Nokia N82

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
markosvaba
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 26. Jun 2007. 18:33

Post od markosvaba »

Ok boss hack sam ga

Jel zna neko dal mogu da promenim ikonice npr napravim nov folder npr igre i da mu stavim neku drugu ikonicu za folder

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Evo da javim da sam ubacio ovu najnoviju v31, i posto sam imao hack na v30 tako je ostalo i ovdje. Znaci imam pristup sistemskim fajlovima i instaliram sve datoteke tako da je sve ostalo netaknuto. O ostalim promjenama koje uocim javljam prvom prilikom. Pozzz

kapoerista90
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 24. Okt 2007. 05:49

Post od kapoerista90 »

janka_88, ima li nekih promena izmedju v30 i v31??? :) ili je vise manje isto?

Da znam jel da zurim ili ne.... :) Posto me mrzi abnormalno da to radim x))
Nokia E71... Elegant, but deadly

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Pa licno ja sam primjetio da uopsteno radi brze nego sa v30, a isto tako radi dosta brze u aplikaciji Nokia Maps, tj. dosta brze se pomjera po mapi i po nekim vecim gradovima pomjera se bez ikakvog stopanja, koje na v30 je bilo samo za nijansu brze nego na N73. Na v30 mi nije islo nesto brzo. Znaci uopsteno brzi rad i mnogo tecnije radi Nokia Maps, to sam jedino za sada primjetio. Danas cu provjeriti jos malo vise pa cu na kraju dana javiti utiske. U toku dana cu provjeriti jos neke stvari kao sto je kamera, zvuk na sluskama, GPS i cega se vec sjetim. :)

P.S. Kod mene su bili balkanski jezici kad sam kupio tel, a vjerovatno su u radnji vratili product code na onaj sto pise ispod baterije nakon sto su ubacili srpski tako da mi je sada softver sa EURO jezicima. Jbg kad nisam provjeravao product code prije ubacivanja novog softvera, al nema veze. U sljedecem softveru cu mozda vratiti na srpski.

Nokia N82 software version 31.0.016/31.1.016 released- 20 January 2009

This software release lets you enjoy better games through N-Gage patches. Discover online video support through Flash Lite 3 enhancements. Other improvements include: IHF speaker issues, Maps 2.0 updates and system-wide improvements including security updates. This software release is available through the Nokia Software Updater: www.nokia.com/softwareupdates. Please note that if you have encrypted your device or memory card, decrypt it before the software update to avoid possible data loss.

Evo stigao je i zvanican spisak poboljsanih stvari na N82, samo ne znam sta mu znaci ovo IHF speaker issues? pozzz

Izmenila Ninolina:: koristi opciju izmeni, nemoj da postuješ post jedan za drugim

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Da postavim jedno noob pitanje? Cujem da se pojavila kineska kopija na kojoj to nigde eksplicitno ne pise. Kako je prepoznati?

tomas.hokenberi
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
:: Samsung GalaxyNote20

Post od tomas.hokenberi »

Nennad, vrlo jednostavno - za kineske "kopije" vazi sledece:

- Nisu Symbian S60 vec dumb telefoni
- Nemaju 5 MPix kameru vec, u najboljem slucaju 1,3 MPix, a najcesce su obicne VGA kamere.
- Nisu 3G
- Cesto imaju toucscreen i dual-sim !!!???
- i jos puno "malih" razlika.

Te "kopije" nisu kopije vec samo telefoni koji spolja lice na N82 (ili druge telefone koje kopiraju) a sve ostalo nema nikakve veze sa originalom.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Evo da za sada javim samo da je zvuk na sluskama dosta jaci nego sto je bio sa v30, to je bar moj utisak s obzirom da sam bio nezadovoljan sa jacinom zvuka kad je bila v30 a sad sam veoma zadovoljan kako jacinom, tako i kvalitetom. :D :D :D

I da, umalo da zaboravim. Primjetio sam i da kad me neko poziva sada uz ime pozivaoca pise i broj sa kojeg zove, sto na pretodnom softveru nije bio slucaj.
Poslednja izmena od janka_88 u Uto, 03. Feb 2009. 03:27, izmenjeno 1 put ukupno.

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan

Post od markosvaba »

Jel zna neko dal mogu da promenim ikonice npr napravim nov folder npr igre i da mu stavim neku drugu ikonicu za folder po 15 x :shock:

oxigen
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 04. Dec 2008. 21:41
:: Samsung galaxy Note8

Post od oxigen »

Mozes..instal.neku novu temu i to je to :p pa ljudi to je samo telefon u sustini..
p.s ponekad previse hocemo od symbian-a
Samsung galaxy S2 white,and Nokia n82 white

Lolipop
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sre, 03. Okt 2007. 02:20

Post od Lolipop »

jel zna neko gde ima u Novom Sadu da se uzme povoljno ili po kojoj ceni ovaj model ali u crnoj boji?

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Nennad »

Kakva je ova tastatura za kucanje? Tipke su prilicno male za debele prste. Da li je tvrdja ili nije?

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Tipke jesu male ali posto su razmaknute retko se desi da stisnes dva dugmeta odjednom. Sve je stvar navike. Uglavnom ovakav vid tastature nije pogodan za unos velike kolicine teksta.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Lolipop, obidji malo shopove,ja verujem da ima u svakom ili svakom drugom a cena oko 310 pa navise.
Nennad, tasteri su prilicno tvrdi ali nisu zgodni za brzo kucanje.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan

Post od markosvaba »

Sale_M imam 100kg prste ko cevape :oops: prst mi je ko moj n82 a debeo :shock: i mogu brzo da kucam i koliko ocu uglavnom koristim msn preko moba i kucam dosta texta i ne bole me prsti. Mozda sto sam mlad :lol:

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Nennad »

IDzO, Sale_M, zasto nije pogodna, zbog sporosti kucanja na numerickoj ili premora palca od tvrdih i malih tipki? ? :smutny: Hocu reci, ako sam uvezbao brzo kucanje na numerickoj, da li bih sa ovom imao neki poseban problem? Kako lezi u ruci prilikom kucanja? Ne mogu da kupujem tel. sa querty tastaturom, meni to izgleda kao da nosim mini laptop ili digitron, a ne telefon... :D markosvaba, tu smo negde. :D Znaci nece da otupi desna strana desnog palca ako se mnogo kuca?

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan

Post od markosvaba »

Brate ja stavim palac na npr 1 i 2 i razmaka ima ;) ne brini idi u prodavnicu neku da ti daju da probas malo prvih 10 min ce ti biti nezgodno posle extra ps kada uzmes fon sa normalnom tastaturom bice ti nezgodno i recices kako je mala tastatura :D

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Neceti nista otupeti i utrnuti ali QWERTY tastatura je za pisanje majka!
Pa ako si ti navikao da kucas na numerickoj nece ti biti ni na ovoj problem, ali kako sam cackao QWERTY ova numericka je brlja za nju!
Po meni najveci problem kod numerickih je sto moras sto puta da ubadas da ti stigne neko slovo (osim ako ne koristi T9 ali i onda nije neka pohvala) i zamorno je toliko cesto ubadati i naravno sporo je, ali opet napominjem sve zavisi od osobe.
Telefon fino lezi u ruci kada se kuca.
E71 je odlican telefon, cak stovise nije ni glomazan. Pogledaj ga (ako vec nisi) pa mozda i promenis misljenje o "digitronima"! :)

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ja sam imao N73 i mnogo sam se lakse navikao na N82 da pisem poruke. Meni je veoma prijatnije kucati na N82 nego sto je bilo na N73 gdje mi se desavalo da cesto pritisnem neku drugu tipku umjesto one koje sam zelio. Moji prsti su neke srednje debljine i malo se zamorim tek kad ispisem nekih 20-ak poruka od 160 karaktera u roku od pola sata. :) A inace se ne zamore prsti tako lako, mozda zato sto poruke kucam sa oba palca jer ide puno brze.... :)

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od Nennad »

Znaci, kupujem ga, resio sam. IDzO, dobar je e71, ne sporim, ali ipak mislim da n82 daje vise u odnosu na cenu, a i tasteri na e71 su spojeni.

markosvaba
Mobil fan
Mobil fan

Post od markosvaba »

Srecna kupovina :D

Odgovori