Flash memorija?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

Jao Lomnica City sto ti sve znas...niko nesmije nicim da te uci... :D
Daj bre covjece opusti se malo...vecina nas preferira Kingston,a kao sinonim kvaliteta navodimo Lifewaranty,a ne kao neki preduslov za kupovinu kartice od te kuce ili ti zbog reklamacija za "74 godine"...Vecina dilera na Kingston daje 3-5 god garancije i to je ok!To je i neki najdalji rok u kojem bi vrijedjela garancija po sistemu zamjene,sve preko toga samo moze povracaj novca,ako ima spremnosti od strane trgovca(sto je na ovim prostorima ne tako cest slucaj)a za sud se ne isplati...the and. 8)

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

E ali u tome i jeste problem,sto zbog tog lifetime sistema moze svaka šuša da se hvali ekstra kvalitetom i dvostruko navlaci ljude (pored navlacenja na"ekstra dugu"garanciju) tako da to apsolutno NISTA ne znaci i cak sada vise cenim firme koje se ne bave takvim trikovima makar i ne bile vrhunske!!
A naravno da mene nema skoro nista da nauci,zar se to ne vidi? :D
Pozdrav 8)

Cegevara
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 16. Okt 2006. 00:33
Kontakt:

Post od Cegevara »

Drago mi je sto imas tako visoko misljenje o sebi,samo pazi da ne ode u jednu drugu krajnost-manu :wink:

Ok,nema spora sem sto ti vise ne preferiras Kingston recimo,iako ga imas koliko vidim,nego recimo koju kuca kada su u pitanju kartice.............?
Ja preferiram Kingston ne zbog lifetime waranty vec zbog izvanrednog dosadasnjeg iskustva sa tom kucom bez i najmanjeg kiksa,nemam utisak da se bave trikovima!
8)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ne,ja sam dobio 3 godine na ovog Kingstona i jedino su njega i imali u Nisu pa nisam mogao da biram,uzeo sam sta je imalo i vise mi odgovara da znam da imam jos 33 meseci garancije nego mozda 13,mozda 23 ili 33 ili... a necu doci u krajnost ne brini,jednostavno znam sta znam a ono sto znam jednostavno znam da je tacno!! :wink:
Pozdrav 8)

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Hm,slozio bih se sa lomnicom
Dozivotna garancija ne znaci nista,klasican marketinski trik (znam,ja sam ekonomista :D )
U svakom slucaju tehnologija danas brzo zastareva,kompove menjamo na 1-1,5 god (kako ko :P ),a telefone i cesce,pa zasto bi meni znacila dozivotna garancija? 1 god i ja sam srecan,tesko da cu je koristiti vise.Inace kad sam kupovao karticu,Kingston je bila skuplja za nekih 500 din od PQI,po meni bezrazlozno,PQI mi vec 8 meseci radi besprekorno :)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

Phantom Lord, pQI ume da pravi probleme...meni jeste kad sam uzeo pre neke 2 godine prvu mmc karticu od 512mb, bila je pqi jeftinija od TakeMS i to me je pomamilo, kad ono nije fon hteo da je pozna(n-gage), imao sam srece posto sam u prodavnici probao i zamenili su mi, a prodavac mi pre toga nesto baca pricu kao TakeMS ovu seriju su radili nesto s Kingstonom, reko da da, ali svaki put kad sam formatirao karticu u telefonu samo za nju je nudio po default ime "Kingston MMC", mozda lik i nije lagao.
U glavnom uzmite koju god karticu hocete ali je probajte na licu mesta da li je fon prepoznaje, kazite lepo prodavcu da uzimate 100% ako je telefon prepozna i sve ce biti OK.
Lomnica_city, daj iskuliraj... u pravu si ali svako ima pravo na svoje misljenje...mozda nekome lepse zvuci ono "Life-time", ej jako lepo zvuci :D :lol: daj da kazem jos jednom: "Life-time" :wink: :D

Cegevara, aj molim te promeni avatara kad god ga vidim istipujem se i pomislim da si Nnolina :roll:
5130+Koss the plug....

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

e nadam se da je ovo kraj rasprave o "Life-time" garanciji :D ... mislim, ako neko nije siguran šta je šta neka proveri, a ne da se ovde raspravljamo oko gluposti, zar ne 8)

pozdrav...

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Lomnice, da se manemo te price oko garancije, nego... Kako tebe sluzi taj kingston? Iako vidim po komentarima da maltene nema veze koja se memorija uzme, mene kingsotn nekako najvise privlaci.
PozZ

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

kingston jeste dobra ali nije vrh :uhuh: inace Lomnica_city, ako vec sve znas kako objasnjavas postojanje SD-RAM memorije na nasim prostorima (sa garancijom) tj u radnjama iako im je projzvodnja otisla od kad?
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lomnica ok, "cool down mode". Pa bar tu na forumu ima svako pravo da iskaze svoje misljenje koje moze ili ne mora da bude tacno. A i ova tvoja recenica
Lomnica_city napisao:jednostavno znam sta znam a ono sto znam jednostavno znam da je tacno!! :wink:
me malo plashi, podseca me na jednog diktatora od pre nekih 70-ak godina, mislim da je bio u Nemackoj :P Doduse ima i daleko svezijih primera, da ne nabrajam sada, ali je juce jedan otisao u vecna lovista (pise u danasnjim novinama, spomenut i kao otac nacije)
Elem, ne zelim ni sa kime da ulazim u svadju ili bespotrebne rasprave, jednostavno, za mene je Kingston jedna od vodecih firmi u proizvodnji memorija bilo koje vrste, istao tako volim i Transcend, i Corsair itd. Izmedju PQI, NPC, ili Kingstona, biram ovo poslednje.
Imam neku averziju prema troslovnim imenima firmi, podsecaju me na troslovna napajanja kompjutera (vrlo kvalitetna :P ) tipa JNC, ANS, TRT... Mislim posle detonacije (razletelo mi se po sobi) jednog ANS-a prebacio sam se na Chieftec. Od tada trazim samo renomirane proizvodjace. Ne potcenjujem nikoga, ali za svoje pare valjda imam prava da biram sta cu da uzmem.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

...cemu svadja za mene su sve iste (doduse imam Kingstone flash usb m.) a imao sam Toshiba microSD od 512 i dobro je sluzila.Valjda se sve rade na isti trik :D :lol: :)

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Koren napisao:Lomnice, da se manemo te price oko garancije, nego... Kako tebe sluzi taj kingston? Iako vidim po komentarima da maltene nema veze koja se memorija uzme, mene kingsotn nekako najvise privlaci.
PozZ
Sluzi odlicno,hvala na pitanju!!Nije bas svejedno koju uzeti,imas neke koje su losijeg kvaliteta,koje imaju sporiji upis,koje imaju samo godinu dana garancije... pa mu Kingston,kao jedan od najvecih,dodje vrlo dobar izbor!!
miodrage,kakvi diktatori covece,ja ti lepo kazem da pisem ono sto znam,a da to sto pisem znam da je tacno,ili u prevodu (OCIGLEDNO je da nisi shvatio cim pravis takva poredjenja) da ja pisem ono u sta sam SIGURAN,sto znam iz pouzdanih izvora ili iz licnog iskustva pa prema tome retko lupam kao pojedini,znaci nisam narcis vec razmislim pa napisem,ispecem pa recem... kapis!?!? :wink:
Pozdrav 8)

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Ok nisam mislio bas tako bukvalno "bilo koju memoriju" vise sam mislio bilo koju od renomiranih i proverenih proizvodjaca! :) U kompu imam dva kingstona i sluze me odlicno, pa zato toj firmi verujem, a pored nje mi poverenje ulivaju sandisk i transcend :wink:
PozZ 8)

Masterokrata
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 13. Jun 2006. 20:10

Post od Masterokrata »

fain2daniel, pa objasnimo postojanje sd rama tako sto je u ovoj zemlji jedino moguce naci i novu 3410. Brate nije se prodalo vidjao sam u radnjama ali uglavnom su to usamljeni primerci od 256mb, a i drugar koji radi u komp shopu kaze da umeju da prepakuju i prodaju kao nov ako im neko donese komp da mu ubace modul u servisu :roll:
5130+Koss the plug....

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

juče sam kupio Kingston od 1GB (sa Life-time, naravno :D ) i za sada radi dobro... puna je oko 450MB i ne koči, niti secka pri snimanju/puštanju videa ...... inače kupio sam je da bih mogao da naguram više muzike na telefon i dođem kući i iznenadim se novim iPod-om :D ..... ja koji sam bio toliko protiv te sprave :lol: :lol:

pozdrav...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Lomnica prijatelju, moras da imas toleranciju i za drugacije misljenje. Ne mozes tako, ja znam da je ovako i to je jedino ispravno i tacno. Pa o tome ti i pricam, to je diktatura, kad jedan covek kaze kako jeste i punkt.
Nije tako. Pluralizam i razlicitost misljenja su ono sto cini ljudsko drustvo. Mi nismo masine pa da svi imamo iste programe. Vrlo smo razliciti, i upravo te posebnosti nas i cine jedinstvenima. Ne postoje 2 ista coveka na Zemlji, nikad nisu postojala niti ce postojati (kloniranje ostavljamo po strani, mada i ako tu nisu odrasli u identicnom miljeu nece biti identicni po ponasanju, razmisljanju, postupcima...) No da se mi manemo filozofije.
Posve je svejedno da li imam 6 meseci garancije, 5 godina, life-time. Bitno je da garancija postoji i da znam da dok je imam da me bas briga ako se nesto desi. Naravno da sa ovakvom brzinom razvoja novih tehnologija ne da niko nece docekati ni tih 5 godina, nego ni godinu dana najcesce. Prema tome, Life-time samo lepo zvuchi, ali je svako iole normalan svestan da za 25 godina ako nesto gekne nece moci da zameni, jer tako nesto odavno vishe nece postojati. To se potpuno slazem sa tobom. To je samo marketinski potez da se ljudi osete sigurnim, jer znaju da kupuju nesto kvalitetno, a firma je dovoljno sigurna u sebe da da takvu garanciju.
Eto toliko.
Pozdrav i tebi i svima ostalima
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Izvini,a ZASTO mesas pojmove i jos toliko pogresne da je to strasno!?!?! :o :shock:
Znaci poredis me sa diktatorom koji kaze:"Ja sam bog,to je tako,ovo ovako,i tako mora da bude jer sam ja tako rekao"(na primer) a KAKO covece to moze da se poredi sa tim STA ZNACI lifetime garancija!?!?Pa nisam JA LICNO rekao da to znaci"to i to"pa tako MORA da bude jer sam JA tako rekao,vec je to znacenje pojma pobogu covece!!Mislim da smo dosta pisalo o ovome,ovo vec prelazi u neku strasnu krajnjost od memorije do Milosevica,Pinocea,Pol Pota... dosta! :uhuh:
Pozdrav 8)

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od b_udder »

da ne bismo morali da brišemo celu stranu - LOCK...

pozdrav...

Zaključana tema