Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
ShkeJa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 11. Avg 2009. 02:02

Post od ShkeJa »

ljudi ja sam danas update-ovao fon i sve radi kako treba... poboljsali su brzinu i bolji je zvuk... obecali su da ce sledeci firmware biti sa par grafickih dodataka ;)

jel moze neko da mi posalje uputstvo kako da instaliram garmin na jajzi88@hotmail.com... bio bi mu mnogo zahvalan :D

krsma
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 21. Apr 2009. 02:46

Post od krsma »

e danas sam narucio ZAGG INVISIBLE SHIELD preko BANKA INTESINE INTERNET VISA KARTICE pa vas obavestavam kakva je situacije i za koliko sticze.... :D :D :D :D

misha
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 10. Apr 2004. 18:20
Kontakt:

Post od misha »

ja narucio pre nekoliko dana za N97, treba da mi stigne pocetkom sledece nedelje:) ako budem naisao na nesto na sta treba da se obrati posebna paznja, obavesticu vas!:)

filipos181
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 19. Sep 2006. 09:12

Post od filipos181 »

Da li neko moze da mi kaze, jer ima mnogo strana, sledece (ili ostavi linkove):
1. kako se radi update softvera i menjanje nekog koda radi update-a
2. kako se instaliraju programi i igre
3. sertifikati cemu sluze
4. sta koristiti za konvertovanje filmova (koji je najbolji program)

Hvala vam unapred

djolex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 27. Apr 2008. 19:26

Post od djolex »

filipos181, idem redom :

1. Product code menjaš pomoću Nemesis Software Suite-a da bi mogao da update-uješ software ( unošenjem novog product code-a menjaš jezike tek kada update-uješ software )
Skineš sa Nokijinog sajta Nokia Software Updater ( Za drajvere predhodno ubaci Nokia PC Suite ako dosad nisi )
2. Ako je u pitanju 5800, tražiš programe i aplikacije za S60 v.5 sa ekstenzijom .sis ( Ako su aplikacije nepotpisane tj. unsinged, treba ti sertifikat da bi potpisao aplikacije ili hack telefona )
Instalacija je jednostavna, lociraj negde u telefonu/kartici i to je to
3. Opisano u tački 2 i traju do 3 godine, a obično treba da ih kinezi prave po tamo nekim forumima, uostalom, neki od članova sa foruma mogu da se potrude oko toga da dobiješ sertifikat ukoliko im daš IMEI ( serijski broj telefona :D )
4. Po meni najjednostavniji i najbolji - Any Video Converter ( free je i naći ćeš na prvom googlu ) Konvertuje mnoge formate u (avi za telefone koje podržavaju divx gde spada i 5800), mp4 i 3gp... ( to su samo glavni formati za telefon dok ih ima još nekoliko kao i skoro isto toliko audio formata )
Poslednja izmena od djolex u Sub, 15. Avg 2009. 17:50, izmenjeno 1 put ukupno.
Nokia Lumia 630

ShkeJa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od ShkeJa »

ljudi moze mala pomoc...
cim sam ukucao fabrichki kod 12345, da pocne resetovanje fona, odmah mi se pojavila bela pozadina sa nokia zapisom... posle duzeg vremena sam izvadio bateriju i vratio je, upalio fon, i ista prica... nista samo se zabo.... uzeo sam ga preko mts-a pre NEDELJU dana i vec problemi sa njim... imam garanciju 2 godine nadam se da ce posluziti..

Professional
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 02:53
:: Samsung A5 (2017)
:: Nokia 6310i
Kontakt:

Post od Professional »

Vidi, najbolje je nista ne cackati, ako je pod garancijom idi kod njih, pa neka oni resavaju problem. Pozdrav !!!
Currently at use: Samsung A5 (2017)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

krsma, misha, koja je cena folije. Koliko ispadne postarina? " "

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Ja sam narucio i vec imam Zagg Invisible shiled, samo jos konacno da kupim tel (kad imam pare nema tel uz postpaid, a kad ima tel uz postpaid nemam para :cry: )
Inace moze da se kupi i visa electron, u mom slucaju :)
Ja sam narucio zastitu za ceo tel koja je kostala oko 20€, a mislim da zastita samo za ekran kosta negde oko 12€ i ono sto znam 100% je da me je postarina kostala 3,62€, ne pitajte me kako sam ovo zapamtio ali jesam. Kada se naruci treba recimo 3-4 rada dana da se posalje iz same firme i jos nekih 10 dana da vam stigne. Uglavnom sve ukupno nekih dve nedelje isporuke :D

P.S. Da li neko zna da li ce se slucajno ponovo organizovati prodaja 5800 uz neke postpaid pakete tokom septembra, bilo preko telekomovih dilera handy..., bilo sam telekom? Inace ne mogu da verujem da je telekom za manje od 10 dana rasprodao ama bas sve 5800 :blinky: , ni jedna jedina poslovnica ga nema :o

ShkeJa
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od ShkeJa »

Professional > servis je u "alfa kopiju" odnecu ga sutra, nadam se da je samo do softvera...

slavko101 > slavko reci mi samo...zastita preko ekrana me interesuje...mada je ekran delimicno otporan... kakav je osecaj na TS, kad stavis zastitu?...

marko1991
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 02. Avg 2009. 05:03

Post od marko1991 »

@slavko101
Kad sam ja kupio moju 58icu, bila im je ostala samo jos jedna, a tek je bio drugi dan akcije, tako da... Zaista ide kao alva. Ne znam da li ce biti u septembru, ali verujem da hoce s obzirom koliko se prodaje.
Jedno pitanje, je l treba antivirus za ovaj fon i koji da skinem?

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

@ShkeJa Rado bih ti odgovorio kada bih imao tel, na zalost jos uvek ga nisam kupio :cry:
Jedino sto mogu da ti kazem je da je ta folija "debela" 0.2 milimetra :wink:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

marko1991, ne treba ti antivirus za ovaj telefon niti za jedan symbian.
ShkeJa, trebalo bi da bude isto, mada se meni cini da je za nijansu smanjena osetljivost uporedjujuci na moj i na drugarov koji je ima. Nista nije opasno tako da je preporucujem.

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

SheJa osecaj na TS-u je apsolutno isti(tj. odziv je apsolutno isti ) kao i bez invisible shield-a.Moj brat ga ima za iPhone 3G i ektra je. 8)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

Ne mozes porediti ekrane koje imaju iphone i 5800 jer funkcionisu na drugom principu. Iphone reaguje na toplotu tako da nema nikakvih problema sa Zagg shieldom, dok 5800 reaguje na dodir i ima razlike kada se tapka po ekranu sa i bez zastite, tako da to sto pricas ne pije vodu. Razlika jeste neznatna ali oseti se i ume da iritira, sve zavisi od toga da li ti telefon sluzi za ukras ili ga stvarno cackas i koristis sve njegove mogucnosti sto podrazumeva stalno tapkanje po ekranu.
::luv phonez::

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

gresis, samo moze vise da smeta iphone-u jer ima kapacitivni ekran koji reaguje sa minimalni elektricitetom koji emituje ljudsko telo. 5800 koristi rezistivni ekran koji funkcionise tako shto se preko obicnog ekrana stavi folija sa mrezom koja reaguje na pritisak/dodir.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

ma zaggova folija za iph. je provodna i sta ti ja znam sve, za iphone je posebno usavrsena jer je prodaju ko hleb bukvalno.
a za 5800 znam iz iskustva prijatelja da nije kao kad se kuca po golom ekranu
::luv phonez::

carov
Banned
Pridružio se: Pon, 12. Jan 2009. 05:21

Post od carov »

lepse je kad se kuca sa folijom... ne lepi ti se ruka za ekran kad je znojava. :lol: :lol: :lol: ali ozbiljno 8) 8)

veze86
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 17. Jul 2009. 15:38

Post od veze86 »

ovi sto su narucivali zagg-ovu foliju, jesu li sa njihovog (zvanicnog - zagg-ovog) sitea narucili, ili s ebay-a??? hvala

MrMoT
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 02. Feb 2007. 15:52

Post od MrMoT »

Ja sam narucio sa njihovog sajta. Shto se tice problema sa reagovanjem na dodir, apsolutno ih NEMA! Potpuno isto reaguje sa folijom i bez nje.

Odgovori