Nokia E72
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Re: Nokia E72
Fox, u pravu si. Nokia gleda ocigledno da ustedi na "materijalu" sto nije bas pametno. Steta sto sh to uradili ovom tel
Note IV N9100 dual
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
Ovo definitivno jeste problem,jer umnogome ogranicava normalno koriscenje telefona...ali moramo se sloziti da je ovaj tel vec polako deo istorije,tako da problem sa ram memorijom i nije toliko bitan!
D500&E71
- toda81
- Prijatelj foruma
Jeste stariji model, ali je steta sto se nisu malo potrudili kada je u pitanju naslednik nokie e71
Note IV N9100 dual
Jeste,i mogu malo da obore cenu
Gledam i dalje je drzi
E sada drugari...sat raditi/ne raditi da ne nosim opet u sevis

E sada drugari...sat raditi/ne raditi da ne nosim opet u sevis

imam pitanje, ne znam da li ga je neko već postavio.. imam problem kad idem na internet, nebitno da li preko opere ili ovako "obično", ume da mi se pojavi ponekad poruka "General: memory full. Close some applications and try again" a uvek mi se pojavi kada hoću da uđem npr na vukajliju, krene da otvara stranicu i ne može do kraja da se učita nego se pojavi ta poruka ili jednostavno samo izađe sa neta..
probala sam da obrišem keš memoriju, ali ne pomaže.. ne znam u čemu je problem..
probala sam da obrišem keš memoriju, ali ne pomaže.. ne znam u čemu je problem..
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Ima cak i odgovora ovde vezano za to pitanje. Da li je probana oper mini?
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
VeNoM, to sam bas i ja hteo da pitam?
Posto je ona manje zahtevna nego li mobile varijanta....kako se onda ponasa sa ram-om.
Posto je ona manje zahtevna nego li mobile varijanta....kako se onda ponasa sa ram-om.
D500&E71
Moji utisci sa njom su-isto pise da je memorija puna.Cini mi se da je bolje da pretrazujes preko web...
andrea_p, to ti je generalni problem ove nokie,da si malo bolje pogledao temu video bi da smo o tome pricali ko zna koliko strana unazad.Lek za to ne postoji,jedino da koristis operu mini,ali i sa njom ce da ti kad kad pise to isto,a trajno resenje je da jedino promenis telefon...
- toda81
- Prijatelj foruma
Одг: Nokia E72
Lepo receno. Na zalost nema leka za taj tel. Ili ga zamenis za e71
Note IV N9100 dual
heheheh da e71 je bolji 

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
toda81, jesi probao operu mobile, dali ona radi dobro na e71 i koliki je ram posle restarta.
Da sam znao za ovaj problem memori full prosle godine bolje da sam se i zaduzio za stotku i kupio osmicu i da uzivam.
Samo da se pohvalim sad sam ga jos vise opteretio novim aplikacijama i oborio mu ram na 22 mb. ali evo opera mini radi upravo preko nje i pisem.
Da sam znao za ovaj problem memori full prosle godine bolje da sam se i zaduzio za stotku i kupio osmicu i da uzivam.
Samo da se pohvalim sad sam ga jos vise opteretio novim aplikacijama i oborio mu ram na 22 mb. ali evo opera mini radi upravo preko nje i pisem.
- toda81
- Prijatelj foruma
Одг: Nokia E72
Deksi, kod tebe je ram posle restarta 22mb? Opera mini radi fantasticno na e71. Tako je bilo dok sam ja koristio taj tel,a sada je to suprugin tel i ona koristi ooeru mini za surf i ne zali se. Operh mobile sam ja jedino koristio kada nesto skidam preko tel, a mora da mi odbrojava one sekunde, a za klasican surf koristim ooeru mini mod, a ne operu mini koja se moze skinuti regularno sa ooerinog sajta. Meni se uvek vise svidjala opera mini mod jer ima mnogo vise funkcija nego obicna oficijalna opera. Npr njome stavim na tasteru precicu da mi na nekom sajtu na kom sam sve otvori kao textualni fajl pa mogu lpo da iskopiram tekst sa te strane. Cim supruga zavrsi razgovor ja cu restartovati tek i napisacu ti koliko rama ima
Edit: Proverio sam i e71 ima posle restarta 70mb ram-a od 110 koliko je navodno dostupno
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
A ja evo veceras sam po ko zna koji put radio reset, morao sam jer mi je nokijina aplikacija world traveler napravila poremecaj u konekciji i telefon je uvek isao na telenorov internet.
Ali prvo sto sam instalirao je handy task da proverim ram, znaci posle reseta ram je 44,7 mb. premalo za normalan rad. N79 je isto FP2 ali on ima oko 65 mb. To je sto je idemo dalje, nego toda81, kakva ti je to opera "opera mini mod"?

Ali prvo sto sam instalirao je handy task da proverim ram, znaci posle reseta ram je 44,7 mb. premalo za normalan rad. N79 je isto FP2 ali on ima oko 65 mb. To je sto je idemo dalje, nego toda81, kakva ti je to opera "opera mini mod"?
- toda81
- Prijatelj foruma
Deksi, javi mi se na pp i ostavi mail pa ti saljem. Po ovome ispade da e71 ima najvise ram-a od svih nabrojanih. Nije mi u funkciji n82 da bih video kakvo je stanje kod nje po pitanju ram-a
Note IV N9100 dual
hvala vam svima na odgovorima, probaću sa operom mini, valjda će biti bolje..
- toda81
- Prijatelj foruma
Opera mini mod je bar meni uvek bila bolja za surf dok sam imao symbian telefone
Note IV N9100 dual
Jedno pitanjce.Posto mi sada,nakon upisivanja novog softvera,brisanja starog,telefon dobro radi,gledam sta smem,sta ne smem da radim,da ga opet ne opteretim i ne nosim u servis
Sta su vase preporuke?
p.s.Od aplikacija sam jedino instalirala whatsapp...Mislila sam da instaliram i onaj program sto ste mi preporucili,koji gasi whatsapp kada sam van kuce,van wifi...

Sta su vase preporuke?
p.s.Od aplikacija sam jedino instalirala whatsapp...Mislila sam da instaliram i onaj program sto ste mi preporucili,koji gasi whatsapp kada sam van kuce,van wifi...
- toda81
- Prijatelj foruma
Ovo je stvarno bez veze ako moras da pazis sta i koliko programa instaliras. Ja sam na e71 imao brdo programa, kako java, tako symbian a neki od omiljenih su bili python sa kojima se moze svasta raditi
Note IV N9100 dual