Nokia N9

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 07. Jul 2010. 09:53
:: iPhone 6
:: Nokia 808 PureView

Re: Nokia N9

Post od RandjaPO »

telep, da nemas ti neke akcije u Guglu pa toliko grizes kada je Android u pitanju?Nikako da sagledas realne cinjenice i da prihvatis prednosti ostalih sistema u odnosu na android.

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

saleki napisao:Kul je i to što sa onom bilboard aplikacijom mogu da se postave razne informacije pored sata na screensaver.
instalirao sam taj bilboard ali nece da obavlja posao. program radi ali ne postavlja nikakve informacije ispod sata.

a moja greska. ja sam mislio da se te informacije prikazuju ka se otkljuca telefon, a u stvari mora da se upali stand-by screen

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

RandjaPO, Prednosti, daj ne budi smesan, prednost N9 je sto nije pomodarski telefon, i sto ce moci da se instalira mrtav sailfish OS na njega. Ti si samo u zabludi kao i sa symbianom, jer je android sahranio Nokiu, i sveo je na pilicarsku firmu.

darkonda, Pa niko vas nije ni dirao nego ste vi ponosni vlasnici N9ke odlucili da sve ostale okarakterisete kao pomodare, budale i sta sve ne.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

loki13
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 01. Dec 2006. 12:22
:: Htc Desire 500 dual
:: Nokia E71

Post od loki13 »

Svakom je svoje najbolje,uvek je bilo - uvek ce i biti.....
Nekome odgovara symbian,nekome andorid,meego....
Ispada da su smesni korisnici koji koriste dumb telefone
D500&E71

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

telep, tesko da sam ja u zabludi,i ja koristim android ali na tabletu.Odlicno sam upoznat sa svim njegovim manama ali isto tako i sa prednostima.I symbian je nekada bio neprikosnoveni OS,i ko bi rekao da ce tamo neki android koji se pojavio 2007. dostici toliku popularnost i biti popularniji od Symbiana?Nista se ne brini,nicija nije do zore gorela pa tako nece ni andorid vecno biti popularan.A mozda ce ga bas taj sailfish koji proglasavas mrtvim i sahraniti?Zivis u velikoj zabludi i zao mi je sto je to tako.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

dejan87dex napisao:Haaaaahhahahahahah ovo je postalo urnebes ;)

Dajte bre ljudi sto ste bre ljubomorni sto je N9 u totalnom swipe fazonu , bice i android takav samo da dodje do verzije 8.1.1 :) HAHAHAAHAH
.
Hahahah :lol: :lol: :D

Respect 8)
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Sailfish da sahrani android, pa ovo je fantasticno.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

saleki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 26. Apr 2012. 09:03
:: Nokia N9
:: Motorola Defy

Post od saleki »

A ovo?
http://www.ubuntu.com/devices/phone
Znate da je od danas zvanično? :)
http://t.co/EKm1exvv
Obožavam linux :)

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

telep,

2007. godina: Android popularniji od Symbiana,pa to je nemoguce.
2013. godina: Sailfish da sahrani Android,pa ovo je fantsticno.

telep
Expert
Expert

Post od telep »

Da ali iza androida je stajao google a ne tamo neki startup.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

Pazi i facebook je pokrenut kao studentski projekat pa gde je sad.Hoću da kažem da pravila nema i da sve zavisi od toga kako narod prihvati proizvod a ne ko stoji iza njega.Ne kažem da će Sailfish sigurno nadmašiti Android niti bilo ko može to da kaže u ovom trenutku,ali isto tako niko ne može da kaže ni da neće .

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

da se razumemo android je trenutno nenadmasiv i u daljoj buducnosti,iz jednog razloga,jer 70% uredjaja prodatih,mada mislim da je i vise su lowend ili neka srednja klasa...znaci sokocala tipa galaxy mini,huawei i zte(alcatel) i to se siba samo zvoni....
uporedbi sa dobrim aparatima HOX,S3,S2...

saleki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od saleki »

telep
Expert
Expert

Post od telep »

RandjaPO, Prvo da bi odredjeni proizvod postigao uspeh mora biti namenjen sirokim masama, sto meego nije nikada bio. Najbolji primer je winphone jednostavno ma koliko god sam OS bio dobar UI i sam izgled nisu privlacni svima. Kada pogledate symbian, android i iOS imaju jedno zajednicko pored toga sto su bili uspesni, a to je da nisu izmisljali toplu vodu, manje vise unapredjenja na istu temu. Zato to sta god oni prave (a pogledao sam klipove) nece nikada proci, isto kao sto ce m$ imati problema sa win8 i onim brlogom od "launcer" nalepljenog na win7.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

skar
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 17. Jan 2010. 22:07
:: nobody know
Kontakt:

Post od skar »

ne razumem poentu gore posta,mislim kakve veze ima sa N9 hoce li taj system biti portovan na N9 il sta?
izasao novi OS,blago nama 8)

RandjaPO
Mobil fan
Mobil fan

Post od RandjaPO »

telep, ocigledno je da se negde razilazimo u razmisljanjima pa i ova diskusija moze trajati vecno.Ukoliko neki proizvod postane popularan automatski postaje namenjen sirokim masama,a hoce li postati popularan inapred ne mozemo znati.Slazem se za ovo sto si rekao u vezi Symbiana,Androida i iOS-a ali posto Sailfish odskace iz tog obrazca koji su prethodna 3 sistema zacrtala moze doziveti ili uspeh ili propast,isti je slucaj i sa wp8.To je to od mene i valjalo bi da moderatori izbrisu i premeste ove prethodne postove koje nemaju veze o modelu u cijoj smo temi.

saleki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od saleki »

skar napisao:ne razumem poentu gore posta,mislim kakve veze ima sa N9 hoce li taj system biti portovan na N9 il sta?
izasao novi OS,blago nama 8)
a kakve veze vi, skar, imate sa N9 i meego OS-om?

Poenta je da ste rekli da je u skoroj budućnosti android nenadmašiv. otkud vi to znate?
Novi OS, da. Vi ne volite mnogo OS-a na jednom mestu?
Vi ne znate koliko ima linux distribucija?
Vi ne znate da postoji izbor?
Vi ne znate da ceo svet nije zatvoren u male kutije Applea i Microsofta?
Još jedan OS... samo vam je jos to trebalo. :)

Inače trenutno kao razvojni telefon za ubuntu phone os se korisi samsung galaxy nexus.
Biće dostupan za sve dual core telefone sa android kernelom, uključujući tu, sada u ovoj temi već famozni, galaxy s2.
Poslednja izmena od saleki u Čet, 03. Jan 2013. 00:56, izmenjeno 2 puta ukupno.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

telep, Zaista ti je razmišljanje pravolinijsko, ako si ti zadovoljna sa andoridoom ,znači svi ostali OS -ovi mogu odmah da se ugese i proglase mrtvim, daj molim te, učini uslugu i sebi i ostalim članovima foruma i porčitaj ono što napišeš pre nego što postuješ.

N9 je jako specifičan uređaj, koristim N8 i paralelno Android ISC uređaj, a nedavno mi je brat kupio n9 i imao sam priliku da ga malo detaljnije pročačkam jer ga je dao meni da ubacim par aplikacija.Istina je da mu hronično fale i neke elemantarne aplikacije, jer neke stvari jednostavno nisu napisane za MeeGo.Ali sama fluidnost nadmašuje android, swipe sistme je jako dopadljiv, šteta što nokija nije nastavila sa razvojom MeeGo-a jer sam sigurna da bi prestigla android.No, iskreno se nadam da će Sailfish doći do N9 jer ako ništa drugo konkurencija je uvek dobra stvar, setite se da velike stvari počinju sa siitnicama.Android jeste sada najpopularniji OS, i kao što kaže RandjaPO, ko bi pomislio u 2007 da će neki tamo android da pobedi tada već legendarni symbian, ali eto desilo se.Uvek je dobro kada se radi na inovcijama, a Sailfish je dobar primer toga.Zato zaista ne vidim poentu da neko omalovažava neki uređaj samo za to što ne radi na androidu.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

saleki
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od saleki »

znemanja, sve što si napisao je tačno. U potpunosti se slažem. :)

dejan87dex
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 12. Dec 2007. 01:41
:: Lumia

Post od dejan87dex »

znemanja bravo lepo si objasnio :)

Ovaj Ubuntu HEAD je lepo objasnio i izgleda da ce biti jako dobra alternativa za Androide ;)
Ubuntu sam oduvek gotivio, nekako mi je uvek bio zanimljiv ali nikako ne funkcionalniji od Win ;)
Svakako da je Linux stvoren kao najmodularniji OS - njegove godine uspeha tek slede.

Znaci imamo u igri:

Sailfish
Tizen
Ubuntu
Firefox
BB 10
webOS

Ono sto masa fura to ne znaci da je najbolje, to znaci da jedni druge kopiraju...
Sustina je probati nesto novo futuristicko experimentalno, ne savrseno a opet fascinantno.

We are Jolla. We are Unlike
Nokia N9 Cyan, Lumia 800 Black, Lumia 720 Black

Odgovori