Nokia N73

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

wasssup,kao sto ti je Azimuth rekao,symbian je jednostavno operativni sistem koji nije nista komlikovaniji od operativnih sisteme u dumb telefonima.Telefon je odlicna kupovina,ja ga licno imam vec 6 meseci i nerazmisljam da ga menjam.Uz "noramlno" koriscenje(pri tome mislim da ga nebacas,da neispada na tvrde povrsine i slicno) sigurno ce ti trajati godinu-dve bez probleme.Znaci slobodno kupui! :roll:
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

wasssup
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2008. 20:16
:: Samsung galaxy Ace 2

Post od wasssup »

E hvala vam ljudi na odgovorima!!!!!Jos uvek se kolebam izmedju ovog i 5610,ali nebih opet slajder(imam d 600) i n 73 ima i symbian!Znaci 2 plusa za n73!!Nadam se da cu njega uzeti!Ali ja nema sanse da ga koristim kao obican fon,posle nedelju dve ima garant da flesujem softver,inst. n gage,sertifikat....(Inace vec sam pronasao tutorijale za to :lol: )!!!!E i zanima me koliko je n 73 "spor"?Posto znam da symbiani nemaju neku brzinu.....
Ace 2 + 16Gb Patriot Class 10

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 30. Jul 2008. 13:51

Post od fxgt »

Ma N73 je extra uopste nije spor dobro sporiji je u odnosu na N82 ali je i dalje solidno brz pogledaj samo kako radi s40
N73 full hacked and customized by me, 5800XM NAVY blue CFW40 by FXGT

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ma tu sporost su izmislili oni koji su ljubomorni na symbian telefone koji su superiorniji na svim poljima od ostalih tel.N73 je dobar tel,kompletan,tj ima fantasticnu kameru,extremo jak zvuk i naravno symbian kao nesto sto je najbitnije.Ima display od 2,4 inca sto znaci da bas "vidljiv".Jedina mana mu je po meni ta zbijena i sitna tastatura i tvrd dzojstik,ali i poprilicno nestabilan softwer.Pazi sta kupujes!Lepo idi u Alpha copy i kupi original i ne bi trebao da imas ikakvih problema
Note IV N9100 dual

zllaja
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Ned, 09. Dec 2007. 01:09

Post od zllaja »

A jos ekran ima automatsku regulaciju osvjetljenja preko senzora.zvuk je kao sto toda rece extremno jak (za razliku od samsung telefona koje sam izmijenjao ovaj je debelo ispred njih) o kameri da ne trosim mnogo rijeci:u dnevnim uslovima sasvim moze zamijeniti osrednji digitalac a ako zatreba tu je i dobar blic,za razliku od dzojstika na SE modelima ovaj extra dobar + ima jako mnogo prostora oko njega za komforno koristenje,na tastaturu sam naviko mada je mogla biti i veca (bzvz ona rupa ispod ekrana),softver je u normalnoj upotrebi stabilan kao i kod drugih telefona i prava je rijetkost da zakucava i to jedino kod mp3 plejera prilikom dodavanja novih pjesama ponekad se zbuni i kod instaliranja pojedinih aplikacija al to je kao sto rekoh prava rijetkost i dovoljan je samo restart da sve dodje u normalu (update bi sigurno trajno rijesio problem)

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

To za zbijenu tastaturu ,i nije neki problem,navici cu se!A koliko je skuplji u Alpha copy-u od onih "obicnih" radnj?Mislim na N73 ME!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ma nema to nikakve veze gde je telefon kupljen. Sve su to originali i nema kopija. Da li je sklapan u Dubaiu, Madjarskoj ili Norveskoj savrseno je svejedno kad se sklapaju identicni delovi, na identican nacin i sa odenticnim alatom. Ako mislis na to da li je skidan sa mreze ili nije, ni to nema apsolutno nikakve veze osim sto ces na maskici imati oznaku a u softveru se to da lako srediti jednim obicnim flesovanjem. Ne razumem oko cega se dize tolika frka :uhuh: Jedino ako imas para na bacanje pa da dajes toliko, drugog razloga nema da ga kupujes u AC-u. Sto se cena tice pogledaj na sajtu pa ce ti sve biti jasno a imas i brojeve pa mozes da okrenes nekoliko...

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

Naravno da nemam pra za bacanje!!!!A telefon sa oznakam sigurno necu uzeti jer me nerviraju ti natpisi i promenjene ikone!Jer znamda ima telefona bez oznake na maski

IDzO
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 30. Jun 2005. 11:01
Kontakt:

Post od IDzO »

wasssup, kao sto je i Azimuth rekao, stavljanjem nove verzije SW-a gubis sve te oznake i ikonice od operatera !

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

Pa znam,nego me malo nerviraju one oznake na masci!Nekako mi kvare utisak o fonu..Tako da cu traziti da kupim bez njih

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

wasssup,Imas na ovom sajtu dosta radnji gde su cene vise nego povoljne,okreni neke od brojeva i proveri da li imaju taj model u prodaji.Sto se tice oznaka na
masci tu si apsulutno upravu kvare utisak o telefonu.Kada sam ja kupovao tel,trazio sam model koji nije imao te oznake na masci,nasao sam u Balkansko,pa mozes u radnjama u toj ulici da pogledas.Ovaj tel nije uopste spor,doduse malo je sporiji u odnosu na N82,ali je i dalje jako brz i pouzdan.Kao sto toda81 rece to o sporosti su izmislili oni koji su ljubomorni na symbina i na prednosti koje on pruza u odnosu na dumb telefone.Ako vec posedujes jedan slajder telefon onda definitivno tvoj izbor treba da bude N73.Nadam se da sam bar malo bio od pomoci.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od fxgt »

eh bre problem oznake das lepo 20-25e za drugu masku :D

inace ako oces najkvalitetniji fon bitno je da mu 7i8 broj u imei-u budu 00 01 10 nesto od ta tri tj 00 ja nejbolje

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

Hvala znemanja,bio si od velike pomoci!!!!A kako da otkrijem to za imeil?Da pitam prodavca da mi procita pa ako mi se ne svidja ne uzimam?? :lol: I koliko je to tacno?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

wasssup, a da ti malo prelistas po forumu pa da nadjes odgovore na svako tvoje pitanje? I kako mozes tako sa visine da se obracas ovim ljudima koji pokusavaju da ti pomognu u resavanju tvog problema? Sve ti lepo pise, potrudi se, prelistaj par strana ili koristi opciju trazi da bi nasao to sto te interesuje i za imei broj i za sve ostalo... :disgust:

wasssup
Mobil fan
Mobil fan

Post od wasssup »

Pa ja trazim,ali nikako da nadjem bas sve....I ne obracam se sa visine,pogotovu sto vidim da ovde ima ljudi koji se stvarno razumeju i hece da pomognu!Ja sam hteo da se nasalim malo za ovo sa imei-om,ako konkretno na to mislis.Pokusavam da saznam sto vise stvari kako se nebi zaj**bo u kupovini.Ja se izvinjavam ako sam nesto lose napisao,ili uvredio nekoga. :smutny:

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od fxgt »

pa ono ili ga upalis pa kucas *#06# ili pogledaj pozadi ispod baterije

ja obavezno palim fon kad ocu da ga kupim i naravno njakam da vim da li je sve ok

secam se kad sam menjao 6600 + 50e za 6630 jedno dobrih sat vremena sam mucio 6630 daok se niam uverio da je sve ok :roll:

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

wasssup ,fxgt je upravu obavezno pre kupovine upali tel otkucaj *#06# i resices sve nedoumice :oops:

zeha
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 28. Maj 2006. 23:56

Post od zeha »

Ja moram opet da pitam posto nisam dobio odgovor.. Instalirao sam petnaestak tema, ali neke ne mogu da obrisem, tj. neke od tema se nalaze u aplication manager-u, pa ih deinstaliram odatle, a veci deo tema nije u a.mng. i ne vidim nacin na koji bi ih izbacio iz telefona.. Da li neko ima resenje?

fxgt
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od fxgt »

aha ako su teme koje si insta na kartici zakaci fon preko moda mass storage i obrises iz iz private foldera ako su pak na fonu moraces prvo da ga haknes pa onda opet brisanje iz private foldera nema ti druge

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Pisao sam vise puta o tome kako se brisu teme ako se ne vide u app menageru,ali razumem da nije lako sve to pronaci.Mozes da uradis to kao sto ti je kolega u prethodnom postu napisao.Ali,ako nemas komp,onda odradi hack po mom uputstvu pa ces moci da ih brises i preko x-plorera.Ako ti tqeba detaljno uputstvo pisi mi na pp.Kada ga hackes uklikni na capsOFF pa udjes u x-plorer pa na e:/private/10207114/import pa ti je svaki od foldera jedna tema.Ti udjes u neki folder pa klikni na .mbm fajl i otvorice ti se slika od neke teme pa tako nadjes temu koju ces da brises i samo obrises folder u kome se nalazi tema koju bi brisao
Note IV N9100 dual

Odgovori