Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Shakal
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 23:54
Kontakt:

Post od Shakal »

Lomnica ajd postuj slike n73 vs Sony digitalac zivo me zanima, posto sam iod pocetka kad sam video slike s n73 ubedjen da na n seriji n80 n73 ta kamera od 3mpx nije bas najbolje odradjena...

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@shakal: to nije lomnica slikao nego zoreli, pogledaj malo bolje. Imaju skoro isti avatar pa si zato mislio da je ista osoba.
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Da,zoreli je bas mogao malo bolje da mi isecka avatar pre nego sto ga je kopirao!! :uhuh: Sad i mene zbunjuje,mogao bi da malo promeni doticni,ili ako mu se toliko svidja ova boja N70 nek skine neku drugu sliku da ne pravi zabunu ni meni ni drugima,sta mislis zoreli!?
Pozdrav 8)

albumag
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 08. Okt 2006. 23:13
Kontakt:

Post od albumag »

CHARLEI napisao:E pozdrav ...
ljdi ajde ono ko ima n73 nek mi kaze ako zna zashto je softver ovako malo usporen i ochito ima problema...
Unapred zahvalan..... :smutny:
Spor ti je zato shto verovatno prvi put koristish symbian :D

Charlei
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 24. Okt 2006. 13:33

Post od Charlei »

HI me again......
E recite shta je najbolje tj najkompatabilnije uzeti za ovaj telefon od kartica...?
Da li Transcend, Kingston, PQI,........ :dry:
Pozdrav...... 8)

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

moja N70 je baš takva 8)
lomnice što se uzbudžavaš :lol:

Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

Charlei, Sve koje si naveo su dobre..... :D

Edit: sorry...my mistake... :shock:
Poslednja izmena od Ninolina u Pon, 27. Nov 2006. 19:18, izmenjeno 2 puta ukupno.
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ninolina, Charlei je pitao za kartice za N73. A u njega idu MiniSD.

Charlei, potpuno je sve jedno. Traži malo po forumu, i naći ćeš svakakva mišljenja na temu kvaliteta prizvođača kartica, ali na kraju se svi slažu da je sve to 98,5% isto. Ako si baš baksuz da naletiš na faličnu, to će biti do konkretnog primerka, a ne do firme, a zamena iste je sasvim uobičajena reakcija pradavaca (nema popravke, ili radi ili ne).

:)
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO

Charlei
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Charlei »

Pozrav...
Recite mi kako da obrishem sve kontekte iz telefona odjednom ako je to moguce.....!
I zashto telefon ne uchitava sim , vec samo na moj zahtev....!
Please respon.... HVALA>>>> :)

MilančeBGD
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 13. Dec 2005. 15:38
:: Sony Xperia U
:: SE K800i

Post od MilančeBGD »

Charlei, pa lepo odes u imeniku ides,options pa nadjes da selektujes sve kontakte,sad imam srpski jezik pa ne znam bas tacno da ti kazem na engleskom,ima mark and unmark tu udjes i odaberes mark all,i onda ides delete i izbrisu se svi :wink:
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works...

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Mark all i onda delete i on ce da ti izbrishe sve... :wink: I onda idesh na options - SIM contacts - SIM directory - Mark all - Options Copy to Contacts i tako prebacish sve kontakte sa SIMa na telefon...

Charlei
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od Charlei »

E ok kapiram to, ali zar ne postoji opcija kojom bi mogao da koristim brojeve sa kartice bez kopiranja u telefon....ili mozda nisam navikao na Symbian pa mi to sve izgleda :o ...!!!!
Hvala za predjashnji odgovor... :)

popste
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 12. Dec 2003. 09:48

Post od popste »

Ne postoji ta opcija, kad god hoces brojeve sa kartice, moras to da otvoris iz opcija... tako je uvek bilo na svim symbian-ima..

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Charlei, pa naravno da možeš...idi u Menu/Contacts/Options/SIM contacts/SIM directory...i tu ti se nalaze kontakti koji su na SIM kartici...Možeš sa njima da radiš šta god hoćeš, a da ,pritom, ne moraš da ih kopiraš u telefon... :D :)
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Moze li neko da mi uporedi brzinu rada (ono standardno poruke, galerija itd) imedju nokie n70 i n73. Posto sam n70 imao prilike da cackam pa me interesuje da li je takav i n73, jer mi onaj n70 uopste nije delovao sporo.
Ovo bi mogla da mi kazes ti Ninolina, jer sam primetio da si se susrela sa oba! :wink:
Thanx & PozZ 8)

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

Koren, brži je malo N73 u odnosu na n70...:D ...mada kažu za N70 da je extra spor pri otvaranju Galerije (meni lično ne smeta ta njegova "brzina", i nije mi spor)...Mislim da bi Zoreli mogao da ti da najbolju procenu, s obzirom da je baš posedovao N70 kao i N73... :wink:

megatron
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Jun 2006. 21:31

Post od megatron »

Koren, da ti prenesem licno iskustvo ja sam sa v3x presaso na N73 i nisam osjetio neku razliku
osim sto se malo sporije otvara kameru..

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

megatron, pa dobro...V3x nije symbian, pa je poređenje malo nerealno...ali ok, već samim tim što V3x i nije fon sa OS-om, ovo govori o brzini N73...što je pohvalno za novi OS 9.1...kažu da je brži u radu od starijih verzija... :roll: :wink:

dojlimi
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:35

Post od dojlimi »

softver na mojoj n73 je v 3.0638.0.0.30 rm-133 nokia n73 (07), muzicki plejer je totalno drugaciji izgleda extra moze da se postavljaju omoti albuma ima vizulaciju ekvilajzera i pulsa i to preko celog ekrana, ima prosirivi stereo, balan zvucnika levo desno, i jos puno opcija,stvarno extra. ranija verzija mi je bila azijska apac, a sada emu.
A N D R O I D

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Hvala Ninolina, ne stigoh ja da sacekam Zoreli-jev odgovor, posto sam jutros uzeo N73 preko Telenora. :)
Evo par mojih (prvih) utisaka: Telefon je stvarno super, ono sto je mene prijatno iznenadilo je brzina rada, jer je u poredjenju sa nekim symbian telefonima koje sam imao prilike da cackam (6630, 7650...) dosta brzi, cak toliko da neku vecu razliku izmedju njega i n6230i (s40) uopste ni ne primecujem! Kamerica i ostalo ce se jos pokazati, jer danas nemam vremena puno da ga cackam.
Takodje me je odusevilo pakovanje, koje je po prvi put bilo zatvoreno (zapecaceno) u odnosu na prodavnice u kojima predamnom pakuju telefon i punjac u neku sklepanu kutiju! :disgust: Tako da me je nalepnica "sealed" bas obradovala! :D
Sto se tice dodatnih stvarcica u pakovanju, ili bolje da ih nazovem standardnih, dobija se:
- Telefon
- Punjac
- Uputstva i CD
- Kabl za povezivanje CA-53
- Handsfree HS-23
- Adapter za starije punjace
- Trakica za nosenje oko zgloba (veoma fancy)
- Krpica za ciscenje sociva i ekrana
Sasvim ok zar ne!? 8)

Jos jedna stvar koja se cesto pitala je da li su telefoni zakljucani na Telenorovu mrezu? E pa nisu, ubacio sam MTS postpaid karticu i telefon je radio bez problema.
Za kraj evo par slikica (slikanih sa n73) pakovanja i opreme:
Slika Slika Slika (ova poslednja je slikana sa 6230i)
PozZ 8)

Odgovori