Nokia N97

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Uspeo.... V22 hakovan sad da instaliram programe i to je to ;) hvala na pomoci ;)

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Mirko BGD, nema na čemu :) Nadam se da ćeš biti zadovoljan novim firmwareom :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

koja je PimpJuice verzija koja zauzima najmanje interne memorije ???? 24? :unsure:

edit

instalirao sam 8 v20 24d instalacija protekla super, medjutim nemam nikakvu ikonicu niti bilo sta :/ jel to ok? da nema nikakvih podesavnja itd?

edit

instalirao za sad radi jako lepo. prem da mi je mob prazan, videcu kako ce se ponasati kad ga napunim ;)

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

bestboy, nisam brate probao ps ako je manje od 200e uzmi komforno ;-)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

vise mi ne rade glasovne komande :(

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mirko BGD, jesi li uradio reset pre i posle flashovanja? Neki se jesu žalili na to, ali su i prijavili da im je naknadno proradilo. :) Jesi li ubacivao ili izbacivao neke stvari iz firmwarea? Moguće je i da je problem u samoj pripremi FW..
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Ninolina, jel imas instaliran pimpjuice i hakovan mob i v22??? ajde molim te probaj kod sebe kad drzis zelenu slusalicu, ili ono desno kontakti da li se desava nesto.... :blinky:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mirko BGD, da, imam Pimp Juice i hack ubačene u FW, ali sam još svašta brisala iz FWa i ubacila i neke apps i NE, ni kod mene se ništa ne dešava kad dugo držim zelenu slušalicu :( Igrom slučaja, meni ta funkcija nije korisna pa me to i ne pogadja, ali verujem da tebi to smeta. Kao što već rekoh, neki su se žalili, ali su kasnije prijavili da im ipak radi. Još ću malo pogledati šta su to oni radili pa su to sredili i čim nešto saznam, javicu ti :)

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 08. Jul 2010. 00:51

Post od Innerspirit »

Moze li neko mozda da mi pomogne...? Pre 2 dana sam formatirao telefon (Nokia N97), nakon toga mi se pocelo desavati da mi sa displeja nestane sve, osim pozadine i sa dve opcije u dnu "Dailer i Options"... Kad mi se to desi, moram da stiznem i drzim dugme za MENU, selektujem HOME ikonu, nakon toga mi se vrate sve ikone normalno na displej, telefon radi normalno neko kratko vreme, posle se desi opet ista stvar... I tako stalno... Takodje moram da resetujem telefon nekoliko puta dnevno... Ovo mi je vec drugi telefon u 3 meseca. I sa prethodnim sam imao isti problem... Da li neko mozda zna o cemu se radi i da li moze nekako da se sredi to, posto je uzasno iritirajuce... Hvala unapred...

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

Innerspirit, desava se apsolutno ista stvar, mislim da je to normalno i da su to neke sitne ne stabilnoste u firmwareu ;)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Mirko BGD, kao što sam ti već javila, našla sam druge fajlove (i poslala ti ih) za Hack i u njima je bio problem. Flashovala sam tel preko JAFa i to koristeći opciju APE Variant i svi podaci i programi su ostali netaknuti, a Voice command RADI :) Pokušaj to i ti i javi jel uspelo :) Da li stvarno još uvek imaš problema koje si naveo u postu iznad?

Innerspirit, stvarno ne znam koji problem imaš u tel i šta izaziva to restartovanje. Koju verziju FWa imaš?

Moram još jednom da se ponovim: Stvarno ne znam šta radite sa tel pa imate takve probleme? Ja ih zaista nemam i dajte malo konkretnije objasnite šta ste radili na tel jer razloga za problem može biti mnogo, ali sam tu da pomognem :)

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Uradio sam HARD RESET telefona (*#7370#). nakon toga sam ubacuo svega par programa + Garmin i vratio slike i muziku na telefon...
Nako toga je problem nastao, kao i na prethodnom telefonu, potpuno isti problem...
Pokusacu ponovo da objasnim problem...

Naime, na svakih nakoliko minuta desava se, da sa displeja nestane sav sadrzaj, ukljucujuci sat i datum, bukvalno sve sem pozadinske slike, cak i srednja opcija u dnu displeja, za biranje brojeva tj. pozivanje... Tada je telefon neupotrebljiv, nakon toga moram da stisnem i drzim MENU dugme dok mi se ne pojave ikonice za MENU i HOME, tada moram da selektujem HOME, da bi mi se vratio sadrzaj na displeju, ali samo za kratko vreme, kad problem ponovo nastane... I tako stalno... Jako je iritirajuce, kada mi stigne poruka, ne mogu da je otvorim, dok ne uradim gore navedenu stvar, kako bi mi se vratio sadrzaj...
:smutny:

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Innerspirit, kojih par programa si ubacio? I nije mi najjasnije iz tvog posta: da li je problem nestao posle reseta ili je ipak ostao?

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Da, nastao je posle reseta... Od programa imam samo Garmin, Youtube, Nimbuzz, Fring i NiceAlarm... I ranije sam koristio iste te programe i jos nekoliko drugih i nisam imao nikakvih problema sve dok nisam resetovao telefon... Cak mi se to desavalo dok jos nisam ubacio navedene programe...

FW v21.0.045
Poslednja izmena od Innerspirit u Čet, 08. Jul 2010. 15:34, izmenjeno 1 put ukupno.

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Innerspirit, pa ako je problem nestao, onda super... :)

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Izvini, nismo se razumeli pre reseta nisam imao problem, a sada ga imam, nakon reseta se pojavio... :)

Ima malih nejasnoca, vezano za flesovanje...:

\private\101f875a\import\E0050C10.rsc

\private\10003a3f\import\apps\RomPatcherPlus_reg.r01

\resource\apps\RomPatcherPlus.r01, RomPatcherPlus_aif.mif and RomPatcherPlusSvg.mif

\sys\bin\patcher.ldd, patcherShadow.ldd, RomPatcherAuto.exe, RomPatcherEngine.dll and RomPatcherPlus.exe

Ne mogu da pronadjen nazive fajlova koje sam boldovao iznad, u zip folderima koje sam download-ovai. U njima se nalaze neki fajlovi, ali vecina ne odgovara ovima, ni po nazivu, a ni po extenziji falja...
Molim pomoc. :)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Innerspirit, ajde pre svega ovoga mi napiši koji Firmware imaš trenutno u tel.. To ćeš videti tako što ćeš u Dialeru ukucati kod *#0000#
Trebalo bi da ti se pojavi na ekranu podaci o Firmwareu.. Napiši ovde šta ti piše ispod Software version.. Ako je stari firmware moguće je da će ti sam update rešiti probleme...:)

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Software version
v 21.0.045

Software version date
14.01.10

Custom version
21.0.045.234.06

Custon version date
05-03-2010

Type
RM-505

Koliko znam, ovo je aktuelna verzija... Takodje sam negde procitao da bi se uskoro trebala pojaviti nova...
Ne znam sta moze biti uzrok problema, dok je zakljucan ne pojavljuje se, tako i dok je u OFFLINE modu... U radnji u kojoj sam kupio prvi N97 su mi rekli da se cesto susrecu sa ovim problemom, cak su mi ma njemu navodno zamenili celu plocu, al' problem je i dalje ostao, vratio sam telefon, kupio N900 i posle 3 dana opet kupim N97, mesec dana je super radio i nakon resetovanja isti problem kao i sa prvim telefonom. Takodje sam jos od nekoliko ljudi cuo da imaju isti problem...
Izvini na silnoj gnjavazi. :)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Innerspirit, kad si uradio reset jesi li resetovao i mass memoriju? Ako nisi, trebalo bi. I da li mozda koristis neku temu koja nije po defaultu u tel? Ako da, onda probaj da je promeniš na neku defaultnu i vidi hoće li se problem ponoviti. Što se tiče firmwarea, ima novije verzije v22 ali ne bi trebalo da imaš takvih problema ni sa v21.. Pokušaj ovo sve što sam ti napisala pa javi ima li promena. I svakako pre reseta mass memorije uradi back up podataka i fajlova na kompu.. I još jedno pitanje.. Jel koristiš dodatnu memorijsku karticu?

Innerspirit
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Innerspirit »

Uvek kada resetujem telefon, resetujem u mass memoriju i nikad ne koristim karticu, jer ima slucajeva gde ona zna da brljavi. Sto se tice tema, njih nisam instalirao, koristim fabricku...
Nesto razmisljam da flesujem telefon, ali bez da ga hakujem... Pokrenuo sam JAF, sve po uputstvu, ali ne mogu da nadjem polje PHONE MODEL... :dry:

Odgovori