Nokia N8

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ne znam ko je to mogao da se nada ceni od 300+dazbine.Pomenuta cena je sigurna posle nekoliko meseci a bice mogucnosti da se nabavi odmah posto pocnu da ga daju uz pakete.Ogroman broj ljudi koristi velike pakete a telefon uzima iako ga ne zeli,samo da brzo i lako dodje do kesa.Kada stigne u mts,u oglasima ce biti nov(star dan) za 350 e.(Kupio sam vec novi wave 230 e,xperiu 290 sa mreze).Postoje poslovni ljudi koji koriste najprostije telefone i ne zanima ih nista drugo a sto da ne iskoriste mogucnost koju dobijaju besplatno.
LG G2 Black,16GB

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

skar, cena istog za mesec dana nece premasiti 480e ;-) zivi bili pa videli naravno na crno vec sada mzoes da ga nadjes po ceni od 550e

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Kad bude ispod 400 ili oko dacu i N82 i Touch Pro da bi ga nabavio.Po meni je ovo jedini i pravi naslednik N82 :wink:
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

cene u evropi - N8 420EUR, C7 375EUR, E7 650EUR... :wink: :wink: :wink:

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Takoje u engleskoj vodafon bez ugovora n8 prodaje malo ispod 500 e.a uz ugovor i pretplatu od oko 35 e.daje za 1e.

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

Стигао тест, сутра ћу да читам...
http://www.gsmarena.com/nokia_n8-review-523.php
Слобода или смрт

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

citao sam sad ovaj test i odusevljen sam telefonom. Po meni nema konkurenciju. Najveca njegova "mana" je kako navode symbian koji ja obozavam pa mu to dodje kao vrlina, a o svemu ostalom ne treba ni polemisati pojeo je konkurenciju. Odnos cena/kvalitet je svakako na njegovoj strani.
Kupicu ga sigurno, ali tek za godinu ili cak godinu i po dana jer sve preko 300 eura za mene je isprdjivanje.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

ma da,sad je simbian sheet,a do malopre nisu videli dalje od nosa!!!!
mani me tih prica,meni je simbian ok,sad su ga vizuelno doterali,daj boze i da su doterali malo browser i surf netom,kao i povezivanje na socialne mreze...
ostalo sto se tice multimedije nisam imao zamerke na mojoj n79 i x6..tako da ovo dodje kao slag na tortu :D :D

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

skar, upravo tako, odjednom je symbian postao tezak shit. Ranije je bio kvaliet Nokia telefona, a sad posto je on vrhunski idemo na softver.
Koliko sam ja prcitao mltimedija je verovatn najbolja, a jedina mana je nedosatak fabrickog playera da pusta titlove.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Već mi je par likova koji su probali N8 reklo da je u odnosu na desire loš touchscreen ali kada ovo pročitam na gsm areni:

Symbian sucks on touchscreen

The Bada OS offers better touch experience than Symbian^3

And Symbian ^3 is not the best touchscreen experience you can get
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

telep, moguce da je losiji nisam probao pa ne mogu da komentarisem, ali jedno sigurno znam da 99% korisnika ovog telefona nece primetiti tu razliku ako uopste postoji.
Komentar sa gsmarene takodje suvisan jer je i to suvise licno tj. stvar ukusa i licnog dozivljaja samog OS-a.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

nego jel moguce da n8 nema LED diodu za snimanje video klipova???? :o

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Mirko BGD, nazalost nema, a to je tako dobra stvar. Manje vise za snimanje meni bi mnogo znacila kao obicna lampica.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

jerkann, ma i meni.... koji su to lazovi jbt, prvo su objavili da ima, posle da nema strasno!!! to je jedina zamerka ovom mobu po meni! :shock:

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

ja imam jos dve zamerke
nepromenljiva baterija :shock:
i nema stereo zvucnike :smutny:
a negde sam bas citao da ima stereo...rekla-kazala!!!!

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Meni je jedina zamerka symbian koji se, po meni, blago rečeno, raspada. Po meni ovaj symbian 3 deluje kao firmware update na s60v5. Widgeti, eliminisan dupli klik (pojma nemam zašto je ikada i postojao) i par grafičkih novotarija. Smešno prema iOS-u i androidu. Smešno i prema bada os. I smučila mi se nokia. 5800 im je najprodavaniji i najpopularniji touch telefon, hvale se time, a ne mogu ni widgete da mu obezbede preko update, da ne govorimo da RDS ne radi već dva poslednja firmwara. Za dve godine se softverski nisu pomakli.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

uuuuuuu ala ga ti ocrni majke ti...
to za widgete si u pravu,al sta je tu toliko smesno,molim te napisi...
dovoljno je brz,bagovi su ispravljeni..odlican je za multimediju(simbian 3)
samo da kazem za taj savrseni android,zvuk koji daju simbian telefoni je jos uvek pojam za android,
o kamerama necu ni da pricam...
bada os je po meni copy-paste iOS-a,sto je po meni cisto sarenilo....

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

skar, Za zvuk uopšte nije tačno, ne možeš govoriti u globalu o celoj platformi, bio to symbian ili android. Hero ima isti zvuk na slušalicama kao N82 a Legend ima kao N79, dok Galaxy S ima najbolji zvuk od svih telefona zajedno sa iPhone-om.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Sve stoji za zvuk, i kameru i hardver što se tiče symbiana, ali user interdace... Je smešan. To je samo moje mišljenje, ali dok na androidu, iOSu, badi, sve 'jednostavno radi', ovde se uvek nešto čeka, iskaču neke debilnosti... Daleko od toga da je symbian los, ali samsung dumb telefoni imaju bolji i intuitivniji UI od njega. Nisam toliko hteo da ocrnim Symbian, koliko me nokia nervira jer igra na staru slavu i više ulaze u marketing i gluposti, a suština je daleko iza konkurencije. I čim su najavili da će n8 imati cutting-edge kameru, znao sam koliko je sati. Ne mogu ni da prismrde konkurenciji (samsung, htc) pa onda dovode igru na drugi nivo 'stvar je u kameri'...ma kako da ne, a šta je sa aplikacijama, browse internetom, intuitivnim letećim interfejsom koji konkurencija nudi? Hajde da lepo zaboravimo sve to i divimo se kameri.
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od skar »

@telep
probavao sam na Hero i na x6 i x6 ima jaci zvuk...ne bitno ovo sto kazete za debilnosti na simbianu ste u pravu,ali da je sranje nije....
bas sam pre neki dan komentarisao sa kolegama kako bi bilo lepo videti neku nokiu,pa i x6 sa android os...to bi bilo mocno!!!!

Odgovori