Nokia E72

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
aca 1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 16. Dec 2012. 10:46
:: nokia e72

Re: Nokia E72

Post od aca 1 »

meni je nova trajala 5 dana :D danas ga stavio da se puni.
trajala mi je toliko jer sam samo prvi dan isao na net da ispucam preostale MB(jedno sat i po ukupno)posle toga 4 dana samo poruke i pozivi.sad cu videti koliko ce mi trajati.kad bi izvukao 2 cela dana ja bih bio prezadovoljan.

citam po ovom sajtu da i nove baterije Li-on i LI-polymer kako se vec pise :) treba da se formiraju 3x12h
ja licno ne verujem u to, sta tu ima da se formira kad tel da obavestenje da je baterija puna, punjac vise nju ne napaja (ili mozda gresim)
zato sam uzeo upustvno koje sam dobio uz telefon i prelistao na bateriju.lepo pise da posle objavljivanja telefona da je baterija puna nije potrebno ostaviti spojen telefon sa punjacem jos neko vreme.
da bi baterija i telefon radio kako treba potrebno je koristiti bateriju i punjac koje nokia odobrila.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: Nokia E72

Post od toda81 »

To da traje 5 dana je moguce mozda jedino sa nekim extremno minimalnim koriscenjem, a u suorotnom mislim da bi tri dana bilo previse
Note IV N9100 dual

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

aca 1, elektricar sam i licno sam isprobavao punjenje baterije. U kolo sam redno vezao ampermetar i kad se u bateriji postigne odredjeni napon punjenje prestaje, sto se i ocita na ampermetru da je prestao protok struje. I nastavice se tek kada opadne na neki odredjeni napon.
To nisam a trebao sam i isprobati i sa starim telefonima, kako se tamo ponasa kada se ocita da je baterija puna. Dali i nakon toga ima protoka struje ili ne.

djoxie
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 14:30

Post od djoxie »

samo da pozdravim stotu stranicu teme o telefonu kog imam vec skoro tri godine i sljaka kao prvi dan i, iako mi nije primarni aparat, i dalje koristim i smatram za jedno od remek dela nokije :)
::luv phonez::

kunkun
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 23. Nov 2010. 21:20

Post od kunkun »

najbolji telefon koji sam imao do sad ubedljivo, sve sto ti treba imas, face, twitter, youtube, wifi, opera za net, nacin izrade, fizicka tastatura...premisljao sam se da predjem na android ali jok :) sad posle dve godine koriscenja cu samo da kupim novu crnu masku i bateriju cisto da ga malo osvezim :) jedina mana mu je sto nema adobe flash ako se to moze uzeti za manu :) zanima me da li je neko otkrio neku aplikaciju za vremensku prognozu da moze da stalno stoji na ekranu (homescreen-u) ?
Iphone 6, space gray

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

kunkun, nalazio sam ja neke prognoze koje se mogu postaviti na fabrickom deskopu ali mi zivimo u takvoj zemlji koja nije podrzana. Nema Srbije u ponudjenim drzavama.
Pronasao sam i handy weather koji radi na hendy shell deskopu ali Srbije nema ni tu a sve bivse ex yu republike su tu, strasno.
Mogu se neki podaci o vremenu prikazati u stavkama kalendara ali nije to to.
Isto sam i ja razmisljao da menjam e72 ali sam odustao zasad. Ako symbiana vise nebude i kad dodje vreme za zamenu gledacu da po svaku cenu zaaobidjem android.

Win8 mi se dopada ali sacekacu jos da to zazivi kako treba.

aca 1
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 16. Dec 2012. 10:46
:: nokia e72

Post od aca 1 »

ako neko ima original poklopac baterije neka mi se javi sa ponudom na pp.bitno je da je jakodobro ocuvan i da je cena realna

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

:lol: xo xo stota strana
Inace skinula sam Task Menager preko kog zelim da s vremena na vreme iskljucim whatsapp.Malo mi nije jasno kako se to radi.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

annaBG, samo je dovoljno da odes na opcije i da "ugasisi aplikaciju zeljenu".. :wink:

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Ja koristim handy taskman i po meni odlicno obavlja posao, evo nedelju dana kako ga korstim i mogu reci da nimalo ne zalim sto nisam uzeo neki touch screen, jednostavno nisu ni prici ovom telefonu po komfornosti svakodnevne upotrebe....
D500&E71

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

loki13, swis menager pro je po meni bolji. Ima vise mogucnosti od hendy task menagera. Najveca prednost je mogucnost je podesavanje vremenske relaksacije ram memorije.
A sta cemo uzimati u buducnosti kada vise nebude bilo ovih qwerty lepotana??? I ja sam prezadovoljan ovim telefonom u odnosu na n79 u svemu je u prednosti.

annaBG
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 08. Jan 2009. 22:35

Post od annaBG »

acamatic napisao:annaBG, samo je dovoljno da odes na opcije i da "ugasisi aplikaciju zeljenu".. :wink:
Xixixix ne umem :oops: Trebalo bih kill aplication ali mi se nigde ne pojavljuje whatsapp

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Deksi, sto se tice ram memorije baš sam bio skeptičan pre nego sto sam ga uzeo, ali kako ga koristim već neko vreme nijednom mi se nije spustila ispod 15 mb, a u pozadini mi rade mail,opera mini i npr music player, endomondo...
Gde ima dobrih tema za njega, sve što nađem mi je bezveze nekako (a tražio sam po mobile9 i storeu)?
D500&E71

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

loki13, nikad se i ne primecuje nedostatak ram memorije u normalnom radu ali kada se koristi opera mobile i pregledaju internet stranice sa puno slika onda se javlja memoy full. Pisao sam o tome par stranica unazad.
U toku dana kad sednem uz komp poslacu ti linkove za teme na pp.

loki13
Expert
Expert

Post od loki13 »

Deksi, ja koristim opera mini i za neko normalno koriscenje zadovoljava moje potrebe, znaci citanje blic/b92 vesti, pracenje berze itd sasvim ok!
Naravno ucitavanje slika je omogucenje (na srednji kvalitet-ipak je ovo mali ekran..)
D500&E71

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

loki13, jeste ali ponekad zatreba opera mobile, ima ona svojih prednosti pisali smo o tome. Inace i ja 99% koristim mini verziju i odlicno radi.
Isprobavao sam ja i uc broswer ali on po pregledu daleko zaostaje za operom ali ima neke mogucnosti koje operi bas hvale. Podesavanje trajanja osvetljenja kas si u aplikaciju, teme pozadina u aplikaciji, bolji menadzer za download i jos neke sitnice.
Ppslao sam ti linkove za teme.

dale
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Jan 2013. 18:07
:: Nokia E72

Post od dale »

Jel korisite vHome ili handy shell? Da li takvi modovi zauzimaju dosta ram memorije?

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

dale, ja sam na N95 8Gb koristio vHome app i mogu ti reci da mi je odlicno radila. Nije "jela" puno RAM-a, a imao sam jos nekih app koje su mi radile u pozadini, tako da... :D
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od Deksi »

dale, neznam staceti vHome kad mu prognoza vise neradi. On trosi oko 500 kb. rama a handy shell celih 5 mb. Puno vise od vHome ali je i mnogo bolji.

dale
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 22. Jan 2013. 18:07
:: Nokia E72

Post od dale »

danas sam probao oba dva i nisu mi se svideli nesto. vrv zato sto sam navikao na default. nego da li se isplati uzeti E6 uz doplatu od 30e ?

Odgovori