Nokia glasine u 2011.

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

skar, znemanja, deksicom, pored svega toga jos bih volio da kazem da cu pokusati da nadjem sebi onu 6310i NOKIA-u, jer imao sam ga par puta i na mene je ostavio vrlo dobar utisak... Ono sto je najcudnije od svega je da se NOkIA toliko ne povezuje sa nama "forumasima" jer mislim da vise nikoga ne zanima vise kvalitet izrade ( sto je imala 6310i ) nego samo prodaja... :angry: Ako ima neko da potpisem peticiju da se NOKIA vrati na Symbian, samo neka mi kaze, rado cu da potpisem :)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Da ima onih ciji broj nije mali koji kupuju Nokiju zato sto je Nokija ali ima i onih drugih koji je kupuju bas zbog symbiana, ALI ima i onih koji su kupili desire isto zato sto su culi da blabla android blabla........ i koriste ga za sms, poziv i internet naravno njih ovde na forumu nema.
Svakako da nebi bilo lose biti nekog modela i na win.... ali symbian da nam nisu pipnuli inace ce budne Slika

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

zavodnick, Odlična ideja za peticiju, ali nažalost da bi jedna takva pericija zaista došla do rukovodioca nokije ptrebno je da ima desetine hijlada potpisa.
deksicom, Tačno tako, ima ljudi koji kupuju nokiji zbog onog "Nokija je nokia", ali svakako da ima i zadovoljnih korisnika symbina koji kupuju nokiu zbog opertivnog sistema, masa ljudi kupuje iPhone samo zbog toga što su čuli od prijatelje, ere-pere da je taj telefon dobar, a pojma nemaju ni šta je iOS.
Smatram da bi najbolje rešenje bilo da nokia zaista i izbaci modele sa WP7 OS-om, ali svakako da zadrži i da nastavi razvoj symbina^3 Os-a.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

telep je lijepo rekao u prethodnom postu da vecina ljudi kupuje
NOKIA-u radi NOKIA-e, a ne radi Symbiana. Klasican primjer je moj tata, koji je prvi Symbian telefon, odnosno NOKIA-u vidio kod mene, pa mu se sve svidjelo i od tada on samo to kupuje.Da, apsolutno se slazem da je Android izazvao bum u krugovima mobilne telefonije, ali mislim da takav bum ne moze da izazove WM7! Mislim da ne moze da izazove, iz prostog razloga jer su mnogi telefoni imali WM, ali naravno svi su poklekli...
Ono sto je NOKIA iz godine u godinu radila bilo je konstatan napredak u svim segmentima OS-a ( ali moram da napomenem da se takav napredak osjetio tek na S^3 OS-u ),ali da je pocela da "brlja" i prepusta trziste onim koji ga nikad nisu mogli imati... Da ne bih sad duzio o svemu tome, mogao bih samo da kazem, da ako NOKIA nastavi da ualze u Symbian, mislim da to opet moze biti pravi pogodak i da stvarno mogu da se upisu u istoriju i da jos jednom poraze neki nadolazeci OS... Samo je problem sto na nas, ljude koji volimo Symbian, ne obraca paznju niko iz NOKIA-e, jer smo za njih svi isti, a to jest... NOKIA klijenti! :angry: :angry:
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

a zasto win mobile nije postigao to sto je postigao android,zato sto je dosta komplikovan,mada svi komericjalisti koriste i dalje win mobile...necemo o tome,tema ide u off,jednostavno android i nije toliko superioran,njegova prodaja se prenosi sa "kolena na koleno",znaci cuo sam od komsije kupio je android,super fon,kupicu ga i JA,aiko ne znam da podesima mail klient na njemu,a kamoli ostatak...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Vi ljudi - "symbian lovers", sami sebi uskačete u grlo i vodite ovu temu u off. Niko vas ovde više ne napada, čak se neki trude i da opravdaju vaš izbor OS... To vam nije dosta nego sad hoćete da se opet "koljete" sa Android OS :lol: Long live n8... Dajte malo realnosti.
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Vlada Zem, totalno si u pravu. normalno je da tema s vremena na vreme ode malo u off ali vec ga preterujemo. moderatori radite malo svoj posao. upozorenje, ban, kljuc

edit:

Kod: Obeleži sve

Mark your calendars! Nokia is planning their biggest event of the year on June 21st. The Nokia Connection 2011 website claims a solid strategy is in place and the event is where the new Nokia ecosystem will be introduced first-hand to the world. We’ll assume they’re going to show their first Nokia Windows Phones.

According to the programme, Nokia Connection 2011 is an invite-only event taking place in Singapore. CEO Stephen Elop will speak about Nokia’s new strategy, including an update on the company’s partnership with Microsoft. Following after him is Executive Vice President of Mobile Phones Mary McDowell who will show brand new mobile devices. 

I can’t believe the event is just a few weeks away. I’m definitely eager to see some new devices. Are you excited?!
thenokiablog.com/2011/05/30/nokia-connection/

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

Vlada Zem, pretekao si me za malo
http://www.xbitlabs.com/news/mobile/dis ... _2011.html
taman sam hteo da sharujem tu informaciju

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

deksicom, to je u neku ruku dobra vest mada ja nisam siguran da bi m$ uspeo da kupi nokiu cak ni kad bi hteli. ipak je nokia ogromna tj mnogo vredi

Demian
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 26. Apr 2006. 18:37
:: Samsung NOTE 9

Post od Demian »

snenad, heehee a koliko vredi firma kada se polako i sistemetski unistava iznutra,barem u nasoj zemlji imas mnogo primera :D pa po standardnom scenariju sledi spasavnje od strane misterijoznog biz mana u ovom slucaju micromana!!! 8)
>> N7100 <<

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

Demian, to bi sve bilo ok da se stvari desavaju na balkanu, ali na njihovu srecu centrala je u finskoj. neznam koliko znas o istoriji nokie i kako su od proizvodjaca gumene obece dosli do pozicije broj jedan u proizvodnji mobilnih telefona, i ako im u poslednjih par godina ne cvetaju ruze i dalje su na poziciji broj jedan. tu je naravno i ogroman posao u nokia siemens grupaciji. stvari nisu crno bele. a po mojoj procene ako skype vredi 8.5 miljarde $ nokia vredi makar tri nule vise

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

snenad, Nokia vredi, ali ne toliko koliko si rekao. Sa druge strane - trenutno su velike nule, jer mesecima unazad nisu izbacili nijedan telefon, svi cekaju prvi WP7 iz Nokie, a kad ce i da lice, ostaje samo da cekamo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

miodrage, naravno da nemam poima koliko neka kompanija vredi. izneo sam samo svoje misljenje. a kako nisu izbacili telefon izasli su e6 i x7 i jos par dump telefona. a i kakve veze ima da li su izbacili telefon ili ne pa apple izbacuje telefon jednom godisnje pa im ide odlicnob

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

snenad, e u tome i jeste poenta. Apple izbaci jedan telefon godisnje i taj uredjaj jos dosta vremena posle prati nevidjena halabuka, a svi ostali proizvodjaci zajedno ne naprave toliku halabuku oko svih svojih uredjaja koje su ikada izbacili.
Dumb telefone inace uopste i ne uzimam u razmatranje. Neka mi oproste oni koji imaju ovakve uredjaje, i imaju stav da je telefon telefon, i da ima 2 osnovne namene - nekima jeste tako, meni nije. Ja posmatram samo ultra-high-end uredjaje, koji imaju najvise mogucih stvari, sta mogu i kako to rade. Naravno, posmatram sve to sa ocima korisnika, kome treba neka funkcija da je dovoljno jednostavna za upotrebu i dovoljno brzo da radi. Sto vise opcija - ja sam srecniji. Naravno, nije fora ni nabacati kojesta, nego da to sve lepo radi, da nema previse cimanja, a pre svega da se ispostuju moje potrebe kao korisnika. Ja recimo imam preku potrebu za WiFi internetom, zatim imam potrebu za gomilom aplikacija koje ce mi olaksati koriscenje uredjaja, i na neki nacin mi olaksati zivot. Ako to znaci da ja moram da uradim ovo ili ono telefonu (hack, JB, Root...) apsolutno nemam problem sa time.

Nazalost opet smo otisli duboko u off od teme....
Evo jedna od vesti koju sam danas procitao, ali je ipak nesto starija, u Q4 2011. Nokia treba da izbaci svoj prvi WP7 telefon, za sada kodnog imena W7, a najavljen W8 za Q1 2012.
Cekam da vidim sta ce to da bude.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od snenad »

pocele su price da ce samsung da preuzme nokiu. za sada niko zvanicno ne osporava. ja citao na nokia blogu a vest potekla iz wall street jurnala

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

snenad, onda ce samsung da ima oko ili preko 50% mobilnih telefona :blinky:
and justice for all...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ma to mozda bude i dobra kombinacija jezde da bas neobozavam Samsung ali taj brend u poslednje vreme je itekako napredovao u hardveru.
Pa vec imamo Soni Ericsson a ovo bi moglo Nokia Samsung sto da ne. :D :D

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

Pre će biti SamsungNokia Slika, ili SamsungNock...
:)

Odgovori