Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
cvoruga napisao:tolero, hvala na opširnim informacijama.
mpetrovickg, rekoh da mi takav uopšten odgovor ne znači ništa, bez konkretnih podataka.
Pa moras da napises sta bi radio na njemu da bi ti neko rekao da li moze da izdrzi ili ne. Snimo sam Batery+, tako da ce valjda da pokaze statistiku koriscenja posle sledeceg punjenja.
Jbg, ja ne znam kako drugačije da vam objasnim nego da vam nacrtam.
Neka se niko ne naljuti ali jbt, je li teško razumeti da tražim ovako nešto, evo primera:
cvoruga napisao:Jbg, ja ne znam kako drugačije da vam objasnim nego da vam nacrtam.
Neka se niko ne naljuti ali jbt, je li teško razumeti da tražim ovako nešto, evo primera:
Sve lepo piše, nadam se da me razumete sad .
Razumeo sam ja tebe odmah, ali ti ne razumes mene da moras da napises svoje potrebe kako bi mogao neko da uzme priblizan log.
Kako god. Necu vise spamovati temu.
Edit: Zavisi i koji ces model da uzmes. 730 ima dve kartice, tako da ako su obe aktivne, vise ce trositi nego 735.
cvoruga, WP nema takve podatke kao Android. Moze da se vidi trenutni postotak baterije, trenutna potrosnja, i ocekivano vreme trajanja baterije do momenta gasenja uredjaja: npr. telefon skinut u 07:41 sa punjaca, trenutno na 90% napunjenosti, brzina praznjenja 4.96%/h - to je ono sto meni Battery (Enless software) sada pokazuje. Drugim recima, za 4h gde sam imao 10-ak WA poruka, 10 min proveravanja emaila, i jos 15-ak min za raznorazne notifikacije (FB, Cyberdust, Windows Central...) potrosio je 10%. Ovo je sve na mom 930.
Sto se stavki koje si naveo tice - Viber radi jako lepo, za titlove ne znam jer je po meni mazohizam gledati filmove na malim ekranima, igrica imas koliko volis. Zvuk na 930 je odlican, ne sumnjam i da je na 730 sasvim zadovoljavajuci, iako nazalost nisam imao priliku da uporedim.
Rezultate tenisa, fubala i ostalih sportova imas u dosta aplikacija, dok precice koje pominjes mozes da postavis i na HS (app), ili u NC pa da odatle gasis. Licno, ovo smatram nepotrebnim, jer sam video da se trajanje baterije gasenjem i paljenjem ovih stvari znacajno ne povecava... Battery Saver je tu da ti iscedi i poslednji atom baterije na ustrb konekcija (gasi sve osim telefona i SMS)
@cvoruga,ja mislim da ne postoji trenutno smartfon čija baterija ne može da izdrži bar od ujutru od 7 do uveče do 23h! Ja moj G3 stavljam svako veče pre spavanja na punjač i skidam ujutru kad ustanem!
Ako ti je do baterije i gledanje serija/filmova pade mi na pamet lumia 1320. Ima bas brutalnu bateriju a nije toliki potrosac. Jedino ako ti ne smeta velicina. I ima malo losiju kameru od 730 ako je to presudno. L1320 ima sigurno najduze trajanje baterije od svih wp modela
mpetrovickg napisao:Pa moras da napises sta bi radio na njemu da bi ti neko rekao da li moze da izdrzi ili ne. Snimo sam Batery+, tako da ce valjda da pokaze statistiku koriscenja posle sledeceg punjenja.
Da, to bi trebalo da bude implementirano, ali ne kao deo sistema, već kao MS sistemska aplikacija.
Npr. "Battery Saver" ili "Data Sense" sada idu odvojeno od zvaničnog update WP8.1 OS-a, ali češće dobijaju razne nadogradnje i unapređenja...
Steta sto ti velicina smeta inace bi sto sebbaterije tice bio miran 100% Ja sam se na 6" naviko za par dana. Jedino ako ti je problem kako da ga nosis posto ne staje basbu svako dzep farmerki ili kosulje
cvoruga napisao:demius, ja ili sam ćorav ili ne vidim gde piše trajanje baterije .
Za sada na WP8 ne postoji klasični sistemski "SOT" kao kod androida.Možeš samo da sam instaliraš neku app za monitoring baterije, kao što je ova Battery Performance
Ma znam,pitam jer je prodaju...a ja ŽELIM da je kupim i to pod hitno....Kad smo već tu,pitanje,može li se softverski menjati 2G-3G za svaku karticu i može li se softverski ugasiti ona kartica koja ti trenutno ne treba(zbog lošeg prijema te mreže ili zbog nepovoljnog rominga),kao npr.nebilo poredjeno,ali ajd kad mora,kod drndroida Šljamsung Galaksi Duosa(btw solidan aparat za tako...neke korisnike,kao što sam ja)....
PetarI napisao:Ma znam,pitam jer je prodaju...a ja ŽELIM da je kupim i to pod hitno....Kad smo već tu,pitanje,može li se softverski menjati 2G-3G za svaku karticu i može li se softverski ugasiti ona kartica koja ti trenutno ne treba(zbog lošeg prijema te mreže ili zbog nepovoljnog rominga),kao npr.nebilo poredjeno,ali ajd kad mora,kod drndroida Šljamsung Galaksi Duosa(btw solidan aparat za tako...neke korisnike,kao što sam ja)....
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.