Nokia N9
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- tomas.hokenberi
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 03. Sep 2007. 18:02
- :: Samsung GalaxyNote20
Re: Nokia N9
Jacbri, Jolla nema veze sa N9 i Nokiom uopste, osim sto Sailfish ima za osnovu i Maemo/MeeGo. Ako ga neko portuje na N9 to ce biti iskljucivo nezvanicno.
Pravila otvaranja tema i davanja odgovora
Samsung SM-N980F Galaxy Note 20 256GB
Samsung SM-T870 Galaxy Tab S7 + Transcend 512GB
- dejan87dex
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
- :: Lumia
znemanja napisao:Smatram da je N9 jako lep telefon, izgleda futuristički, ima savšen ekran, MeeGo zaista fluidno radi, ali nedostatak aplikacija ga je sahranio.Evo recimo nedavno je moj brata od strica kupuo ovaj model u Telenoru, ne znajući o kom OS je reč. Zamolio je mene da mu ubacim par aplikacija, ali se ispostavilo da te aplikacije nisu napisane za MeeGo, a one je to video kod njegovog kolege na S2.
Da je nokija nastavila sa razvojom MeeGo-a, sada bi bila druga priča, ali to je jednom rečju mrtav telefon, lep, od kvaltetnih materijala izrađen, ali ipak mrtav.
dRUZE nije sve tako crno kao sto mislis o MeeGO-U ima dovoljno aplikacija sa obzirom da su radjene za prakticno jedan model - ceo sistem se zasniva na N9 sto je bas nekako posebno.
Android je android...nije savrsen ni on makar imao 1 000 000 aplikacija.
Za N9 ima dovoljno aplikacija i dosta modova tako da nema brige

Ja koji sam 3 godine furao Android i mislio da je nesto naj naj uvek sam potajno trazio alternativu i nasao N9 koji kad je izasao na leto 2011 tako mi je odvukao paznju da sam preboleo ~Savreseni Android~ ...
Elem posto je MeeGo mrtav, mada nije tako strasno kao sto mislimo, pred nama se zasigurno nalazi Sailfish koji ce imati ACL (Emulator sa full podrskom za Android aplikacije) tako da bice to zanimljiv potez ako zazivi kako su planirali.
U 2013 planira i Samsung da pokrene Tizen, Jolla - Sailfish, Blackberry svoju verziju 10 ... tako da izgleda obecavajuce, malo je postalo dosadno da svi furaju IPHONE i ANDROID ... misleci da je to nesto naj naj...e pa nije.
Opet kazem ljudi su ti koji uzdizu te kompanije a ne Droidi

Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
dejan87dex, Iskreno se nadam da će biti tako, WP8 nokijini modeli su mu apsulutno neprivlačni, a sam OS je, po meni, pormašaj, ništa mi se na njemu ne sviđa.Trenutno koristim Belle OS i Android i iako sam večiti nokijaš, moram priznati da android ima neka dosta bolja rešanje od Belle OS, a symbian nije toliko siromašan sa aplikacijam. Slažem se da je impresivno što MeeGo ima toliko aplikacija koliko ima jer postoji samo jedan model koji radi na njemu, ali trenutna situacija je takva dau ovom momentu N9 nema neke elementarne aplikacije, nadam se da će Sailfish vaskrsnuti N9.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- dejan87dex
- Mobil fan
EmuMaster
http://www.youtube.com/watch?v=w_HGuBHIRoc
Ljudi ko nezna ali EmuMaster je sjajan emulator (proverio na PSX i GBA romovima)...
Slaka kao lud, gameplay nepada ispod 30fps
ja nisam neki gamer ali odusevio me Crash Bandikot i Prince of Persia GBA 
Probajte
http://www.youtube.com/watch?v=w_HGuBHIRoc
Ljudi ko nezna ali EmuMaster je sjajan emulator (proverio na PSX i GBA romovima)...
Slaka kao lud, gameplay nepada ispod 30fps

Probajte

- Jacbri
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pet, 28. Dec 2012. 00:25
- :: Blackberry Passport
- :: Nokia E52
Jolla ima veze sa Nokiom, odakle su uopste ti ljudi dosli, ako ne iz Nokie
Uostalom koriste i Nokia bridge podrsku. Glupo je sada da se prepucavamo koji tel je bolji, ukusi su razliciti. Doduse, jedini argument koji se stavlja na teret N9 je nedostatak aplikacija i podrske. To stoji, donekle. Naime, veliki broj aplikacija koje koristi vecina korisnika ima i na N9. Poenta moje diskusije je da ne treba otpisati ovaj model. Pogotovo ako ga nikada niste ni koristili. Kazem vam, kada ga uzmete u ruku, upalite ekran sa tva tapa po istom, krece magija MeeGo OS-a. Toliko je jednostavan za koriscenje, brz, kao da vam cita misli. To ne moze da se komentarise kao lose, dok se ne proba na delu. Evo danas me zvao drugar, Poljak koji radi trenutno u SRB i rekao mi da kupuje N9. Kaze probao je Android i BB, ali mu se MeeGo najvise svideo. Kaze mi da je u Poljskoj dosta dobro primljena devetka. Sve u svemu, car N9 i jeste u tome sto je to one of a kind telefon, koji je vec stekao kultni status.
P.S. Wazapp radi kao sat. Ima da se skine na netu, a ima i korisno uputstvo za instlaciju na Youtube-u. Vredi probati
SRECNA NOVA GODINA

P.S. Wazapp radi kao sat. Ima da se skine na netu, a ima i korisno uputstvo za instlaciju na Youtube-u. Vredi probati

SRECNA NOVA GODINA

- saleki
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 26. Apr 2012. 09:03
- :: Nokia N9
- :: Motorola Defy
Meni je super fora kod N9 što mogu da slušam neke radio stanice i bez slušalica kao antene. Kul je i to što sa onom bilboard aplikacijom mogu da se postave razne informacije pored sata na screensaver. Srećna nova godina svima!
- tomas.hokenberi
- Moderator
Jacbri, nebitno je odakle su ti ljudi dosli. Oni sada imaju svoju kompaniju koja zeli da promovise svoje proizvode, a ne da podrzava proizvod druge firme. Jolla nikada nece izbaciti nikakvu zvanicnu verziju Sailfish-a za N9, nikada nisu imali takve planove i nema razloga da to rade. Nemaju cak ni pravo da to rade. Sve sto se pojavi bice nezvanicno, od zajednice zainteresovanih korisnika N9, a zahvaljujuci open-source licenciranju.
dejan87dex, Samsung gura Tizen kao zamenu za Bada OS (+ sto ce spojiti komponente iz Bade sa Tizenom). U samsungovoj ponudi Tizen ce biti pozicioniran na istom mestu gde je bila Bada, daklem kao OS za telefone koji se prodaju pre kao "feature phone" nego kao "smartphone".
dejan87dex, Samsung gura Tizen kao zamenu za Bada OS (+ sto ce spojiti komponente iz Bade sa Tizenom). U samsungovoj ponudi Tizen ce biti pozicioniran na istom mestu gde je bila Bada, daklem kao OS za telefone koji se prodaju pre kao "feature phone" nego kao "smartphone".
-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
znaci ovde se iznose razne informacije i podaci, a koliko su istiniti boga pitaj. rasprava se vodi oko stvari za koju se jolla nije oglasila , ja jos nisam nigde procitao da se spominju n9 u vezi sa sailfish-om.
sacekajmo, vreme ce pokazati.
sacekajmo, vreme ce pokazati.
- saleki
- Neredovni učesnik
Takođe je kul kod N9 što ima podršku za google drive i dropbox. Podržani su tviter, skype i svi google servisi i sync za njih: talk, mail, docs itd.
Od browsera su tu fabrički, opera i firefox.
Postoji i tv izlaz preko kojeg mogu da se gledaju slike, filmovi ili igraju igre na velikom ekranu.
Od browsera su tu fabrički, opera i firefox.
Postoji i tv izlaz preko kojeg mogu da se gledaju slike, filmovi ili igraju igre na velikom ekranu.
- tomas.hokenberi
- Moderator
Jolla won't officially support Sailfish on the Nokia N9, suggests the community tries it anyway
Nokia N9 champions may be looking hopefully at Sailfish to revive their beloved MeeGo, but Jolla has reigned in those expectations by saying it won't be officially supporting the device. Although the company won't be responsible for updates or providing technical help, it claims there's nothing but a voided warranty stopping the community from porting Sailfish to the abandoned handset. So, N9 owners, it's up to you -- if you want the MeeGo-based OS on your phone, you'll need to do a bit of work for it.
- saleki
- Neredovni učesnik
meein je još jedna korisna aplikacija ako neko koristi linkedin. takođe, tu su i notes za beleške i ček liste.
cute tube je odličan youtube i vimeo plejer i pretraživač pomoću kojeg mogu da se skidaju klipovi i čuvaju na telefonu.
cute tube je odličan youtube i vimeo plejer i pretraživač pomoću kojeg mogu da se skidaju klipovi i čuvaju na telefonu.
- Jacbri
- Povremeni posetilac
tomas.hokenberi Svi vec znamo da podrska nece biti zvanicna, ali ce moci da se ubaci Sailfish u N9. Tu temu smo apsolvirali
Moj savet ti je da probas N9 i onda izneses svoj sud o telefonu. Pricati na osnovu procitanog nije isto kao i kada nesto probas u praksi. N9 pobedjuje rivale "jednom rukom"
Probaj i shatices zasto sam ovo napisao. Pozz
P.S. Svaka cast za Android. To je odlican OS, nema sumnje

P.S. Svaka cast za Android. To je odlican OS, nema sumnje

- tomas.hokenberi
- Moderator
Jacbri, nije ovde stvar u tome da li je Nokia N9 dobar ili los proizvod. Stvar je u tome da vise nema zvanicnu podrsku. Nokia se okrenula ka Windows Phone, Jolla nece podrzavati N9, a veliko je pitanje da li ce biti ista i od Jolla proizvoda.
Koliko god N9 bila zanimljiva, ona je jednostavno u poziciji koja se moze opisati kao pozicija BetaMax video rikordera 1980-ih, kada je prevladao VHS standard. Lepo je bilo sto je na Betamax-u bilo moguce postici bolji kvalitet, ali neupotrebljivo posto su BetaMax naslovi nestali iz videoteka, a trake bile skupe i tesko dostupne.
Koliko god N9 bila zanimljiva, ona je jednostavno u poziciji koja se moze opisati kao pozicija BetaMax video rikordera 1980-ih, kada je prevladao VHS standard. Lepo je bilo sto je na Betamax-u bilo moguce postici bolji kvalitet, ali neupotrebljivo posto su BetaMax naslovi nestali iz videoteka, a trake bile skupe i tesko dostupne.
- saleki
- Neredovni učesnik
Volim kada se ovolika prašina diže oko ovog telefona 
Samsungovci, dobrodošli u temu o našem telefonu.

Samsungovci, dobrodošli u temu o našem telefonu.
- Jacbri
- Povremeni posetilac
Slazem se. Postoji sekcija za Samsung pa moze tamo do mile volje da se polemise. Ovo je za deo za ljubitelje N9, i ne treba nikome da bude cudno sto hvalimo naseg ljubimca 
Probajte Air UI aplikaciju. Dominira

Probajte Air UI aplikaciju. Dominira

- dejan87dex
- Mobil fan
Haaaaahhahahahahah ovo je postalo urnebes 
Dajte bre ljudi sto ste bre ljubomorni sto je N9 u totalnom swipe fazonu , bice i android takav samo da dodje do verzije 8.1.1
HAHAHAAHAH
Elem Samsung je postao kao Iphone - pomodarski totalno, sad vec polako vise cenim i Iphone od Samsunga
Inovacije samo Inovacije - Samsung ih gotovo i nema ... tako da ajmo samo o N9 u ovoj temi.
Nemojmo Babe i Zabe da mesamo, neide.

Dajte bre ljudi sto ste bre ljubomorni sto je N9 u totalnom swipe fazonu , bice i android takav samo da dodje do verzije 8.1.1

Elem Samsung je postao kao Iphone - pomodarski totalno, sad vec polako vise cenim i Iphone od Samsunga

Inovacije samo Inovacije - Samsung ih gotovo i nema ... tako da ajmo samo o N9 u ovoj temi.
Nemojmo Babe i Zabe da mesamo, neide.
Android ce bar da dogura do 8.1.1 verzije, a ne kao taj meego vecito u beta fazi. Uostalom android ce i dalje da se razvija dok je meego mrtav. Takodje diskusiju ste vi zapoceli vredjajuci android korisnika kako su budale, pomodari i sta ti ja znam, tako da ne vidim svrhu sto se bunite.
Ako vec pricamo o swipe ui-u web os je cirka dve godine ranije imao gesture based ui, lik koji je pravio web os sada radi na androidu tako da malo informacija nije na odmet.
Ako vec pricamo o swipe ui-u web os je cirka dve godine ranije imao gesture based ui, lik koji je pravio web os sada radi na androidu tako da malo informacija nije na odmet.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- dejan87dex
- Mobil fan
Svako ima pravo na svoje misljenje , e sad ko se oseca povredjeno njegova stvar, istina obicno boli.
Ja sam koristio dosta android tako da znam sta pricam i video sam sta je i kakav je...ne pricam napamet samo iznosim cinjenice.
Android je Dosadan
MeeGo je Mrtav
pa sta i dalje se koristi, kao sto dosta njih koristi N900 , N950 pa i N9 - svaka cast developerima bice aplikacija i modova.
N9 sa PR 1.3 je kompletniji od Vanilla ICS, a koliko se Android razvijao a koliko MeeGo Harmattan... Sta reci vise.
Stoji da WEB OS je pre MeeGO-a koristila swipe ali ne u full u....
Nokia je licencirala Swipe UI, servirala ga u punom smislu bez tastera sa prednje strane telefona...
Za kontrolu kroz UI, ne koriste se ni virtuozni tasteri...
Web OS ima ipak neke tastere ili skroll ball sta je vec ispod ekrana...
N9 je najkompletniji swipe bazirani uredjaj - na to sam mislio.
A ko je pre koga sta poceo, verovatno bi dosli i do IBM-A ... koji je majka patenata.
Ja sam koristio dosta android tako da znam sta pricam i video sam sta je i kakav je...ne pricam napamet samo iznosim cinjenice.
Android je Dosadan
MeeGo je Mrtav
pa sta i dalje se koristi, kao sto dosta njih koristi N900 , N950 pa i N9 - svaka cast developerima bice aplikacija i modova.
N9 sa PR 1.3 je kompletniji od Vanilla ICS, a koliko se Android razvijao a koliko MeeGo Harmattan... Sta reci vise.
Stoji da WEB OS je pre MeeGO-a koristila swipe ali ne u full u....
Nokia je licencirala Swipe UI, servirala ga u punom smislu bez tastera sa prednje strane telefona...
Za kontrolu kroz UI, ne koriste se ni virtuozni tasteri...
Web OS ima ipak neke tastere ili skroll ball sta je vec ispod ekrana...
N9 je najkompletniji swipe bazirani uredjaj - na to sam mislio.
A ko je pre koga sta poceo, verovatno bi dosli i do IBM-A ... koji je majka patenata.
dejan87dex, E ako ti znas sta pricas onda to mora biti to, nema dalje. Moze forum da se zatvori..
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- dejan87dex
- Mobil fan
Sto bi zatvarali forum nema potrebe - tu smo da bi razmenjivali iskustva u nama omiljenim temama
relax