Nokia 6220 classic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
V_Andolini
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 15. Okt 2008. 15:24

Post od V_Andolini »

Potreban mi je savet: imao sam instaliran 'HandyBlackList',ali kad sam ga brisao nisam otisao u AppMannager na 'uninstall',vec sam u folderu 'my own apllication' izabrao 'remove' i uklonio ga.Kad sam je ponovo instalirao,ikonica se ne pojavljuje bukvalno nigde,mada samu aplikaciju nalazim preko nekakve 'search' opcije i mogu da je koristim,cak i da je postavim kao precicu,ali bih voleo da to bude kako treba,sa ikonicom u odredjenom folderu.Kako resiti problem?

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

ponovo deinstaliraj iz app managera pa probaj! 1

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Trebalo bi da pomogne da je deinstaliras u app manegaru,meni se slicno desilo,ali sa nekim drugim app-om i pomoglo je kada sam je deinstalirao iz app managera
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Post od shocky »

Pozdrav svima!

Od pre 3,4 dana sam vlasnik ovog tel. Veoma sam za sada zadovoljan i ovo je inace moj prvi Symbian tel.

imam par pitanja...

1. Kada trazim neki program jer trazim iskljcivo i samo s60 9.3?

2. Da li mogu da koristim GPS mape i kako? Da li mi to nesto naplacuje MTS?

3. Na prethodnom mobu (6131) mi mnogo znacila opcija "Go To" koji sam drzao na gornji levi taster, tako nesto ovaj mob nema. Jel postoji neki program sa kojim mogu da pravim shortcut-e?

Jedno ne vezano pitanje...
Da li i dalje vazi ono pravilo oko formiranje baterije? 3x po 12,13,h... Ako da, da li u tom periodu fon mora da bude iskljucen ili mogu da ga ukljucim, ali naravno, da ga ne gasim sa punjaca?

btw jel se kaze formiranje baterije ili formatiranje baterije?

nadam se da nisu pitanja suvise... :oops:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

shocky, Kaze se formiranje baterije. Sto se toga tice da li treba 3x12h punjenja vodjene su mnoge diskusije i dalje mislim da niko ne zna sta je tacno. Ja sam to uradio i baterija mi sad solidno drzi pa ti vidi.
Trazi symbian 9.1, 9.2 ili 9.3 programe. Da bi instalirao vecinu programa potrebno je da hakujes telefon, a o tome kako se radi imas na vise mesta na ovom forumu
naravno da mozes da koristis gps bez potrosnje kredita. Instaliraj trenutno za symbian najbolji garmin, nadji najnoviju mapu i cepaj.

tehno maniac
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 29. Jun 2008. 08:26

Post od tehno maniac »

shocky,
1:moguće je instalirati sve aplikacije namenjene za 9.x simbian

2.Možeš.Prelistaj temu u kafiću:GPS i funkcionalnost.Ništa se ne naplaćuje

3.Postoji aplikacija handy shell koja dodaje mnogo korisnih stvari

4.Puni je samo dok se do kraja ne napuni, kakvih 12 sati :uhuh:
Nokia C6

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

shocky, i tehno maniac, licno sam u nokijinom uputstvu od 6220 classic procitao BATERIJA SE PUNI SAMO DOK SE NE NAPUNI (Velika slova znaci da ih citiram (Samo Na srpskom))
SVAKO DUZE OSTAVLJANJE NA PUNJACU MOZE OSTETITI CELIJE U ISTOJ! tako da radje bi poslusao uputstvo koje mi nokija daje nego od servisera (Koje vecina ljudi slusa a ni sami serviseri blage nemaju o tome). tako da razmisli pazi imam ga 4 meseca i abterija mi se NIKADA nije punila preko 1h20min i ista mi traje oko 3 dana normalnije upotrebe dok sa koriscenjem gps-a i kamerice bateriju potrosi za puna 2 dana dakle nije mi se desilo da mi se ugasi pre toga cak sta vice cesto ga stavljam na punjac sa 2 crtice (Uglavnom uvece oko 22h) jer ga skidam obavezno sa punjaca oko pola 12 kada me telefon ceka sa punom baterijom mogu samo reci da sam PREZADOVLJAN ovim aparatom i moguce da cu kraj njega pazariti i E66 videcemo dal da se bacam u takav trosak jos uvek nisam siguran,ali ovaj aparat ce ostati dugo kod mene! :-) eto nadam se da sam bio od pomoci!

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od shocky »

Hvala puno ljudi na savetima i objasnjenjima!
Upravo mi je mob proveo 8h na punjacu (2x) tako da cu bataliti to formiranje baterije.

Zanima me ova opcija za cega je tj sta treba da stavim. U 'Network mode'-u ima: dual mode, umts i gsm.

kostadin
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 11. Sep 2008. 03:40

Post od kostadin »

moze li neko da napise koja im je verzija softvera...ja moj punim 2h i jace, a traje najvise dva dana uz solidno koriscenje...
shocky, zavisi imas li 3g signal i koristis li video pozive...ako nemas stavi gsm i produzices trajanje baterije sigurno !!!

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

Meni je konkretno na gsm jer ne vidim svrhu 3g net ne koristim a 3g video call vec smara i niko ga vise ne koristi samim tim sam ga i isklucio tj stiklirao samo gsm.

wasssup
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
:: Samsung galaxy Ace 2

Post od wasssup »

I ja sam imao tu dilemu sa N78!I mogu vam reci da mi je bolji prijem signala od kada sam ga stavio na gsm!Verovatno zbog toga sto u mom gradu nije bas 3G kako treba,ako uopste i radi! :lol: :lol: :lol: A o bateriji da ne pricam! :wink:
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od shocky »

Znaci umts je za 3G. Ne planiram, niti imam zelju da ga koristim ali cu morati da ga placam 1god :smutny: .
Hvala ljudi na brzim i kvalitetnim odgovorima :)

@ wasssup

Pa i ja sam primetio da mi je ocajan signal, ovde kod kuce, uvek mi je full bio i od kada imam ovaj fon tu je nesto uvek na 2,3 crtice. Sada je opet full :D . Probao sam ja to ali nisam bio siguran sta treba da stavim. :oops:

wasssup
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
:: Samsung galaxy Ace 2

Post od wasssup »

shocky, ni ja nisam bio siguran sta da stavim :oops: I da nije bilo tvog pitanja nebi ni znao!Hvala i tebi,a i kostadin, Igor88bg, na odgovorima!
A sti moras da placas?Uzeo si fon preko operatera?ili kako...?
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od shocky »

Da, uzeo sam preko MTS-a na otplatu od 1god. Mesecno moram da placam 100din za 3G, nije strasno mada nisu morali da uvedu da moras, ali svuda traze da te klepe, dobro je sto nije vise.

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

ljudi vec duze vreme me nervira jedna stvar. Naime u gornjem desnom uglu stalno mi stoji neka ikonica (podseca na telefonsku karticu), a ne znam sta oznacava. Da li ima neko resenje kako da je se otarasim?

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

jerkann, to ti je car novog 9.3 fp2 symbiana oznacava ti memorijsku karticu :-) izvadi je i otarasices se ikone VERUJ MI :-) Pozdrav:-)

Edit : E,da mene zanima kako se cisti app log?:-) pun je kao nenormalan a pise mi sta sam instalirao i deinstalirao :-) mislim hocu bar sa liste da skinem deinstalirane programe :-) ne znam kako znam da mi je sa hard reset uspelo :-) ali ako moze bez prmene te Funkcije :-)

swiss
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 30. Okt 2008. 02:31

Post od swiss »

Interesuje me gde mogu da se nabave garminove mape i koje drzave su njima obuhvacene?( da li ima nekih mapa zapadnoevropskih zemalje i srbije)
hvala

scepo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Avg 2008. 19:28

Post od scepo »

@Igor88bg
Druze interesuje me dali da uzmem ovaj tel, posto mi je dilema izmedju 6220c i N82 ? Iz proslih postova procitao sam da si zadovoljan njim, kakva mu je tastatura , imao sam prije 6500 slide predhodnika ovog modela 6120c i bio sam zadovoljan njim jedino sto je on imao ekran 2 inca i kam 2 mp. Cini mi se da je ljepsi od n82 a i tanji je od njega i ima noviji simbian. Hvala

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

scepo, pazi imao sam n82 i nejvise su me nerivrali mikronski tasteri mada nakon par meseci bi se i navukao ali ja nisam imao nameru i cim sam imao priliku da kupim 6220c kupio sam ga imam ga puna 4 meseca odlican je i opusteno brzi od i jednog symbiana cak i od 6210 navi koji sam koristio (aparat nije bio moj) inace telefoni su mi fetis haha menjam ih jako cesto al uzmem jedan za glavni aparat koji kidam npr 6233 koristim 2 ipo godine i dalje ga imam pa onda 8210 i 6220c ta tri telefona nemam nameru da prodam. a moguce da cu malo svrljati i kupovati druge modele ali obecao sam sebi da je sa tim gotovo videcemo sve u svemu brate 6220c ti je moj savet sada je na tebi da odlucis necu te ubedjivati po meni 6220c ima dista prednosti (koje meni odgovaraju) svako za sebe naravno tako da na tebi je! Moj savet uzmi oba u ruke i uporedi ih i sam dodji do zakljucka! Pozdrav!

scepo
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 04. Avg 2008. 19:28

Post od scepo »

Najverovatnije cu ga sjutra ili prekosjutra uzet, da te jos nesto pitam, klima li mu se zadnja maska to mi se desavalo na 6120c, cak procitah ovdje da je neko napisao da se cak i u dzep otvara.

Odgovori