Nokia N8
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Re: Nokia N8
Deksi, U pravu si za tvoju izjavu.Tačno je da forum služi da bi se iznela različita mišljenja, ali svaka tema se ptetvori u neki mali okršaj Symbian/Belle OS vs Android/IOS.Svako koristi uređaj koji njemu odgovara i iznošenje mišljenja je opravdano samo ako se iznesu pravi arguemnti.Iako koristim N8, pa samim time i Belle OS svestan sam da je android napredniji u svakom smislu i da je OS koji ima budućnost za razliku od symbiana koji i sami njegovi tvorci nastoje da što pre sahrane, no andoroid ima mana i ta beterija koju android "popije" za svega par sati je za mene neprhvataljiva.Nekom drugom to ne smeta toliko i on je srećan sa svojim android uređajem, meni smeta i zato sam se okrenuo ka drugom OS-u.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
Evo i ja da kažem nešto oko toga , imao sam pre par meseci HTC Sensation XE (nov) i sem velikog ekrana prijatnog za surfanje i lepog Sensea ništa to mene nije toliko oduševilo da bih nastavio da ga koristim , imao sam ga 15-tak dana i prodao , u tih 15-tak dana naistalirao sa mu svakakvih aplikacija od kojih nisam aktivno koristio ni 5% , ono što je meni prioritetno je dobra kamera , dobar zvuk na sluškama i dobra baterija a to je sve bolje na N8 , vremensku prognozu ,početne ekrane, wi-fi, navigaciju , surfanje ... sve to imam i na N8 (za mnogo manje para) ... ja kad jednom namestim telefon da mi radi i kad mu instaliram aplikacije koje mi trebaju ništa više ne diram i to je to . Videćemo šta će vreme doneti valjda će se opasuljiti pa na androide početi da stavljaju baterije kao na Motorolu Razr MAXX i kamere kao na N8 & 808 ... e to će već biti nešto a do tada ... 

16 godina na forumu MOBILNISVET
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
zoreli, naravno, jos da dodam na tvoj koment,odnosno na tvoju zadnju recenicu, "uz mnogo manje para" ...
Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
E da veoma bitna stvar,posto je ovo tema o telefonu "Nokia N8" ja mislim da bi tako i trebalo da bude,mnogo smo usli u raspravu oko proizvodjaca i OS,sto za ovaj deo foruma nije mesto,ako cemo iskreno,jer ovde samo treba da se pise o odredjenom telefonu,a ne i o problemima firme koje ga pravi,i konkurencije..
Hvala!!!
Hvala!!!

-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
bravo zoreli , upravo to i ja trazim kod telefona. kad uslikam sliku u klubu, kaficu, na plazi uvece i poakzem kako telefon slika, ljudi se dive! takodje kao sto si rekao, imas nekoliko aplikacija koje su ti potrebne i telefon radi kao sat. sve one ostale kao sto je na androidu hiljade i hiljade aplikacija, ja ne znam kome to treba.
i bilo bi pametno zavrsiti raspravu kao sto acamatic reče!
nego da vas pitam, koliko slobodne memorije imate na memoriji telefona?
i bilo bi pametno zavrsiti raspravu kao sto acamatic reče!

nego da vas pitam, koliko slobodne memorije imate na memoriji telefona?
- zoreli
- Moderator
Slobodne memorije na C: N8 - 49 mb a na 701 -208 mb (sa istim aplikacijama) .
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
Ja sam na svojoj N8 uvijek imao 80-90MB slobodno na C particiji... Uvijek sam gledao da sve igrice, programe, teme instaliram na E particiju iako je ono sto je najvise jelo C particiju update od nokia mapa ili neke tako stvari koje ne idu na druge particije. 

Kod mene nekih 170MB,iz fw izbaceni svi jezici sem engleskog i srpskog.
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
Šta si radio, formirao baterijuzavodnick napisao:imao sam HTC Desire HD. Nakon formiranja baterije

Inače slažem se, kome treba fon koji pravi dobre slike uveče u klubu (mislim dobre, da kažemo malo bolje od aparata od 50 eura) N8 je za njega (ali nažalost to mu je i jedina stvar koju radi dobro).
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- janka_88
- Expert
- Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
- :: Samsung S21 Ultra 5G
telep, ali apsolutno ni jedan jedini tvoj komentar vezano za symbian nije objektivan. Znaci sramota je izjaviti da je slikanje jedina stvar koju N8 radi dobro jer sasvim solidno obavlja sve zadatke i sve je stvar potrebe i afiniteta. Ne moze se porediti sa nekim koliko-toliko boljim android modelima kad je pretrazivanje interneta ali sasvim solidno obavlja sve zadatke koji mu se nametnu. Moze biti da se nekome ne svidja kako symbian funkcionise ili radi ali daleko je od toga da je sistem nefunkcionalan i da nista ne radi kako treba. 

janka_88, Raditi kako treba i obavljati posao su sasvim dve različite stvari, i moj post jeste objektivan, to dokazuje stanje u kojem je Nokia.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
darkonda, kod mene je 67MB,zato sto imam dosta sacuvanih poruka i mail-ova... 

-
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 01. Avg 2008. 01:12
- :: iphone 5s 32gb
ja imam oko 34, a vidim da ima nekoliko aplikacija poput socijalnih mreza i tako toga koji su na C. malo mi je to malo al sta cu, to je vec bilo na C instalirano nisam ja nista ubacivao. za sad mi ne smeta, kad bude smetalo lako cemo resiti 

- zoreli
- Moderator
Vrlo je indikativno kako korisnici jednog OS-a ostrašćeno nipodaštavaju Nokijine Belle telefone , ja bih stvarno voleo da znam u koju svrhu oni koriste mobilni telefon ??? , možda za kalkulaciju širenja anti materije uz izračunavanje količine energije koja se dobije u obliku gama zračenja ???janka_88 napisao:telep, ali apsolutno ni jedan jedini tvoj komentar vezano za symbian nije objektivan. Znaci sramota je izjaviti da je slikanje jedina stvar koju N8 radi dobro

Belle je nasavršeniji OS, Nokia Store je najbolji app store, Nokia cveta, trenutno sve aplilacije i igre prvo izlaze za Symbian, zadovoljni.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
zoreli, Zaista ne razumem te ljude, jednostavno svaki uređaj ima svoje mane i prednosti, svaki OS ima takođe svoje prednosti i mane.Android nije savršene niti je to iOS, ni WP7, ni Symbian Belle OS.
Svako neka proceni svoje potrebe i neka izabere uređaji i OS shpdno svojim potrebama, meni trenutno Belle OS pruža više od Andorida i zato ga korsitim, možda će za mesec dana biti drugačije, ne znam...mene blago rečeno zabole za nokiju i to što ona propada, ona je napravila urešaj koji odgovara moji kriterijumima i koji mi se sviđa, kada ne bude mogla više da izbacuje urešaje koji zadovoljavaju moje potrebe, okrenuću se drugom proizvođaču ne interesuje me da li to samsung, HTC, motorola ili neki savim šesti proizvođač.
Svako neka proceni svoje potrebe i neka izabere uređaji i OS shpdno svojim potrebama, meni trenutno Belle OS pruža više od Andorida i zato ga korsitim, možda će za mesec dana biti drugačije, ne znam...mene blago rečeno zabole za nokiju i to što ona propada, ona je napravila urešaj koji odgovara moji kriterijumima i koji mi se sviđa, kada ne bude mogla više da izbacuje urešaje koji zadovoljavaju moje potrebe, okrenuću se drugom proizvođaču ne interesuje me da li to samsung, HTC, motorola ili neki savim šesti proizvođač.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
znemanja, pravo zboris, i mene bas briga sta ce biti sa nokiom. Trenutno e72 je za mene ono sto mi treba i to je to. Ima i on mane nije da ih nema ali niko i nista nije savrseno. Koji su za mene nedostaci na androidu o tome necu, naljuti ce mi se nas prijatelj TELP, ali stvarno ti ga pretera. Pa dosta bre vise o tome sta je bolje, pa svako ima pravo da bira sta mu je bolje, pa ili ce pogresiti ili nece.
- zavodnick
- Expert
Raja, imam velikih problema... Naime, nemam problema sa telefonom... To je zaista za sada ( da kucnem u drvo
) odlicno. Cura moja ima N8 i htio bih da joj updateujem software na Belle.
E kad stisnem *#0000# dobijem ovo:
Symbian Anna
RM-596
PC: 059D8G6
Software version: 2011-07-05
Custom version date: 2011-08-02
Current version: 022.014.297.03
Doduse ima tamo jos svega i svacega ali mislim da je ovo najbtinije... Naravno htio bih da joj update-ujem na Belle!
Da li opet preko PC Suite-a da idem ili...
?
S druge strane danas mi se na mom telefonu pojavilo ( a imam Belle ) da mogu da update-ujem nesto..
1. Social networks
2. Windows apps
3. MobileBoxPro
Naravno, ovo prvo nisam ni htio da instaliram jer nisam ni ja jednoj drustvenoj mrezi, pa mi ne treba, a s druge strane ovo 2 ( znaci pod 2 i 3 ) sam instalirao i nije se nesto puno promijenilo...
PROMJENE:
1. Nacin na koji se pali telefon - Pozadina prilikom paljenja telefona je crna
2. Mozda sam umislio, ali mislim da se malo brze dize sistem... ( nisam bas siguran, ali stekao sam takav utisak )
3. Na Home Screen-u mi se pojavila ta 2 widget-a
- Windows - nisam ni skontao sta je, a treba da se logujes...
- MobileBoxPro - nesto za Office i zove se Microsoft Lync i takodje treba da uradis Sign in, ali pojma nemam sta da unesem... Da li moram negdje prije da se prijavim ili tako nesto ?!
E sad molim sve one koji znaju o ovome nesto vise da mi kazu... Hvala

E kad stisnem *#0000# dobijem ovo:
Symbian Anna
RM-596
PC: 059D8G6
Software version: 2011-07-05
Custom version date: 2011-08-02
Current version: 022.014.297.03
Doduse ima tamo jos svega i svacega ali mislim da je ovo najbtinije... Naravno htio bih da joj update-ujem na Belle!
Da li opet preko PC Suite-a da idem ili...

S druge strane danas mi se na mom telefonu pojavilo ( a imam Belle ) da mogu da update-ujem nesto..
1. Social networks
2. Windows apps
3. MobileBoxPro
Naravno, ovo prvo nisam ni htio da instaliram jer nisam ni ja jednoj drustvenoj mrezi, pa mi ne treba, a s druge strane ovo 2 ( znaci pod 2 i 3 ) sam instalirao i nije se nesto puno promijenilo...
PROMJENE:
1. Nacin na koji se pali telefon - Pozadina prilikom paljenja telefona je crna
2. Mozda sam umislio, ali mislim da se malo brze dize sistem... ( nisam bas siguran, ali stekao sam takav utisak )
3. Na Home Screen-u mi se pojavila ta 2 widget-a
- Windows - nisam ni skontao sta je, a treba da se logujes...
- MobileBoxPro - nesto za Office i zove se Microsoft Lync i takodje treba da uradis Sign in, ali pojma nemam sta da unesem... Da li moram negdje prije da se prijavim ili tako nesto ?!
E sad molim sve one koji znaju o ovome nesto vise da mi kazu... Hvala

- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
zavodnick, pa kad stisnes to (ne curu nego) *#0000# idi na options, sheck for updates i to selektuj i pokazace ti dali a sigurno ima nova nadogradnja sw. Zatim je preuzmi preko wiralesa i instaliraj.
Na s60v3 je to skidano na C tako da moras imati slobodnog prostora mozda i malo vise jer je nadogradnja na belle sigurno veca.
Ili si pa idi preko nokia suitte i zavrsi posao.
A to si ti instalirao neke nove ponudjene aplikacije a cemu sluze pitaj google.
I za E72 ima neke:
1.Microsoft Communicator
2.Time zone update
A cemu slue neznam, raspitacu se i ja pa cu znati
Na s60v3 je to skidano na C tako da moras imati slobodnog prostora mozda i malo vise jer je nadogradnja na belle sigurno veca.
Ili si pa idi preko nokia suitte i zavrsi posao.
A to si ti instalirao neke nove ponudjene aplikacije a cemu sluze pitaj google.
I za E72 ima neke:
1.Microsoft Communicator
2.Time zone update
A cemu slue neznam, raspitacu se i ja pa cu znati

- zavodnick
- Expert
Deksi, eto o cemu ti samo razmisljas
Nego, da, isao sam na Check for updates i tamo pise da ima nekakvih 7-8 update-a jedan od njih je Belle DEMO...
E to me buni i sto je velicina tog file-a oko 4 MB-a

Nego, da, isao sam na Check for updates i tamo pise da ima nekakvih 7-8 update-a jedan od njih je Belle DEMO...
E to me buni i sto je velicina tog file-a oko 4 MB-a