Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Vrh
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 16. Nov 2006. 11:06

Post od Vrh »

Lomnica_city,

to je to...nesto se upali i onda zuji.....sve u svemu tako je i ne moze se promeniti :D :D
Blackberry 9700

Yuba
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Maj 2006. 22:08

Post od Yuba »

O bog te nokiin,sad i lampa zuji,ej ljudi a kazite mi da li vam se desava da kad slikate fotografije ono neke slike budu skroz plave blank plavi ekran,znaci nema nista od onoga sto sam uslikao,i da li se sa update softvera uklanja taj problem zujanja i da li se ubrzava malo brzina reponda softvera na razlicite komande?? :unsure:

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

Ako neko zna gde da pronadjem korisne programe ili bar teme za ovaj fon nek mi posalje link na pp :) ..........pozzzzz............ 8)
Forever !!!

Yuba
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sub, 13. Maj 2006. 22:08

Post od Yuba »

Gospoda iz mobisa koji je regularni serviser na garantnom listu su mi lepo objasnila da se ubacuvanjem novog softvera kod njih otklanjaju problemi zujanja prilikom snimanja video i jos neki bagovi,da li je ko sam updatovao softver skidajuci ga sa nokijinog sajta i ako jeste kako mu se tel ponasa posle toga??

ixtis
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 14. Nov 2005. 15:10
:: Galaxy J5

Post od ixtis »

Yuba. Sumnjam da se ubacuvanjem novog softvera moze otkloniti zujanja prilikom snimanja video. Ja ipak mislim da je to do hardvera telefona, a ne softvera!

kocapro
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Čet, 10. Avg 2006. 00:06

Post od kocapro »

Yuba, ja sam ubacio najnoviji softver preko interneta ,tj.sa Nokia sajta(NSU) ......Zujanje prilikom reprodukcije video klipova mora da se cuje i ko kaze da ce se to otkloniti novim softverom ne govori istinu i zavlaci te :uhuh: Jednostavno to je nokia tako napravila i uposte ne predstavlja problem,jer uopste nije iritirajuce :) ..pozzz... 8)
Forever !!!

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

Kupio sam n73 sa TIM mreze pa me zanima da li ce update-ovanje firmware-a ukloniti one timove skracenice (na desnom tasteru gprs,tv ...) itd...

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

megatron, pa uklonićeš sve te Timove oznake i firmware ako promeniš Producte Code svog telefona...a više o svemu tome imaš na ovom linku...Update firmware-a preko NSU
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

što se tiče te famozne kamere na N73 , napravio sam test sa Sony digitalcem podešenim na 1Mpx i N73 podešenom na 3.2Mpx , rezultati poražavajući za N73 !!!
ako moderatori dozvole postaviću fotke :chytry: :wink:
16 godina na forumu MOBILNISVET

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

pa to nije nishta chudno,kamera na telefonu josh duuugo,duugo vremena nece moci ni da prodje aparatu neke srednje klase.A shto se piksela tiche,oni nemaju veze sa kvalitetom fotografije nego samo sa velichinom ;)
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

veličinom :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Sub, 09. Okt 2004. 11:03

Post od Akki »

Imaju pixeli veze i sa kvalitetom slike ali nisu jedini i presudni faktor... Čudno, ranije su ljudi pričali kako je najvažniji broj pixela a sada da pixeli nemaju veze sa kvalitetom... :|
Ne pruzam podrsku putem privatnih poruka...

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
Kontakt:

Post od Jager »

Oooo, ljudi! :) :) :)
Broj pixela ima veze sa kvalitetom prikaza slike na telefonu, ali bas nije svejedno da li je npr 320x240 pixela smesteno u mali ili veliki ekran. Na fizicki manjem ekranu sa istim brojem pixela kao na velikom, slika ce biti puno puno ostrija sto je i razumljivo.
Uporedite npr E61 sa E50. Oba imaju identican broj pixela, ali su slike na E50 mnogo ostrije, cak i pored veceg broja boja koje E61 moze da prikaze.
Ista slika (fajl) ce na E61 biti fizicki veca, (posto su i pojedinacni pixeli veci) kada se gleda od one na E50, tako da ima i neke cudne istine u onome sto Tanja kaze :)
Dakle, pozeljan je sto veci broj pixela na sto manjoj velici ekrana da bi slika izgledala sto bolje :)
Sa druge strane, preveliki broj pixela na ekranu telefona moze da dovede do presitnih slika, slova itd.. u svakom slucaju treba naci neki kompromis, a nakon sto sam drzao N73 u ruci, mislim da je taj odnos savrsen!

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Lepo je sve to što si napisao... Samo mi o tome nismo pričali... Pričali smo o kvalitetu slike ne o tome kako ona izgleda na različitim displejima...

zoreli, Otvori novu temu, ali slikaj sa digitalcem u istoj rezoluciji... samo slike obavezno okači kao thumbnails... :wink:

btw, izmenio sam naslov teme... Pošto je Stefan davno kupio telefon a i tema se razvila... :)

Jager
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 03. Avg 2006. 22:46
Kontakt:

Post od Jager »

Akki, pa kvalitet prikaza slike je jedna jako subjektivna kategorija :)
Ako gledas fotku kao fajl (nezavisno sad od telefona), ona ima samo dva parametra: broj boja i rezoluciju (broj pixela SxV).
I opet se vracam na svoj prethodni post: Istu sliku ako pogledas na fizicki vecem ili manjem displeju, neces isto videti. Nekome ce se vise svideti ukoliko je slika veca, bez obzira sto su tada i pojedinacni pixeli veci, mada se meni vise dopadaju ekrani sa sto manjim pixelima...
Broj boja nije toliko presudan faktor kao broj pixela, pogotovo na danasnjim displejima. Izmedju displeja sa 262.000 i 16M boja samo na retkim slikama ces primetiti neku drasticnu razliku...

Akki
Ex-Moderator
Ex-Moderator

Post od Akki »

Subjektivna da, ali postoje standardi i opšte prihvaćeni stavovi... Kao i ljudi kojima je posao da ocenjuju kvalitet slika... Dakle, jeste subjektivno ali samo u odredjenoj granici... recimo, aj da uzmem primer slika sa mobilnih telefona... poredi se n73 i k800... i neki laik gleda slike, nije video predmet koji je slikan i kaže: n73 ima mnogo življe i toplije boje pa mi je bolja slika... A nije svestan da n73 ima algoritam koji ulepšava sliku i da je slika sa k800 daleko realnija... :) možda nije najbolji primer ali nadam se da razumeš :)
Uh, samo dva faktora... ima ih više... :) i kada gledaš na displeju istu sliku onda je razlika isključivo u kvalitetu dipsleja... ali da ne idemo u off... tema je n73... :wink:

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

Jager napisao:Akki, pa kvalitet prikaza slike je jedna jako subjektivna kategorija :)
Ako gledas fotku kao fajl (nezavisno sad od telefona), ona ima samo dva parametra: broj boja i rezoluciju (broj pixela SxV).
I opet se vracam na svoj prethodni post: Istu sliku ako pogledas na fizicki vecem ili manjem displeju, neces isto videti. Nekome ce se vise svideti ukoliko je slika veca, bez obzira sto su tada i pojedinacni pixeli veci, mada se meni vise dopadaju ekrani sa sto manjim pixelima...
Broj boja nije toliko presudan faktor kao broj pixela, pogotovo na danasnjim displejima. Izmedju displeja sa 262.000 i 16M boja samo na retkim slikama ces primetiti neku drasticnu razliku...
NE radi se o tome na kakvom ce se ekranu TELEFONA gledati slika nego se radi o KVALITETU slike.Jager,pokushaj da zamislish da se te slike gledaju na ekranu kompjutera ;) Slika uslikana na rezoluciji od 0.3 megapiksela moze biti mnooogo kvalitetnija od slike slikane na rezoluciji od 5 megapiksela.Pikseli odredjuju velichinu slike,prednost slike uslikane na rezoluciji od 5 megapiksela je ta shto se moze vishe puta zumirati.Kvalitet slike odredjuju chip,optika,senzori i td.
Akki napisao:Imaju pixeli veze i sa kvalitetom slike ali nisu jedini i presudni faktor... Čudno, ranije su ljudi pričali kako je najvažniji broj pixela a sada da pixeli nemaju veze sa kvalitetom... :|
Pa ti ljudi nisu bili dobro upuceni.Slika sa vishe piksela je samo fizichki veca,ali to automatski ne znachi i da je kvalitetnija ;) Dakle,prvo su izashle kamerice sa 0.1 megapikela,pa zatim sa 0.3 megapiksela i kako se broj piksela povecavao (a i kvalitet ekrana se poboljshavao :D),tako su slike na ekranima telefona izgledale lepshe kako to Jager kaze.Medjutim,kada bi se te slike prenele na komp bile bi i dalje male,tj. nebi zauzele ni polovinu ekrana od recimo 17 incha.KSa porastom broja piksela raste velichina slike,tako da kada su izashle kamerice sa 1 i 1.3 megapiksela,ljudi su se odushevili,konachno jedna velika fotografija koja zauzima ceo ekran kompjutera :lol: a da ne spominjem kamerice od 2 megapiksela koje premashuju velichinu ekrana od 17 incha,i vece.Ali velichina ne odredjuje kvalitet,tako da je npr slika uslikana sa n73 ne moze da se poredi sa slikom slikanom nekim digitalcem u istoj ili manjoj rezoluciji bash optike,boljeg chipa i shta ti ja znam. . Nadam se da ste ukapirali ;) ako sam negde pogreshila,neka me bolje upuceni u tu tematiku isprave :)
  • ______________
    spojio b_udder::

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

nikako ne mogu da pronadjem kako da dodam ikonicu mLock-a na desktop zna li neko kako i da li
to moze ili pak da ga stavim umjesto kalendara ili web-a ?????
(resenje bi bilo da se aplikacije aktivira pritiskom na dva tastera)

Charlei
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 24. Okt 2006. 13:33

Post od Charlei »

E pozdrav ...
ljdi ajde ono ko ima n73 nek mi kaze ako zna zashto je softver ovako malo usporen i ochito ima problema...
Unapred zahvalan..... :smutny:

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Mozda zato sto je svez softver,kakvog li pitanja!? :D Naravno,nije tesko odraditi update preko NSU-a i pokusati sa v3... verzijom softvera,ako je vec nemas,sigurno ces osetiti poboljsanje!!
Pozdrav 8)

Odgovori