Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Re: Nokia E72

Post od annaBG »

aha znaci taj programcic je za whatsapp za gasenje paljenje ?

nasr1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 18. Sep 2012. 11:02
:: e72

Post od nasr1 »

ma ne samo za whatsapp vec i za mnogo drugih programa, mozes cak i da kada palis mobilni da se ne otvaraju odreceni programi :)

joja89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Maj 2012. 11:38
:: Nokia E72
:: Nokia 6300

Post od joja89 »

Deksicommm... tek sada sam procitala sa menjanje prodikt koda i sw,i pogledala lin ali to je pisano 2006 ne verujem da je e72 tada i postojala :) da li bi mogli zajedno da prodjemo kroz sredjivanje moga telefona?

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Post od VeNoM »

joja89 ništa se nije promenilo od tada do pojave n8 tako da kako je napisano tako i radi i nećeš imati problema.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

nasr1 napisao:ma ne samo za whatsapp vec i za mnogo drugih programa, mozes cak i da kada palis mobilni da se ne otvaraju odreceni programi :)

Uuu zvuci mi nejasno ali zanimljivo :) :)

nasr1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 18. Sep 2012. 11:02
:: e72

Post od nasr1 »

annaBG napisao:

Uuu zvuci mi nejasno ali zanimljivo :) :)
:D samo instaliraj program i videt ces o cemu ti pricam :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

annaBG, to je sigurno aplikacija koja blokira druge aplikacije da se konektuju na internet.. Sto i napisa nasr instaliraj pa ces videti kako i sta.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Hehhe hocu,javljam utiske...Nego cu morati mob opet u sevis,pa cu nakon toga instalirati.
Evo o cemu je rec-zna da zabaguje,pocrni ekran,a tastatura svetli!Takodje jako cesto pise memory full.
Ranije mi se desavalo slicno,pa su zamenili osnovnu plocu,upisali softver.Juce sam ga odnela u servis,kazu puna ti memorija telefona,pa zato ima te simptome.
Jedna stvar mi nije jasna,kako prvi put mi zamene plocu,a sada planiraju samo da mi instaliraju nov softver,a simpomi isti??? Eto posavetujte me vi,ja vise ne znam :)
Kolika je memorija telefona fabricki?Meni je 140MB slobodno...

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

annaBG, pa koji softver vise da ti upisuju kad za e72 vise neverujem da ce biti dodataka. Zadnji dodatak je bio 02-jun-2012 sa verzijom 091.004.c00.01.
Memory ful je veliko nedostatak ovog telefona i da neizgleda ovako lepo i atraktivno ja bih ga odavno zamenio. Ostale karakteristike telefona su odlicne, naravno ali tek kada se hakuje jer tada se aplikacijama dodatno povecaju njegove funkcije.
Memory full se javlja zbog premalo ram memorije. Ja sam na tome bas puno radio i ispitivao kako se ponasa. Poredio sam n79 i e72. Posle restarta sa skoro istim aplikacijama n79 ima oko 65 mb. rama a e72 oko 40 i tu je problem. Sistem koji je u e72 da bi radio njemu je i potrebno vise ram memorije.
Aplikacijom Swiss Manager pro ako je ostavis u pozadini da ti radi mozes pratiti ram uvek u svakom meniju i u svakoj aplikaciji jer se ovaj prikaz da dnu ekrana ne pomera dok ne ugasis aplikaciju.
Evo koliko kod mene pokazuje posle restarta.
Slika
Kada mi je upaljeno o pozadini isms, handy shell i opera mini pa psle dva tri dana posle restarta ode ram i u crveno ispod 10 mb. Pre dva dana mi je po prvi puta izasao i iz opere mini. Operu mobile i nemam instaliranu jer stacemi kad je skroz neupotrebljiva, a opera mobile radi na n79 :shock: .
Posle hard reseta memorija telefona na C se poveca na 250 mb. ali posle instalacije potrebnih aplikacija na mom telefonu dodje na 19 0 mb. i tu stoji.
Memoriju telefona smanjuje i kes memorija zato nju brisi.

Eee napisah ekspoze u memori full.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Ne znam da li su ovi u servisu upravu?
Slobodno Phone memory imam 122.6 MB trenutno.Da li je to razlog za bagovanje da zacrni ekran i svetli tastatura?
Kako prethodni put mi menja osnovnu plocu,a sada zbog iste stvari kaze a pa puna ti memorija telefona,da ce da mi upisu nov softver?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Softver koji imas mozes proveriti kodom *#0000# i ako je isti kao onaj koji sam ja napisao gore to je to. Noviji nema a neverujem i da ce biti.
Kad si radila poslednji put hard reset tasterima, ja bih ti to preporucio da uradis pa da vidis kako ce raditi posle.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Verzija softvera je 071.004
Nisam nikada ja oko njega cackala...
U servisu mi kazu da nije to to da ja instaliram novi,da je bolje kod njih,da oni prethodni obrisu.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Dobro oni bi ti ga flesovali i nataj nacin uradili to sto su ti i rekli. Kako ubaciti sw. pomocu feniksa imas i ovde sve lepo objasnjeno, ima i clanova koji su bas vesti oko toga pa ce ti sigurno pomoci.
Ja bih mu ubacio sw.preko nokia-suitite i posle odmah hardreset pa bih video sta ce biti dalje.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Hvala ti mnogo na savetu.Nisam malo vicna oko toga,pa cu videti danas da mi prijatelj pomogne,ako ne da ga odnesem u servis.
Ne gubi se garancija ako cackam to oko njega?

Nije mi jasno kako pise da je memorija puna cak i kada sam na Ovi store...mislim ne da preteruje ovaj mob nego ubija.I ne znam zasto su mi uopste menjali osnovnu plocu!?

Mnogo mi se dopada mob,lep je,ali presisalo ga vreme za neke stvari.Ili je trebao da bude jeftiniji... :x

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

annaBG, gde bi smela da se gubi garancija za azuriranje softvera,pa cak nokia preporucuje to da se odradi,da bi telefon bio jos bolji..Taman posla da ti ovi iz servisa nesto pricaju da se gubi garancija ako se to odradi,ako bi ti to rekli,preostaje ti samo bombu jednu da im bacis.. :lol: A sto tice nacina update,ja bih maksimalno izbegavao Nokia Suite,jer sam postao alergican na njihov nacin update,ma koliko to za nekog bilo sigurno,za mene je fenix tata,jer sam to doziveo na svojoj kozi,tako ako ti treba pomoc oko fenixa samo mi se javi..

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Zauzeto mi je 122MB memorije telefona,ne znam kako i sa cim,jer je unutra prazno,nema ni jedan skriveni folder?
Muka mi je da na svakih 6 meseci on se koci i non stop pise da je memorija puna.I dalje ne kontam azsto su mi menjali plocu,a i dalje se ovaj problem pojavljuje...
Idu mi na nerve i oni i onaj celavi iz radnje i telefon.
Prica mi kako moram mob da gasim jednom dnevno na 15min.Lupeta neke gluposti.Hocu pare nazad :D

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

annaBG, ma vidis da taj telefon ima problem sa tom memorijom,a najgora stvar je ta sto ne moze uopste to da se popravi..Ma ti serviseri(majstori,bilo kog zanata...) ako se bas nista ne razumes u to,mogu da te kako da kazem "muzu" koliko hoce i zele,jbg kada ne znaju problem lupe tako neku stvar samo da bi te otkacili,sto bi jedan moj prijatelj rekao,za neke stvari majstor treba da ti dolazi na slavu.. :lol: :lol:

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

samo da mi se ne koci iz cista mira :) Kazu da je to zato sto je memorija telefona puna,sto nije istina.Pod garancijom mi je mob,pa za sada je sve sto rade za dzabe.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

annaBG, opet ti kazem da nije problem do sistemske memorije iliti memorije telefona nego je glavni razlog tog problema memory full njegova ram memorija i tu nema pomoci. Jedino neko resenje je restart dva puta nedeljno ili aplikacija o kojoj sam gore pisao.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Aha da da razumem vezano za memory full,nije mi jasno bilo bagovanje telefona,kocenje,crne ekran i komentar servisera ovlascenog da je za to razlog puna memorija telefona.Niti menjanje osnovne ploce,ali hajde...
Danas sam ga opet odnela u servis,pa cemo videto sta ce da urade...Kaze da je to generalno problem simbijana...Nesto ne znam da se i drugim vlasnicima E72 desava ovo kao i meni...Prakticno moram da iscupam bateriju da bi se on opet pokrenuo.

Odgovori