Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)

Post od Coni »

Procesor i nije toliko vazan kao ram... Ako sistem dobro optimizovan, kao što Sense jeste, radiće dobro.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Nije mesto raspravi i prepucavanju oko sistema. Ja se izvinjavam sto sam mozda izazvao neka negodovanja ali sam samo sam hteo da kazem da je 730 super uredjaj za 200€ ili manje. Pozz

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Jeste, super je za 180 evra. Pozz :)

majkon80
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 03. Okt 2008. 07:25
:: ..
:: ..

Post od majkon80 »

Imao sam ga do skoro,uredjaj je sjajan i za ove pareko koliko kosta kod nas u prodavvnicama 245 nudi zaista odlican kvalitet cene i performanse,kamera odlicna kao na s3 rang,znaci po taman

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 03. Nov 2014. 04:18
:: Huawei Mate 10 pro

Post od DamirBL »

Ljudi kupio sam ovaj telefon prije 7 dana i mogu vam reci da je ekstra.
Ne patim puno od izgleda telefona, i sl. Bitne su mi bile specifikacije. Vagao sam izmedju 830 i 730 iskljucivo zbog interne memorije, ali sad kad sam prebacio sve sto sam imao na starom telefonu, od toga real-time i live tile aplikacije stavio na internu memoriju, a ostale na SD karticu, ostalo mi je 2.5gb slobodno interne memorije. Tako da veliki raskorak u cijeni izmedju 830 i 730 se po meni ne isplati, pogotovo sto objektivno jos nema tako velikih aplikacija, a da funkcionisu bolje na internoj memoriji. Koliko mi je sad ostalo slobodno 'ladno mogu Ashpalt prebaciti na internu :)
Uzeo sam ga na ugovor ali na godinu dana, tako da ako za godinu bude bilo potrebe za jacim telefonom, moci cu o tome razmisljati. Ovako, 730 sad radi posao besprekorno, pogotovo nakon HTC 8s kojeg sam imao prije.

demius
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 04. Maj 2014. 18:51
:: Samsung Galaxy A8

Post od demius »

DamirBL napisao:Vagao sam izmedju 830 i 730 iskljucivo zbog interne memorije, ali sad kad sam prebacio sve sto sam imao na starom telefonu, od toga real-time i live tile aplikacije stavio na internu memoriju, a ostale na SD karticu...
Stvarno te ne razumem.Sve što možeš prebaci na SD karticu, (naravno neku od "Class UHS").Apsolutno nema razlike u radu u realnom vremenu.Evo šta ja imam na internoj: "WhatsApp", "Skype Qik", "Messenger", ( jer one i ne dozvoljavaju sistemu da ih držiš na SD-u) i naravno one sistemske, tipa: "Xbox Music" i "Xbox Video".Internu čuvaj za "IE 11" istoriju i keš, poruke, email i update sistema...
Apropo ove rasprave, vidim da neki upoređuju WP8(sistem sa potpuno novim kernelom, star tačno 2 godine) i ranije verzije od strane MS-a, što niđe veze sa vezom nema.Ja koristim Windows Phone 8.1, jer na računaru imam indetičan sitem.Da imam Mac ragunar, koristio bi "iPhone", normalno, a i Audi A8 i Android u istoj rečenici ne idu nikako.WP sistem raste, a i ja kao korisnik neprestano sa njim.Na nečiju žalost ovaj OS nikada neće sam od sebe nestati, za razliku od BlackBerry OS-a npr.Koristim i Sony android i to samo zbog devojke i Vibera, (sa kojim još nisam zadovoljan na WP).I kako sam negde već i napisao, nadam se da će ih MS kupiti i ugasiti zauvek, (nešto slično kao što Google radi redovno sa manjim firmama).
P.S.veliki pozdrav za sve hejtere Google Inc. i China droid telefona i izvinjavam se ako sam nekog slučajno/namerno uvredio. :oops:
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Ma na ovim zvercicima i jos sa nekom normalnom SD karticom nema ni razmisljanja gde drzati app. Mene malo pokopava sto imam 16GB class4 karticu i oseti se razlika kad je app na internoj ili na eksternoj memoriji.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

demius, veliki otpozdrav. Sa novim update-om Vibera, rekao bih da radi vrlo dobro, mogu cak da se usudim i da kazem odlicno. Ovo se odnosi na rad Vibera na mojoj Lumiji 930, ali verujem da osim mozda nesto duzeg ucitavanja aplikacije, nema razlike u koriscenju iste. Na kraju, prebaci devojku na Telegram, BBM, WhatsApp, WeChat ili neki slican servis, svi oni rade besprekorno na WP.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

miodrage, iskreno, kod mene app se otvara gotovo momentalno... Jer kad recimo pokrenem Viber, meni izlete one tackice a Viber je vec pokrenut i to je to... Sa ovim update-om Viber je odlican. Naime, nisam uspio da napravim network bridge za wifi :(
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

zavodnick, Probaj aplikaciju za komp koja se zove PC Remote Server, ima ovo sto ti treba, pa mi javi jesi li uspeo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

neogeo
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 23. Feb 2006. 10:15
:: Huawei P30

Post od neogeo »

´Ajd jedno pitanjce za sve vas koji posedujete fon:

- Ima li ili nema Glance Screen opciju u Settings-u (sa nekim od njnovijih apdejtova) ?
Iacta Alea Est

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Nema .

neogeo
Mobil fan
Mobil fan

Post od neogeo »

Ja maločas nađoh ovo:
http://www.microsoft.com/en-ng/mobile/s ... 4E1-8_10_1
Pa sam sada zbunjen.
Iacta Alea Est

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

Ja na jednom primerku bezuspesno trazio glance...

neogeo
Mobil fan
Mobil fan

Post od neogeo »

Hmh.
Onda ovi iz Microsofta ne znaju šta pišu i čime barataju...

U ostalom, videću kada mi stigne fon pa dok odradim apdejtovde... pa javljam.
Iacta Alea Est

DamirBL
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 03. Nov 2014. 04:18
:: Huawei Mate 10 pro

Post od DamirBL »

Stvarno te ne razumem.Sve što možeš prebaci na SD karticu, (naravno neku od "Class UHS").Apsolutno nema razlike u radu u realnom vremenu.Evo šta ja imam na internoj: "WhatsApp", "Skype Qik", "Messenger", ( jer one i ne dozvoljavaju sistemu da ih držiš na SD-u) i naravno one sistemske, tipa: "Xbox Music" i "Xbox Video".Internu čuvaj za "IE 11" istoriju i keš, poruke, email i update sistema...
Apropo ove rasprave, vidim da neki upoređuju WP8(sistem sa potpuno novim kernelom, star tačno 2 godine) i ranije verzije od strane MS-a, što niđe veze sa vezom nema.Ja koristim Windows Phone 8.1, jer na računaru imam indetičan sitem.Da imam Mac ragunar, koristio bi "iPhone", normalno, a i Audi A8 i Android u istoj rečenici ne idu nikako.WP sistem raste, a i ja kao korisnik neprestano sa njim.Na nečiju žalost ovaj OS nikada neće sam od sebe nestati, za razliku od BlackBerry OS-a npr.Koristim i Sony android i to samo zbog devojke i Vibera, (sa kojim još nisam zadovoljan na WP).I kako sam negde već i napisao, nadam se da će ih MS kupiti i ugasiti zauvek, (nešto slično kao što Google radi redovno sa manjim firmama).
P.S.veliki pozdrav za sve hejtere Google Inc. i China droid telefona i izvinjavam se ako sam nekog slučajno/namerno uvredio. :oops:
Ma sve je ok kod mene. Trenutno 2.8gb slobodno na internoj memoriji. A sd kartica mi jeste sporija...ali 16gb.
Sve u ssvemu ekstra tel za moje potrebe.... Kad stignem od obaveza malo cu odigrati i asphalt :)

demius
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Ned, 04. Maj 2014. 18:51
:: Samsung Galaxy A8

Post od demius »

neogeo napisao:Hmh.
Onda ovi iz Microsofta ne znaju šta pišu i čime barataju...

U ostalom, videću kada mi stigne fon pa dok odradim apdejtovde... pa javljam.
Ajde važi.
A ako ti slučajno uz Glance proradi i video poziv, ti nam odmah ovde javi.Ja se ubih tražeći ga na ovoj Lumijci...8)
Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.

neogeo
Mobil fan
Mobil fan

Post od neogeo »

Video poziv mi nije radio ni na L925 ni na L820 ali pišsalo je da je ostvariv (preko Skype-a) ali kada stigne 730ka javiću...
Klasičan Video Call kako kod Androida nije moguć.
Iacta Alea Est

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Coni »

demius napisao: Ajde važi.
A ako ti slučajno uz Glance proradi i video poziv, ti nam odmah ovde javi.Ja se ubih tražeći ga na ovoj Lumijci...8)
Neeeee Dragane [emoji13]

Odgovori