Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

presvega, postavi slobodno, ne bi trebalo da bude problem, a koristilo bi mnogima.
*Saka* ne znam sta da ti kazem kod mene je ovako. A toliko sam se nadao novom homescreen-u :smutny: :smutny:

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

Motoman, probaj instalaciju preko ovi suite-a .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 17:39

Post od presvega »

Evo tog uputstva...Jes' da je na engleskom ali to nije ni bitno...

http://www.sendspace.com/file/z3471c

slavko101
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 13. Jun 2009. 14:21

Post od slavko101 »

Kada sam ranije koristio onaj program za snimanje sto je vec instaliran na tel sve je radilo nomalno, ali sada imam probleme. Kada pustim da se snima on iz ne znam kog razloga stopira snimanje posle 1-2min, kada se tel sam zakljuca ili to uradim ja. Zna li neko u cemu je problem? Podesavanja su mu pa skoro nikakva tako da neko ceprkanje po njima otpada. Znaci nije mi jasno kako i zasto je odjednom prolupao kada snima?

Jos jedno pitanje. Kada sam kupio tel na njemu su bili pored standardnih programa i snimljeni neki podaci (klipovi, muzika...). Mene zanima kada se uradi hard reset da li ce sve biti isto kao kada sam ga prvi put dobio (svi programi i ovi podaci) ili ce nesta nestati. Ako je ovo drugo sta ce to da nestane?

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Moze mi neko brzo reci gde se menja mod mreze ? trenutno mi je 3g i sve sam procesljo nikako da nadjem gde se menja :S

sssikisss
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pon, 27. Mar 2006. 14:04

Post od sssikisss »

Motoman
settings-connectivity-network-network mode

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

prepodstavljam po "default" da bude u settings/network/network mode. ili tome slicno.

dok sam radio edit, preduhitrio me clan iznad. :| onda mozete brisati ovo.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

nikolano1
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 04. Nov 2009. 18:35

Post od nikolano1 »

jel zna neko zasto mi umesto antenice za signal, stoji kao da je konektovan na gprs? a iskljucen je i wifi i gprs, a i dalje ima onaj znak sa dve crtice = kao da je na gprs-u?

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

nikolano1 stavi "packet data" na "when needed"

ako ne znas gde je to, idi u Settings/Connection/Packet data. tako je barem na N82, ako nije ta putanja, trazi pod settings packet data opciju.
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

misholinjo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 03. Jul 2009. 03:44

Post od misholinjo »

Posle nepuna dva meseca upotrebe telefon mi se znacajno usporio i poceo da se zaglavljuje. Pojavljuje se neka crvena tacka kada bilo sta otvaram i meni se otvara kao da ima animaciju. Nista nisam dirao, nijedan program nije instaliran na telefon ako neko moze da pripomogne sta da radim sem sto cu da ga olupam o zid. Pokusao sam soft reset i nece, hard takodje nisam uspeo da postignem :o

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

misholinjo, meni to što opisuješ liči na neke od efekata u meniju koje sam ubacivala na N97ici, ali ako ih sam nisi ubacio nemoguće je da su se sami pojavili. Da se nije neko drugi igrao tvojim telefonom? A što se tiče Soft i Hard reseta kako to misliš nisi uspeo da ih uradiš? Šta neće i šta to nisi uspeo da postigneš? Sam reset ili rešenje problema?
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

misholinjo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od misholinjo »

I meni lici na neki efekat ali me uzasno nervira i znatno je usporio telefon. U biti vrlo tesko da je neko drugi ubacivao ili ista cackao po telefonu jer telefon nerado ostavljam cak i na stolu. Elem li, kako da pogledam da li su ukljuceni ikakvi efekti kako bi ih momentalno iskljucio .

Nisam uspeo posle ukucavanja sifre *#7370*12345 ili 00000 da ista postignem, tj kada ukucam sve to i dalje ostaje na tastaturi a pretpostavljam da ako se resetuje mora makar da iskljuci telefon.

Takodje sam probao da iskljucim telefon i pri ukljucivanju drzim crveni, zeleni i taster kamere medjutim sve ostade isto a telefon je i dalje spor.

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

misholinjo , to su ti ukljuceni efekti teme ... nadjes tamo gdje mjenjas temu , ides opcije , pa onda efekti teme i iskljucis ih tu ...
100% ti je sporiji zbog toga i ta tacka se pojavljuje....
i pretpostavljam , meni ti se ne zatvara normalno , nego nekako prema sredini nestane :D

settings>personal>themes>general>options>theme effects>off .

I ne znam jesi li na tel stavio taskman, ako nisi , instaliraj ga pa pomocu njega oslobodis ram gasenjem nekih otvorenih aplikacija i tako ...

misholinjo
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od misholinjo »

Hvala puno, obeshrabrilo me je da servis drzi telefon i do 7 dana pa sam dao drugu koji se razume malo vise od mene u telefoncice da caprka i nesto je isceprkao... kako i sta ne znam, za sada se malo ubrzao :)

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

misholinjo, jesi provjerio ovo sto sam ti ja napisao ?
sto si spominjao onu tacku , kad otvaras aplikacije, to ti je 100% efekat teme ...
i sporiji je i zbog toga 100% ...

A ja koristim temu koja je dosla na mob , ne stavljam druge ... i zbog toga ti moze usporiti ... Ako vec hoces druge teme , instaliraj ih na memoriju telefona, a ne kartice... Puno brze radi kad je na memoriji telefona ... MOzda si to znao prije al et...

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 29. Sep 2007. 20:06

Post od vuchko987 »

Da li se zna mozda kada ce se pojaviti firmware sa kinetic scrolling-om i widgetima na pocetnom ekranu...? Bas me nerviraju, svi s60v5 osim 5800 imaju ovo. :uhuh:
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Wisost
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 29. Okt 2009. 00:25

re

Post od Wisost »

Možda widgeti za 5800 nikad i ne izađu... Nije džabe n97 duplo skuplji... A to nije teško napraviti... Jer se n97 reklamira tako da ispada da je to jedna od njeinih najvećih prednosti

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

5530 je dosta jeftiniji, pa ima i kinetic scrolling i widgete. Bas me nervira Nokia po tom pitanju. Verovatno ce ti widgeti i kinetic biti jedna od glavnih marketinskih trikova kad izadje X6.

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

Pa slazem se s vama, zaista je glupo ... Ne kontam ih , al sta ces ... Ipak mi se vise svidja od 5530 iako nema to :P

Edit:
Nece biti izgleda widgeta na 5800, nego homescreen kao kod 5530, i valjda ce to ubaciti u sledecem update-u. Ako neko bas yudi za tim moze se ubaciti na hakovan fon :D

vuchko987
Mobil fan
Mobil fan

Post od vuchko987 »

imam dva pitanja...
1. Da li se IKAKO moze podesiti da Alarm Tone bude Radio? Neka aplikacija mozda?
2. Imam jedan mrtav piksel na ekranu, uzasno me nervira, da li garancija vazi za mrtve piksele, tj. da li mogu da zamenim fon zbog ovoga ?(u garanciji je, uzet u Alpha Copy-u)

P.S. YouTube aplikacija sada pusta klipove u fullscreen-u, konacno su se setili... :D
iPhone je najbolji telefon na svetu. Tacka.

Odgovori