Nokia E72
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Re: Nokia E72
aca 1, nisam video tvoju predhodnu poruku ali da jesam predlozio bih ti da prvo probas hard resetom pa onda da vidis kako bi ti trajala baterija.
Meni se je skoro bila poremetila neka aplikacija ili je nesto drugo bilo problem i baterija mi je jedva sastavljala dva dana ali posle reseta radi ponovo kako treba.
Ti imas softver sa euro kodom i sigurno nemas srpski jezik u telefonu.
Gde si kupio bateriju i koliko si je platio?
Meni se je skoro bila poremetila neka aplikacija ili je nesto drugo bilo problem i baterija mi je jedva sastavljala dva dana ali posle reseta radi ponovo kako treba.
Ti imas softver sa euro kodom i sigurno nemas srpski jezik u telefonu.
Gde si kupio bateriju i koliko si je platio?
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Ned, 16. Dec 2012. 10:46
- :: nokia e72
probao sam sa hard resetom vise puta, i sa hard resetom dok je na punjacu(tako rekose neki po stranim forumima)
nista sve isto.trajala je ona 2 dana ali nista dan ipo zakucana na pun,posle odjednom prazna,vrati se na pola i upali safe mod i posle drnda battery low(jako izludjuje).
bateriju sam kupio od jednog lika sa kojim saradjujem vec po koji put.prodaje opremu za mobilne.pa ima original baterije za nokije i samsunge.na ovoj pise made in hungary i sve je isto kao kod fabricke,sve se slaze kao sto je objasnjeno na nokia europe,i dolazi u pakovanju kao i sto ima da se kupi u ovlascenim radnjama.sto ce reci da je original baterija
i ako nisam mogao da verujem sve se slaze.ja sam je platio 15e jer sam stalna musterija.evo 3 dan je pri kraju a ona je za sada ba 3 crte(bio na netu po sat sat ipo na dan,kratak poziv i 20-ak poruka,malo muzike ujutru dok se izlezavam,5.6slika)
nemam srpski a i nije mi nesto potreban, od aplikacija nemam nista
mislim imam samo operu 7 mini(mnogo bolja od obicne opere,brza a isti prikaz stranica ima)i muziku.
koliko tebi traje baterija u proseku?
nista sve isto.trajala je ona 2 dana ali nista dan ipo zakucana na pun,posle odjednom prazna,vrati se na pola i upali safe mod i posle drnda battery low(jako izludjuje).
bateriju sam kupio od jednog lika sa kojim saradjujem vec po koji put.prodaje opremu za mobilne.pa ima original baterije za nokije i samsunge.na ovoj pise made in hungary i sve je isto kao kod fabricke,sve se slaze kao sto je objasnjeno na nokia europe,i dolazi u pakovanju kao i sto ima da se kupi u ovlascenim radnjama.sto ce reci da je original baterija

nemam srpski a i nije mi nesto potreban, od aplikacija nemam nista

koliko tebi traje baterija u proseku?
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Vec sam ti napisao na stranici gde su komentari i specifikacija za e72 klik dejca ja sam taj.
Jeste da opera mini radi bolje ali opera mobile ima prikaz nekih stvari koje mini nema. Naprimer udji na stranicu telenora i kod pregleda telefona prikaze samo prvu stranicu od 9 telefona i kad zelis da vidis i ostale trebas kliknuti na "prikazi sve" e opera mini nevidi takve linkove. Zato je bolja opera mobile koja da bi radila zahteva podosta ram memorije sa kojom kuburi ovaj telefon ali pogasim sve aplikacije i opera mobile posluzi kad je potrebno.
Ram memorija je glavni problem ovom telefonu ali uz pomoc "swis manager pro" stalno je odrzavam na oko 30 mb. kada sve pogasim ona je oko 37 mb.
Telefon si kupio polovan, koliko si ga platio?
Jeste da opera mini radi bolje ali opera mobile ima prikaz nekih stvari koje mini nema. Naprimer udji na stranicu telenora i kod pregleda telefona prikaze samo prvu stranicu od 9 telefona i kad zelis da vidis i ostale trebas kliknuti na "prikazi sve" e opera mini nevidi takve linkove. Zato je bolja opera mobile koja da bi radila zahteva podosta ram memorije sa kojom kuburi ovaj telefon ali pogasim sve aplikacije i opera mobile posluzi kad je potrebno.
Ram memorija je glavni problem ovom telefonu ali uz pomoc "swis manager pro" stalno je odrzavam na oko 30 mb. kada sve pogasim ona je oko 37 mb.
Telefon si kupio polovan, koliko si ga platio?
-
- Povremeni posetilac
platio ga 9500din, dobio kutiju sa racunom(kupljen 04.01.2012.)punjac,slusalice wh-701,koznu fotrolu(nokia e series),upustva,4gb mem kartica,usb.crn,dobro ocuvan ima okrebotinu na onoj lajsni napred i malo poklopac baterije ima linija.telefon nije radio mesec i po dana nikako pa zato i mislim da ga je zezala baterija.jer je lik od koga sam uzeo tel dobio drugi,bolji i ovaj je samo ugasio i ostavio.jer ja kad sam ga uzeo bio je skrooz prazan nije mogao bez punjaca da se upali.i kad sam ga napunio tu je zezala baterija,mislio sam da ce proci posle par punjenja ali nista uvek isto.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Pa nisi ga mnogo platio samo da je batrija bila dobra, ovako opet te je iskostao oko 100 eu. sto je i cena za extra ocuvane primerke.
Ja sam moj platio prosle godine u decembru 210 eu. kupljen je nov na crno i sad sam se bio nesto razmisljao da ga prodam i kupim neki drugi model (neki od sony modela) ali sam zasad odustao. Sem boljeg pregleda na internetu nista nebih dobio a to zadovoljstvo bi me kostalo minimum dodatnih 100+ eu. E72 mi i odgovara mojim poslovima kojim se bavim.
Ja sam moj platio prosle godine u decembru 210 eu. kupljen je nov na crno i sad sam se bio nesto razmisljao da ga prodam i kupim neki drugi model (neki od sony modela) ali sam zasad odustao. Sem boljeg pregleda na internetu nista nebih dobio a to zadovoljstvo bi me kostalo minimum dodatnih 100+ eu. E72 mi i odgovara mojim poslovima kojim se bavim.
-
- Povremeni posetilac
jbg, koliko sam cekao da ga kupim dobro je ispao, nema veze samo nek on meni radi.
ja zamalo pa da se zeznem i kupim e6 ,sreca pa nisam imao tada dosta za e6 a meni se zurilo.
i u isto vreme kad sam ja uzeo e72, drug kupio novu e6 (26 000 dao)kamera nula, jedino kad slikas po suncanom i da nije sitno nesto onda na kompu ne izgedaju lose ali kad hoces da slikas neki tekst ili nesto sve mutno.glupo je i to sto sa tasterima ne moze da se udje u svaku opciju nego mora da se koristi tac.a i taj belle nije nista posebno.sreca pa uzeh e72 a i kuckanje poruka je sada zanimljivije.
ja zamalo pa da se zeznem i kupim e6 ,sreca pa nisam imao tada dosta za e6 a meni se zurilo.
i u isto vreme kad sam ja uzeo e72, drug kupio novu e6 (26 000 dao)kamera nula, jedino kad slikas po suncanom i da nije sitno nesto onda na kompu ne izgedaju lose ali kad hoces da slikas neki tekst ili nesto sve mutno.glupo je i to sto sa tasterima ne moze da se udje u svaku opciju nego mora da se koristi tac.a i taj belle nije nista posebno.sreca pa uzeh e72 a i kuckanje poruka je sada zanimljivije.
- loki13
- Expert
- Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
- :: Htc Desire 500 dual
- :: Nokia E71
aca 1, mislim da je e6 logican naslednik e72,jer ima neke stvar koje su nedostajale prethodnicima,ali sa druge strane unakazili su ga sa kamerom.....
Meni je dizjan e6 vrh,vrhova
Meni je dizjan e6 vrh,vrhova
D500&E71
loki13, naravmo i ja se slazem da je naslednik,i da je ubaceno sve što ovaj nije imao.Mada sa jedne strane nije mi stvarno jasno kako su mogli da upropaste kameru,al ajde.Ma e72 je idealan telefon sa querty tastaturom,mada sto se kaze svaki telefon ima manu,a mana njegova je ram memorija,i to bogami zna dosta da nervira..
-
- Povremeni posetilac
da je lep i dobar jeste ali mi taj tac i kamere nekako odvracaju da ga sad uzmem.a posto meni ram ne igra ulogu jer ne koristim neke aplikacije i igrice za sada ostajem na e72
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ja prosle godine e6 nisam kupio bas zbog ekrana na dodir i kamere koja nema af. a bogami i bio je skuplji za 50 eu. od e72. Cudo da se sada moze naci e6 i za manje od 200 eu. u online prodavnicama. E72 ima optical trackpad koji radi savrseno i mnogo je lakse kretanje kroz meni koristeci njega. Ako gledamo izgled na prvo mesto bih stavio e71, na drugo e72 pa tek onda e6.
Bele nevolim iz jos jednog razloga. Pretraga aplikacija gore dole meni nije najbolje resenje. Takav pregled imaju jos samsung i alkatel.
Bele nevolim iz jos jednog razloga. Pretraga aplikacija gore dole meni nije najbolje resenje. Takav pregled imaju jos samsung i alkatel.
- loki13
- Expert
Ja sada gledam da kupim neki tel pa se premisljam da li da uzmem e 72 ili e6,e72 ce me izaci jeftinije,proveren je model ali i pomalo zastareo,dok mi se e6 svidja pre svega zbog dizajna,odlicna mu je rezolicja ekrana itd....nisam ni sam pametan sta da radim

D500&E71
-
- Povremeni posetilac
ja ti prepucujem e72 ako nisi neki zahtevan korisnik(poziv,poruke,internet,po koja slika i ponekad navigacija)
a ako se dvoumis izmedju ova 2 obavezno idi u neku radnju ili kod druga ako ima neko i uzivo isprobaj telefone.jer se i meni svidjala e6 na slepo pa kad sam video uzivo da nije nista specijalno za mene kao sto izgleda na papiru i slikama odlucio sam se za e72.
a ako se dvoumis izmedju ova 2 obavezno idi u neku radnju ili kod druga ako ima neko i uzivo isprobaj telefone.jer se i meni svidjala e6 na slepo pa kad sam video uzivo da nije nista specijalno za mene kao sto izgleda na papiru i slikama odlucio sam se za e72.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Naravno loki13, isprobaj pa odluci. E6 je mozda malo zanimljiviji jer ima nekoliko ekrana ali i sa handy shel mozes postici nesto slicno.
Sad ko je zahtevniji korisnik a ko nije nepostoji pravilo, ja sam mom e72 dodatnim aplikacijama bas prosirio mogucnosti i zasad me odlicno suzi.
Sad ko je zahtevniji korisnik a ko nije nepostoji pravilo, ja sam mom e72 dodatnim aplikacijama bas prosirio mogucnosti i zasad me odlicno suzi.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Одг: Nokia E72
Ja bih pre uzeo e72 brz obzira na manjak ram memorije. E71 i e72 su za mene bili, ostali i ostace fantasticne telefoncine u svakom pogledu
Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ma problem sa ram memorijom nece imati onaj ko neinstalira aplikacije koje rade u pozadini ili ga restartuje jednom dnevno. Ja ga nekad negasim i po dvadeset dana i ono tormalno je da ram vremenom opadne. Steta ako nokia ne napravi neki win8 model sa qwerty tastaturom i da mu stave ekran 2,8 ili 3 in. ali da izrada bude na nivou e71 i e72.
-
- Povremeni posetilac
evo ja jos nisam punio novu bateriju a cini mi se da je ovo 5 dan vec
2 crte jos.
jel neko probao taj win8 meni nesto ne izgleda lepo kod ovih lumia ali sta znam izgled zna da prevari.

jel neko probao taj win8 meni nesto ne izgleda lepo kod ovih lumia ali sta znam izgled zna da prevari.
- toda81
- Prijatelj foruma
E71 znam provereno d aodlicno drzi bateriju i da sam bio prezadovoljan, a verujem da je ista situacija i sa e72 koji je jos jaci model
Note IV N9100 dual
- loki13
- Expert
toda81, meni na e71 baterija izdrzi dva dana,ali ga zato u dva dana posteno izmaltretiram (u proseku oko 3.5-4h razgovora i vrlo malo poruka i neta) i sa takvom autonomijom sam prezadovoljan...cenim da bi neki osrednji android otkazao vec prvog dana uvece....
D500&E71
- toda81
- Prijatelj foruma
Slazem se sa tobom. Sto se tice s2 zadovoljan sam baterijom jer gura ceo dan od jutra do kasno uvece uz veoma cest surf net-om, maksimalan update svega preko net-a. Npr htc desire bih sa ovakvim koriscenjem sigurno tri puta punio
Note IV N9100 dual
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Ma ko malo vise koristi bilo koji smart telefon baterija tesko da mu moze izdrzati preko dva dana. Meni na n79 je trajala 3 dana a na e72 dva ipo dana ali sa e72 cesce idem na internet i gmail se azurira na svaki sat.
Kad procitam da nekome na e72 baterija traji i do pet dana ja neznam kako im to uspeva. Jedino da ga koriste minimalno pa da postignu takav rezultat.
Kad procitam da nekome na e72 baterija traji i do pet dana ja neznam kako im to uspeva. Jedino da ga koriste minimalno pa da postignu takav rezultat.