Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
:: Sony Xperia Z5P
:: Sony Xperia Z

Re: Nokia E72

Post od VeNoM »

annaBG prodao sam kolezi taj model i do sada (a samo ga drnda) nije imao nikakvih problema.menjaj taj mob jer je izgleda neku šit u pitanju.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

Da,nesto mu nije izgleda sve kako treba... :dry:
Ovaj momak u servisu ce poslai Nokiji zahtev za novi telefon,jer za manje od godinu dana dva puta ga popravljam,a i srce telefona mu je zamenjeno.Iskreno cisto sumnjam da ce Nokia pristati na to,ali da vidimo :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Nokia E72

Post od toda81 »

Nemoj me pogresno shvatiti, ali garancija se mora i na "misice" dobiti. Ako ne bude islo sve kaki treba lepo povedi decka ili ako imas suoruga, a ako nemas njih dvoje povedi nekog celavog druga (evk ja se javljam ;) ) da im on malo pripreti jer se u zemlji Srbiji tesko bilo sta postize lepim recima. Na zalost je tako jer mi jos uvek nismo civilizacija
Note IV N9100 dual

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

heheheh pa jeste tako :)
Ne znam ni ja sta da trazim.Meni je telefon pod garancijom,jos godinu dana.Napisala sam sta je sa telefonom,pa ni sama ne znam na sta imam pravo da li da ga opravljam tako u nedogled ili da kukam za novi.
Mislim da ovaj ovlasceni servis ce uraditi svoje,napisati zahtev Nokiji,e sada sta ce oni reci ne znam...Verujem da cene koji kvar je u pitanju,a i kakav im je dan,ako su raspolozeni onda to ide lakse :D

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Ti si ga valjda bese kupila u hendy a ja moj na crno i evo da kucnem u drvo u decembru ce godina dana kako ga imam i sve radi odlicno sem problema sa internetom i memory full, ali to je globalni problem.
Neznam dali se to javlja i kod onih primeraka gde sem fabrickih aplikacija nema nista drugo instalirano.
Ma nezna gde vise covek da kupuje telefone, dok su ih operateri nudili za normalne cene uzimao sam ih kod njih (ukupno 5 komada) ali vise se isplati kupovina kod njih, narocito u manjim tarifama koje ja trosim.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Ja sam kupila polovan mob,tj.kupila sam od decka zapakovan,ne otvoren,orignal pakovanje,nikada kutija nije otvorena,niti mobilni upaljen,znaci NOV telefon...I dobila uredno garanciju,dve godine,u ovlascenom servisu.Servisirala do sada u MESC-u.

Hmm moguce da bi mob bio normalan,da nista ne instaliras,samo fabricke aplikacije.

Ali osnovnu plocu mi lik zamenio,a sada isti problemi i on kaze a puna memorija,a i simbijan je to.Inace njemu ni jedan mobilni ne valja,sve mu krsevi.Podseca me na onog lika sto radi u prodavnici stripova u Simpsonovima,e isti,sve zna :D

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

Imao sam dosta toga instalirano i jedina stvar kada kaze da nema memorije je kada u operi učitam stranicu koja mnogo zauzima.
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Da kod vecih stranica sa puno slika ili reklama u operi mobile obavezno ibaci memory full. Kad se pregleda npr. forum mobilnog sveta tada i opera mobile radi kako treba.
Jedna moja poznanica ima c5. Ona taj telefon stalno koristi za internet ali nije znala da treba da brise kes pa posle nekog vremena memorija telefona nestane i telefon pocne da radi kako netreba. Odnese ona telefon majstoru on kaze da je pun virusa i da ga treba ocistiti nekim programom ali taj program brise sve. Ona to prihvati i plati 600 din.
Posle nekog vremena taj problem se ponovi i ona opet knjemu na popravku. On kaze ponovo isti proble i da je to normalno kada se symbian koristi za pregled interneta i ponovo odose 600din.
To se ponavljalo ukupno tri puta i slucajno se sretnemo mi i ona se meni pozali na problem a ja joj kazem daj da ti ja to (snogu) odradim odmah. Uradim ja hard reset i sve se sredi kao da je bio kod majstora, ona u cudu zasta je dala 1800 din.
Eto kako lako se zarade parice.

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

A da je jednog trenutka kucnula na google-u sta joj je problem, isti bi joj bio resen biz ikakvog problema...
D500&E71

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Deksi, al nije postojalo neko drugo resenje sem hard resseta da se radi,da bi se obrisao "kes" ?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

acamatic, nije, jer se je memorija smanjila ispod 1 mb. Nije dozvoljavao ni da se udje u pretrazivac, nesecam se tacno koje je obavestenje izbacivao ali je imalo veza sa meorijom. Zaboravna zenska :D , eto i sad je nebrise ali se naucila pa si sama radi reset.
Evo veceras sam ponovo testirao e72 sa operom mobile koju sam ovaj put instalirao na memoriji telefona pa davidim kako ce se ponasati.
Prikaz ram memorije se vidi u donjem delu ekrana.
Telefon je krenuo sa 39.3 mb. rama.
Slika

Otvorio sam operu i spala je na 20.2
Slika

Otvorio sam mobilni svet i tu je 15.3
Slika

Pocetna stranica telenora 11.3
Slika

Kada sam usao gde su slike telefona tu je spala na rizican crveni nivo 9.9
Slika

Memory full nije bilo.
Zakljucak, da bi radila opera mobile pozeljno je da se instalira na c memoriju i da ram nespada ispod 10 mb.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Ima tu forica kako da se nadmudri puna memorija ;)
Cim mi oporave mob,ja se javljam,pa korak po korak da me posavtujete sta instalirati,uraditi,kada i kako brisati kes,hard reset...

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

Izgleda da je ovaj model gori po pitanju iskoristenosti RAM memorije od nekih starijih modela,tipa N73. :dry:
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

opravljen :)
Pise da nema osnova za zamenu aparata,sto sam trazila :)
samo su upisali sofrver i to je to...
Zasto su mi onda menjali plocu???Ahahahah smaram vise sa tim,ali stvarno nisu mi jasni.Kao sada softver,a tada kao mora ploca,a isti kvar bio.

radi brze...do prve prilike :D

Necu ni jednu aplikaciju da instaliram hahah :D

VeNoM
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od VeNoM »

baci ti njima lepo bombu pa neka se misle ko bi to mogao odhiljadu nezadovoljinh korisnika da uradi.bitno je da sada radi.mislim da ti ljudi nemaju pojma o poslu ali sta da rse radi...ili pak oni rade samo kako im se kaze...

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Zaista nemaju pojma.Opravdanje je-ma to je simbijan,pa to je android,ma to je huawey,ma to je windows...Nista ne valja za njega :) Presmesno

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Nokia E72

Post od toda81 »

Da li je moguce da ovaj tel ima problema sa ram memorijom? Na e71 ja nisam nikad imao probleme kada je ram memorija u pitanju
Note IV N9100 dual

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

toda81,moguce je,izgleda da taj FP2 i nije doneo mnogo boljitka,ali nema potrebe razglabati o "klinicki mrtvom" operativnom sistemu.
Umesto da su odmah ubacili 256MB RAM-a i tako rese problem "zaobilazno",oni su odlucili da dignu takt procesora a da ostave istu kolicinu RAM-a.Rezultat je poznat.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Opera mobile radi odlicno na n79 a i on je FP2 ali taj n79 posle restarta ima vise od 60 mb. posle restarta. E72 posle restarta ima slobodno samo 40 mb.
Zasto je to tako? Po meni razlosi su procesor koji je spomenut i malo drugaciji s60v3 os. Upozadini se podizu neki procesi kojih nema na n79. Neke aplikacije kao kalendar ili e-mail su mnogo bolje odradjeni nego na n79 i sve to da bi radilo zahteva veci prostor tj. vise ram memorije.
Mogu li se pogasiti neki procesi? Mogu ali onda se i gube neke funkcije u radu telefona.
Jedini lek koji sam ja pronasao je swis manager pro, podesi se da na deset minuta odradi relaxsaciju memorije i ona se odrzava tu negde od 32 do 35 mb. ako se ugaso ta aplikacija memorija ode i ispod 20 mb.

annaBG, sad kada nemas dodatnih aplikacija instaliranih u njemu postavi samo operu mobile pa isprobaj da vidis kako ce raditi, pa naravno javi.

Jos nesto da dodam, jeste da je to veliki problem sa ram memorijom ali e72 je daleko brzi u radu od n79. Ipak je itekako primetna razlika u procesoru.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od annaBG »

Deksi,imala sam Operu mobile,prakticna mi je bila,da jednim klikom odem na memorisanu stranicu,moc navike posto je i na kompjuteru koristim,ali za mob...imala sam utisak da mi cesce pise da je memorija puna,nego kada bih isla preko web

Odgovori