografije kao digitalni foto aparat :D :D :D

miko
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 05. Maj 2006. 16:49
Kontakt:

Post od miko »

Eee, ljudi i ja sam se ubijedio u kvalitet tog mob-a! 8)
Definitivno do kraja mjeseca uzimam N73! :)
posjetite moj forum o mobilnim telefonima i racunarima!!!
http://mobitech.999.org

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

miko kakaši nećeš se razočarati veruj mi.
samo obavezno već sada počni da tražiš mem karticu za njega
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od popste »

VeNoM napisao:miko kakaši nećeš se razočarati veruj mi.
samo obavezno već sada počni da tražiš mem karticu za njega

To je najmanji problem, moze se nadji na milion mesta... Ja sam na primer 1GB platio 2200din...

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

ja ne znam shta da radim,sada sam u dilemi. . .Vidim da je pala cena na 350 evra,ne znam da li da uzmem n73 ili da ipak ostanem na n70 kojim sam zadovoljna i sachekam n95?Njega bih mogla da uzmem tek tamo na leto ili jesen (dok mu se bar malo ne normalizuje cena,mada. . obzirom da je to prvi nokijin model sa gps-om,verovatno ce dugo drzati visoku cenu :unsure: ). . .Zanima me shta konkretno dobijam prelaskom na n73 osim novijeg symbiana i vece rezolucije kamere?Nervira me to shto mu je rezolucija videa ostala ista :dry: a to mi je mnogo vaznije od rezolucije slika jer mnogo cheshtje snimam video nego shto slikam :D i da li se isplati dati oko 130 evra doplate +30 evra za memorijsku karticu?
popste, koje marke je tvoja memorijska kartica?Kada bih uzimala,radje bih od 2GB ali ne znam da li ima u prodaji?

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od popste »

Hmm... dobijas dosta lepsi i veci ekran, symbian jeste noviji, ali i prakticniji, bolji, dobijas dosta bolji mp3 zvuk i na slusalicama i preko zvucnika... Ukratko, bolji je dosta telefon... E sad, zavisi od tvojih potreba sve...
Moja kartica je PQI i radi super, a 2gb nisam video kod nas

mrm
Banned
Pridružio se: Sre, 10. Maj 2006. 23:09

Post od mrm »

Imam n80 skoro 6 meseci,dal bi se isplatilo da kupim n73?Imam takodje i n70 pa me interesuje dal je maska na n73 takodje kvalitetno odradjena kao kod njega (ne racunajuci poklopac za kameru koja skripi).Zadovoljan sam kako funkcionise al se plasim da ce mi nse rasklimatati slajd,molim za savet,hvala unapred

Odgovori