Nokia 5800 XpressMusic

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

ma k'o da mora da radi hard reset :) a i realno aplikacije koje ne bi mogao da instalira na unhacked fonu nisu vredne kinetic scrollinga .
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Glupavo je sto nisu ubacili potpuni kineticki scroll, tj. radi samo u nekim delovima telefona...kao da je to neka velika stvar pa je cuvaju za N seriju telefona. I skrolovanje kod kontaktnog bara je malo zeznuto posto se dosta baguje. DOdate su neke nove ikonice poput Ovi Kontakta mada nista preterano.

darkado
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sre, 04. Okt 2006. 18:00

Post od darkado »

radi svuda skrol osim u browseru i glavnom delu menija. mada ja i ne znam nekog ko ima toliko aplikacija da bi mu treba kineticki skrol :)
Alcatel 992d / Sony Xperia S / Huawei IDEOS X5 / ZTE Blade / HTC Startrek

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
:: Samsung Galaxy S4
:: Nokia 808

Post od jerkann »

Ipak je po jedan reset telefona. Spremao sam se to da odradim već duže vreme jer sam dosta stvari ubacivao, više ni sam ne znam koje sam sve gluposti imao.
Dakle stavio update, resetovao, formatirao karticu.
Posle instaliranje svih programa koji su mi potrebni (sertifikat mi je treba za nekoliko samo) utisci su sledeći:
- telefon dosta brže radi,
- konačno imam kinetičko skrolovanje
- posebno mi se sviđa da kod kucanja čim okrenem telefon u landscape, tastatura se odmah prebacuje na full qwerty mod.
- bug sa alarmom je konačno sređen.
- touch je malo poboljšan
- zvuk na zvučniku je poboljšan
Poslednja izmena od jerkann u Čet, 14. Jan 2010. 16:42, izmenjeno 1 put ukupno.

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

e jedno pitanje. Ne mogu odraditi update jer nisam kod promjenuo . Tel je pod garancijom . Da li mogu promjeniti kod , uraditi update, i vratiti stari ? ostaje li garancija ?

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

mazzy, najbolje je da odes i da pitas u radnji gde si uzeo telefon. strpi se malo izacice i za tvoj product code update.

vlajko69
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 21. Jun 2009. 23:00

Post od vlajko69 »

Sta se sve konkretno dobija update-om,koja su poboljsanja u odnosu na stariju verziju?E,da i sta je u stvari"kinetic scroll"? :oops:
Mesto za Vasu reklamu

Fox
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 23. Avg 2007. 12:34
:: Bgd - Roma - Napoli

Post od Fox »

vlajko69,

New features on sw v.40

* Kinetic Scrolling
* New Home “Contacts Bar”
* QWERTY Keyboard Auto Rotation (on text input screens)
* Removed Download! (Ovi Store still available)
* Replaced “Update Application” with “SW Update” as on the Nokia N97
* Ovi Contacts
* More Responsive UI

A sta je "kinetic scroll" mozes videti ovde http://www.nbilyk.com/kinetic-scrolling-example
Samsung S8,Sennheiser CX300 II

belushi
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sub, 09. Jan 2010. 18:25

Post od belushi »

Kako da pretražim ovu temu, kako da nađem gde je objašnjen wlan odnosno povezivanje 5800 na internet preko wlan-a ( ADSL modem HUAWEI 520i )?

Na ADSL modemu je uključen wlan, ja na 5800 pronadjem wlan tu mrežu i imam signal ali ne mogu da se konektujem.

Dostaje
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 08. Dec 2009. 22:50

Post od Dostaje »

Fox, nokia i bas napucala i 5800 to me je bas smaralo sto nema kinetisko skrolovanje,i eto napokon mozes prstima komotno koristiti uredjaj sada se moze naci za 180e nov i vidi kakav uredjaj dobijes ODLICAN za te pare a n97 450 minimalno a nista sem qwerty- ja smesno jedina mana po meni ovom telefonu jeste diznajn,plastikanac,i debeo je suvise inace tel kao tel odlican,mogli bi kameru da mu pobojsaju i azdaja za male Pare!

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

Dostaje, bratanče meni je dizajn baš dobar, ali to je već subjektivna stvar. Jeste da je plastikanac ali nije loša završna obrada u svakom slučaju. Najveća mana je veoma loša kamera. Npr. 6500 ima mnogo bolju kameru a i isto je 3,2.

andrija93
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 15. Jan 2010. 14:14

Post od andrija93 »

imam jedan problem sa update-om pa ako neko moze da mi predlozi sta da radim...stvar je sledeca trenutno mi se na telefonu nalazi v31.0.101.391.01 i hteo bih da update-ujem na 40.0.005,instalirao sam najnoviji nokia ovi suite i nsu(inace imam windows 7) i kada povezem tel sa kompom i udjem u nsu izbaci mi da za moj fon jos uvek nije dostupan novi software(isto to kao i kad pokusam preko wlana) medjutim na nokijinom sajtu postoji neki product code check i tu sam ukucao moj p.code ( 0559054: Euro1 ALPS RED, kupio sam ga u austriji) i na sajtu pise da je ovaj v4 dostupan za moj tel. tako da ne znam sta da radim....svaki predlog je dobrodosao hvala

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

Imao sam neku gresku tokom update-a! :( Koristim windows 7 i morao sam da skinem ovaj beta NSU! Krenem update i skine i pocne da update-uje, i u jednom trenutku mi izbaci poruku da se izgubila veza sa telefonom i savet da izvadim USB, povezem ponovo i pretisnem ok, ali nista opet ista poruka! Tako da sam morao da pritisnem "cancel"!
Upalio sam tel i na svu srecu sve radi, i imam FW 40....
Pitanje za vas, da li nesto da radim sad ili ne?
Koliko mi se cini radi sve lepo, samo imam utisak za nijansu sporije! Primetio sam da ima neki efekat kada se ulazi kroz meni, poruke, pozivi, aplikacije, za trenutak ikonica posivi!

Pored kinetickog skrola, najvise mi se dopalo pri kucanju poruke sta su napravili sa alfanumerickom i qwerty tastaturom, to je pun pogodak!
LG Nexus 4 16GB

snenad
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
:: LG G2mini (LG-D620r)

Post od snenad »

Da li neko zna koliko vremena treba nokii da izbaci update za telenorov product code (uzeo sam telefon pre 20-ak dana, tako da za v31 nisam čekao ništa, pa neznam)?
Ne menja mi se product code jer se u tom slučaju gubi garancija, a imam je još 23 meseca.

A za sve gore koje se brinu za hackovane telefone pitanje: Šta mislite koliko će trebati da se pojavi novi Hello OS? Za to vreme samo potpišite aplikacije i to je to.

Pozdrav

Motoman
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 11. Jan 2009. 05:46

Post od Motoman »

Da li kod ovog telefona mogu da pravim albme u galeriji nekako ili da razvrstavam slike u galeriji? :? :?

nnikola
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Ned, 10. Jan 2010. 23:13

Post od nnikola »

mogu se praviti folderi:
Meny/Gallery/Images & Videos , onda klikni na bilo koju sliku u galeriji , pa Options/Folder options/New folder :wink:

jerkann
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od jerkann »

i pored prvog oduševljenja koja sam naveo u predhodnim postovima, novi update firmware počinje strašno da me nervira. ne mogu da verujem da je telefon počeo toliko da mi bug-uje, da sam za ovih 24h morao 3 puta da vadim bateriju.
Sve stoji da telefon lepše i brže radi, ali zato mnogo bug-uje.

aleksa87
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sub, 09. Dec 2006. 21:20

Post od aleksa87 »

sad cekamo sledeci update da ispravi bugove koje je doneo poslednji update :P

Meni se juce tel ugasio iz cista mira :(
LG Nexus 4 16GB

mazzy
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 10. Dec 2007. 18:34
:: s9+

Post od mazzy »

e pa sad sam u dilemi, update ili ne . hahaah . Prije ne , nego da :disgust:
Privlaci me kinetic i jos par stvari , ali to gasenje ne bih podnio , razbio bih ga :D

rkeu
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 19. Okt 2009. 13:43

Post od rkeu »

a jel moze da se vrati na 31. ako je ovaj novi update njesra ?
Bilo bi malo glupo da ne moze,a i sta bi radio sa fonom koji non-stop baguje

Odgovori