Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Re: Nokia Lumia 920

Post od RandjaPO »

Svakako se vidi da je nesto radjeno sto se te stabilizacije tice ali mislim da je jedini problem ovde to sto je nokia pogresno nazvala tehnologiju.Opticka stabilizacija sigurno nije ugradjena vec je softver doteran i svidja mi se kako to izgleda samo su to trebali nazvati PureMove ili tako nesto.Ovako samo dolazi do zabune da se zaista radi o optickoj stabilizacije.
Inace,sad videh jednu zanimljivu novotariju a to je da se ekran moze koristiti i sa rukavicama.Znaci ekran vise ne reaguje samo na dodir prsta vec sada prepoznaje sve,kao sto su svojevremeno funkcionisali rezistivni ekrani ali sa prednostima kapacitivne tehnologije.

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Evo jedan video snimak koji jeste snimljen sa 920 i izvinjavaju se zbog pocetne reklame na biciklu jer su samo htjeli da pokazu razliku sa optickom stabilizacijom i bez... :)

http://www.youtube.com/watch?v=6HSbhyaH ... r_embedded

U svakom slucaju niko od nas ne zna sta je unutra, da li je neka vrsta opticke stabilizacije ili ne, tako da je vrlo povrsno govoriti kako je to "nemoguce" jer i prije par godina je bilo nemoguce zamisliti quad core procesore u telefonima a gdje smo sad... :)

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

janka_88, drugo je sa procesorima,memorijama i ostalim stvarima koje postaju sve manje i manje.Za neke stvari je jednostavno potreban prostor,i nikakav napredak u tehnici ne moze to da zameni,a ova stabilizacija je upravo jedna od njih.Ista situacija je i sa optickim zumom,stigli smo i do senzora od 41 megapiksela ali opticki zum jos nemamo u telefonima vec se pribegava softverskim imitacijama koje,kao sto sto se vidi iz Nokije 808,daju rezultat identican pravom zumu.Da zavrsavamo pricu,briga me sto je u pitanju softverska imitacija ako sve radi kako treba a iz videa koji si postavio zaista izgleda kao da je stabilizacija odlicno odradjena.A posto je i Nokia priznala gresku onda ipak izgleda da ima malo marketinga... :wink:

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

evo snimka koji pokazuje kakav je foto apart u ovom čudu
http://youtu.be/jFhhBJ1URCg

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

RandjaPO, ma dobro stoji i to sto kazes ali dzaba softver u 808 kad nebi bilo hardvera dobrog (citaj 41mpx). :D Tako i ovdje je sigurno neko poboljsanje i hardversko, a i softversko. :)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Sada sam odgledao klip koji je postavljen gore i nesto me zanima, vidim da prilikom fokusiranja iPhone ne koristi blic, dok nokla fokusira sa upaljenim blicem, ja se ne razumem u kamere ali po meni telefon uhvati snapshot posle zumiranja kada je osvetljen objekat pa onda u telefonu sve to obradi i dobije bolju sliku od drugih a kao slikao si bez blica. Jel to tako radi? Naravno ovo je onako prosto objasnjenje.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

telep, pa otprilike je to to ali tako radi i moj canon. veovatno ima nesto i iza toga kad tu "foru" i drugi ne primenjuju. ne verujem da je sve tako jednostavno

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Uf obrukali su se za sve pare
Slika
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

janka_88, slazem se u potpunosti sa tobom.Kao sto rekoh,bitno je da radi a da li dolazi od softvera ili od hardvera (sto je malo verovatno) potpuno je nebitno.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

RandjaPO napisao: bitno je da radi a da li dolazi od softvera ili od hardvera (sto je malo verovatno) potpuno je nebitno.
Upravo to, nas kao krajnje korisnike treba da interesuje samo ono sto dobijemo kao rezultat, a ne i nacin na koji su to izveli.

Medjuuutim, ja tek sada vidim da ovo ,,cudo'' tehnologije nema radio! :o Pa to im je i Nokia 8310 imala. :shock:
S obzirom da koristim radio svaki dan u gradskom prevozu, ne bi mogao ni Stiv Dzobs da me ubedi kako mi on zapravo nije potreban. :uhuh: Moracu ipak dobro da razmislim oko kupovine ovog telefona.
Nokia Lumia 1520

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Baš me zanima kako će ovaj model da prođe na tržištu i WP8 generalno, mislim da bi bilo dobro da pored iOS-a i Androida imamo još jedan jak sistem.
Meni se ovaj model baš sviđa, a i hardver mu je u rangu sa konkurencijom. Ne znam kakav je ovaj WP8, ja sam koristio 7.5 i iskreno nisam mogao da izdržim duže od 10 dana, previše je zatvoren i bez mogućnosti prilagođavanja.
Vidim da su odmah nakon predstavljanja akcije Nokije pale i da su u prvi plan isplivale mane, nema memorijsku karticu, veliki, težak, nisu odredili cenu i datum izlaska na tržište.
Ne znam kako su mogli da dozvole sebi ovoliku blamažu sa promo materijalom (slike i snimci).
Kad sam čuo da je početna cena 600€, teško da će imati velikog uspeha sa ovim modelom. Bolje da su stavili niže cene i da pokušaju da osvoje veći udeo tržišta, ovako nešto ne verujem.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

iKe, potpuno se slazem sa tobom,posto sam malo cackao WP 7.5,i mogu reci isto sto i ti, da je potpuno zatvoren i nemoguce prilagoditi ga svojim potrebama,a imam neki predosecaj da ce isto to biti i sa WP 8,a ako to isto bude garantujem da korisnici nece biti zadovoljni,jedino ako neko ne uspe da napravi neki hack,da moze malo vise da se cacka oko telefona,i instaliranja aplikacija koje nisu sa zvanicnog sajta.Sto se tice ovog hardverskog dela moze da se poredi sa sadasnjom konkurencijom(koliko-toliko).Ne znam nisam bas nesto iznenadjen ovim telefonom,nije me ocarao sto bi se reklo na prvi pogled,mada ko zna,samo sto je izasao, jos nije ni stigao kod nas da bi davali konacni sud...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa ako zaista bude ta cena, oni mogu odmah da se oproste sa bilo kakvom prodajom....
Zabole me za karticu, ako imam 16 ili 32 giga memorije, velicina i tezina mi jos manje smetaju, ali da ne odrede datum izlaska na trziste... jako neozbiljno. Zatvorenost sistema nije nesto sto bi previse moglo da mi smeta, pitanje je kako taj sistem radi i koliko je nekome upotrebljiv.
Nazalost, mislim da je Nokia ukopala samu sebe, nece ovo na dobro izaci.
Ostaje mi jos da vidim onaj Sljamsung ATIV S i mozda neki HTC sto se WP8 telefona tice... Izgleda da cu se jos duze vreme zadrzati na Jabuci
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Ja sam čuo za tu cenu. Stvarno mnogo. A za datum izlaska kažu 2. novembar. Kod nas u drugoj polovini Novembra. Što se tiče memorijske kartice i meni to ne bi smetalo, na Nexusu mi je i 16 dovoljno, ali mislim da je glupo da najjači telefon na jednoj platformi, koja reklamira mogućnost korišćenja memorijske kartice kao novinu, ne poseduje tu opciju. Što se tiče veličine, ajde i to nekako, mada konkurencija ima veće ekrane na tolikim telefonima, ali masa od 180 gr. je stvarno mnogo. I pored svega telefon deluje jako moćno i biće verovatno najbolji WP8 telefon, ali meni je ovaj OS stvarno toliko brzo dosadio da nikad ne bih mogao da ga koristim kao primarni telefon.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Ja jedno ne kontam, posle dve godine na tržištu WindowsPhone i dalje ima samo list pogled aplikacija, brate ono kao da ubacite faking grid, da ne moram da skorujem tri dana iako imam 4.3-8 ekran. Strašno
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

iKe, druze gde si procitao to, pa oni stvarno nisu normalni, i dalje imaju kompleks vise vrednosti. Ugazice ih Apple sa novim iPhone-om. I jos kad se pojavi novi Neksus.
Meni je licno bitna kamera na mobilnom telefonu, iako nisam toliko zahtevan korisnik samo volim da uslikam dobru sliku u prolazu ili na nekom izletu a da ne moram da nosim aparat.
Ali koliko god da gledam kameru, pomalo me je smorila njihova prezentacija na kojoj su bacili akcenat samo na kameru(ciji su su se primeri pokazali kao lazni) umesto da su prikazali sta ce sve biti moguce sa novim operativnim sistemom. I svi ostali snimci na YT koje je izbacio njihov oficijelni kanal govore o kameri koja pokazuje koliko je ona super i napredna.
Ok i, postoji Nokia 808 za one koji zele vrhunsku kameru u dzepu na ustrb losijeg softvera i sve, ali nista sem kamere, bezicnog punjenja i osetljivog ekrana nisu prikazali. Nemam pojma sta cu moci a sta necu moci da odradim sa WP8.
Istekao mi je ugovor na Telenoru i spremio sam oko 600 evrica za novi telefon ili telefon + tablet ali toliko para NokiJi za ovo necu da dam. :uhuh:
Nokia Lumia 1520

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Adams, imaš sada i na gsmareni za cenu. Za WP8, ne smeju da ga predstave pre nego što ga MS zvanično ne prikaže, zato ne pokazuju ništa više od kamere i još nekih detalja. Iskreno mislim da je 600€ mnogo za bilo koji mobilni. Ja bih pre uzeo Xperia T/Tx i možda ostane za Nexus7.

telep, pa znaš ko je patentirao grid view i da MS neće da ulazi s njima u sukob, a i hoće da budu što drugačiji.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Ne bi Apple tužio M$, M$ i Appl€ imaju dogovor da se ne tuže.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

telep, stvarno ?! To nisam znao ?!
Adams, N8 :)
Sto se tice ovog telefona mogu samo da kazem... WOW!
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od iKe »

Naravno da neće, ali neće ni MS da im plaća više nego što mora.

http://9to5mac.com/2012/08/13/apple-ios ... -in-place/

Odgovori