Nokia 5800 XpressMusic
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Glupavo je sto nisu ubacili potpuni kineticki scroll, tj. radi samo u nekim delovima telefona...kao da je to neka velika stvar pa je cuvaju za N seriju telefona. I skrolovanje kod kontaktnog bara je malo zeznuto posto se dosta baguje. DOdate su neke nove ikonice poput Ovi Kontakta mada nista preterano.
- jerkann
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pon, 07. Jan 2008. 08:14
- :: Samsung Galaxy S4
- :: Nokia 808
Ipak je po jedan reset telefona. Spremao sam se to da odradim već duže vreme jer sam dosta stvari ubacivao, više ni sam ne znam koje sam sve gluposti imao.
Dakle stavio update, resetovao, formatirao karticu.
Posle instaliranje svih programa koji su mi potrebni (sertifikat mi je treba za nekoliko samo) utisci su sledeći:
- telefon dosta brže radi,
- konačno imam kinetičko skrolovanje
- posebno mi se sviđa da kod kucanja čim okrenem telefon u landscape, tastatura se odmah prebacuje na full qwerty mod.
- bug sa alarmom je konačno sređen.
- touch je malo poboljšan
- zvuk na zvučniku je poboljšan
Dakle stavio update, resetovao, formatirao karticu.
Posle instaliranje svih programa koji su mi potrebni (sertifikat mi je treba za nekoliko samo) utisci su sledeći:
- telefon dosta brže radi,
- konačno imam kinetičko skrolovanje
- posebno mi se sviđa da kod kucanja čim okrenem telefon u landscape, tastatura se odmah prebacuje na full qwerty mod.
- bug sa alarmom je konačno sređen.
- touch je malo poboljšan
- zvuk na zvučniku je poboljšan
Poslednja izmena od jerkann u Čet, 14. Jan 2010. 16:42, izmenjeno 1 put ukupno.
vlajko69,
New features on sw v.40
* Kinetic Scrolling
* New Home “Contacts Bar”
* QWERTY Keyboard Auto Rotation (on text input screens)
* Removed Download! (Ovi Store still available)
* Replaced “Update Application” with “SW Update” as on the Nokia N97
* Ovi Contacts
* More Responsive UI
A sta je "kinetic scroll" mozes videti ovde http://www.nbilyk.com/kinetic-scrolling-example
New features on sw v.40
* Kinetic Scrolling
* New Home “Contacts Bar”
* QWERTY Keyboard Auto Rotation (on text input screens)
* Removed Download! (Ovi Store still available)
* Replaced “Update Application” with “SW Update” as on the Nokia N97
* Ovi Contacts
* More Responsive UI
A sta je "kinetic scroll" mozes videti ovde http://www.nbilyk.com/kinetic-scrolling-example
Samsung S8,Sennheiser CX300 II
Fox, nokia i bas napucala i 5800 to me je bas smaralo sto nema kinetisko skrolovanje,i eto napokon mozes prstima komotno koristiti uredjaj sada se moze naci za 180e nov i vidi kakav uredjaj dobijes ODLICAN za te pare a n97 450 minimalno a nista sem qwerty- ja smesno jedina mana po meni ovom telefonu jeste diznajn,plastikanac,i debeo je suvise inace tel kao tel odlican,mogli bi kameru da mu pobojsaju i azdaja za male Pare!
imam jedan problem sa update-om pa ako neko moze da mi predlozi sta da radim...stvar je sledeca trenutno mi se na telefonu nalazi v31.0.101.391.01 i hteo bih da update-ujem na 40.0.005,instalirao sam najnoviji nokia ovi suite i nsu(inace imam windows 7) i kada povezem tel sa kompom i udjem u nsu izbaci mi da za moj fon jos uvek nije dostupan novi software(isto to kao i kad pokusam preko wlana) medjutim na nokijinom sajtu postoji neki product code check i tu sam ukucao moj p.code ( 0559054: Euro1 ALPS RED, kupio sam ga u austriji) i na sajtu pise da je ovaj v4 dostupan za moj tel. tako da ne znam sta da radim....svaki predlog je dobrodosao hvala
Imao sam neku gresku tokom update-a!
Koristim windows 7 i morao sam da skinem ovaj beta NSU! Krenem update i skine i pocne da update-uje, i u jednom trenutku mi izbaci poruku da se izgubila veza sa telefonom i savet da izvadim USB, povezem ponovo i pretisnem ok, ali nista opet ista poruka! Tako da sam morao da pritisnem "cancel"!
Upalio sam tel i na svu srecu sve radi, i imam FW 40....
Pitanje za vas, da li nesto da radim sad ili ne?
Koliko mi se cini radi sve lepo, samo imam utisak za nijansu sporije! Primetio sam da ima neki efekat kada se ulazi kroz meni, poruke, pozivi, aplikacije, za trenutak ikonica posivi!
Pored kinetickog skrola, najvise mi se dopalo pri kucanju poruke sta su napravili sa alfanumerickom i qwerty tastaturom, to je pun pogodak!

Upalio sam tel i na svu srecu sve radi, i imam FW 40....
Pitanje za vas, da li nesto da radim sad ili ne?
Koliko mi se cini radi sve lepo, samo imam utisak za nijansu sporije! Primetio sam da ima neki efekat kada se ulazi kroz meni, poruke, pozivi, aplikacije, za trenutak ikonica posivi!
Pored kinetickog skrola, najvise mi se dopalo pri kucanju poruke sta su napravili sa alfanumerickom i qwerty tastaturom, to je pun pogodak!
LG Nexus 4 16GB
- snenad
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pon, 09. Jul 2007. 14:46
- :: LG G2mini (LG-D620r)
Da li neko zna koliko vremena treba nokii da izbaci update za telenorov product code (uzeo sam telefon pre 20-ak dana, tako da za v31 nisam čekao ništa, pa neznam)?
Ne menja mi se product code jer se u tom slučaju gubi garancija, a imam je još 23 meseca.
A za sve gore koje se brinu za hackovane telefone pitanje: Šta mislite koliko će trebati da se pojavi novi Hello OS? Za to vreme samo potpišite aplikacije i to je to.
Pozdrav
Ne menja mi se product code jer se u tom slučaju gubi garancija, a imam je još 23 meseca.
A za sve gore koje se brinu za hackovane telefone pitanje: Šta mislite koliko će trebati da se pojavi novi Hello OS? Za to vreme samo potpišite aplikacije i to je to.
Pozdrav