Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
tehno maniac, uh tebra ne govori za telefone koje jos nisi drzao u ruci tek onda mozemo oceniti kakav je 6700 Sale_M, da 7210 je bio odlican samo sto se gulio kao lud to me je nerviralo jako pogotovo tastatura i brzo sam ga prodao! a tastatura je pocela da mi se guli nakon 2 mes koriscenja! a vidi ovu moju 8210 kada bu rekao da je tako amtor tel
Igor88bg, nije 8210 najmanji fon ikada. Najmanji je Panasonic GD55 (ne racunam wristphones), a svojevremeno je i u vreme 8210 prvo mesto kao najmanji telefon drzala Motorolina "baby".
Inache ako nekoga zanima u kom pravcu se krece Nokia, neka na Googlu ukuca Nokia 888, i onda ce da vidi koncept buducnosti kako ga oni zamisljaju. Takodje na YouTube ima gomila klipova, pa pogledajte malo.
Malo kurioziteta - dizajn je delo nekog studenta, i za to je dobio ne znam ti ni ja kakvu stipendiju od Nokije. BTW, stvar je stara vec par godina, ali se smislja kako bi mogla da profercera jednog dana.
Edit ja u opste nisam reako IKADA vec u to vreme inace bebica je bila na preklop i izasla je 2000 godine tako da je i dalje 8210 manja! inace sto se tice nokie 888 ja taj tel nikada nebi nosio jer je izgubio draz telefona i to i je skros ne privlacno ocaj ja da nosim nesto kao traku oko ruke itd ma paljjba uzas ideja!
Evo i dan danas imam 8310 kao secundarni fon,i ne bih ga menjao nikad,samo vec je pocelo da moram da mu punim bateriju svaki dan,inace iako ima npr 4 crtice on se sledeci dan ugasi iz cista mira,prikazuje da je prazan,pa onda je pun itd....,a verovatno nema za njega baterija da se kupi,tako da dok traje traje.Ali ne mogu da razumem da nokia pravi ove telefone 1100....a npr 8210(koga takodje posedujem-kao nov je(svetlo plavi) samo mu je baterija skroz riknula),ne proizvode.Ako nesto bude,ta velicina od nokie,odmah,ali odmah kupujem.
Igor88bg napisao:miodrage, slazem se,al seti se i 8210 koji je bum donela pa kenzo dizajner pa najmanji tel ikada pazi ovaj tel izasao je 99 a pogledaj ga atraktivan je i dan danas! To su te drazi poznatog dizajnera:-) svaka mu cast!
Eto, da ne bude da nisi rekao
Stvar ukusa, ja bih najvishe voleo da imam cip neki u glavi, i da mogu da komuniciram sa kime god hocu, posve neometan bilo cime. Svako ima neke svoje zelje, tripove, ono sto voli, mrzi...
Koliko se ukusi razlikuju. Tipičan primer da ih je vrlo teško uskladiti.
Meni je jedna slikarka rekla da je kod umetničkog dela najvažnije lično vidjenje tog dela i da maltene sve zavisi od oka onoga koji gleda i njegovog ukusa. Jer istu sliku, na primer, dva oka će 99 % videti na dva različita načina. I različito ih doživeti.
Neko naginje kičastom stilu, neko minimalizmu, itd , itd.
vlada1970, bas tako a za 8210 kaze 99% ljuudi da je tel prelep tj niko mi do sada nije rekao suprotno E bas zbog toga mislim da bi ponovno rojdenje 8210 bila prava stvar
Podržavam. Bez obzira u kom smeru se kreće Nokija , kao što reče miodrage, jedan deo Nokije bi mogao da se pozabavi i retro modelima. Što da ne! Onim modelima koje korisnici pamte u najlepšem svetlu.
Kako gledam na primer na Discovery tv-u, ljudi širom sveta poludeše za kolima koja su se proizvodila pre 20-30-40 godina i popravljaju ih i sa uživanjem voze. Isto tako bi i modeli mobilnih koje ljudi vole iz prošlosti, mogli opet da se proizvode. Ne bi to uticalo na smanjenje prodavanosti novih modela uopšte, verujem. To bi samo bio jedan segment u proizvodnji za fanove.
pa ko hocete retro model onda mislm da je glupo i fals da se stravljuju opcije poput WiFi-ja GPS-a i ostalog...cak ne bi dirao ako telefon nema ni color displej....jedino sto bih menjao na tim retro modelima da bude u koraku sa tehnologijom je baterija.Mozda bi mogli neki modeli da se smanje u dimenzijama al ionda to nije bas taj original retro look koji se meni svidja.
P.S.vlado ja i dalje uzivam da vozim Ladu Rivu koja je u super ocuvanom stanju(inace od mog dede je) i nikada je ne bih prodao.....uostalom bolje je odrzavam nego drugi auto koji cesce vozimo
vlada1970, bas tako koliko videh bas se ljudi prze na ta kola pa i na telefone posecivao sam arenu gsm i tamo dosta pricaju bas o 8210 na forumu mislim da nas ima dosta koji vole retro stil! PS dimi89, ja bi ih pak nabudzio pa makar i ovaj moj 8210 stavili s40v5 koji je odlican OS sto se tice izgleda u tom sluacju asmo veci ekran i kaerica od oko 5 mpx da ne bude bas zaostao tel
E Igore,jeste original kupio sam u comtrade-u i stojala je u kutiji do skoro,a inace crna je bila na njoj-guminizirana inace isto original,ali otpalo je staklo polomilo se,pa sam sad stavio ovu plavo svetlu-bas je dobra,ali jbg nije na prodaju posto mi je 8210 i 8310 omiljen mob.
A sto se mene tice kao sto sam rekao umesto onih 1100 i drugih osnovnih modela,mogli bi da proizvode 8210 i 8310 koji bi sigurno isli kao alva...
A da samo napomenem da je 8210 prvi mob u kog je ugradjen preteca cristal talk - Efekat „White noise“ je stigao sa modelom Nokia 8210, kod kojeg je kvalitet zvuka toliko dobar da svaka slučajna pauza u razgovoru može da izgleda kao da se veza prekinula-
Fina tema,sta reci 8310 mi je jedan vrlo drag telefon koristio sam ga 6 meseci i bio sam vise nego zadovoljan.Takodje moram da istaknem nokiju 6510, takodje odlican telefon,jos kad mu se stavi crna maska a ono plavo pozadinsko osvetljene,uh. vlada1970, Igor88bg, Podrzavam ideju da pokrenete blog o ovim modelima.To bar nije tesko i mislim da je to za sada pravi potez ako hocete da podelite svoje odusevljenje prema ovim telefonima sa ostalim 'net korisnicima.
Srecno.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!
Andrijano, nisam znao za tu cistocu zvuka ipak mislim da su za razgovor bolji novi modeli Wicker Man, ma te stare masine su izdrzljive do bola znaci prezivece SVE!
Stare mašine su super, nije da nije. Nego sam se razočarao juče kad nazvah Alpha Copy u vezi flešovanja Nokije 8310. Reče mi serviser da je danas vrlo teško flešovati starije modele Nokije jer nisu sigurni da li će se telefon probuditi posle fleša.
Kaže da su sada boxovi koje imaju i koje koriste za flešovanja novijih modela, jači i optimizovani za naprednije telefone i da kad se tim boxovima flešuje neki stariji model, može da se desi da pusti neku jaču struju itd. i da starija Nokija to "ne preživi".
To mi je potvrdio i bivši kolega koji se bavi tim stvarima. Baš ga nazvah da potvrdim.
Tako da ipak remake ili reborn starijih modela ne može da se odradi na taj način da se ništa ne dira. Morali bi da budu napravljeni sa novijom tehnologijom.
Rekoše mi da to radim na sopstvenu odgovornost. Može da bude ok, a može i da ne bude. Ne smem za sada. Pisao sam u drugom postu da me zeza ( do sada dva puta za dve-tri nedelje ), da mi se zvuk zvonjave sms-a smanji sam od sebe i kad isključim-uključim, ono se vrati na jačinu na kojoj je bio.
Bolje da se ne zezam za sada, ko zna da li ću naći pristojnu 8310 posle toga. Sve ostalo je ok.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.