Nokia C7

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

deksicom,mozes bez problema tako odraditi,mada nista ne bi pogresio ni kada bi uradio kako ti je jerkann predlozio.
jerkann,od pre par nedelja je moguce hacknuti svaki fw bilo kog Symbian pokretanog tel. i to veoma lako,tako da i nema preke potrebe za kuvanjem sw samo da bi se "ubacio" jedan file.

A evo i balkans product codove-a pa birajte: 8)

059B537: balkans_charcoal_black
059B5H2: balkans_frost_metal
059B5P9: balkans_mahogany_brown
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

deksicom, da li to znaci da ces da ti dobijes C7... Odnosno da ce drug da ti donese taj telefon ? :D Mislim da ces da se bas usrecis ;)
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Momcovi hvala na brzim odgovorima :wink: .
zavodnick, ma necu se ja jos podnoviti jos ce n79 da gura. Ma taj prijatelj on zivi u BG. i tamo je i kupio tel. i serviser koji ce mu ga otkljucati mu je rekao da bi ubacio novi softver treba ostaviti telefon kod njega 7 dana sto je ipak mnogo za jedno fleshovanje. I mene je danas zvao taj prijatejl i raspitivao se kad dodje u LE. da dodje i do mene i da mu mi to odradimo, ako je moguce.
Jos da mi napisate kako se zvase program sa kojim se menjase kod, ili jos bolje neki link gde to ima lepo objasjeno.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, Phoneix-om to mozes da odradis koliko ja znam, tako da ... :D Mislim da negdje na netu mozes da pronadjes step-by-step kako se to radi, ali evo sad cu ja da ti potrazim pa ti bacim na pp :D

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

deksicom pao si na ispitu poznavanja tema u Symbian podforumu. :P :)
Evo i teme u kojoj je objasnjeno sve sto interesuje klik.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Eh da pronadjoh i ovde gde je lomnica lepo objasnio klik i odmah isprobao na mom n79 i to nista nije koplikovano. Pa eto nije mi dosad trebalo i tako to :oops: :oops: . Pa secas se ko mije dao upute za garmin aaa :P ;) . Prijatelj fox.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, imas nesto i na pp-u pa prouci ;) E Foxa sto voli da se hvali :D :P
Nego deksicom, ajde ti na ucenje... ispitacu te poslije ;) hahaha

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Fox »

deksicom,nemoj da preterujes,i da mene nije bilo snasao bi se u 'tim' situacijama. :roll: :wink:
zavodnick,'poznajem' deksicoma dok je jos bio 'mlad' i 'zelen' po pitanju poznavanja Symbiana,sto moze i on sam da ti potvrdi. :P :roll: :wink:
I da ne spamujemo vise,imate uputstvo,dobili ste product code-ove pa se bacite na posao. 8)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Fox, znam da postoji taj jednostavniji nacin. ja sam mu predlozio ovaj jer vec menja product kod i mora da ga flashujepa kad to radi moze da ubaci i instalserver i nem naknadnih muka. Barem ja tako radim sa mojim telefonom.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

jerkann, bravo! Ovako je mnogo lakse da se to odradi... Trebalo bi i to da se stavi kao nekakvo uputstvo na Lepljive pa neka neko bira ako zeli :)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Ma sve je uredu, naravno covek se uci dok je ziv. Ovakve radnje nisam nikad radio jer sam uvek telefone kupovao legalno i tu je imalo sve kako treba. E sad se stvari ipak menjaju jer su telefoni kod operatera mnogo skupi pa je vrlo verovatno da cu i ja naredni kupiti na drugom mestu, kao sto je i ucinio taj moj prijatelj i kupio C7.
jerkann, citao sam ranije iz radoznalosti kako se upotrebljava phoenix ali da bih se neto odlucio ipak bi mi trebalo cinimi se za prvi put vise vremena, pa zato cu probati na jednostavniji nacin to da mu uradim.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

deksicom, ja sam jednom radio sa PhoneiX-om na drugovom telefonu ( lakse je kad je tvoj telefon pa ako nesto zeznes, sam si kriv ), ali nije neka velika nauka... To je bilo doduse davno, tako da sam u glavi ipak ostavio svoje ime i prezime umjesto tog znanja ;)

Ivkemon
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2011. 01:05

Post od Ivkemon »

Evo opet mene sa novim problemom na C7. Od pre par dana je fon poceo (i u fazi mirovanja - zakljucan, i dok radim nesto) da mi izbacuje da stavim sim karticu i onda se fon restartuje i stavlja u offline mod dok pre toga radi na General profile. To se desava dok god ne izvadim bateriju i vratim, onda ga normalno upalim i ponovo stavim na General profile. Neznam sta se to desava jer nisam instalirao gomilu programa vec samo skype, operu, garmin, flashlight, i baterry life, a od igrica i thema nisam nista skidao. Ako znate sta moze da bude voleo bih da znam jer ne bih da ga nosim kod nekog majstora i da mu platim a da problem nije resen.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Ivkemon, koju verziju Garmina si skinuo ?! Odakle si skinuo Skype? Da li sa njihovog oficijalnog site-a ili si to nasao negdje drugo ?! Iskreno i ja sam imao takav problem na N95-2, ali mi je pomogao hard reset ;) Ali nemoj to da radis dok mi ne odgovoris na ova pitanja... Mozda imas neki .sis file koji je zaostao negdje i on ti pravi problem ili mozda nekakav bug u nekom od programcica ili cak mozda i samog software-a ;)

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Ivkemon, nisam siguran da ces ista moci uraditi bez reset, ali je po meni bolje resenje flash uz pomoc Phoenix-a. Ja imam sve to instalirano osim baterry life ali sam 100% siguran da nije do njega problem.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

jerkann, da. U svakom slucaju nije do battery life-a... Ali mozda je bolje da prvo proba da odradi sve ovo sto sam rekao, pa onda kao krajnja opcija da se uradi hard reset :) Sta mislis jerkann?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

zavodnick, ne znam kako bi mogao to da odradi.A pored toga izgubice mnogo vremena dok je ovo veoma brzo i sigurno resenje.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

jerkann, slazem se apsolutno da je to brzi i bezbolniji metod. Ali pokusavam svima da pomognem ako je moguce da ne dodje do hard reset-a jer pri nastajanju nekog problema, poucen prethodnim iskustvom korisnik ce to opet da odradi a ne znam da li je to toliko puta raditi dobro :(

Ivkemon
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2011. 01:05

Post od Ivkemon »

pa ovako, sve programe sam skinuo sa ovi store-a a garmin sam skinuo na forumu rapidserbia i ubacio mapu scg route 2.40

Vec sam radio hard resset zbog bluetooth-a jer sam mislio da ne radi ali je bilo drugi nacin prebacivanja a ja ga nisam znao. Sta mislite jer da obrisem neke programe pa cak i garmina.

zavodnick
Expert
Expert

Post od zavodnick »

Ivkemon, ne moras da brises Garmin ( za sad ). Reci mi koja je verzija Garmina? Odakle si skinuo Skype? Da li mozda imas Y-Browser ?!

Odgovori