Kako produziti trajanje baterije 2-3 puta...

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS

Da li ovo funkcionise u slucaju vaseg telefona?

Glasanje se završava Pon, 25. Maj 2009. 23:05

Da
9
75%
Ne
3
25%

Ukupno glasova: 12

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Nikola gr, i za 5 si preterao... Nema nikakve teorije da drži 5 dana, a za 6500s jedino ako ga nisi koristio je mogla 7 dana...
Nokia 5800XM

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Pa pazi, ja kad slusam muziku sa tek napunjenom baterijom (preko slusalica), meni baterija padne za 1 crticu nakon nekih 4 sata (mozda malo vise) slusanja i da napomenem da nisu originalne nokia slusalice vec su neke phillips. Za to vreme primim koji sms i posaljem, bez poziva, osvijetljenje ekrana na sredini. Koliko si uopste slusao muziku i koliko si uopste igrao n-gage igrice?

Nikola gr
Banned
Pridružio se: Čet, 19. Feb 2009. 19:39

Post od Nikola gr »

e to je u pitanju...muziku oko 1h a n-gage nesto manje...to je stvar posto su se svi nalozili nesto a niko nije znao koloki sam slusao muziko i igrao n-gage...naravno sa 4 sata i dosta n-gagea ne moze da izdrzi jedva 3 dana ako ne i dva,ali niko me nije pitao koliko sam ga koristio i koliko koristim,alu uopste mi ne stoji na stolu,normalno ga koristim,NemanjA^, ako ti kazes da sam preterao onda nema sta :lol: :lol:

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

Ma da budemo iskreni ja sam prezadovoljan kad mi izgura 24h od punjenja do punjenja uz sve opcije po malo da koristim osim GPS-a i n-gage koji ne igram uopste... :) :) :) :wink: :wink: :wink:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Aha, i Zemlja je ravna plocha. Eto, to je sav komentar koji mogu da dam na ovo trajanje baterije. Alo, na E61 koji ima monstruma od baterije sa 1500 mAh sam ja bio prezadovoljan sa 3-4 dana izmedju punjenja (dok je bio nov), nakon toga, 2 dana mu je bio prosek. Naravno da sam ga zloupotrebljavao u svakom smislu te rechi, i nema Boga da me uveris da ti telefon traje duze od toga. Evo sada u cistom stand-by rezimu izdrzi 7 dana, i to tako da 7. dan od ujutro krece da plache da je gladan. Pa ti vidi.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Sa otprilike 3 sata muzike, 30 min. razgovora, 15-20 poruka, 30-ak slika (sa blicem) i osvetljenjem na maksimumu (pomoću hakovanja) meni baterija traje maksimalno 2 dana.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

Aman ljudi,mant'e se corava posla.
Nikola gr, Care uzivaj u tome sto ti baterija tako dugo traje i veseli se i ne budi toliko tvrdoglav da nas uveravas da sto ti kazes mora biti istina.Svako ima svoje misljene i moze da ga iznese,sad sto se ono ne poklapa sa tvojim je druga prica i ti ne trebas da teras mak na konac.Ako neki drugi misle da je tvoja tvrdnja netacna ti mozes samo da to postujes i gotovo nema dzabe prepirki.

Da se vrnemo na temu. :)
Meni baterija na N70 drzi dva dana uz neko normalno koristenje,medjutim ako se intezitet pojaca onda jedva izgura dan.Poznato je da baterija kod N70 "bolna tacka" :roll:
Inace takodje drzim smanjeno osvetljenje,aplikacije koje nisu potrebne gasim u pozadini,gasenje svetla na njkrace vreme, itd.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Kod mene baterija na n82 izdrzi 2 dana, uz neko manje prosecno koriscenje, displej je na max, informacije o celiji ukljuceno ...

Zanimljivo je da mi baterija jedno 15-20-ak dana trajala svega 6-7 sati, a razlog je bio virus (nije mi jasno odakle virus za symbian). Posle formata kartice baterija se odjednom produzila na klasicno dva dana.

Inace ovaj tel imam vec 15 meseci pa sam u jednom trenutku pomislio da je vreme da menjam bateriju.
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

janka_88
Expert
Expert

Post od janka_88 »

korki, vrlo je moguce da ti je virus sa racunara usao na telefon kad si ga koristio u data storage rezimu. Ninolina je napisala kako je njoj iscrpio bateriju isto tako brzo. I kod mene je bio virus ali kod mene nije tako drasticno smanjio trajanje baterije, mozda za nekih 20% je krace trajala...

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

korki, nisi morao da formatiraš karticu... bar ja nisam... Priključila sam telefon u data transfer modu i skenirala ga sa Kasperskim i isčistila virus... 8)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

korki
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 12. Apr 2006. 12:29

Post od korki »

Skenirao sam ga i ja ali se ponovo vracao, bio sam ubedjen da treba bateriju zameniti jer ni u jednom trenutku nisam pomislio da razlog moze da bude virus.

Da, tel sam koristio i koristim kao usb.

Karticu i tel sam formatirao kada sam ubacio novi firmware pa sam tek onda skontao pravi razlog.

Najgore mi bilo kada sam trebao da krenem na duzi put i napunim ga pre polaska malo koristio GPS 10-ak minuta i posle 5 sati tel se ugasio a nisam imao punjac za auto :smutny:

Tako da ako neko ima slican problem nek prvo skenira tel nekim antivirusom pre nego krene u potragu za novom baterijom inace baterija je oko 3500 dinara.
RENAULT F1 TEAM...............RENAULT F1 TEAM

Nikola gr
Banned
Pridružio se: Čet, 19. Feb 2009. 19:39

Post od Nikola gr »

evo danas mi je baterija navrsila puna 3 dana i evo sada tacno vec 3 dana i negde 7 sati,ako cemo tacno :lol: ostalo mi je jos 3 crtice...Wicker Man, u pravu si necu vise nikoga da uverevam :wink: to sam napisao odmah na pocetku,pa sam se posle iznervirao kada su doticni clanovi rekli da to ne moze biti istina...nije meni stalo to toga da li veruju,nego sto tvrde da nije istini ali ok svako ima prvao na svoje misljenje :wink:
pozdrav!

kada sam rekao 6dana,to je vec preterivanje ali sam to napisao vec par puta :wink:

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

Indikatori nisu tacni na nokiji mislimtacni su ali ne na zavidnom nivou i npr 1 ceo dan izdrzi bat mi je puna drug dan bat se smanji za crtu uz koriscenje i uvece ga ostavim sa 6 crta budim se sa 4 crte i do kraja dana te 4 crte crknu kao nista znaci najduz emi traju prva crta i sedma!

NemanjA^
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 30. Jan 2009. 20:46

Post od NemanjA^ »

Igor88bg, da, upravu si...

Hehe, vidi ko nam popio ban ;P
Nokia 5800XM

MiLoS_Kv
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 01. Apr 2009. 20:42

Post od MiLoS_Kv »

da li ovo i za 5800 pomaze ili samo za n seriju????
posto mi na 5800 izgura jedva 1 i malo jace,maksimalno koriscenje . . . .

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

MiLoS_Kv
Ради на свим телефонима. :wink:
Ако пуно користиш 5800 доста је један дан да ти издржи батерија...
Слобода или смрт

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

Evo da se ja kao postavljac teme javim, nakon 15ak dana testiranja- sa navedenim podesavanjima mogu reci da mi baterija obicno traje 2 ipo dana uz neko srednje koriscenje :), a s obzirom da mi je pre trajala manje od 1og celog dana, da je smartphone i a kapacitet baterije nije neki veliki, ja sam zadovoljan sa ovolikim trajanjem baterije :) znaci ako ga malo manje koristim, izdrzi 3 dana, ako malo vise 2 dana, a 2 ipo je neki prosek...

A inace naravno da moze uvek da se potrosi baterija i za pola dana, ako se ne skidas sa wifi-ja, gprs-a, puno pricas, slusas muziku itd...

Naravno da isto vazi i za 5800, ne vidim zasto ne bi vazilo :)
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

mare_pg
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 01. Mar 2007. 16:01

Post od mare_pg »

ljudi sto pricate ove gluposti kada nema zanse ni 1h da ti duze traje baterija a ne 1 dan ili 2 :uhuh: ...probao sam sve od tih vasih prica i nista mi ne pomaze..trenutno imam 6500classic i i baterija mi oko dan ipo izdrzi uz 20setak poruka dnevno pola sata razgovora i malo gprs dobro i odigram neku igricu mozda svega 20setak min plafon... 8)

ilkebgd
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 06. Dec 2008. 05:42

Post od ilkebgd »

kako bre nema sanse, jesi li ti video svih 7 stvari koje sam napisao, tj. u tvom slucaju je to 6 jer tvoj tel koliko znam nema wifi..
Samsung SGH I780 (Win Mobile 6 Pro) + LG Kp100 Ruby

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

potvrdjujem da sve ovo radi na n73, prosek mi je bio 3 dana a jednom je fantomski izdrzhao 5. sad o trajanju baterije na 5800 ne mogu mnogo da govorim jer je nov fon pa se dosta chahka ali recimo da ochekujem izmedju dan i dan i po, eventualno dva kad mi bude manje zanimljiv.
Poslednja izmena od darkado u Uto, 21. Apr 2009. 06:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Odgovori