Nokia 6220 classic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Kupio sam ovaj telefon pre par nedelja u mobisu. Zadovoljan sam kako radi, brzinom i svim ostalim. Neko je u prethodnim postovanjima pomenuo "life timer" da mu ne radi dorbo, a meni su rekli da na novim nokijama namerno dobijes novi telefon sa vec upisanim brojem, kao da je pricano. Kod mene je bio na nuli ali zato ne zapisuje tacno minute, ali i to je to. :)

Sto se tice krckanja poklopca baterije, to se kod mene apsolutno nikada ne desava :D
Ali mi se malo jace cuju levi i desni "soft" tasteri i taster "gore", mada mi to posebno ne smeta. Telefon je cvrst i ne odaje utisak jeftinoce. :D

@Igor88bg
Verovatno si ti Igor kojeg sam pitao na sajtu za garmina. Poslacu ti PP posto si napisao ne javno :D

Igor88bg
Banned
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 04:02

Post od Igor88bg »

vla-do, ja svima govorim ovde da je VRH al oni sumjaju :-) meni je ovo mnogo dobra masina i ako sam imao N82 i opet kazem da mi je ovaj najjiskreije bolji:-)

http://www.youtube.com/watch?v=LqB4UdpUoGM evo sta nokije prezivljavaju!:-)

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Post od shocky »

Da li moze da se namesti u 'Gallery' da mi se ne vide sve slike u 'Images' i svi video zapisi u 'Video Clips'? Napravio je sve da se nalazi tu tj da imam brzi pristup da ne bi trazio po ostalim folderima, na kartici itd. Ni malo mi ne odgovara sto je ovako.

Prilikom snimanja video zapisa uvek radi crvena lapica koja se odrazava kao crveni pravouganik. Koja je u opste svrha ovoga i da li moze da se iskljuci? Posto nisam nasao u setting-u... :|

celtic spirit
Banned
Pridružio se: Pet, 27. Jun 2008. 10:55

Post od celtic spirit »

Ovako, procitao sam celu temu i ozbiljno se razmisljam da uzmem ovaj telefon pa me zanima da li bi mogao neko da mi kaze da li e51 ili 6220c? Ocigledna razlika je wi-fi koji e 51 ima a 6220c ne.
Da li bez obzira na to, na 6220c mogu da koristim MSN, icq, Skype i sl. i ako neko jeste koristio kakva su mu iskustva. I da li kartice sa wifi stvarno rade na 6220c, posto on nema wifi, ovo bi mi mnogo znacilo!!!
Imam 3120c i nikad nisam koristio symb ali kontam da bih se navikao.
nadjoh 2 jedina vredna vid snimka fona,izvinjavam se ako je neko vec kacio
http://www.youtube.com/watch?v=SXNwYbLStBY
http://www.youtube.com/watch?v=CU_W5vqX-nI
Uzeo bih fon preko postpaid promocije poznatog operatera pa me zanima jel neko vec pazario tako i jel zadovoljan fonom: :roll:

Wicker Man
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 06. Jan 2007. 14:53
:: HTC Desire
:: Sony Ericsson K800

Post od Wicker Man »

celtic spirit, Ako si bas odlucio da biras izmedju 6220c i e51 mozes postaviti temu u poredjenje i sacekati odgovore forumasa.Mozes i na 6220 koristiti msn.Po meni E51 bi imao blagu prednost u odnosu na 6220c.
When I'm walking a dark road I am a man who walks alone!

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

celtic spirit, 6220 definitivno kakav e51 on je klot apatat takoreci nema nista sem wifi kamera je Bolje da je i nema, office paket je stanadardan tako da opet nema nista u svakom slucaju asmo wifi i materijal kucista je od metala! moj izbor 6220!

celtic spirit
Banned

Post od celtic spirit »

Hvala Wicker Man i Igor88 na savetima. Mada mene i dalje zanima a odgovora nema da li na 6220 mogu da koristim wifi preko 'te neke' kartice za wifi!?? Sto se tice korisenja MSNa na 6620, tj. na mobu bez wifi-ja jel ima neko iskustvo koliko kosta otprilike korisenje msna preko edge ili HSDPA, naravno otprilike, za vreme od pola sata i sl.
Nokia 3120 classic

milos123
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pon, 15. Okt 2007. 16:59

Post od milos123 »

Igore,
odlican link za Nokia Test :). Mada da je sve to istina gotovo nikada se ne bi kvarili ili "skripali". Mogu samo da pretpostavim kakvi bi telefoni bili da nema ovog testiranja :shock:

Pozdrav,
Miki

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

milos123, pazi brate ovako za nase trziste ne prolaze ovakav ttest 100% posto su kod nas poceli svii nejvece skartine da uvaljuju :-) tako da ne znam moguce da skripe jer su zaa nase trziste je npr sa 6220c nemam problema sa skripanjem :-)

dimi89
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 07. Feb 2007. 09:25
:: Samsung Galaxy Neo
:: LG Optimus 4X HD

Post od dimi89 »

celtic spirit ja sam uzeo n76 i pokajao sam se ( dug je spisak razloga) najvise zato sto nema wifi a dosta mi znaci....ne znam cime se bavis(skola-gimnazija-faks) da bi mogo stvarno da ti preporucim nesto ali kako god da odlucis znaj da je wifi mnogo veliki plus u telefonu.(jer omogucava maksimalno drndanje telefona i minamilno dosadjivanje) :)
>>>Samsung S3 Neo GT I9301I<<<LG Optimus 4x HD<<<LG KS20 <<<....Nokia N76 {Symbian v60 3rd hacked}...

celtic spirit
Banned

Post od celtic spirit »

dimi89 znam da je wi-fi zakon ali zanima me da li postoji kartica koja kad se ubaci u telefon omogucava koriscenje wi-fi, niko da mi odgovori ili da otvorim novu temu, nigde nisam video da se prica o tome??
Nokia 3120 classic

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

Ako sam ja dobro razumeo u prethodnim porukama na forumu, u ovaj telefon se ne moze ubaciti wifi kartica .

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

celtic spirit, ne moze ni u jedan symbian telefon da se ubaci wi fi sd kartice, jer treba neki poseban sd slot, a telefoni sadrze obican.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

jerkann, ko zna mozda i nabudze i za nas :-) do skora bili je nesamislivo da na velicinu 1cm x 1.5cm imas kapacitet memorije od 32 gb :-) ko zna sta nas ceka u buducnosti! Ps nabavio sam scg route 1.9 tj skidam ga javljam sutra kakav je prema papirima pokazuje dosta cak i jedmosmerne uluce itd videcemo :-)

milos123
Novajlija
Novajlija

Post od milos123 »

Igore, mislim da ljudi malo preteruju kada kazu da kod nas stizu samo skartovi (ne kazem da nema i toga, naravno). Ja sam svojevremeno kupio 6280 u Becu, full fulova sto se kaze, ali dzaba, 3 puta sam mu menjao slajder u Alpha Copy. Jednostavno desi se da neki model bude lose odradjen. Kod nas je drugi problem a to je da postoji veliki broj telefona (preproduction units) koji se pradaju kao finalne verzije. Vidis i sam da veliki operatori ne stavljaju mnoge nokijine slajder telefone u svoju ponudu, dok ne prodje neko vreme, da se isprave eventualne greske. Pozdrav Miki

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

milos123, pa brate to mi lik iz alfa copy ja rekao rekao da se sklapaju kod nas zasto mu nebi verovao??? Covek mi je iskreno rekao jer ga poznajem :-)

milos123
Novajlija
Novajlija

Post od milos123 »

Igore,

prvo hvala na linku :D . Ako zaboravimo "teoriju zavere" protiv kupaca u Srbiji, zasto bi Nokiji bio interes da to radi? Da dodatno sebe diskredituju? Ne vidim logiku. A ako si mislio na to da ovi u servisu poprave telefon koji je reklamiran i zamenjen, i da ga onda ponovo prodaju kao nov, to se nazalost desava. Ali dobro, da ne duzimo dalje ovo "rekla-kazala". E da, ajde napisi komentare za novi SCG Route, vredi li stavljati ga (trenutno imam 1.8 ) sta ima novo? Pozdrav, Miki
Poslednja izmena od milos123 u Uto, 23. Dec 2008. 05:39, izmenjeno 1 put ukupno.

Igor88bg
Banned

Post od Igor88bg »

milos123, i sta kazes za slike? :-) Druze puuuno je precizniji pa je sve sto sam zamerao sredjeno ma evo detaljan opis :

Ispravke, dopune i izmene u SCG Route karti, verzija 1.9 (decembar 2008):

Unete su mape do nivoa ulica u 20 novih naseljenih mesta:

1. Backi Monoštor
2. Baranda
3. Bogatic
4. Dužine
5. Ilandža
6. Janošik
7. Kovacica
8. Lapovo
9. Lokve
10. Markovicevo
11. Mileticevo
12. Novi Kozjak
13. Opovo
14. Rabrovo
15. Sakule
16. Samoš
17. Sefkerin
18. Stari Lec
19. Velika Greda
20. Vladimirovac

SCG Route 1.9 sadrži ukupno 178 gradova i naseljenih mesta obradenih do nivoa ulica: Ada, Adorjan, Aleksinac*, Apatin, Arandelovac, Arilje, Backa Palanka, Backa Topola, Backi Jarak, Backi Monoštor, Backo Gradište, Backo Dobro Polje, Backo Petrovo Selo, Bajina Bašta, Bajmok, Banja Koviljaca, Banovci-Dunav, Bar, Baranda, Batajnica, Becej, Becici, Begec, Bela Crkva, Bela Palanka, Beograd (sa prigradskim naseljima: Beli Potok, Bolec, Borca, Jajinci, Kaluderica, Krnjaca, Kumodraž, Leštane, Mali Mokri Lug, Meljak, Mirijevo, Novi Beograd, Ostružnica, Ovca, Pecani, Pinosava, Rakovica selo, Resnik, Ritopek, Rucka, Rušanj, Slanci, Sremcica, Umka, Velika Moštanica, Veliki Mokri Lug, Veliko Selo, Vinca, Višnjica, Vrcin, Zaklopaca, Žarkovo, Železnik, Zemun, Zuce), Bezdan, Biskuplje, Bogatic, Boljevac, Bor, Brus, Budva, Crvenka, Cacak, Cenej, Cešljeva Bara, Cuprija, Desine, Despotovac, Dimitrovgrad, Dobanovci, Doljasnica, Donji Milanovac, Drljen, Dužine, Ðurakovo, Futog, Garevo, Golubac, Golubinci, Gornji Milanovac, Herceg Novi, Horgoš, Ilandža, Indija, Irig, Jagodina, Janošik, Kac, Kanjiža, Kikinda, Kisac, Kladovo, Knjaževac, Kovacica, Kovin, Kragujevac, Kraljevo, Krnješevci, Kruševac, Krušcic, Kucura, Kula, Lajkovac, Lalic, ,Lapovo, Lazarevac, Leskovac, Lokve, Loznica, Ljubinje, Ljukovo, Majdanpek, Markovicevo, Mataruška Banja, Mileševo, Mileticevo, Mladenovac, Mol, Nadalj, Nakovo, Negotin, Nikšic, Niš, Nova Pazova, Novi Banovci, Novi Becej, Novi Kozjak, Novi Pazar, Novi Sad, Novo Miloševo, Obrenovac, Opovo, Orom, Palic, Pancevo, Paracin, Pecanica, Petrovac na Mlavi, Petrovac na Moru*, Petrovaradin, Pirot, Podgorica, Požarevac, Požega, Prijepolje, Prokuplje, Putinci, Rabrovo, Radicevic, Raška, Ravno Selo, Ruma, Rumenka, Ruski Krstur, Sakule, Samoš, Savino Selo, Sefkerin, Senta, Sicevo, Sirig, Smederevo, Smederevska Palanka, Sombor, Srbobran, Srednjevo, Sremska Kamenica, Sremska Mitrovica, Sremski Karlovci, Stara Pazova, Starcevo, Stari Banovci, Stari Lec, Stepanovicevo, Subotica, Surcin, Svilajnac, Šabac, Šid, Temerin, Topola, Totovo Selo, Trešnjevac, Turija, Ub, Užice, Valjevo, Velika Greda, Velika Plana, Veliko Gradište, Vladimirovac, Voganj, Vojka, Vranje, Velebit, Vrbas, Vrnjacka Banja, Vršac, Zajecar, Zlatibor, Zmajevo, Zrenjanin, Žagubica , Žarkovac
Uneti su kucni brojevi i nove ulice u Nišu

Ukupno je 41 grad obraden sa tacnim smerovima, zabranama skretanja i preciznim rutiranjem: Batajnica, Beograd, Becej, Bor, Crvenka, Cacak, Golubac, Gornji Milanovac, Indija, Kikinda, Kragujevac, Kraljevo, Kula, Leskovac, Loznica, Nikšic, Niš, Nova Pazova, Novi Pazar, Novi Sad, Obrenovac, Palic, Pancevo, Petrovac na Mlavi, Pirot, Podgorica, Požarevac, Požega, Ruma, Srbobran, Sremska Mitrovica, Stara Pazova, Subotica, Svilajnac, Užice, Valjevo, Vrbas, Veliko Gradište, Vranje, Vršac, Zrenjanin
Terenskim snimanjem je obraden širi region Kopaonika i Goca, uradena je detaljna topografska karta navedene regije.

Unete su korekcije na putnoj mreži Srbije:
Uneta obilaznica oko Beograda
Popravljeni pojedini mali putevi u Vojvodini
Popravljeni pojedini putevi na Tari
Uneta petlja na Dunavskoj magistrali
Korigovani putevi na Kucaju i Homolju
Korigovani putevi u Crnoj Gori
Unete su ispravke u gradovima u Srbiji i Crnoj Gori:

Popravljena ulicna mreža na Zlatiboru
Popravljena ulicna mreža u Pancevu
Izmenjena geometrija pojedinih ulica u Subotici
Ispravljena ulicna mreža u Horgošu
Korigovane ulice u Golupcu
Popravljene ulice u Vrbasu
Ispravljeni putevi na Tari
Korigovane ulice u Gornjem Milanovcu
Korigovane ulice u Nišu
Promenjeni nazivi ulica u Mladenovcu
Korigovana petlja kod Mackata
Uneti nazivi ulica u Novom Miloševu
Popravljene pojedine ulice u Kragujevcu
Popravljena geometrija pojedinih ulica u Novom Sadu
Ispravljane su greške, i unešeni su novi podaci u Beogradu:

Ispravljena zabrana skretanja u Kirovljevu ulicu
Uneta zabrana skretanja u ulicu Topciderski venac
Popravljeni brojevi u ulici Jurija Gagarina
Popravljena smernost dela Cerske ulice
Ispravljena smernost dela Daskaševe ulice
Uneta zabrana skretanja u ulicu Vojislava Ilica
Korigovana geometrija ulice Živka Davidovica
Popravljena geometrija Jastrebljove ulice
Ispravljena smernost dela Mis Irbijeve ulice
Korigovana geometrija ulice Milana Todorovica
Korigovan tip dela ulice Mage Magazinovic
Ispravljen smer dela ulice Lazara Kujundžica
Korigovana geometrija Vinogradske ulice
Korigovana smernost dela ulice Dobre Mitrovica
Korigovana smernost dela Porecke ulice
Korigovana ulica Tase Živanovica
Ispravljen tip dela ulice Vatroslava Lisinskog
Popravljen smer dela Molerove ulice
Korigovana smernost dela ulice Hanibala Lucica
Ispravljen tip dela Zetske ulice
Uneta zabrana skretanja u ulicu Terazije
Korigovana smernost dela ulice Sajmište
Popravljena smernost dela ulice Zemunski put
Popravljeni kucni brojevi u Cvijicevoj ulici
Korigovana geometrija ulice Stjepana Filipovica
Popravljeni kucni brojevi u Mileševskoj ulici
Korigovani kucni brojevi u ulici Bulevar Zorana Ðindica
Uneta zabrana skretanja u ulicu Jovana Rajica
Uneta zabrana skretanja u Sredacku ulicu
Korigovana geometrija ulice Banjicki put
Ispravljen tip dela ulice Bele Vode
Korigovan tip dela ulice Žarka Vukovica Pucara
Korigovan tip dela ulice Cara Lazara
Ispravljena geometrija Zvecanske ulice

milos123
Novajlija
Novajlija

Post od milos123 »

ovde imate link:
http://www.ipmart-forum.com/showthread. ... +Route+1.9

Igore, slike su stvarno odlicne, svaka cast, bas mi se svidjaju

Pozdrav, Miki

napalm death
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 21. Okt 2006. 13:47

Post od napalm death »

EVo jedno malo teze pitanje za korisnike ovoga telefon.

DAL' JE TELEFON TOLIKO LOS??

Apsolutno ne mogu da nadjem dobre utiske o ovom telefonu a da su objektivni. Ja ga nisam uspeo da drzim u ruci pa ne znam

Znam sve o njemu ono.. kao sto je i na papiru ali licno nemam pojma. Danas je malo falilo da ga kupim ali zbog x-y razloga nisam pa cu mozda posle nove godine. Dal je toliko lose uradjen hardware??? Mnogo njih se zali na klimavo kuciste, losu tastaturu i poklopac koji nece da izdrzi ono.. sto biu se reklo 100 otvaranja-zatvaranja.

Baterija je jako jako losa.. kazu da sa normalnim koristenjem svega ne izdrzi ni dan kako treba.. a gde je tu multimedija, slusanje muzike i slicno ???

Odma da kazem da mi se jako jako svidja ovaj fon ali dosta toga me odvlaci. Ako ga ne uzmem onda cu mozda uzeti n95 samo radi funkcionalnosti inace mi se gadi.. pogotovo sto je slide sto me n80 napatila pravo..

Pa ako neko moze o tim losim stranama ovog modela i koliko su one zaista lose.

Odgovori