Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 17:39

Post od presvega »

Tacno je to sa alarmom, meni se takodje desava da kasni po 2-3 minuta, a i ljudima nekim koje znam. To je neki bug softwera, koji ce se nadam se resiti nekim narednim firmware-om.

Godzilla
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Ned, 24. Maj 2009. 16:52

Post od Godzilla »

presvega, ахаха лол. 8) :P

Па ви ставите 3 минута раније. :oops: :P
Nokia 6220 Classic

mcwelja
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 19. Maj 2007. 14:28

Post od mcwelja »

Pozz ljudi. U planu mi je u skorije vreme da pazarim ovaj fon. E sada, sta mi mozete reci o njemu, da li ste zadovoljni, kako vam se cini i to tako. Mene prvenstveno zanima kvalitet zvuka, pa tek onda ostatak. I ima te li mozda neki predlog kao neku alternativu? Plz help :)

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

mcwelja, pa pogledaj nekoliko stranica unazad i vidjet ces utiske drugih ljudi . Ako te prvenstveno zvuk zanima , nista spektakularno . Zvuk u slusalicama je srednje jacine, a na zvucnicima odlican . Nije mi jasno se je XpressMusic . Ja ga imam vec 3 mjeseca , i zadovoljan sam 100% .

presvega
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 17:39

Post od presvega »

Slazem se sa prethodnim postom, mada meni je zvuk u slusalicama dobar, a na zvucnicima kada je na maximumu ponekad se cuje krcanje neko, sto se moze resiti podesavanjem basa, rekao bih da je prethodni N73 koji sam imao bio bolji sto se tice zvuka. Jos nesto od iskustva, osetljivost ekrana nije recimo kao kod novijih samsunga, iphona, ili recimo N97, tacnije moras malo ''jace'' pritisnuti ekran, ali sve je stvar navike, naviknes se brzo. Sto se tice same funkcionalnosti telefona, tu su mogucnosti prakticno beskrajne, na netu postoji bezbroj aplikacija za ovaj fon. Baterija (bar kod mene) dobra, dva dana, sa cestim razgovorima, koriscenjem bezicnog interneta. E sad jedina zamerka koju imam je sam kvalitet izrade plastike, koja je pucketala na par mesta i umela cesto da iritira prilikom svakodnevnog koriscenja, ali srecom se to lako resava umetanjem parceta folije ispod maske gde se javlja to pucketanje.

Jednom recju za cenu koju ima ovaj telefon, dobijas zaista puno, neces se pokajati ako ga uzmes.

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

Za cenu od 210-230 evra za koliko moze da se nadje ovaj tel vredi svaku paru! Pogotovu wireless i GPS koji rade odlicno! Osetljivost je po meni odlicna, ali ne mogu da kazem da sam isprobao mnogo touch screen telefona sem iPhona i nekog LG-a!
LG Nexus 4 16GB

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

pa ja sam rekao da sam 100% zadovoljan . A to sam rekao zato sto mi muzika nije toliko bitna. Momak je rekao da ga prvenstveno zanima muzika, sto nije jaci dio ovog telefona.... Stvarno ne kontam sto je " XpressMusic " :lol:
A GPS radi savrseno ... Brz je pravo ... wirelles takodje radi savrseno ...
Muzika nije losa, ali nije spektakularna...

mcwelja
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mcwelja »

Ja planiram da ziku slusam na BT BH-503 sluske...kako vam se cini to, da li ce dobro da se cuje?
I mozda (sigurno) glupo pitanje, ali da li se trosi kredit ako koristis WiFi tj GPS? :?

kljun
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 26. Jul 2007. 20:56
Kontakt:

Post od kljun »

mcwelja napisao: I mozda (sigurno) glupo pitanje, ali da li se trosi kredit ako koristis WiFi tj GPS? :?
:o brate! Naravno da se ne trosi. :wacko:
Nokia N82 + 8GB + Altec Lansing Headphones, SE K810i L.F.C. - Y.N.W.A. moj album

raso1
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 17:43
:: Optimus 2x, Nexus 4

Post od raso1 »

Pozdrav ljudi. Kupio sam ovaj telefon prije par dana i imam mali problem. Prilikom konekcije na internet u pojedinim situacijama mi ne nudi da izaberem vezu (one tri stavke, WLAN, internet i WAP servisi) vec ga jednostavno pokusa konektovati na "mtelgprs1". Recimo kad pokusam otvoriti stranicu koja se nalazi u MARKERIMA ili aplikaciju "facebook" ponudi mi WLAN, dok prilikom otvaranja aplikacije "gmail" ne nudi WLAN, kao ni kada pokusam nesto traziti preko Googla( pise mi mrezna greska, provjerite da li ste izabrali tacno odrediste). Prije sam imao Nokiu N78 i ovakve stvari mi se nisu desavale, na njoj mi je uvijek nidjeno koju vezu da izaberem.

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

raso1, pa vidi , mozes u postavkama aplikacije probati naci ono da te svaki put pita ( aways ask ) , a ako tu ne mozes naci , onda u opcijama tamo u application manager>installed applicatoions ... Bar sam ja tako rijesio isti problem ... Jer tebi je namjesteno da te odmah konektuje preko "mtelgprs1" , a ne da te pita svaki put ...
Poslednja izmena od mazzy u Sre, 25. Nov 2009. 14:19, izmenjeno 2 puta ukupno.

raso1
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 27. Mar 2009. 17:43
:: Optimus 2x, Nexus 4

Post od raso1 »

Mene i zbunjuje to sto me nekad upiti da biram vezu, a nekad me veze automatski, ali valjda cu nesto rijesiti. Reci mi da li kod njega postoji opcija da sacuva otvorenu stranicu i njen sadrzaj u memoriji tel ili kartice, jer ja to nisam uspio pronaci. Na N78 je bila ta mogucnost u internet>alati>sacuvaj stranicu, teko da sam poslije bez konekcije mogao pregledati njen sadrzaj.

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

raso1, u fabričkom browseru nema te opcije, ali npr. u Operi Mobile i Operi Mini ima. :wink:
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

mcwelja
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mcwelja »

Najzad idem u subotu da kupim 5800. Recite da li treba na neshto posebno da obratim pazhnju? Chitao sam neke stare serije koje su imale problema sa zvuchnicima... (posto mi je ovo prvi TS fon, smart, a i prva nokia :D )

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od mazzy »

mcwelja, taj problem sa zvucnicima je nekada bio , nema toga vise :)
budi bezbrizan :) javi kakvi su utisci :lol:

Xepoj
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 17. Sep 2009. 02:13

Post od Xepoj »

Imam jos jedan problem, verovatno opet ne postavljam pitanje na pravom mestu ali nema veze. :)
Update-ovao sam PC suite na ovu sad zanju verziju i kad konektujem fon, non stop mi dole stoji "found new hardware MFP device" i ne mogu da ga sklonim. Kad ga zatvorim nakon 4-5 sec otvori se ponovo... sta mi je cititi? :)

mcwelja
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mcwelja »

Evo posle par sati koriscenja i moji utisci...

Ok je TS, tj lepo reaguje na prste ali nije bas nesto precizan (tipa kada pisem sms, ukljucena full screen qwerty, moram da tipkam gornje delove slova bilo prstom bilo olovkom, jer ako tipkan doodnje delove on kuca onaj simbol ispod), sada nzm da li je to do mog fona ili je tu svufa...
Imam V 31.0.008, ok za sada funkcionise, da li da updatujem? Ako uopste ima update...
WiFi nisam probao jer u ovom delu nisa nema WiFi :/
Povezivao sa compom nisam jer mi crko hard disk tako da ce proci izvesno vreme pre nego sto to uradim :)
Zvuk na zvucnicima je ok, lepo se cuje i glasan je, dok na slusalicama mi je nekako dosta tih (ne koristim standardne vec one velike DJ slusalice) Da li moze nekako da se pojace zvuk? (tipa kao na SE ubacivanjem novih acoustic drivera ili nekako drugacije...)

Nikola031
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 06. Okt 2008. 20:25
:: Lumia 640 Dual SIM
Kontakt:

Post od Nikola031 »

mcwelja, to što ti je TS neprecizan je verovatno uzrok loše kalibrisanog ekrana. Uradi kalibraciju u menu-settings-phone-touch input. Što se tiče vezije sw-a, poslednja je v31.0.101, nisam video nekih većih bagova u njoj, osim što se ponekad desi da se telefon restartuje iz čista mira, npr jednom u 5 dana.
Sony Ericsson prototypes: G702 (BeiBei), W707 (Alicia), 3x M610i (Lizzy)

mcwelja
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od mcwelja »

Jeste, u pravu si bio, losa kalibracija ekrana, ispravio sam i sada ok radi :)
A btw gde se ubacuju smajlici u poruke? :/

darkonda
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
:: iphone 5s 32gb

Post od darkonda »

mcwelja napisao: A btw gde se ubacuju smajlici u poruke? :/
I mene to jako zanima, vec sam postavljao pitanje u vezi ovoga, ali niko da odg.. verovatno nema jos takvog programa za smajlije... :disgust:

Odgovori