Да ли се Nokia диже из мртвих?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?

Post od 1808 »

miodrage napisao:Na S2???? Ajde nadji mi hde se to spremam na njega da predjem leba ti........ Toliko o tome da sam se nameracio na S2.
Evo da ti ispunim i tu želju, pa da lepo završimo i sa tom pričom.....
miodrage napisao:....Meni je vazno da dobijem ono sto mi se svidja. Iako trazim, i gledam, osim mozda Galaxy S-a trenutno ja drugi uredjaj ne vidim pored sebe. A Galaxy-u svaka cast, jedino sto mi se ne svidja kako mi lezi u ruci, nervira me ona izbocina dole. A vidim da je i S2 ima.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Vecina nas bi volela da vidi Nokiu ponovo kao jakog proizvidjaca smart telefona ;) ipak je vecina od nas odrasla uz taj symbian i u ono vreme,vreme symbiana 9 s60 Nokia je bio broj jedan kao prouzvodjac smartfonova ;)
Mozda bi sad mogli ukoliko bi se vratili sa androidom da dignu stvari na veci nivo sa nekim inovacijama u softveru/hardveru(mozda) :)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Bravo, jedino fali datum, pa da onda vidimo gde smo. Stav nije nesto sto je nepromenljivo, a u to vreme kad sam napisao, ja sam jos cvrsto bio uz E61. Tek koji mesec kasnije sam poceo da razmisljam o iPhonu kad sam ga malo i cackao.
Elem da se vrnemo na temu, mislim da bi bilo uzasno da i Nokia krene sa Android uredjajima. Mislim da zarad korisnika Android mora da ima dostojnu konkurenciju, a ovako, dolazimo u situaciju da zelena kanta iskace uz frizidera, vesmasine, i ostalog. Pa pre bih se odrekao svih tih stvari nefo koristio Google i njegove proizvode. Jos jedino za Chrome na kompu nemam adekvarnu zamenu (na tabletu IE radi sjajno).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Naravno da ce koristiti Android (ako uopste budu poceli sa nekom ponovnom proizvodnjom), to je vise nego izvesno, rekao bih.
BB i IP OS sigurno nece :wink:, a nema nikakve sanse da ce ponovo da krenu sa WP-om. Na kraju krajeva, to je i jedino (pametno) sto mogu da ucine. Sahranjene OS-ove tek nece dizati iz mrtvih.
Nije bas konkretna potvrda ovog mog misljenja, ali trenutno nisam mogao nista bolje da nadjem:
http://androidcommunity.com/foxconn-to- ... -20150629/
http://www.pricepony.com.ph/blog/nokias ... ealed-ceo/

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
:: Samsung Galaxy S8
:: Huawei Honor 8 Lite

Post od vojkan85 »

Evindzer, Davno su oni okasnili da naprave dobar aparat. Zatuanost simbijan platformom ih je debelo kostala. Ok, napravili su Android tablet, ali moraju jos da se otele da naprave neki uredjaj od koga ce svi da :o :o :o, a to sada u ovoj konkurenciji nije ni malo lako.

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ma nema od tog veliko povratka nista. Zglajzali su previse. Jedino da naprave nesto bas revolucionarno, a kako stvari sada u mobilnoj telefoniji stoje, nece to uskoro ni kod razvijenih proizvodjaca

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

novak, Nazalost, ali opet ima nade da mogu da sakupe dovoljno informacija i da vide sta i kako.

vojkan85
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od vojkan85 »

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Citao sam o ovime, i nadam se da ce i biti tako. Ima ogriman broj skoro istih Lumia, a po meni treba da ih bude max 6
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Ako se prisetimo kako su ojadili tu Noki-u, onda je ovo i neka Božija pravda.
Pre dva-tri meseca sam na jednoj sličnoj temi između ostalog napisao i sledeće.....
1808 napisao:....Sve u svemu, jedna izuzetno prljava strategija Microsofta za kupovinu Nokie. Ako je za utehu, sada sa istim tim OS (WP) uništavaju sami sebe, mada iz drugih poslova zarađuju toliko mnogo novca, da ove gubitke iz sektora mob. telefona lako mogu da podnesu.

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Pa da, sve preko ledja radnika. Prvo se spiskaju milijarde, posao ne ide dobro i ajde onda na hiljade otkaza da se steta nadoknadi. Mamicu vam kapitalisticku...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Green, nažalost, tako je uvek bilo, a biće i dalje. Privatni vlasnik nikad nije bio prijatelj radničke klase.
Nego, po pitanju njihovog "novog plana" za proizvodnju telefona: pa, i bio je red da shvate ono što su mnogi od nas shvatili još odavno - ne štancati gomilu skoro identičnih telefona, već samo nekoliko jasno izdiferenciranih po ceni i specifikacijama.
I na kraju, šta su oni mislili - da će kupovinom Nokije sami od sebe da im se reše svi problemi, i da će gomila para tek tako da im padne s neba? :shock: :wacko:

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Ma loša im je ta politika. Da se ja pitam tu bi iz svake serije izlazio po jedan model. Konkretno 5xx,6xx,7xx,8xx,9xx,12xx,15xx i to je to. A ne samo da štancuju gomilu poluproizvoda. I to 5xx i 6xx serije 2 modela godišnje, ostali 1 model. I da naprave da valja, a ne da su lošijeg kvaliteta od onih kineskih replika...
Edit: Podrška sa aplikacijama da skoči za 200%.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

A propo otpustanja radnika Microsofta, evo jos jednog clanka.

http://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php ... id=1013664
Festina lente.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Ja samo čekam prvi Nokijin Android srednje-više klase i to je to. Odustao sam od ovih MS igrica koje ne piju vodu.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

filip11314, i ja isto. Mada me zanima i sta ce Blackberry na tom polju da ucini.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Za BlackBerry sam totalno zaboravio. :) Jedva čekam da se Nokia i BlackBerry vrate u igru kao pre 4-5 god i da izdominiraju ovo monotono tržište.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

filip11314, Sto da ne. Mada me iskreno i nije toliko briga za Black Berry koliko za Nokiju, odrastao sam uz nju :))
Festina lente.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Pa još da se ta nova Nokija i Blekberi udruže i spoje u jednu novu firmu, i dominaciji ne bi bilo kraja! :P :lol: :lol: :lol:
Ništa od toga, rođaci. 8) :wink:
Bar u sledećih par godina, svakako. Ako se preorijentišu na Android, mogu da opstanu i da se nadaju nekim boljim danima, ali o dominaciji nema ni govora.
Pritom, ne zaboravimo da je stara Nokija (ili bar ono što je nekada odlikovalo Nokiju) sada Majkrosoft, a budući telefoni na Androidu (ako ih uopšte bude) bili bi dizajnirani i licencirani od strane (ostatka) Nokije, a verovatno bi ih proizvodio Fokskon.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od filip11314 »

Ma nikad se ne zna na kraju krajeva. :)
Ja bih voleo da Nokia izbaci par onako top modela. Da ima vrh hardver, ispeglan softver, premium kućište i da nema neku ogromnu cenu.
Sećam se tih dana kada je drug kupio u mts-u novu n95. Brate kakva je to zver bila, kakav kvalitet izrade, kakva kamera, ma bruka telefon. Ja sam do tad bio privržen Samsungu i od tad sam rekao Samsung samo ako izbaci bar podjednako kvalitetan i lep telefon ili ako mora da se pazari Samsung. Da nisu odbili Android bili bi i dalje broj jedan, ali sve što je lepo ima ružan kraj.
Edit: Šteta što su odustali od Maemo OS.

Odgovori