Да ли се Nokia диже из мртвих?

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Re: Да ли се Nokia диже из мртвих?

Post od Evindzer »

"Sve što je lepo ima ružan kraj." Genijalno. :lol: :lol: :lol:
Računaj da ću ti ukrasti foru. :wink: :D :D
I ja sam isto bio u oduševljen N95-icom, samo je bila preskupa za mene u onom trenutku.

filip11314
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
:: Xiaomi Mi 10

Post od filip11314 »

Haha slobodno. I za mene, a toliko sam maštao o njoj. Taj ortak je još uvek ima, stoji u kutiji, bukvalno u mint stanju. Da ne pričam koliko sam posle bio zaljubljen u N900.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

A ja u n97. Stvarno fale ti telefoni sa fizickom tastaturom.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Delim ljubav prema N97, kako je to lep telefon bio :) plus hardverska tastatura, milina :) E 'de bi Nokia bila da je prešla na Android :)
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Ja eto ne bih voleo da se Nokia i (mozda) Blekberi fokusiraju na Android. To nikako nije dobro za nas korisnike. Kao kad bi u poslasticarnici imali samo sladoled od vanile i cokolade. Mozda nelogicno poredjenje, ali je*iga...

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Nek se fokusiraju na Android da prezive, a nek pokusavaju i sa svojim OS-ima.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Pa, ionako im je Android jedino, a ne samo najbolje rešenje.
Epl neće dati svoj OS na korišćenje nekoj drugoj firmi, a firme koje slabo posluju mogu da se nadaju da će preživeti samo ako izbacuju Androide (WP-u se opet "drma stolica", a manji OS-ovi su tek nepoznati i nepopularni široj potrošačkoj publici), tako da Blekberi ima razloga (i rezona) da počne sa proizvodnjom telefona na Androidu. Samo bi bilo lepo da istovremeno zadrže i svoj OS, pa neka kupci odluče šta če kupiti.
Što se tiče potencijalnih telefona sa Nokijinim logom, tu smo sve već rekli, neću da se ponavljam. To neće biti nekadašnja Nokija, i u početku ću svakako biti skeptičan prema takvim telefonima i njihovom kvalitetu.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

U potpunosti se slazem sa Green-om, ovo sto si rekao je i srz problema. Po meni, cak treba ici toliko daleko da se Android na neko vreme i zabrani. Razlog - monopol koji imaju, nema diverzifikacije, nema alternative, ljudi koji bi da koriste nesto drugo, skoro pa da su prisiljeni da se priklone Googlu. Evo, ja prvi odbijam da se povinujem tome. Sto se mene licno tice, zelim Googlu sto brzu propast.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

miodrage napisao:.....Po meni, cak treba ici toliko daleko da se Android na neko vreme i zabrani.
Ahahaha :lol: :lol: :lol: Ovo ti je baš dovar vic,... imaš li još neki tako pametan. :lol: :lol: :lol:
miodrage napisao:...Razlog - monopol koji imaju,....
Kad smo kod monopola, treba li zabraniti i Windows za desktop računare??? Oni već decenijama drže više od 80% ovog tržišta. Samo bi nam još falilo da nešto slično urade i na tržištu mobilnih telefona. Onda bi nas tek kecali sve skupa kako god stignu. E baš zbog toga je dobro što je WP prošao kako je prošao, koliko god se ti zbog toga nervirao. Dobo je to i zbog onog lopovskog uništavanja i preuzimanja Nokie, a dobro je i zbog tvojih komentara koje si poslednjih 2-3 godine pisao na ovom forumu. Čemu bi se mi sad smejali da nema toga. :D
miodrage napisao:....nema diverzifikacije, nema alternative, ljudi koji bi da koriste nesto drugo, skoro pa da su prisiljeni da se priklone Googlu.
Ako ti je do alternative, eto imaš svoj omiljeni WP i uživaj. :D Zašto se ti nerviraš što većina razumnog sveta hoće da koristi nešto bolje. :)
miodrage napisao:Evo, ja prvi odbijam da se povinujem tome.
Auuuuu, ... eno u Google-u zbog toga već svi plaču, od smeha naravno. :lol: :lol: :lol:
miodrage napisao:.....Sto se mene licno tice, zelim Googlu sto brzu propast.
Nećeš ti to dočekati,... ali si zato dočekao da WP mimo tvog predviđanja stigne u tešku dubiozu. :)
Poslednja izmena od 1808 u Pet, 10. Jul 2015. 16:44, izmenjeno 1 put ukupno.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

1808 jedan od boljih postova koje si napisao .

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Slazem se sa miodragom da google drzi monopol, primer su i aplikacije. Skoro dve godine i ja i ostali korisnici trazimo da polovni automobili naprave aplikaciju za wp, oni obecavaju a aplikacije jos nema.
Od skoro i kupindo i limundo imaju aplikacije za android za wp nemaju itd.
1808,ehh blago tebi, ti si sretan covek :disgust:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

1808 napisao: (...) ali si zato dočekao da WP mimo tvog predviđanja stigne u tešku dubiozu. :)
WP je u dubiozi još od kad je WM zamenjen njime. :D :D
Ali, svejedno - i dalje mi se najviše dopada. 8) ;) 8)

novak
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 04. Jan 2009. 06:09

Post od novak »

Ja ne znam o kakvom monopolu se prica. 3 sistema su u ponudi. Drugi je par rukava sto wp ne moze da se izbori sa konkurencijom, a sami su sebi krivi.
Nije google kriv sto nema aplikacije. Jednostavno developeri ne vide wp kao nesto u sta vrijedi ulagati, a do toga je dovela losa poslovna politika Microsofta.

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od Evindzer »

Nego, da se vratimo na temu i Nokiju. :wink:
Pitanje:
- Da li vam se Nokija sviđala više dok je radila na Simbijanu ili na WP-u? I da li će vam se još više sviđati ako bude radila na Androidu? :D :D

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Smatram da Google nema nikakav monopol, jer niko proizvodjace ne prisiljava da telefone nude pod Androidom. Moze da ga instalira ko hoce. To sto je Android dostigao ovakvu popularnost je druga prica.
Evindzer napisao:Da li vam se Nokija sviđala više dok je radila na Simbijanu ili na WP-u? I da li će vam se još više sviđati ako bude radila na Androidu? :D :D
Njoka mi se uvek svidjala, i sa Symbianom i sa WP-om. Voleo bih da nastave sa WP-om, ali da im Microsoft dozvoli mnogo vise slobode sto se tice unapredjenja samog sistema. Mislim na kastomizaciju, slobodniji rad sa fajlovima i slicne fore.

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Meni se sve svidja sto nije android i ios :D .
Symbian, sa njime sam se druzio dugo i uspeo da sa njime radim sve sto se je moglo. Za ono vreme imao je odlicne aplikacije, puno njih je i podrzavalo taj os i bilo je dostupnih aplikacija.
Windows me je oduvek privlacio jos od wm, sisem za mene radi odlicno 10+, opet kazem jedina zamerka nedostatak aplikacija.
Sad sam opet pisao adinistraciji sajta p.a. pa cemo videti sta ce bidne.

http://www.polovniautomobili.com/auto-v ... mobili.php

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

1808: Stojim iza svega sto sam napisao. Odlicno se zna kako sloboda trzista utice na razvoj istog, a kako jednoumlje. Ima takvih primera koliko zelis.
Ponovicu, za nas krajnje korisnike, najbolje bi bilo da Google drasticno oslabi, iOS malo a WP malo vise da ojaca. Na taj nacin, dosta toga bi bilo poboljsano u svim sistemima.
Ti sa druge strane samo pokazujes koliki si fanboy, a usput niko ovde ne zna ni koji uredjaj koristis.
Evindzer: Nokia mi se svidjala do E71, posle vise ne. Na kraju su kako bih rekao, prerasli sebe, i pukli kao mehur od sapunice. Inace su to bili najbolji uredjaji svog vremena.
Prema WP sam subjektivan, smatram da je odlucan sistem, i da je neopravdano lose zastupljen. Razlog je u losijoj startnoj poziciji, i nekako mlakoj reklami.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

miodrage napisao:Prema WP sam subjektivan, smatram da je odlucan sistem, i da je neopravdano lose zastupljen. Razlog je u losijoj startnoj poziciji, i nekako mlakoj reklami.
Nije zbog toga loše zastupljen, već zbog samih sitnica i gluposti u sistemu koji iritiraju, a i zbog nedosatka aplikacija.

Deksi, negde sam pročitao da su Polovni odbili da prave app zbog malog broja Lumija kod nas.

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Evindzer napisao:Nego, da se vratimo na temu i Nokiju. :wink:
Pitanje:
- Da li vam se Nokija sviđala više dok je radila na Simbijanu ili na WP-u? I da li će vam se još više sviđati ako bude radila na Androidu? :D :D
U ono vreme Symbian mi je bio neprikosnoven, prosto nijedan drugi telefon mi nije mogao parirati S60. Na kraju krajeva tada je Symbian bio nesto posebno. However, moram priznati da me je Windows osvojio vec posle L520, sto zbog plocica, jednostavnosti, fluidnosti itd. Ako Nokia ce mi uvek biti draga jer sam prosto vezan nekako za nju, mada posto nisam ljubitelj Androida sumnjam da cu je koristiti ako instaliraju isti kada pocnu ponovo proizvoditi telefone.
Festina lente.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Evindzer napisao:Nego, da se vratimo na temu i Nokiju. :wink:
Pitanje:
Mnogo više mi se sviđala dok je Symbian OS bio primarni sistem, obožavao sam taj sistem počevši od legendarne Nokie 6600, pa preko N serije sve do N8 koji još uvek imam. No, tada Symbian nije ni imao valjanu alternativu, pa ko je želeo smartphone, Nokia je bila očigledan izbor.
Nadam se da će Noka izbaciti na tržište high-end android uređaje, rado bih koristio takav smartphone.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Odgovori