Nokia EOS

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Re: Nokia EOS

Post od Adams »

Apsolutno se slazem sa janka_88, znemanja. Samsung bi tu te dimenzije opusteno upakovao 4.8-5.0 inca.
Mislim, ne smeta meni ako je 4.5, svakako bih voleo da ga kupim, ali ako ga vec prave tako velikog sto ne stavise ekran koji moze da opravda te dimenzije. :uhuh:
Nokia Lumia 1520

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, mozes da mi pljunes pod prozor :D
Elem, slepo favorizujem najbolji mobilni OS trenutno na svetu. iOS je isto tako odlican, ali WP mi daje vise, daje mi tacno ono sto mi treba.
EOS ima da jede malu decu za dorucak :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Slika

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Dobar otvor za sočivo :)
Da je ovaj malo podsekao nokte više bi mi se svideo "shell"
Slika
Meni je i "polycarbonate unibody" što se tiče izrade Nokia telefona sasvim OK, Aluminijum ovde je bolje, verujem da će "spakovati" antene da metal ne narušava signal :)
Mogu da "popijem" taj wp8, samo taj homescreen....ugly as hell
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Vlada Zem napisao:

Meni je i "polycarbonate unibody" što se tiče izrade Nokia telefona sasvim ok
Mogu da "popijem" taj wp8, samo taj homescreen....ugly as hell
Potpisujem ovo. :) 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Vlada Zem napisao: Mogu da "popijem" taj wp8, samo taj homescreen....ugly as hell
pozz
O ovome upravo i ja pričam, prosto je nedopustivo da nije moguće prilagoditi početni ekran veće se sve svodi na retardirane pločice koje su krajnje nefunkcionalne i nimalo vizulno privlačne.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa kad je neko naviknut na retardirane staticne ikonice, i eventualno veliki sat.... BLJAK!

Plocice su najbolja fora u svemu, kad ih lepo prilagodis svojim potrebama, jednim letimicnim pogledom znas SVE sto te zanima! Ali dobro, WP8 treba prvo dobrano upoznati, isprobati (ne 5 min u prodavnici, nego minimum 24h) i onda ocenjivati. Ali mislim da se pravi utisak stice tek posle nekih 4-5 dana.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Post od RandjaPO »

Vlada Zem, ovo verovatno nije kuciste EOS-a, otvor za kameru se ne uklapa nikako sa onom plocicom gore. A i otvor za blic vise vise izgleda kao da je u pitanju dual LED nego xenon.

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

RandjaPO, i ja sam pomislio sa je otvor za LED.

Sto se tice WP8, kolega iz grupe sa faxa je uzeo HTC 8X i cesto ga cackam kad smo na nekim pauzama, i mogu priznati da i dalje ne kapiram skroz tu neku ,,ideju" WP-a. Ne znam zasto ali mislim da ne bih mogao da se naviknem da ga koristim jos uvek.
Nokia Lumia 1520

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

RandjaPO, pa to su te slike sa neta, onda su svi prevareni ( >RECIMO< )
Što se tiče WP OS... Prvi koji se "zalepe" za ovaj model uradiće to zbog TOP kamere (tu i sebe svrstavam). Jedina alternativa ovom modelu je 808PureView, znači WP vs Symbian... hmmm šta li izabrati? I na kraju, po svemu, EOS će mnoogo lepše izgledati kome je to bitno.
pozz

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

...da, samo ce biti i cena - 280 vs 580e :uhuh:

Vlada Zem
Expert
Expert

Post od Vlada Zem »

...e pa jbg, kad bismo sad pričali koji su sve telefoni koštali čak 800 ili 1.000+ evra bilo bi tu dosta - :uhuh:

Ovde Nokija, po mom skromnom mišljenju, pokušava da napravi brend "slepih sledbenika" (da se niko ne uvredi :wink: ) tipa - serija iPhone, ili Samsung Galaxy telefona, koji se kupuju čim izađu bez obzira na cenu.
pozz

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Vlada Zem, ako to uspeju onda imaju neku sansu da opstanu. :)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

Da bi uspeli da naprave takav ,,brend'' kao Galaxy S i iPhone, trebace im mnoooogo truda, mnoooogo prave reklame, i po meni mnogo niza cena uredjaja, na granici profitabilnosti kako bi se privukla deca koja nisu preveliki fanovi nekog odredjenog OS-a ili proizvodjaca.
Nokia Lumia 1520

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

slazem se, akcenat je bio na upravo ovome sto je @adams rekao - vise reklame, vise inovacija i nize cene... ne moze wp8 da kosta kad se pojavi kao neki top model androida ili iOS koji su uveliko ugazili put :wink:

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

Nesto se ne secam da Galaxy S kad je izasao da je bio jeftin.Iznenadio sam se kad sam cuo koliko ga je drugar tad platio.A tad je Apple suvereno vladao. :)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Adams »

fannY, jeste Apple zauzimao veliki deo, ali me koliko danas, i nije bilo dostojne Android konkurencije za ljude koji nisu hteli iOS. Sada su ove dve linije iskristalisane i dominantne u klasi skupljih telefona.
Kako ces da privolis nekog prosecnog iPhone korisnika koji je savrseno navikao na iOs da proba na nevidjeno potpuno novi sistem i filozofiju ako je cena uredjaja ista kao za iPhone? Ili isto tako za Galaxy seriju. Pa nece svi da bleje po YT i gledaju 20 testova uredjaja i 20 puta da idu da probaju telefon u radnji dok ne ukapiraju da im je WP bolji izbor.
Vecina ce da kaze: Ovo uzimaju svi, znaci da je dobro, daj i ja da uzmem ne mogu da pogresim.
Nokia Lumia 1520

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Adams, kolega u potpunosti se slazem sa tobom,ali si jos jednu stavku bitnu izostavio,a to je ono "ovo cim je skupo,mora da je dobro.." :lol:
I onako vecina korisnika smart telefone,koristi za pozive,sms,e-mail,drustvene mreze, i tu stajemo(a tu funkciju mogu i telefoni da rade pre 6-7 godina)..Ja jos nisam nikog upoznao ovako sem vas(nas) da se toliko bavi mobilnom tehnikom,i da ispobava,rumove,hakovanje,flesovanje,itd..i ostale "stvari" koje nisu uobicajne za "obicnog" korisnika..Svi gledaju na telefon kao stvarno na telefeon,a kada im pocnem pricati o malo "dubljim" stvarima,oni me gledaju cudno,i kazu mi "covece pa to je samo telefon" i o cemu mi vise da pricamo..
Neko je lud ili mi ili oni... :wacko: :lol:

fannY
Expert
Expert

Post od fannY »

Adams, to si u pravu kad malo bolje razmislim.Mozda zato sto ne razmisljam tako i jednostavno volim da gledam review-ove. :)

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Zvanične slike :

Lumia 1020
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Odgovori