Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

Xexexe pa da :D Zanimalo me prvenstveno za Traveler.Jedno vreme mi je bilo namesteno da svako jutro u 9h mi pokaze vremensku prognozu,a onda sam se zapitala pa on se kaci na net i skida mi kredit :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

annaBG, jeste ako se konektuje preko gprs, ali se moze podesiti da se konektuje samo preko kucni wifi i onda ti ne trosi kredit.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Kad otvaram neke stranice ,jednostavno nece da ih otvori,nego mi iskoci samo da je memorija puna i da zatvorim neke aplikacije,a sve su aplikacije zatvorene.Da li zna neko kako to da resim?

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

fannY, jel to preko fabrickog pretrazivaca?
Ako jeste,instaliraj operu mini i neces imati tih problema,cak ce i skaliranje stranica biti bolje (barem meni lepse izgleda)
D500&E71

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Jeste preko fabrickog je,skinucu operu.Zahvaljujem. :)

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

deksicom napisao:annaBG, jeste ako se konektuje preko gprs, ali se moze podesiti da se konektuje samo preko kucni wifi i onda ti ne trosi kredit.

Uuu kako :) :)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

annaBG, pa samo stavi da ti prioritet bude tvoj kucni wifi a ne gprs i tako kada si kuci nece da ti trosi kredit :D (a kada izadjes napolje on ce te pitati da li da se konektuje preko gprs,pa ti sama odluci..) :wink:

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Zasto mi se desava da prilikom surfovanja po netu,iskoci upozorenje,memory full! ?

mare-ss
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 16. Okt 2009. 18:18

Post od mare-ss »

Zato sto je memorija puna :D Idi u opcije pa clear cache

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

annaBG, tako je i to mu je ogromna mana. Dzaba mu bolji brosver i brzi procesor kada je pretrazivanje nemoguce, isto je i na operi mobile. Jedino na operi mini se moze na internet. Nije to da je memorija puna nego je problem do veceg broja instaliranih aplikacija. Ja mislim da je do toga jer imam puno tema i puno aplikacija. Spremam se da mu ponovo uradim hard reset pa da ga isprobam bez dodatnih aplikacija.
N79 sa vecim brojem aplikacija i tema skoro nikad to ne pokaze "memori full".

IZMENA: uradih mu hard reset ali ovaj puta sa tri tastera, zatim i format kartice. Sve je pobrisano i isprobao sam njegov brosver i zasad otvara i stranice od 3 mb. na kojima je ranije bilo memori full.
Probacu ga nekoliko dana bez aplikacija davidim kako ce raditi.
Poslednja izmena od Deksi u Pon, 05. Mar 2012. 23:57, izmenjeno 1 put ukupno.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Trenutno nemam memorijsku karticu,ali dok je bila,kada je bilo memorije,isto mi je pokazivalo.Mozda sam na kartici od 4 imala par pesama,5fotografija i to je to.

Znaci on pokazuje da mu je puna memorija ako recimo odem na jedan sajt,zatvorim ga pa na drugi,zatvorim,pa na treci? (nikada mi nisu vise sajtova u isto vreme pokrenuti)

Koristim Operu mobile.

Koristila sam N900,nikada to nisam videla da prijavljuje.

Joj kada mi onako iskoci crveno,znak pitanja,onaj zvuk "upozerenja" da je memorij apuna,dodje mi da ga tresnem :D

Inace,spomenula sam u par postova iznad,da je telefon bio na servisu,zamenjena mu je osnovna ploca i vidim da je drugaciji,noviji Simbijan,imam i smajlice u porukama :D

Da li bih taj problem makar malo resila kao uzmem vecu memorijsku karticu?

Mare-ss,nisam razumela sat da obrisem :) Gde se to nalazi?

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

ma ljudi, ja sam se toliko razocarao u symbian da je to strasno... prosto ne mogu da verujem da od n95 koji je izasao pre isusa pa do e72, ista greska od pocetka se vuce sa tim problemom memory full!!!! i jos gore ista kolicina ram memorije... zalosno...
sramota... e72 sam uzeo zato sto je lep i sto mi uleteo jeftino, inace nikad ne bih...

Annabg ja misilm da tom problemu resenja nema, osim opera mini. dzabe bacas pare na mmc.

cesto pretrazujem preko fabrickog, i desi se na fb da krenem da otvaram sliku sa vukajlije. prosto mi zao bude da gledam telefon koliko se muci, po 20 sekundi nesto ocitava iznova i iznova... (misilm na sajt vukajllija, ne samo na sliku nego bas sajt)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

annaBG, ne kupuj karticu zbog tog problema, nije to do kartice.
E72 ima problem sa premalo ram memorije koja mu ostane, uporedjivao sam N79 i E72 i N79 je mnogo bolji po tome, o tome sam vec pisao.
Razlog zbog cega tako brzo opadne ram neznam ali sigurno ima uticaj brzi procesor i softver koji je u njemu.

Gledam bre nesto ovaj samsung B7350 Omnia PRO 4 klik moze se naci za 110 eu. nov. Sad da kupujem qwerty telefon bogami za ovg lepotana bi se odlucio i ostalo bi mi prelepih 100 evrica.

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

imam problem o kojem sam pitao vec ranije ali sam ga tek sad otkrio. nalopre sam se probuio i pogledam telefon prikačen na MTSWAP. udjem na mail i vidim da je on vec konektovan, znaci to je konekcija od mail-a. prekinem konekciju, odem u Log i vidim da je ta konekcija trajala 4 sata i 13 minuta :ohmy:

rekao bih jos da mi je sanduce ovako namesteno: Connection days= All Days, Connection hours= 08:00 - 20:00, update interval= 4 hours (da mi na svaka 4 sata proveri mail, znaci 8,12,16,20h)

ne razumem zasto je od 8 ujutru do 12 i 15 drzao konekciju i trosio bateriju :S

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Ok,hvala znaci da ne bacam pare na karticu :) Ima 197MB memorije na telefonu.Sada gledam sta bih mogla da obrisem,da bude vise.Imam samo 1 sliku i 1 pesmu :)
Ma idi,6meseci star mob,i krenuo da koci i zamenjena osnovna ploca.Hvala Bogu pa imam garanciju.

Deksi,ja ne bih smela Samsung da uzmem vise :) Ranije sam ih koristila i toliko mi se smucio jer ima neke sitne mane,koje u svakodnevnom koriscenje postaju bas iritantne.
Naravno,ovi telefoni su savremeniji,ali imam traumu od Samsunga :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

darkonda, da i meni se ponekad zaglavi konekcija za mail i traje i ceo dan ako ne primetim.
annaBG, ma i ja sam imao lose iskustvo sa samsungom ali i ovo nisam ocekivao od ovog telefona.
Pa da nepostoji opera mini ispada da ga za internet i nebi mogli koristiti.

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

annaBG, ne radi se tu o slobodnoj internoj memoriji telefona već o radnoj RAM memoriji koju telefon koristi za pokretanje i rad aplikacija. Neće ti pomoći oslobađanje interne memorije telefona već eventualno da pogasiš sve aktivne programe - aplikacije koje ti rade u pozadini. Doduše, lako se može desiti da ti ni to ne pomogne ukoliko sistem ne radi kako treba i ukoliko u sebi ima BUG (a takav je problem imala nekada N95-ica mada je to bilo rešeno update-ima Firmware-a). Ne mogu da verujem da Nokia nije ovo sredila bar nekim update-om FW-a... :uhuh: Da li imaš najnoviju verziju FW-a?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Aha,ok,hvala na savetima.Jasnije mi je.
Ne znam koji bi mogli programi mogli da rade u pozadini,ali nikad ane otvaram vise programa u isto vreme.
Evo malopre otvorila stranicu web,sajt sa slikama nekim,odmah je pisalo memory full!!Bas glupo.Ja u pocetku mislila da nije do history,pa brisala...

Kako da vidim to ? :) :) :oops:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

annaBG, idi u njegov brosver, opcije, obrisi podatke privatnosti, sve. Na ovaj nacin ces obrisati kes memoriju i nataj nacin ces internu memoriju povecati za koji mb.
Ana dali si ti u tvom telefonu instalirala neke teme i aplikacije. Pitam te jer mislim da poveci broj dodatno instaliranih aplikacija ili tema pravi taj problem.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Aha i to sam znala da brisem.Hocu,brisacu stalno sada.
pogledacu na C,sta je sve instalirano,pa javljam,ali koliko znam nisam nista osim opere

Odgovori