Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
joja89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Maj 2012. 11:38
:: Nokia E72
:: Nokia 6300

Re: Nokia E72

Post od joja89 »

e uradih ja to sve i nadje mi na onoj "mapi" tj. krugu 4-5 satelita,i poradovala sam se u trenutku... ali sreca nije dugo trajala :( rekoh ajde da nadjem "kuca" da mi promeni ono staro medjutim stoji evo vec 15 min kao ucitava satelit... mislim opet da nije nesto dobro odradjeno a malo sam i na youtube prepisivala
http://www.youtube.com/watch?v=Ft36iqVccg4 odavde ali opet nista,ne znam mozda ja pogresno nesto radim mada nista ne radim... gde da ukucam adresu,da li cu znati kad me je pronasao satelit? joj bas me je sramota sto sam ovako duduk za ove stvari pomagajte ljudi

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

joja89, kad upalis garmin i izadjes idi u dnevnik i tu pogledaj dali se je telefon na trenutak konektovao na gprs internet. Bez te konekcije nema nista od brzog lociranja.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

joja89, i ne zaboravi da izadjes napolje, jer ces u zatvorenom prostoru tesko fiksirati satelite. mozda je u tome tvoj problem. znaci, izadjes i uperis ga ka suncu :)
::luv phonez::

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

djoxie a šta će da radi ako je noć i mesec sija?da čeka jutro ili ima neko drugo rešenje?
i još jedan update nema pravila koliko može brzo da nadje satelit neki put može za 15sec nekada za koji minut a ista podešavanja.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

pa dobro, nisam mislio konkretno na sunce :) sve u svemu, bitno je da izadje napolje. dan, mrak, svejedno je :p
::luv phonez::

joja89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od joja89 »

momci super je proslo podesavanje ovo sto ste mi rekli,tek kad sam danas sela u auto i pokusala onda je bilo sve ok... ali opet je problem ispao,izgleda da cu morati da formatiram memorijsku,nesto mi zeza sada telefon rece mi drugar da moram da formatiram jer ima virus neki i tako da cu izgleda morati... a kako da sacuvam garmin? pa tek sam je pronasla :uhuh:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

joja89, ma kakav virus to nepostoji za symbian. Napisi nam preciznije koji ti je sada problem sa telefonom.
Neradi se samo format kartice nego ceo reset telefona pa onda formatiranje kartice.
A za Garmin ne sekiraj se imaces ga ponovo uz nasu pomoc naravno :D .

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Verovatno nakacila virus na karticu sa nekog kompa dok je koristila kao mass store device.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

joja89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od joja89 »

daaaaa,to mi je rekao covek iz nekog mobil servisa kad sam pitala,cackao je mob( jer sam svratila da vidim zasto mi u galeriji stoji da imam114 slika a samo dve imam ove ostale su neke prepolovljene ikonice,a kad povezem na komp njih nema),pitao me je da li sam povezivala na komp i ispostavilo se da je to sto venom kaze...njegov savet je isto da formatiram karticu ili da kupim drugu,ako cu vec brisati garmin onda bi ja da kupim drugu,ova mi je i onako ok 1 gb tek sam danas videla,a vidim da ima 8gb sandisk high speed za 900 din,jel to ta cena ili moze i jeftinije da se nadje? pa bi ja o kupila pa da pokusam sa vama da instaliram garmin u telefon? :oops: a Deksi dali mi predlazes da uradim i hard reset kad budem formatirala karticu?

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

joja89, te male slicice svako ima u telefon,u galeriji se ne prikazuju,a npr kada hocu da postavim neku sliku na HS onda vidim da ih ima mali milion,sve od nekih programa(npr fb,garmin,nimbuzz,itd...,i one se barem kod mene nalaze u C:memoriji u posebnom folderu,i kada se taj folder izbrise vise njih nema .. :)) Sto se tice cene memorijske stvarno ne znam koliko se krecu tako da ti tu ne mogu pomoci..Ali mislim da je ipak 1gb mala memorijska i da bi ti trebala veca..A sto se tice resseta,da znas da on sve brise iz telefoan i vraca telefon na fabricka podesavanja,tako da bi trebalo ako ga radis da prvo odradis backup podataka da bi sacuvala(kontakte,podesavanja,poruke,itd...).Pa ako odavno nije radjen taj hard resset,nebi bilo na odmet da ga odradis,videces da ce ti telefon posle toga biti kao nov,ali opet ne zaboravi sve se brise iz telefona..A sto se tice formatiranja kartice,to mislim mozes da radis kada hoces..samo sacuvaj potrebne fajlove na kompu i odradi format,to nemora biti u vezi sa hard ressetom..

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

joja89 ja sam kupio skoro 8gb za 520din.da li je greška ili nije uzeo sam nekoliko komada...naravno ne samo za mene...

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

gde si kupio karticu?bas je povoljna cena .

joja89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od joja89 »

verovatno ima veze cena sa brzinom tih memorijskih,te neke class 4 su oko 600 a class 10---900 din tako su mi rekli ti likovi sto prodaju...ali 520 din je bas povoljno,a ne koci telefon ta od 8gb? aco a ako kopiram garmin na komp da li cu moci samo da ga prekopiram na novu karticu i da radi? uglavnom sam sve podatke,imenik,poruke i neke slicice prekopirala tako da cim porucim karticu radim reset... samo jos da saznam to za garmin i da sa zadovoljstvom to uradim

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

joja89, e vidis to nisam siguran da posle hoce da radi,ako se samo kopira,a ionako moze da ti pomognemo posle da opet ubacis isto..da vidimo sta drugi misle,pa ces tako i odraditi..

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

ja sam jednom odradio kopiranje na e71 i radilo je.trebalo bi da radi i na 72.ali kopiranje da bude svih fajlova.
inače klasa mi i nije bitna jer mi kartica služi za muziku i DL filmova.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Neće raditi na novoj kartici jer mora da promeni sw unlock code :uhuh:
16 godina na forumu MOBILNISVET

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

joja89, nemozes kopirati ceo garmin (copi paste) to je neizvodljivo, ali obavezno pronadji na kartici folder garmin i njega kopiraj jer u njemu imas mapu i vrlo bitan SW.UNL file bez koga nemoze da radi garmin.
Kad uradis hard reset i ubacis tu novu karticu u telefon, na njoj vrati onaj isti folder garmin. Zatim mi na pp posalji e-mail i sredicemo i ostalo.
Na ovaj nacin dobices isti garmin sa istim podesavanjima.
Taj virus za koji su ti rekli da postoji u telefonu nemoze da utice na rad telefona.

EDIT: zoreli SW.UNL file se radi sa imeil brojem telefona i nema veze sa karticom.
Morao sam da dopunim post jer smo pisali u istovreme.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

svaki put kada izadjem sa fb aplikacije ili mejla,neke wb stranice pise mi ovo "view interupied downloads" i imam ponudjeno yes i no.
Da li znate sta ovaj tel zeli od meneeee? :D :D Smara me sa tim pitanjem,ne znam ni sta znaci,ni kako da ga iskljucim.

joja89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od joja89 »

hahahaha anna i meni se to isto desava? koliko sam skontala kad stisnem no izadje iz svega a kad yes vrati me na internet,i meni to ide na zivce pa cu poslusati savete sto daju tebi pa cu prepisati :blinky: ok Deksi cim porucim karticu javljam ti sta sam uradila pa cemo srediti garmin,mada negde na forumima kao ima i upustvo da sama skinem ali mi deluje komplikovano,kakve sam srece neke viruse cu opet pokupiti odma po postavljanju nove kartice... i jos sam nesto primetila da mi se desava,i to mozda jednom u nedelji,kad hocu da odem na neki sajt on se samo restartuje,ugasi i upali sam,pa se nadam da ce hard reset to srediti da bude normalno kao i pre?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Jedno pitanje da ti mozda nije ljubičast model?

Odgovori