Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Shomyz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 09. Dec 2013. 19:48
:: lumia 920

Re: Nokia Lumia 920

Post od Shomyz »

nije lumia 920 ali i ona bi isto odradila, evo male zanimljivosti
http://blog.gsmarena.com/nokia-lumia-52 ... cers-life/

Zmajbb
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 21. Jan 2014. 21:57
:: Iphone SE

Post od Zmajbb »

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Stara reklama. I dalje dobra.

Shomyz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 09. Dec 2013. 19:48
:: lumia 920

Post od Shomyz »

haha sad prvi put vidim reklamu a imam L920 oko 6 meseci, skroz istinita reklama, i jedni i drugi (iphone, android) vole da pljuju druge iz ne znam kog razloga, svako ima svoj izbor i uziva u njemu...ovo kazem iz licnog iskustva jer mi je mnogo ljudi reklo ti si lud uzeo si wp to je ovakvo to je onakvo, a ja se samo smeskam i letim po telefonu :D

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Shomyz, +1, ali ja sam nekoliko njih uspeo da preobratim, i sad imam nove followere :D

Jbg, ljudi ne znaju, nisu raspolozeni za promene, nisu otvoreni prema novim idejama... To je uvek tako bilo. I Djordana Bruna su spalili na lomaci zbog njegovih ubedjenja.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage napisao:...ali ja sam nekoliko njih uspeo da preobratim,...
U jbt,... pa ako nastaviš tako, ti ćeš onda načisto da upropastiš Apple i Google... :lol:

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 11. Jun 2013. 16:06
:: BlackBerry Z30
:: Nokia E72

Post od Challenge »

Guglao, radio search i ovde, ali nigde da pronađem rešenje za problem koji me odnedavno muči. Naime, iz čista mira izgubim mrežu na L920 i onda moram ponovo u podešavanja, ponovo pretraživanje mreže i jedino je pronađe ako izaberem automatic, a ne direktno na mts. Probao i sa 2g i sa 3G i uvek isto. Brine me sad to jer je ranije telefon perfektno radio, a star je tek par meseci. Telefon nije ispadao, tako da nemam neko razumno objašnjenje. Primetio sam da svaki rad na interentu preko wi-fi konekcije, obavezno proizvede ovakvu posledicu, a dešava se i bez toga.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Challenge, ne znam sta bih ti rekao, probaj da uradis hard reset telefona (ovim brises sve iz njega), i onda sve ispocetka. Pazi sta instaliras od aplikacija i gledaj da li ce problem nakon necega da se ponovi. U tu svrhu predlazem, da pravis razmak izmedju instaliranja aplikacija od najmanje 12h, pozeljno 24, kako bi nasao da li mozda nesto softverski pravi problem. Ako se i nakon reseta nastavi ovo desavati, nevezano za aplikacije, vrlo verovatno je hardverski kvar, koji jedino u servis mozes da otklonis. Ako imas garanciju na uredjaj, savetujem da je iskoristis.

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Challenge »

Moraću to da uradim, samo da vidim kako da izvučem podatke iz njega, pošto mi je izgubio i konekciju sa PC-em. Sad razmišljam da i to možda ima neke veze, možda me neki virus udesio. Razmišljao sam i o tome da bi možda problem nestao sa update-om na 8.1.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Nema virusa za wp, ne postoje, i nije moguce da pokupis ista.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Veoma mi se dopao ovaj video. Vezan je za nokiu i lumie, a posto ja ne razlikujem lumie, resio sam da ovde okacim ovaj video
http://www.youtube.com/watch?v=ZSGkHpxNa60
Note IV N9100 dual

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Challenge »

Probao sve - hard reset, raznorazna saveti sa interneta od ljudi koji su imali isti problem širom sveta (izgleda niko u Srbiji), i nema rešenja. Telefon je rađen za Italiju, kupljen u Mađarskoj, a ja sam debeeeeeeeeeeeelllloooooooooooooo razočaran u Lumiu. Proporcionalno početnom oduševljenju. Zvao servise, niko nije nikad čuo za takav problem i nemaju rešenje. Da ga umotam u 100 dinara i bacim na ulicu? :cry:

Recoba20
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 18:01
:: Samsung Galaxy A71
Kontakt:

Post od Recoba20 »

@Challenge
Jesi li probao sa drugom karticom? A karticama ostalih operatera? Mozda da odes do telekoma da ti zamene karticu.

Sta da ti kazem, ja sam 2 L925 promenio jer su imale hardverske defekte i na kraju uzeo L920. Krivo mi je, jer sam zeleo bas L925, ali sta da se radi.

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Challenge »

@Recoba20
Probao sam drugu karticu, radi slično. Svejedno ću u ponedeljak promeniti karticu jer je kod mene stari tip, pa ćemo videti da li će se nešto promeniti na bolje, ali očigledno da Nokia ima sistemski problem s tim (ima dosta takvih problema kod korisnika širom sveta - UK, India, Netherlands...). Sad, da li je hardverski problem, ili WP, ne znam, meni je to veliko razočarenje jer mi se telefon jako sviđa, sve je drugo fenomenalno, ali je to ipak telefon i signal je prioritet.
Inače, kod mene je obrnuto, želeo sam baš ovaj telefon, a ne L925, zbog veće robusnosti, boljeg kućišta, kamere...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Eeeee, prijatelju, imam jednu suludu ideju... O ovome sam citao, i sad se setio. Uzmi jedno parcence debljeg papira, iseci da bude za milimetar vece od kartice sa svih strana, ubaci prvo papirce u tray, i tek onda karticu. Garantujem da ce da radi.
Obrati paznju, kada ubacus karticu u tray, mora da lezi cvrsto u istom, i da odstojava za pola milimetra. Kad ubacis u trlefon radice sve

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Challenge »

Isprobao i ne vredi, ponaša se na isti način - prvih par minuta varira signal, a onda ispadne iz mreže i posle muke da je ponovo dobijem. :uhuh:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Probaj sa jos jednim slojem papira, citao sam da ponekad bas mora debelo da se potkajla... E sad, tu moze da dodje do toga da se kartica i tray posle zaglave i da ne mozes bez servisa da izvadis, ali ne znam sta drugo da preporucim. Jel imas secenu ili redovnu karticu? Ako je secena, jel sa malim ili velikim cipom?

Recoba20
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 20. Avg 2006. 18:01
:: Samsung Galaxy A71
Kontakt:

Post od Recoba20 »

@Challenge
Bas zbog mogucnosti pojave takvih komplikacija sam isao u telekom da mi daju µSIM karticu. Nisam hteo da je secem. Znam kako se osecas, slicno sam se i ja osecao zbog L925.

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Challenge »

Vratio sam karticu u stari telefon i signal mreže je maksimalan. U L920 nije, tako da ne verujem da je zbog sečenja. Probao sam ovako sečenu karticu i u Xperia Z, radi normalno. Inače, kartica je sečena sa širokim čipom. Ništa do ponedeljka i odlaska u Telekom. A onda, verovatno i telefon u servis na otvaranje, nažalost. I dalje smatram da je ovo fenomenalan telefon, ali se meni zalomio neki fake primerak. U svakom slučaju, hvala vam ljudi na trudu da mi pomognete.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Mozda si neki mikro milimetar isekaom vise ili manje karticu a pinovi u 920 sitniji i promasuju kontakte na kartici. Idi u telekom i uzmi drugu karticu pa ces videti kako ce sa njom raditi. Seko sam i ja za L520 i radi.

Odgovori