Nokia Lumia 930

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Re: Nokia Lumia 930

Post od miodrage »

zavodnick, region mi je Serbia postavljen (i od toga NE ZAVISI update), a product code mi je HU (iz Vipa), tako da cekam kad ce da dodje. Kolega pre 3 dana na 720 dobio Denim, bio sam zelen od ljubomore :D
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

zavodnick
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
:: N8
:: N95 8 Gb, Lumia 1520

Post od zavodnick »

miodrage, e onda ne znam kako ja nemam 8.1.1 na svom telefonu jer ne znam od cega bi zavisio ako ne od toga i jos nekih drugih stvari...
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Steta za "Glens", inace, telefon mi se cini super. Kad se tek pojavio, svidjalo mi se sto ima bezicno punjenje, ali sam poslednjih meseci citao dosta o tome, i izgleda da ono nije bas prijateljski nastrojeno prema bateriji, pa bih sad voleo da ga ne poseduje, jer bi tada bio tanji i estetski lepsi, a i nesto laksi. 8)

Interesantan zakljucak, i ja bih isto izabrao: ;) 8)
https://www.youtube.com/watch?v=NQI31wbnaNU

I jos jedan video koji sam stvarno sa uzivanjem pogledao:
https://www.youtube.com/watch?v=72L21sbAGFU

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

A sto se tice tipa ekrana, ja sam uvek vise voleo AMOLED nego IPS, tako da mu je to samo plus, sto se mene tice. Jedino je baterija starno mogla da bude veca, kazu da baterija 1520-ice drzi i do 3 puta duze. :o :o

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer, e vidis, posto mi je bivsi uredjaj bio 920 sa IPS, a sada imam 930 sa AMOLED-om, reci cu da je meni ipak IPS bolji. Jeste da AMOLED ima odlican prikaz, da je crna stvarno crna, i sve to stoji, ali AMOLED me u mrklom mraku zamara dok IPS nije toliko...

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

miodrage, kao najveceg zagovornika WP OS-a na forumu i nekog ko o WP-u zna mnogo, cenim svako tvoje misljenje, pa naravno i ovo, samo sto su se meni boje na skoro svakom IPS-u koga sam drzao u rukama nekako cinile ispranima, i nikad nisam bio zadovoljan saturacijom. Valjda volim da mi ekran sljasti, sta ga znam.. :oops:
Najvise zato sam i sacekao sa kupovinom 1520-tice, mislio sam da sacekam i da vidim da li ce se do NG pojaviti neki naslednik sa AMOLED-om, ali nista od toga za sad. :smutny: :?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pazi, ja zaista ne mogu da nadjem neku drugu zamerku Amoledu, osim toga da u zaista mrklom mraku upravo zbog tog sljastenja, nakon 30-ak minuta oci pocinju da bole. Na IPS mi se to desavalo tek posle 45 min, manje me je zamarao. Sad se najavljuje 1330, ali nisam uhvatio kakav ce ekran da bude. Naslednik 1520, verovatno stize kao flagship uz win10, sto ce reci polovinom godine

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Znam za 1330, mislim da sam negde ovde bio i postavio link sa tom vescu, u temi za 1320 ili mozda 1520, jer se i njegov naslednik tu pominjao. Ali, 1320 me nije nesto bio privukao, pa nece ni 1330, tako da cu mozda sacekati do leta.. ako moj sadasnji telefon toliko izdrzi. :roll: A ako ne, onda cu verovatno pre birati 930 nego 1520, iako bih radije ekran od 6" nego 5. 8) 8)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer, prijatelju, cekaj, koja ti je to logika? Biras skuplji telefon za manjim ekranom, a zelis veci ekran? E ajde mi sad ovo razjasni, jer si me uhvatio u zescem rebusu...
Razlozi da biras manji a skuplji uredjaj, naspram veceg koji zelis i jeftinijeg, dok su po svemu ostalom isti

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

miodrage, iskreno, samo zbog AMOLED-a. Nekako mislim da je vizuelno WP najbolji na AMOLED-u.
A sto se tice cene, nisam je proveravao po prodavnicama, ali ovde na sajtu stoji da je 930 jeftinija od 1520 nekih 50-tak eura (mada to i nije neka velika razlika, ako mogu da dam 550e, mogu da se iscimam i za 50e preko). Oglase ne uzimam u obzir, jer kupujem na karticu na 6 mesecnih rata samo u par prodavnica u koje imam poverenja, a telefone ne menjam cesto, tako da mi veca cena nego u oglasima nije problem, ako ga koristim dve godine ili duze, smatram da se isplatio, pa koliko god da sam ga platio.

sergius
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 12. Jan 2014. 23:31
:: iPhone 6

Post od sergius »

Kad ce bre vise taj Denim za Lumiu 930 ostaricu necu znati...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer, licno, mislim da nisi bas u pravu zbog AMOLED-a, ali De gustibus et coloribus non est disputandum. Sto se cena tice, cisto da znas da je nova 930 na oglasima 350, a 1520 ima vec za 270. Ali ne mesam se ni u nacine placanja.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Tesko nova 1520 za 270€ sa garancijom. Idu od 300 pa nagore. Ako vise volis veci ekran onda je 1520 dosta bolji izbor. Ima i vecu bateriju i glance i slot za mem card. Na strani l930 je malo lepsi dizajn i alu okvir ako ti nesto znaci

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Neki hvale video mogucnosti na L930, a neki ih kude - ovo je mozda najizbalansiranije misljenje na koje sam ja naisao:
https://www.youtube.com/watch?v=xQqCGH2 ... 1331469309

A evo i zasto vise volim AMOLED ekrane:
https://www.youtube.com/watch?v=Sz4Y4B1nBZk

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

Evindzer, ovde cova poredi FHD sa HD ekranom.
Boje na 930 su mnogo jarke (isto kao I na 925 koju ja imam). IPS ekrani su nesto najkvalitetnije sto se tice verodostojnosti boja.
Ljudi ugledaju jarke boje na amoledu I odmah ide prica kako je ekran savrsen, ali nakon pola sata gledanja u njega, vec pocinje da zamara oci.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

NakaR, razumem ako nekome AMOLED zamara oci da ce radije koristiti IPS, ali ja nemam taj problem. Letos sam imao priliku da koristim Samsung N3 par meseci, i na njemu sam skoro svaki dan igrao igrice po sat ili dva bez prestanka (sto inace ne radim na telefonima, imam 4 lap topa, pa se igram na njima :wink: ) i nisam imao ni najmanji problem sa zamaranjem ociju zbog SuperAMOLED-a.
A drugo, u onom videu nije toliko bitna rezolucija ekrana poredjenih telefona, vec vise matrice ekrana, a covek je lepo pokazao razliku u njima. Stoji da postoje neuporedivo bolji IPS ekrani od onog koga je on poredio, ali razlika u matrici je meni bitna stavka prilikom odabira WP telefona, jer - opet, za mene - AMOLED je matrica na kojoj WP izgleda najbolje.

NakaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 07. Maj 2013. 13:23
:: Xperia T
:: W880i

Post od NakaR »

Evindzer,
Ja samo kazem da se ovde poredi model od 270 i 370 eura i da ta razlika nije vizuelno toliko velika (dok se covek ne udubi ili ih usporedi na istaknutim bojama).
Igranje je bolje na zasicenim ekranima, dok citanje i nije bas, zamore se oci od one Amoledove bele boje...
Mada ovaj L830 kao i da nema IPS, boje su zaista izbledele u odnosu na mnogo kvalitetnije IPS matrice.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Evindzer, evo, ekran na 920 i 930. Meni je za oci vise prijao IPS na 920. I dalje tvrdim da je to jedan od najboljih ekrana koje sam imao prilike da vidim i koristim.
Ne mogu dusu da gresim, zaista je ekran na 930 savrsenstvo, sa 441 ppi, Full black i ostalo... Ali mnogo bode u oci u mrklom mraku (ovo napomiljem zbog tzv burn efekta koji AMOLEDi imaju na mreznjacu ljudskog oka, kada su oni jedini izvor svetla)

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

https://www.youtube.com/watch?v=hCAvEqXtaPU
Jedan od najzabavnijih video klipova koje sam pogledao u poslednje vreme. :D :D

sergius
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 12. Jan 2014. 23:31
:: iPhone 6

Post od sergius »

Jel zna neko kako kada primam slike ili bilo sta putem blutut veze a toga ima malo vise da ne moram za svaku ponaosob da svaki put klikcem i prihvatam vec samo jednom prihvatim i ono da se skida...

Odgovori