Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
joja89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 29. Maj 2012. 11:38
:: Nokia E72
:: Nokia 6300

Re: Nokia E72

Post od joja89 »

sve sam uradila kako si i rekao ali ja jednostavno ne vidim tu mapu tamo gde si mi rekao da gleda,ne znam zasto... kada udjem u memorijsku i u garmin ona je tamo tj. vidim GMAPSUO2.IMG i GMAPSUPP.IMG ali je nema u onome gde si mi rekao

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Nokia E72

Post od toda81 »

Jedino ako hoces da instaliras na tvoj komp team viewer i da se ja nakacim na tvoj komp i da vidim kako sta sve i kako stojj h folderu garmin. Nemoguce je da tj garmin ne vidi obe mape jer ih kod mene vidi obe i to istu maou, tj skinutu sa istog torrenta. Nesto ocigledno nisi uradila kao sto sam ja rekao. Mozda nisi preimenovala fajlove kao sto sam rekao. nista ne mogu napamet da ti kazem dok ne vidim. Ako instaliras taj provram na komp sto sam ti rekao i das mi id i password i nakacis tel preko usb kabka na komp onda mogu pogledati, mada mislim da nema potrebe za tim. Nadam se da nemas dve extenzije u nazivu img

Edit: Cekaj malo, sad videh. Pa nije trebala mapa da se zove gmapso2.img nego treba gmapsup2.img da ti bude naziv mape Evrope
mapa Srbije treba da bude imenovana gmapsupp.img ,a mapa Evrope gmapsup2.img
Poslednja izmena od McLaren F1 u Pet, 02. Nov 2012. 19:13, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Zabranjeno je uzastopno postovanje, koristi opciju "Izmeni".
Note IV N9100 dual

joja89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od joja89 »

problem resen :D samo je bilo do naziva mapa sada je ok... e videcemo kad se krene u rumuniju kako ce se pokazati.... :)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Najbitnije je da sada sve funkcionise savrseno. Ako hoces mogu ti poslati torrent fike za jos noviju mapu koja funkcionise na symbian tel jer je manja od 2gb ;) Sada sam je pronasao i skidam je cisto da je imam
Grof Alukard se boji garmina tako da ga ne gasi kada budes pricala rumunjesce ;) Sami kupi obavezno pre polaska pjnjac za auto i uzivaj. Kada se vratis iz Rumunije kupi neki dobar android tel pa da ti pomognemo oko ubacivanja iGO navigacije koja je po meni lepsa i bolja od garmin-a
Note IV N9100 dual

bojana671
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 17. Feb 2012. 15:24

Post od bojana671 »

Pozdrav svima!!
Imam ovaj telefon vec par mesedci ali moram da priznam da ne koristim ni pola ovih divnih opcija koje ovaj tel poseduje :oops: Za par dana idem u Bec pa bih da koristim navigaciju preko ovog tel ali nemam pojma kako to funkcionise pa ako moze neko da me uputi bila bih mu PUUUUNO zahvalna.. Jel moram biti stalno online za vreme puta ili tamo ne bih da se vratim kuci sa milionskim racunom za tel :smutny: Vidim da na ovoj aplikaciji Maps ima super opcija pa bi mi bilo super i za obilazak grada..
Pa ako vas ne mrzi pomagajte please :oops:

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

bojana671, u ovaj telefon moze da se ubaci garmin navigacija koja koristi samo gps signal tako da nemas potrebe da brines na racun jer ne skida kredit. Ako hoces mozes da mi se javis na pp i da mi napises tacan imei tvog telefona i ja cu ti dati link da skines navigaciju i napravicu ti fajl za otkljucavanje navigacije, a uz sve to dobices i mapu cele Evrope
Note IV N9100 dual

joja89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od joja89 »

bojna zelim ti srecu sa postavljanjem garmina :unsure: ja sam se dugo mucila da je postavim a posle sam se namucila i da ubacim mapu evrope ali budi strpljiva i sve ces uraditi kako treba... mada iskreno da vam kazem nisam bas odusevljena sa garminom...i moj ti je savet da pozajmis od nekoga pravu navigaciju za taj put kroz bec...e a moj problem je sledeci zelim da instaliram operu mini koja radi i koja ce mi olaksati koriscenje interneta,sta treba prvo da ocistim u telefonu da bi oslobodila memoriju? zatim odakle da skinem operu i kako se ona koristi,mislim koje su joj prednosti? pozdrav

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

joja89, zasto ti se nije svideo garmin ?
Note IV N9100 dual

joja89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od joja89 »

pa nije tacna to je glavni razlog zasto mi se nije svidela,kao prvo u beogradu me je vodila do kikinde preko novog sada,a to je kao da me je odvela u drugi grad,izgubila sam sat vremena a i platila putarinu ...sad za temisvar da nije bilo putokaza opet bi se izgubila tj. vodila bi me nekim zaobilaznim putem...eto toliko od mene vezano za garmin... nego pomozi ti meni da pobrisem memoriju za operu?

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

joja89, epa sad garmin nas nikad nevodi najblizim putem nego pute koji je glavni. Tako kad se ja vracam ili idem za Nis ja uvek idem starim putem da nebih platio putarinu ali na svakom skretanju za auto put on me vraca tamo na a.p.
Daklem jeste da garmin navodi tako ali uvek te odvede na zadano mesto.
Memoriju ram memoriju nemas sta da brises tako je kakoje a operu mini skini sa http://www.m.opera.com i instaliraj je na memoriju telefona, radice ti duplo brze.

Aca Nikolić
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 08. Nov 2012. 14:24
:: nokia e72

Post od Aca Nikolić »

pozdrav svima!!!
gde mogu skinuti poslednji update za e72? Zadnji dodatak je bio 02-jun-2012 sa verzijom 091.004.c00.01 ali nzm gde ga mogu naći... :(
hvala

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Aca Nikolić, kako gde pa preko telefona ili nokia -suitite.
Ukucaj u telefon *#0000# i onda u opcijama proveri ima li update za tvoj telefon, ako ima preuzmi i instaliraj.
Koja ti je verzija sw. sad u telefonu?

Aca Nikolić
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Aca Nikolić »

Deksi
stvar je u sledećem:
-kada pokušam preko *#0000# vrati poruku da je sw ažuran a meni je verzija 091.003.c00.01 od 03-april-2012 a kao što sam već rekao postoji novija verzija koju sam naveo u prethodnom postu

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

Nista nebi dobio ubacivanjem novije verzije, update je velicine samo oko 500 kb. Ti nemas to ponudjeno jer za produkt kod tvog telefona nema update. To se moze odredjenom procedurom i uraditi ali zato ti treba i vremena i znanja.
Ako te bas zanima vidi ovde viewtopic.php?f=68&t=7010

joja89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od joja89 »

Deksi da li da skinem opera mini 7 ili opera mobile 12? Da li ce me pitati telefon gde da je snimim? Jer ne znam kako da je stavim na memorijsku karticu? A sto se tice updata na e72 ja nisam to nikada radila stoji mi kako sam ga kupila,a mozda bi trebala?

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Garmin mene na e71 nikada nije izdao i uvek me je odveo do zeljenog mesta, ali moras da ispostujes gde te vodi jer ce te mozda nekad voditi nekim putem kojim ti mozda ne zelis iz nekog tebi poznatog razloga. Imas u opcijama da podesis krace vreme ili manja udaljenost pa probaj i to.Mislim da kada se postavi krace vreme vuce na auto puteve ako ih ima do mesta koje je cilj, a ako postavis manja udljenost vodi te najblizim putevima
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

joja89, Skini ih obadve i obadve instaliraj na memoriji telefona. Pri pocetku instaliranja pojavice ti se opcija gde zelis da ih instaliras.
Opera mini ce ti raditi brze i kod nje se ne pojavljuje memory full ali ona nema nekih mogucnosti kao opera mobile kod koje ces imati ponekad memory full.
Evo ovde imas poredjenje. Opera Mini & Opera Mobile

joja89
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od joja89 »

upravo vam pisem sa opere mini i super je ,ko zna sta cu ja od vas sve ovde nauciti.... Nego pogledala sam *#0000# i softver mi je 081.003 i pise not update... Sta bi dobila apdejtom? I jos pitanje da li bi sama mogla da vratim ovo da mi tastatura radi normalno neke oznake mi nisu na mestu gde pise

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Postoji program kojim mozes mapiras gde pohes da ti bude bilo koje slovo ili znak. Cini mi se da se aplikacija zove key map. Kada budem bio kuci recicu ti tacno, a imam i uputstvo kako se mapira
Note IV N9100 dual

Aca Nikolić
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Aca Nikolić »

Deksi
hvala na pomoći...Imaš li informacije da li će nokia uopšte više izbacivati update za e72 ili je sve svoje resurse upotrebila za razvijanje Belle i Anna?
ps-molba za produkt kod za srb raspored na querty tastaturi ako znaš

Odgovori